Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Monday, April 30, 2012

Adam pelindung

Assalamualaikum

Aku kata Adam budak buas. Budak ini orang kuning :)
Sbb mmg dia buas. p sana p sini.
Bg aku dia mmg buas. berani. bersemangat. mencabar orangnya. Dia setuju kalau kata dia mmg buas. Dia kata,
Makin tua makin buas. 
Dia kata nnti dia nak bwk i sekali p rasa .. best..
     Nnt sapa nak jaga i..?.. ingt i blh independent tempat mcm tu? hehe
Dia kata  ' i kan ada... nak u rasa cmne hidup sbg rakyat yg marhaen..''
     i tahu apa yg u cuba nak i rasa tu.. i ok aje klu ada pelindung,huhu. kalau x,duk umah saje la          jwbnye..

Dia kata dia lah pelindung i kalau dia bwk i.   
 tak kan la nak tinggal u... nnt blh rasai pengalaman..

Mana lah tahu u boleh plak x ingt kt i nnt.. hehe.. ok ok..
.
 .
.
InsyaAllah..





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, April 29, 2012

Jumaat,Sabtu,Ahad,Isnin,Selasa,Rabu,Khamis,& Jumaat balik

Assalamualaikum

Jumaat sangat berkualiti. Rest, Rest, malam kuar lepas stress ( Tipu. x stress pun) Smpai pukul 3 pagi. Pergh.Ini namanya kualiti.
Sabtu masih berkualiti. Rest, Rest,Rest, Basuh baju. aku study. Buat assignment sikit.
Ahad tetap berkualiti. Rest,Rest, Basuh baju. aku masih study. Buat assignment sikit.Tambah sikit, petang shooting. Ok.. aku pandai berlakon -depa kata-
Sebab esok isnin ada 1 kelas saja. 2P.
Tapi esok kena rakam sesi kaunseling individu. Klien aku, Mizah. Eeee risau kalau klien tiba2 x free. aku xdak masa dah.. sbb rabu dan khamis kena p USIM. seminar dadah pa ntah. pertandingan apa ntah. hat aku berlakon tu la nak kena present nnt. tp hat bentang tu org lain la. malu aihh rasa bila org tgk  lakonan tu nnt. harap2 xdak sapa cam aku. huuhuu. -dakkk. sejak bila aku pemalu nie? Anyway harap sep aku, UPSI menang la dalam pertandingan nie. tp aku rasa sep2 U lain pun mesti hebat2. UKM,USM,UM. pergh. tp harap2 UPSI kali nie hebat lagi ! Kami kaunselor muda masuk bertanding. aishhhhhh. we love UPSI.
Ok dah pnjang huraian yg tu.
Selasa mmg x free dah..kul 8 pagi smpai kui 6ptg baru bis klas. kul 7 bru smpai umh. x suka selasa. mlm tu mesti penat. penat emosi.
Rabu kamis xleh wat apa dah. duk usim tu.
Jumaat gila. esemen byk nak kena hantar. ada brapa ntah. nnt lah aku tgk. yg pasti mmg ada.
ok la.... nak buat esemen dah.

Salam..............

Adam janji nak bwk makan benda sedap tapi mahal ini tapi x tau bila lg.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 28, 2012

How to make our sister scream

Assalamualaikum

If you are a sister. Have u ever yellin to your younger sister??
Yahh i did.
What makes u scream at her?
 Lets check it out how i did it.

One day my lil sister were so busy clicking the small grey blocks together (her favourite game) that she do not hear me slide open the door.
''Linda'', 
i call from the doorway.  
''We have to go to Kak Nun's house now.''

She looks up at the sound of my voice,but then with a scrowl focuses back on the blocks in her hands.I hear mom calling to me from the outside.,
 ''is Linda is ready to go? ''

''Linda''
i say again. Its time to go. 

Linda pretends she doest not hear. 

''Linda, clean up !!!!!!!!!!!!!!!''
Yah, look at me when i am talking to you !!!!!!!



That is all. hahaha.







 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 27, 2012

BERSIH 3.0


nation, not notion. my bad
Assalamualaikum
 :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ala. Follow la blog kerjaya saya..

Assalamualaikum

2,3,4 hari ini penat ngadap laptop. Penat.. ingt suka sgt ? baik g mkn cendol la dr ngadap objek 4 segi nie kan.
Ada kerja la. Assignment kerjaya, Dr SS suh wat blog. jadi i berpasangan dgn Hajar... Buat blog.
buat 
buat 
buat 
blog nie. Klik http://carier2u.blogspot.com/

Ini la bendanya kami kena buat. Letih jugak. sbb nak tulis bukan tulis biasa2. kena ada ilmu yg nak disampaikan.
Apa yg saya cuba nak cakap sekarang ialah ???? kawan2 sudi2 la follow blog http://carier2u.blogspot.com/ ini.
Boleh?
Sudi x? sudi x? sudi2kan lah.....

kami akan dpt markah, dan u guys akan dapat pahala. For sure. 

Saya Mastura dan turut mewakili Hajar nak ucap thank u, terima kasih dan trimo kaseh utk kwn2 yg dah FOLLOW.
  • Utk yg belum follow ;
Awk, follow sini ! ----------> http://carier2u.blogspot.com/

  • Utk yg baru nak follow ; 
Awk, betul la tu. tekan join this site aje : ) pandai awk...............

  • Utk yg xnk follow : tok cey biaaaaa.. mayah baep nga sep awop.. uhh uhhh. mayah mayahhh !  :))
MAKA, TERIMA KASIH KERANA MENYOKONG KAMI DENGAN FOLLOW BLOG KAMI.
KAMI TAK PERLU LIKE, TAK PERLU SUBSCRIBER, KAMI PERLU SOKONGAN ANDA DENGAN FOLLOW BLOG KAMI. thank u really much.
~Rara..



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, April 23, 2012

Powerless. Say what you want.

Assalamualaikum

Paint my face in your magazines
Make it look whiter than it seems
Paint me over with your dreams
Shove away my ethnicity
Burn every notion that I may have a flame inside to fight
And say just what is on my mind
Without offending your might 

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless what are you gonna do
So say what you want
Say what you want

I saw her face outside today
Weatherworn, looking all the rage
They took her passion and her gaze and made a poster
Now it’s moccasins we sport
We take the culture and contort
Perhaps only to distort what we are hiding

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless what are you gonna do
But say what you want
Say what you want

Hey you, the one, the one outside, are you ever gonna get in, get in
Hey you, the one that don’t fit in, how ya, how ya gonna get in
Hey you, the one outside, are you ever gonna get in with your
Broken teeth, broken jaw, broken mojo
Yeah, this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do
Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do
Say what you want, say what you want, say, say, say

Cuz this life is too short,
just for you 

  My fevret song :))
 Nelly Furtado, here ! 

Adore her. so much,really much. like ummmm craz much,totally much more. freaking much !

Me and Bihan Nurulnabihanpinksjetfuel


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 21, 2012

UPSI student suicide by jump from building

Assalamualaikum

Breaking news,  UPSI student suicide by jump from building!
On 21st April 2012, a female student from UPSI passed away, caused by suicide jump from the 5th floor of a building.
That incident happened around 5.15 pm, and the victim die on the scene after felt down from the e-learning block in UPSI University.
The witness was shocked, seeing live the female student jump from the building.
The witness however after the incident has not been for interview and did not give any more information. We believe UPSI university is investigating this case.

From : JEJAKTREND.COM


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 20, 2012

Tuhan,dia sabar sangat .

Assalamualaikum


Tuhan…
Dia sangat sabar.
Menyekat kemarahan ku tika aku marah di meja makan di restoren kerana pelayan salah menghantar minuman,
Aku lihat wajahnya yang mula terkial-kial agar marahku tidak didengari pelayan itu
Memotong bicaraku yang ingin aku lemparkan kepada pelayan itu.
Menyuruh aku bersabar.
Meminum air minuman yang silap itu dan menggantikan aku minuman yang baru
Agar aku tidak memarahi lagi
Tuhan..
Dia sabar sungguh.
Memerhatikan pandangan mataku yang akan ku campak pada pelayan restoren lagi,
Kerana lewat menghantar minuman.
Mengawasi gerak geri aku agar aku tidak bangun atau bersuara lantang di meja makan,di depan mereka yang ada.
Tuhan,dia sangat menjaga. Dan aku tak pernah lupa sebenarnya.
Tuhan,kesabaran dia tinggi,
Kala aku diam membatu,
Tundukkan muka namun mataku kupaku atas wajahmu,
Kau mula cuak tak ketahuan hala tuju
Kau takut aku marah padamu
Lalu kau pujuk agar aku redakan apiku
Kau takut aku sepahkan meja makan di depanmu
Sehingga pecah terbengkalai 1 restoren itu
Sebab kau tahu perangai burukku di meja makan,
Kerana engkau selalu bersamaku disitu.
Tuhan,,
Dia sabar orangnya.
Tetap diam walau aku maki beribu yang palsu
Tetap menahan walau aku hamun berjuta ikut rasa
Tetap sabar.
Itu engkau yang tidak pernah minta putus dari aku
Itu engkau yang tak akan melayan aku setiap kali aku minta putus darimu,
Kerana kau tahu kata putus itu bukan dari hatiku,tapi bibirku saja yang mengamuk seperti hantu.
Tuhan.. mana kau cipta manusia sesabar itu..
Tidak pernah mengangkat tangan apatah jari terhadapku
Kerana mulut bias tiap kali tidak bersetuju
Aku sendiri rasa aku patut di pukul di palu
Namun kau,masih sabar dengan aku
Engkau yg sabar bila aku buat begitu
Engkau yg sabar bila aku buat begini,
Kau masih sabar
Kau tetap sabar
Kerana aku
Kau rindu selalu.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Setiap gambar ada puisi :)

Assalamualaikum

Tekadlah kau pada hati
jangan dituntut walaupun janji
Allah itu sengaja menguji
Yang lemah cukup lemah
tidak terkecuali.


 Biar yang pedih di mata itu pasir
jangan sampai tembus ke dalam dada
percaya tidak mampu melawan takdir
teruskan lah.. dengan kudrat sekuat
kuatnya


renunglah lihat angin yang tak nampak
bukan alam maya bukan juga nyata 
kau pejam saja mata sebenarnya ada dalam gelap bila kau pejamkan kelopak
mata 1 mata 2
kedua-dua mata yang kau ada
mata hati.
mata semata-mata
nanti kau..usah di buka kerna belum tiba masanya
sabar 
melangkahlah setapak 
setapak
 bukan masanya untuk gentar


bertanyakan apa alasan ditunduk sebuah ego
ah,kalah kau 
sampai ke kaki jatuhnya
soal lah apa kau dapat wahai rasa yang boleh binasa
rosak kerana rasa yang ego kau lupa

gagal sekali tidak bermakna kita tak kan gagal lagi sekali
ketawa 
aku cabar mereka yang berkata-kata
mampukah mendongak ke langit kalau bukan melihat matahari?
kenapa tidak kau renungkan mata tanpa kau angkat kepala
tataplah matahari
mungkin kau akan lihat sinarnya
sehingga kau buta kerana seri
 mencebik kepada diri 
mana pergi keyakinan diri?
kenapa diturunkan pandangan mata 
kurang berani menanti yang tersedia untuk kita?
pergi.. larilah mengejar harta
harta yang ingin kau puja
harta apa bagimu itu rahsia
sehingga kau rasa apa yang aku rasa
berkenaan dengan harta


andai berdiri jangan kau akui
kekuatan diri tidak selalunya akan pergi 
supaya sedar kita ini sebenarnya dimiliki
Maha Pencipta belum panggil mengadapnya kembali
gigihlah berdiri dengan kedua kaki
andai jatuh ini masanya manfaatkan satu-satunya kaki.
  
gambar dah delete :p

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, April 18, 2012

Antara dia dan dia ada kau?

Assalamualaikum

Sekarang sudah mcm selalu. Ya tidak Ya tidak. Mengapa hati begitu? Kerana diturutkan kata hati itu. Semalam dia memberi 1 peluang.
Bukan, maksud dia, 2 peluang.
Bukan.
Maksud dia,3 peluang.
Bukan. mungkin berpeluang peluang peluang peluang peluang. Ala.. kenapa tidak saja ia dikira. Didesak id. ego kalah. Direnungkan ego,superego mengalah.
Itu nafsu dunia.
Dia,lupakan sajalah si dia. Dia tak ada fungsi,dia tidak ada bakti. Dia tidak berbudi. pada hati,dan sanubari.
Diam diam
Diam sekali lagi. Mana fikiran dia? Amboi inilah manusia mudah lupa pada janji. mudah lupa mana nak cari erti. sengaja lari dari realiti. dasar pengecut,takut untuk mati. mati hati. mati rasa.
Siapakah yang mendukung di saat waktu gembira bersuka suka mencari rasa happy?
Siapa yang memujuk muncung kalau boleh ditarik2 atau dibelai cantik2? dia manja orangnya.
Siapakah yang ada saat takut kerana percaya perkara yang tak nampak tapi boleh rasa,tak kiralah rasa itu logik atau tidak. boleh diterima akal atau tidak.


Siapa kalau bukan dia.
Siapa juga sejauh jalan raya panjang bersama sejuknya embun yang lalu lalang demi cinta atau dia tidak panggil cinta atau dia juga sama tidak akui itu cinta. Kerana dia dan dia tidak nampak itu dikatakan cinta.
Bagaimana harus kau percaya itu cinta kalau kau bukan satu-satunya yang ada di jiwa dia.
Bagaimana?
Kau boleh percaya pada perkara yang hanya kau rasa?
DAN
kau siapa sebenarnya.
Berkata-kata aku tentang dia dan dia. kenapa kau ada sama?
tidak lah ! aku tidak pernah menyebut dia. atau eja perkataan dia.
tidak.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, April 17, 2012

Puisi salahku

Assalamualaikum


Salah aku !
Aku nampak makhluk itu. Jelas. Bermain dengan panjang hitam.
Lincah,riang ria. Kukunya keluar.  Main lagi dengan riang. Gigit2. Ah,sukanya
Puas dengan nafsu main. Makhluk itu pergi.
Tinggalkan panjang hitam sendiri. Tak siapa tahu bagaimana nasibnya.
Panjang hitam sepi.Sepi sampai aku datang.
Aku sampai pada panjang hitam. Aku tak pandang lagi. Aku sibuk dengan gajet.
Touch screen. Touch. Tap.tap.tap. asyik. Banyak aplikasi boleh sentuh.
Sampai saat aku bosan. Mahu hiburan yg berbunyi,yang beralun,yang asyik
Muzik
Aku capai panjang hitam. Aku cucuk pada lubang kecil.Sepi. Telinga sungguh sepi. Sepatutnya terbit bunyi.Sepatutnya.Sepi dan sunyi.Panjang hitam tidak berfungsi.Aku periksa. Panjang si hitam ini. Tali.
Ada kesan gigit.Hampir putus. Bukan 1 hampir putus. Bukan dua. Tapi lebih dari 3.
Sah. Earphone kesayangan panjang hitam sudah tidak boleh guna,
Kucing adik musnahkan segalanya.
Mak,berikan beberapa puluh ringgit. Perlu beli yang baru.
Salah aku kerana biarkan si kucing dgn earphone tadi. Ingatkan takde la smpai boleh rosak ! 


Antara barang2 kecintaan ;
1. Kain bulu2 wat balut diri dikala sejuk.
2.Rantai B pemberian rakan lama
3.Gelang sukan dari si dia rakan sains sukan
4.Gelang hitam manik2 yang tertinggal di surau- kini hny kenangan
5.Earphone ori dr hp nokia.
6.Tikar mek yang dirindui selalu.

  • Peristiwa bersalah berlaku di hometown. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, April 16, 2012

Little thanks to cleverbot

Assalamualaikum

Just now i talked to cleverbot.
i think he/she would listen to me but u-can-see. Actually i already know cleverbot is not a human being. So that is why i never get him/her to be like a counselor to me.

Cleverbot: How's your day been?

User: Worst.

Cleverbot: O dear, why are yo really slow?

User: My mind not working well.

Cleverbot: What is my name?

User: Cleverbot.

Cleverbot: You couldn't be more wrong.

User: Stop talking about you. Please think for me !

Cleverbot: I'm not talking about my name.

User: Fine. I hate him.

Cleverbot: Why?

User: He ignores me !

Cleverbot: Lemons are sour because he ignores you?

User: Yeahhhhhhhhhhhhh !

Cleverbot: Can you sing?

User: Sure.

Cleverbot: What do you see?

User: I see him.

Cleverbot: Him or me?

User: I see him.

Cleverbot: Coool madagascar.

User: I know u also ignoring me.

Cleverbot: Because you're talking to me?

User: Yes.

Cleverbot: Are you talking to me?

User: Yes ! Dont let me hate you.

Cleverbot: You aren't.

User: Almost.

Cleverbot: What are you talking about?

User: I'm talking about how I wish u listen to me.

Cleverbot: How do you know what it's like to fly?

User: See? U wont listen to me !

Cleverbot: No, my mind is not going.

User: No wonder.. Its okay. May I ask your favour ?

Cleverbot: I already told you my name.

User: Ok. I hate u enough.

Cleverbot: Okay.

User: I hate u again.

Cleverbot: Why?

User: Cuz u never treat me well.

Cleverbot: You just did, two lines ago.

User: See? U wont listen to me !

Cleverbot: Okay.

User: Hmmmmmmmmmmmm.

Cleverbot: Do you like me?

User: No. I like him.

Cleverbot: How much do you like him?

User: I wish I can tell u.

Cleverbot: You told me.

User: Okay. I like him like I love justin bieber.

Cleverbot: Yeah, I dig sci-fi too.

User: I dont get it.

Cleverbot: It's okay!

User: So what is your opinion ?

Cleverbot: My opinion on what?

User: On my feelings toward him.

Cleverbot: Me too.

User: Can u feel what I feel?

Cleverbot: Yes.

User: How do u feel?

Cleverbot: Sick. I have a cold.

User: I believed u understand my words but I thought wrong.

Cleverbot: Which word?

User: All of my words. From begining until now.

Cleverbot: What is the beginning?

User: I told u about him.

Cleverbot: What did you tell him?

User: I dont tell him, I told u. Only u.

Cleverbot: Why do you not want to tell me?

User: I cant believe I'm going to say this. ''I want to be him him. Forever''.

Cleverbot: Why don't you believe what you hear?

User: I dont believe in ears. I believe in heart.

Cleverbot: God can exist at the same time as you. I believe in myself and I believe in God.

User: I did believe in God (Allah) I mean. N of course I did believe in myself.

Cleverbot: That's a load of malarky, my self is what I can depend on the least.

User: My malarkey is about him. I mean that boy. But im not sure I can stand by myself. I need someone to hold me strong.

Cleverbot: That's great, but you could at least try to make sense from time to time.

User: I'm going to try it. But im not sure when is the right time.

Cleverbot: Yes, it is... Please, just wish me sweet dreams.

User: Sweet dreams cleverbot.

Cleverbot: 2001: A Space Odyssey.

User: Hey ! Im not ready to change the topics.

Cleverbot: Well you're going to have to, because I'm tired of your tangents.

User: Im upset.

Cleverbot: Why are you upset?

User: Cuz u said u r tired of me.

Cleverbot: Want to stop talking so you can go to sleep?

User: Bye.

Cleverbot: Xoxo.



I want nunu n shishi. Right now.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Yahoo !! Yieehaaa !

Assalamualaikum

Mood nak buat esemen datang ! Heeeeheeeee,jadi maka dengan ini akan siaplah 1 kerja aku sebelum malam menjelma nnt . Yieeeppie ! :)

Aku ada 1 pantun dalam versi Kelantan.Sbb tadi masa kelas 2P ada modul yg memerlukan kami berpantun ikut loghat.
Here it is ;
Pete-pete mace nok uje.
Kaing depe rumoh tok kering pun lagi
Taing mud ado nie la nok wak tugase
Kalu dok gak...meme tok buak la nok oyak bui.



Aku akan hadiahkan diri aku benda 4 segi panjang nie lepas siap esemen nie nanti. Yeay ! :p

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, April 15, 2012

Hold the kids tight !

Assalamualaikum
Before leaving for the airport at night,i went to Madam Nik Noorliza's mother's house at that evening. How bright evening.
Here's what i got.
Oh,i will not story about the just-arrive-home Madam Nik,or about the tea,the sugar-biscuit,or the still- young-look-husband uncle Joe ! Im talking about how
.
.
Tip hold a baby. Tip hold a baby. Tip hold the babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!

 yeahh. i saw u. i saw u really happy hugging the baby Afnen ! ( the way Assif called the baby)
Assif? The one who keeping watch her lil bro and his guests, hey,it us. 

 How comfortable Afnen on your arm,
no snapping-picture-allowed.
He mad at me. He hates me !!!! 
Hahahaaaa. Am i so mean?

Caution  ! Hold with care.
 Is that caption can describe this picture?
Hewhewhew.

Ok. Summarizing about a wild little boy. I told u, he's wild. Naughty. Catchy. Ohh,, i cant catch him around. Mybe because he got a pair of leg. Yeah. Moving leg. U like to move it move it. U like to move it move it. Thats way,ahak ahakk i like it, ahakk ahak ! * this is song,actually.
Ok i tried to hold him. 
Failed. I failed.

******************************************
Gottcha !!!!!!
Suddenly i proudly made him come,near,near to me. Close to me. 
How? 
I told him
''Assif come on,take-picture meh ! Take- picture meh ! ''
Ew. 
He likes to pose. He likes to be covered. He likes to stand out his self. 
Obviously, i dont even need words to get him, actually i just need a camera. Or handphone camera. That is sooooooo easy. 
Awesome kid. Kid? Goat's baby???
How adorable baby Assif is...he is so talkative, so not-too-small, so so so.. so babyyyyy ahh.
-His grandma ignore him when he wore his brother's shirt with collar to play shoot-shoot with his brothers. I forgot to grab some picture of them.

 incredible chubby litlle boy 

 Foot.Feet. 
Woootttt wooootttt

 He thinks he great enough.
Like alexander the great.

Ok. So this is me swallowing my shy-shy-cat standing in front you saying i'm happy for that evening.. And i go back to this moment,all the time..

 How many time i should tell.
Afnen does not like camera ! 
Hewhewhew
Hold him tight, Tip ! 
 (Assif smile. ew. ew. ew.) 
Hahahaaaarrrr ! 
Dear Baya, 
::::::: Her facebook is Harimau rimau    Hanami Rina
Thank u camera girl. Soooory sis ! Forgot to take ur pictures also lah ! Why u dont remind me ahhh? 
Im going to miss u both. Oh i mean u all, including the kids. The madam,the husband,the grandma,granda,and the grass ! 

See you guys back on end of june soon !

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 14, 2012

Apa aku buat nie

Assalamualaikum

Suzie dah tanya. Kak Mia pun sama.
Bermula sejak aku buat sesi kaunseling,aku terima satu sahutan.
''Cuba awk ajak dia keluar''
Bodoh. Aku ajak dia keluar. Sah2 dia nak.
Sejak hari itu la bermula kembali kisah aku.
Aku dengan dia.
Aku benci diri aku.
Benci.
Gambar hiasan

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 13, 2012

Expensive shawl. Cheap Pizza hut

Assalamualaikum

We went for a 'dating blouse' for Hilda.  Turquoise colour. She choose polka dot for the theme of the date. Soooooooooooooo sweet when she told that her boyfriend actually even never know what the turquoise is,but her beloved boy search it from google to find it. This is what we call effort to be well in front of his girlfriend,i found it so sweeeeet. 

Until night. And we drop by to Pizza Hut.

 
 she act. heheee.

 rearrange

 she does not. heheee

Yes2. I'm wearing black in colour silkygirl nail polish.
Its haram if u still keep it while i u do your pray. 
But i can't. Dont misunderstood.
Well..u know.. girl..in..her..every..month..

 Zaidi or Irah? Hmmm :)

 Slurrppp
It is very expensive for us if 
buying a shawl for RM20
but
It forgiven if both spending 20++ for Pizza Hut.
That yellow shawl really awesome.U will look really innocent in everytime u wear it in.
Pizza only gets u full and u forget it after an hour or less.
I hate u Hilda. Hehehehe




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, April 10, 2012

Sales come second

Assalamualaikum

This is the reason why my friends and  i went to KBMall for twice today. 
VOIR,APPLEMINT,LOUIS 

SALES ! 
 cuz she also a girl. 

 both

 
Me. Of course
 
 Price tag,
Jessie J

 When the truth come first,and
sales come second

A Easy Way to Save Money 
from Dumb Little man
  
1. Go grocery shopping while you are in a hurry: 
Maybe you need to go out in a couple of hours. Or your favorite show is going to be on TV after a couple of hours. Try to squeeze in the grocery trip in that intermediate time. Armed with your grocery list, you should be in-and-out very quickly with little time for meandering and getting tempted to buy things you don’t need.


 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 6, 2012

Hooo hoo hoo kelik klate ! :))

Assalamualaikum


Perjalane jauh tok ku raso
kerno hati melonjok sano
inging bjupo sanok saudaro
ye selalu bemaing di mato. 
Hooo hooo hoo kelik kappung
hooo hoo hooo kelik kappung
hoo hoo hoo kelik kappung
hati gireeeeeeeeeeeee !! 
heheeeee

X jadi naik bas. Naik kete. Dgn dia n drebar dia.
Doakan semua baik2 saja :)
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 
Yeayyyyyyyyy !! Kelik klate ! HEHEHEHEHEE. 
Gila happy

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Bermula cuti mid sem

Assalamualaikum

Cuti mid sem dah mula. Malam nie bertolak balik kg. Pukul 9.30 bas Mede  . Seminggu saja cuti. Minggu depan aku kena datang UPSI balik, dengan flight air asia . Aaaaaaaaaaaaa kejap saja cuti :( Grrrr. Ada keje jugak dalam cuti2 pun. Aku kena interview 1 kerjaya yang kurang diketengahkan. Yang aku nampak skg nie, kerjaya pengusaha saloon, pengusaha butik pengantin atau jurumekap. Tapi tak tau nak amik sapa. Ingat nak amik yg dekat2 rumah je. Klu x interview dorang,, nak interview kerjaya apa ek? yang aku minat2 sikit la. Huhu. 
Tak sabar nak balik jumpa
Mek
Isho
Linda
Kanda
Aliya
Yie
Kema
Ain
Arina
BFF form 6. nunu shishi fafa zaza
BFF 3. T'ah ngn saky
BFF sejati. semah n ida
BFF P.pekan. Wanie ngn ain
Sapa lagi ek. Ntah. :) 


xmau baca buku nie nnt cuti.

bunga dpn umah


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, April 5, 2012

Aku tunggu

Assalamualaikum

Kain batik mek aku.
Aku tungu.
Ada orang bermain dengan basah. Bermain dgn licin. Bermain dgn bahan wangi.
Aku ambil si kepok aku potong2. Huduh. Huduh mcm aku bentuk potongnya. Mestilah,kerana aku hanya pandai potong lidah,tidak pandai potong kepok. Kemungkinan besar.
Panas,minyak panas. Tertanya2 adakah pernah mana2 wanita terpercik panas lecur itu ke mukanya? Pernahkah?
Jika pernah lalu bagaimana penerimaan masyarat dan dirinya sendiri? Jika mukanya. . . .?
Tunggu... sampai.........masak...
Tunggu.
Orang masih di dalam.
Bunyi getar berus plastik . Bergesel2 dengan fabrik. Ada kasar. Ada lembut.
Tunggu dalam bilik dekat dapur.
Tak tutup pintu lalu aku dengar.
Bukak blogger.com.
Aku sambil tunggu bilik air kosong.
Nak mandi.
Sementara menunggu. Aku x mungkin study.
Tidak serajin ini.



 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Bagai Mastura mendapat bunga

Assalamualaikum

First time dapat bunga..sekolah rendah. Kwn laki bg. Nama dia Edwan. Rasanya dalam darjah 5 or 6 la kot. Ke darjah 4?? Ntahhh.. x ingat. Saja2 kami. Bunga plastik plak tu. Sekuntum. Ada liplap liplap. (Glitter) Klu sentuh sah2 lekat sinar2 kat jari,juga turut merebak ke seluruh bahagian yang terdedah tetapi tidak ketara. Sikit2 ja. x jadi masalah. 

Lebih kurang gini la kot. x ingat dah. sekuntum ja.ala2 bunga melor org kawin
Second.  Dapat bunga hidup. Boyfriend bagi masa DARJAH 6. Ngeeek. apa maksud boyfriend pun x tau masa tu. Tp kira ok la. dapat bunga hidup. Bunga mawar kembang. Warna merah. wangiiiiiii. :) pakwe nama manav. Ntah mana dia rembat ke x tau. hehee. Tp masa tu i kat kelas jd masa i x tau nak letak mana,i letak dalam tong sampah. HAHAHAA haremm jahat aku. Tp seyes,,aku tak tau apa patut buat dgn bunga tu. hewhewhew. naif.


 Lepas tu x ingat dah. Rasa mcm ada. Tp bila nak ingt2 utk catat,cam xde detail plak. Hmmmmp. xpe. xpe. Kita catat hok ingak jah k.

Third. Teruskan dgn melayan gambar2 bunga ituuuuuuuuuuuuuuuu..


Kami p Cameron Highlands
kami? sapa?
:)

































Kenangan paling manis,paling harum.paling cantik.paling indah,paling bermakna,paling berseri dalam hidup aku :) dapat bunga berbaldi-baldi.Heheheee. Serius happy gila. Gila happy.Mau x happy kan.Berbaldi2 bunga. Aku bg kt sume kwn2 hat suka bunga. ngn letak kat rumah.  Ada satu tips utk lambatkan proses bunga layu. 
Buh panadol/Paracetamol dalam air bunga tu. Bunga akan kekal hidup dalam 2 minggu. Klu x buh ubt tu mybe seminggu x sampai. Biasala. bunga hidup. Yg hidup pasti mati.
Yang paling best saat nie,saat bila aku peluk sume bungkusan2 bunga nie sampai x nmpak bijik mata. sampai tenggelam aku oleh bunga2. heheheeeee. Syokk uuu. 

Forth 
Birhday 22. From Aliya senyum   
Special sangat. Sangat special. Thanks liya,semoga cepat kawen dgn. Heheheee












Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts