Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Monday, July 30, 2012

10 Ramadhan _ Surah Al-Isra' ayat 82

Assalamualaikum




Saya..tak ada apa2 nak cakap malam nie.
Sbb sy sdg berfikir. Tentang sesuatu yg saya rasa sakit hati sgt bila fikir.
Hmmm. 

Naseb baik ada surah al isra' ayat 82. Sekurang2nya sy tidak kecewa. Benar, Al Quran itu penyembuh.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ramadhan 9 _ BBQ lepas tarawih

Assalamualaikum

Semalam lepas terawih ada BBQ umah nunu. Nseb bek xde aral melintang,dptlah ak pegi. Ramai jgk yg dtg mlm nie. malu i ^^
Sbnrnya ramai lg yg x cukup..terutama ppuan. Tp masing2 x boleh datang. Xpelah lepas raya nnt kita buat siang2 hari ye? Bg semua blh dtg.. yeay!

Lama x jmpa. Tak ada yg berubah selain

Rambut irwan panjang dan dia dah tahu ak ada someone. Pheww stalker fb org ! Haha

Ajib ada awek. hihi. panggil papa mama. Jahat sungguh la keyo. Ade ke dia jerit kuat2 kata ajib duk sms papa mama kat semua orang ! Aduh.. semua gelak,tau.

Keyo dah rambut korea k-pop dah ! amboii kemainn..

Arif masih mcm dulu,senyap dan malam nie dia muka ngantuk gila. Baru bgun tidor ke?? aik?

Alif ada improvement sikit. Xde la senyap n pemalu sgt dah, dah pandai berbual tentang Unisel dia, ttg kos,pelajaran, i mean, ilmiah. dia masih melekat dgn yon. Haha. x gay ok!

Yon mcm biasa. Makin putih pulak kulit dia. menyampah ! Pakai cap. ha nk cover bad hair day la tue..Katanya sem dpn xnk g karaoke dah. Yela kt KZ kan dah ada box karok. sng lew.

Dan aku as a Rara dgn nunu dan shishi masih kekal bersama. Tanpa zaza dan fafa. Oh sorry mereka ada komitmen lain x dpt nak geng mlm nie. I miss kita bersama,mcm dulu. We are awesome, very very awesome,really really awesome when five together !


Mkn ayam,koktail,durian. Hahak.

Pukul 1 ak dgn shishi smpai rumah.. zzzzzzzzzzz.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, July 28, 2012

Ramadhan 8 _ Tanggungjawab membawa budak2 ke surau/masjid

Assalamualaikum

Malam td terawih kat surau kg kebakat. Malam lepas kat masjid kg kebakat. Saja.. tukar2. Lgpun jarak lebih kurang sama,kalau dekat sikitttt pun, surau la kot. Sbb tu budak2 nak g surau. Xmau solat kat masjid. Kata mereka kat masjid imam baca surah besar, so mereka x reti. So mereka akan ngantuk. Kalau kat surau surah kecik aje, Jd mereka mampu solat dgn penuh reti. *haa nampak ayat dia. 

I rasa tanggungjawab i la kot bwk budak2 tu pegi terawih, sbb xde sapa nak bawak mereka. Sepupu dua orang darjah 3 dan 4, dan anak buah  sorang darjah 2 dan 3. Hmmm. Jalan kaki. 
Aku,torclight,dan 4 orang kanak2 riang dan buas. Fine.

Disini disenaraikan beberapa tanggungjawab yg perlu kita alert kalau nak bwk budak2 pegi terawih dgn berjalan kaki.
 
Tanggungjawab 1  
Pastikan mereka semua berjalan tepi jalan raya. Benar2 tepi kalau boleh. Jangan nak mengade2 jalan berdua2 mahupun bertiga. Ini bukan masanya. Berhati2 lah di jalan raya, anda pasti boleh mengubahnya.Ingatlah orang tersayang, selamat menyambut hari raya.

Tanggungjawab 2
Pastikan mereka ambil air sembahyang. Ada dua pilihan, bgtw mereka boleh ambil air sembahyang di rumah atau di surau/masjid. Kalau boleh, di rumah lah. Baru lah setiap perjalanan nnt lebih diberkati Ya Rabbb. Kan?

Tanggungjawab 3
Pastikan kiri kanan dan betul2 xde kereta moto mahupun basikal atau kenderaan2 itu jauh sejauh yg mungkin untuk melepaskan mereka melintas secara individu atau berpimpin tgn secara kelompok. 

Tanggungjawab 4
Pastikan mereka tak main2 dengan lampu suluh agar kehadiran kita tidak disyaki oleh anjing dalam pagar rumah orang cina, well anjing2 tersebut mngkin ingat kita nie long ranjer. Torchlight bagai,malam2 gelap. Muahaha. Pastikan mereka menyuluh pada jalan yang benarrrrrrrr.

Tanggungjawab 5
Pastikan muka kita selamba rock, i mean lalalala so cool i'm not scared, agar mereka tidak takut untuk melalui lorong yang amat gelap dgn penuh rasa berani dan yakin diri dengan adanya jirat kawasan perkuburan cina dan selepas itu perkuburan islam pula. Dah la gelap gelita kerajaan x bg lampu jalan, jirat n kubur pulak tu. Hoiii.Seram,mau x seram.Kiri kanan semak dan kebun durian. Kita mmg berani. Kan nk pegi solat,bukan nk pegi mintak nombor ekor kan. So kita boleh la ckp ;
''jalan elok2.. x ada apa2.. baca quran lah kalau takut''

Tanggungjawab 6
Pastikan mereka diingatkan tentang niat2 dan rakaat untuk solat. Terangkan satu2 pada mereka biar mereka tahu. Kalau mereka tak nak buat tak apa, yang penting kita dah bgtw dia. Kalau boleh pujuk lah mereka agar buat semua solat sunat. Bukan susah.. surah kecil aje pn blh kan? 

Tanggungjawab  7
Pastikan mereka tidak berbual2 atau bergurau senda kalau mereka skip beberapa solat terawih. Yela budak. Mesti tersengguk2 plus lenguh kaki. Oh well, kita pun pernah jd budak beberapa belas tahun yg lepas.Kan.. 

Tanggungjawab 8
Pastikan mereka selamat dibawa ke toilet bila mereka kata nak pipis. Hahaha. Pipis secepat yg mungkin, kita xnak terlepas terawih. Nak full !! Rugi tak full.. sayang rasanya nak tinggal.

Tanggungjawab 9
Pastikan mereka bersalam-salaman dengan semua orang/hampir semua orang di surau/masjid selepas selesai terawih. Ingtkan mereka tentang senyuman dan contact mata. 

Tanggungjawab 10
Pastikan mereka tidak berlari2 girang mahupun hoooreyy selepas keluar dr masjid/surau. Jaga budak2 anda,. Anda mampu mengubahnya. 


See? my responsibilities to make them stop moving,stop playing,stop talking,stop yelling. Haha!

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ramadhan 7_ Cook,cooking,cooked !

Assalamualaikum

Just now i posted my facebook status. After my first ayam masak merah. But i think something wrong somewhere.. it doesn't red completely! Har har har.

About cook,cooking,and cooked.
It is not as difficult where i just need age,time,interest,ingredients,
dared to boiling oil and self confident.
Aren't we? :))
My brother always says ;
Tak payah lah belajar tinggi2,last2 kawen nnt duduk kat dapur jugak ! 
Aoccchhhh!! 
 
Apa yg abg i cakap tu betul. Tak kemana pun belajar tinggi2.. i tetap kena masak. Whether i like it or not ! Cuma yg abg i salah tu pada ayat ''buat apa belajar tinggi2?'' huhu. That was wrong, this is wrong,really2 wrong. Apa kata kita ambil dua2? 
Belajar tinggi2
Pandai masak ! 
Wow. Awesome rite?! hehe
Bukan senang nak mahir dalam masakan, dah lama i belajar. Tp ntah still ada je yg kurang. Upset, Disappointed. Tp mungkin sbb selama nie tak serius sgt kot.. Now serius sikit. Oh come,on, tgk umur la. Hehe. Walaupun tak terer mcm org lain,sekurang2nya lebih terer dari diri sendiri yg sebelum2 nie. Rite?
I am no longer a spoiled girl child, who could not cook as my neighbors said. I am in the process of learning and never stop learning. For my future, for people I love, to the perspective of people around who say ;
Semakin tinggi gadis itu  belajar, semakin dia tidak pandai memasak  
good luck,girls !  

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, July 26, 2012

6 Ramadhan_Budak2 i

Assalamualaikum

Hari nie pegi terawih dgn budak2. Adehhh.. tetiba lak aii anak2 buah nk ikut. So kami jalan kaki sama2.. i sorang je besar sikit yg lain dr drjah 2,3,4. Anak2 buah n sepupu. Memandangkan depa ikut, i solat terawih kat surau aje. sbb lebih dekat n x lama klu bbnding dgn masjid. Nnt budak2 nie main2 plak kat belakang..sapa susah.. hee.

Susah jgk jaga budak2 nie. Main je manjang. Main2 gaduh. Main2 gelak. Tgh2 jalan la bahaya sikit. Tau nak mainn aje. Lempang sorang sebijik baru tau! Hahaha. xde lah.. syg budak2 tu. minat nk g solat, minat nk pakai kain telekung. didikan dan asuhan dr kecil. Melentur buluh biarlah dr rebungnya bukan...

Depa solat dan 8 rakaat ja. Witir depa stop. Ngntuk katanya. kui3. X kesah lah.. esok or next2 penuh la tu.. i masa kecik2 dulu pun camtu jugak. smpai skg pun i kecik ! kita support usaha budak2 td k. hee

Lepas balik surau,depa mai umah plak. mintak ajarkan sns la. bi la. huhu. Kata cikguuuuuu. xpa2. silibus sekolah rendah, sapa2 pun reti kan. Hmm,rajin nye budak2 aku nie.

Till then, bye :)

Haa. nie bukan style anak2 buah i. hehe

PESAN UNTUK BUDAK2 DI SELURUH DUNIA :

BELAJAR PANDAI2
SOLAT RAJIN2.
:)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ramadhan 5_ Tom yam campur pulak

Assalamualaikum

Hari nie konon2 blog nie pasal resepi k? hehe. Pose ngn tak pose sama je.. fevret ttp tom yam.
 
BAHAN-BAHAN :

BAHAN A:

500 gm sotong
500 gm udang
300 gm ayam
300 gm daging
1 peket cendawan
2 peket pucuk jagung
1 batang carrot


BAHAN B:

2 kiub stok tomyam / 8 sudu pes tomyam
8 biji cili api- dititik
2 biji limau nipis- ambil jus saja
1 biji bawang besar
3 inci lengkuas
1 biji bawang putih
2 batang serai- dititik
6 helai daun limau purut
3 cawan air
1 sudu kecil gula
Garam secukup rasa
*Semua bahan boleh ditambah ikut citarasa sendiri macam pedas , masam dan masin . Kalau nak lebih kuah tambah la air lagi.

* Kalau guna kiub tomyam Maggi selalunya kuah akan jadi masam so tak payah guna jus limau nipis .


CARA MEMASAK :
1) Bersihkan semua bahan A dan potong ikut cita rasa sendiri.

2) Masukkan air dalam periuk bersama pes tomyam, lengkuas , bawang besar/putih, serai,cili api dan biar sampai kuah mendidih. Kemudian rasa kuah sedikit dan masukkan jus limau nipis , garam , gula dan kacau.

3) Masukkan semua bahan B kecuali udang /sotong dan kacau , biar sampai kuah mendidih dan semua bahan masak baru la last sekali di masukkan udang dan sotong , kacau sekejap sampai udang masak dan boleh la ditutup api.

Senang ! :)
sumber : blog org,tp lupa dah. sorry you.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, July 24, 2012

4 Ramadhan. Sahur & Melewat-lewatkannya

Assalamualaikum
 
Dari Anas RA, Rasulullah saw bersabda yang bermaksud : 
"Bersahurlah kamu kerana pada sahur itu ada berkat."
 (Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Ahmad, Tirmizi, Nasai dan Ibn Majah).
Melalui hadis ini, amalan bersahur dikaitkan dengan keberkatan dan keberkatan pula membawa makna rahmat, kebaikan serta restu Ilahi.

Sahur adalah satu rahmat dan berkat yang dikurniakan Allah ke atas umat Islam.
Anjuran bersahur itu dapat dilihat lagi dalam hadis Nabi bermaksud:
“Bersahurlah, sekalipun dengan seteguk air.” (Hadis riwayat Ibnu Hibban)

Hadis tadi menunjukkan kepentingan bersahur kepada orang yang berpuasa walaupun makan atau minum dengan sedikit saja sekalipun dengan hanya seteguk air. Dalam hadis lain, kelebihan ke atas orang yang bersahur itu ialah seperti sabda Rasulullah bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikatnya mengucapkan selawat (berdoa dan memohon daripada Allah akan keampunan dan keredaan) ke atas orang yang bersahur.” (Hadis riwayat At-Tabrani).

Melewatkan sahur bermaksud bersahur ketika menghampiri waktu Subuh.

Dari Anas bin Malik R.A bahawa Zaid bin Thabit pernah berkata: 
"Kami pernah bersahur bersama nabi, kemudian kami bangun untuk melakukan solat (Subuh) dan kadarnya (di antara sahur dan solat subuh) adalah menyamai bacaan 50 atau 60 ayat al-Quran. (Hadis riwayat al-Bukhari)

Zaid ditanya : "Berapa lama masa antara kedua-duanya (yakni antara makan sahur dan solat Subuh)?" Berkata Zaid: "Sekadar membaca 50 ayat al-Quran."  
(Hadis riwayat Bukhari)

Dalam kitab Nailul Authar, disebutkan Imam Ibn Abdil Bar berkata bahawa hadis yang menerangkan kepentingan menyegerakan berbuka puasa dan melewatkan sahur semuanya bertaraf sahih dan mutawatir.
 sumber : http://www.iluvislam.com

 : )
Lapar?
Sunnat bagi orang yang berpuasa melewatkan sahur dan menyegerakan berbuka, iaitu dengan buah kurma atau dengan air sebelum bersembahyang.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, July 23, 2012

Ramadhan 3. Masa depan anak2 i

Assalamualaikum

Apa yg i cuba nak buat bermula daripada dulu hingga sekarang,
Bukan buat untuk apa2.
Selain daripada seruan Allah yg mahu hambanya mencari ilmu di muka bumi nie.
Semua nie bukan untuk diri i sendiri. Bukan2.
Ini untuk manusia2 yang sangat penting dalam hidup i..
Untuk mak.
Untuk adik2. Untuk adik-beradik
Untuk sanak saudara, mana lah tahu suatu hari nanti mereka memerlukan i.
I harap umur i panjang, untuk sentiasa berada dekat2 mereka sekiranya mereka memerlukan i.
I,
Tentang masa depan yg Allah bg kita peluang untuk rancang,
Tapi Dia sendiri yang akan tentukan, tentang ini sangat perlu berhati-hati
Ada orang hidup susah sebab kesilapan sendiri.Tapi i sendiri tak boleh nak cakap itu bala. Tp anggaplah itu ujian. Klu kita x rasa susah, kita tak kan hargai hidup senang.
Ada orang hidup susah sebab ujian Allah.
Ada orang hidup susah tapi dia tak tahu kenapa. Orang itu mungkin lalai daripada Allah.
Allah itu maha adil. Apa2 yg terjadi, tabahlah. Ujian semata2.. percayalah.
Sedarlah.
I,
I nak anak2 i nanti tahu apa itu erti susah. I nak mereka rasa susah tu mcm mana.
Tapi
I xnak anak2 i hidup susah. Cukup lah mereka rasa susah tu mcm mana.
Tak sanggup nak besarkan mereka dengan terus susah.
I xnk mereka sedih sbb ada ibu bapa yg tidak senangkan mereka.
Maka. semua nie juga untuk kepentingan anak-anak i.
Fikir panjang.. tak salah.
Mmg kalau kita pilih itu untuk ini,x semestinya kita akan bahagia.
Tp sekurang-kurangnya anak-anak i nanti ada masa depan.
I rela berkorban.
Macam mak i.
Dunia.
Semua orang fikir dunia.

Akhirat. Jangan leka. Pesan pada diri. Tak kemana harta dunia. Akhirat itu juga yang kekalnya.
Kita kejar sama-sama. InsyaAllah..

InsyaAllah, seorang pelengkap rusuk kanan i akan hadir dalam hidup i.
I x mintak dia yg meluruskan rusuk i yg bengkok itu.
Sbb i sendiri ada kesedaran untuk luruskannya sendiri. I cuba.
Kenapa kita,perempuan kena bergantung pada lelaki kita? Kenapa tunggu mereka dulu?
Mana pergi kesedaran diri sendiri.
Come on, biar mereka ambil kita yg sudah terbaik.
Bukan bila mereka ada baru kita nak berubah menjadi lebih baik untuk mereka.. Then kita cakap untuk Allah jugak..
Klu untuk Allah, kenapa tidak saja kita berubah dari sekarang?
Kan?
Biarlah lelaki kita nanti menjadi pelengkap yang kurang..
Dan kalau kita belum cukup lurus bagi dia, masa tu lah biar saja dia yg luruskan..
Semoga semuanya baik-baik saja nanti. Doa I untuk semua orang.Juga untuk diri i..

Contoh

I?
Amik jalan mcm nie?
Mmg tak la.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, July 22, 2012

Ramadhan II, Doa kita2.

Food. Yahooooow !! ;p
Assalamualaikum

Nabi Muhammad s.a.w bersabda, maksudnya:

“Tiga golongan yang tidak ditolak doa mereka, iaitu
 doa seorang yang berpuasa hingga dia berbuka,
doa pemimpin yang adil dan
 doa orang yang dizalimi.
 Doa-doa mereka itu diangkat Allah ke atas awan, lalu dibuka pintu-pintu langit, 
Allah s.w.t akan berfirman: 
Demi kemulian-Ku, Aku akan menolongmu…”
 (Riwayat Tirmidzi)
 sumber : Loveislam.com

Jadi kepada kita2 semua umat islam yg sedang berpuasa,jom manfaatkan bulan Ramadhan Al Mubarak ini. Banyakkan berdoa. Bermintalah kepada Allah kerana hanya pada Dia tempat kita bergantung dan meminta. Bukan? Syukur Ya Allah. Maha pemurah..

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, July 20, 2012

1 Ramadhan, ayah.

Assalamualaikum

Ramadhan pertama tanpa ayah. 
Daddyyyyyyy... i miss u sowwww much ! How come u leave me,leave all of us here.................
Ummm.. semoga arwah ayah sentiasa dicucuri rahmat dari Allah S.W.T. Semoga ayah baik2 saja di sana. Semoga ayah dapat tahu bahawa anak ayah yg kecik2 comel2 ini rindu ayah sgt2,tp dia xblh nak bgtw dekat sapa2 sbb dia emo sikit pasal nie. See? Dah tertitik air mata. Tap. Tap.  Tp dia tak nges pun. Come on x cantik la klu nges kan ayah kan? Daddy come on, answer me ! I miss u, i love u. I need u daddy. Nnt insyaAllah kita jumpa ya? Pd kehidupan yg akan dtg. Yang lama tu. Selama lama lama lama lama lama lamaaaaaaaaaaaaaaaaa nya... Can't wait ! 

Teringat sangat2 klu ayah ada lagi, ayah laaaa yg paling senang nak bgun sahur. Mek x yah ckp la. Dia x kena kejutkan dah automatik terbangun ann. Suka kejut ayah, sbb x perlu jerit2, x perlu goyang2 badan, ckp sepatah elok2 pun ayah dah boleh terjaga. Terus bgun cuci2 muka, mkn. Hahaha. xde pun nak mamai2 mcm org ngn adik beradik yg lain. Awesome daddy ! Cool ! Lagi mkn selera plak tu. X de nk ckp byk kata lauk x best ke apa ke mcm org. Mkn aje ayh nie.. Alamak2 nak nges lg ! Jgn2!

Ok flashback kita tamat disini

Ayah, org nk bgtw................... org jatuh cinta !! Hehek. Nie ramadhan pertama selepas 3 tahun org x jtuh cinta hihi. Ntah la budak mana ntah. Dia suka cari pasal ngn org.Tp org slalu x jd nk marah dia  sbb dia xbg peluang org nk merajuk pun. Org slalu jgk marah dia tp dia sabar aje.Dia buat benda tu jd lawak. Xjd nak marah yah.Haihhh. Klu ayh nak tau,dia ada pangai mcm ayh. Dia salu iye kan aje klu org ckp apa2. 
Selalu aje iye kan org nak apa2. 
Kdg2 menyampah ! Tp sweet la. mcm ayh. Mtk apa pun iye kan aje.. sampai org tak ingt dah mintak apa. Kui3. Its okay kan ayah? Org bukan nak sgt pun..mengada2 je. Ayh kenal kan pangai org? Hahaha. Sbb tu la iye kan je kan ! :) Sbb tahu org main mintak aje kn.
'' iyew.. sabar  nnt sy belikan''
''iyew syg''
''yew pegi lah..''
''yew cantik..''

Hahakkk. Ayah geli la dia panggil org ''syg''. Hee. Ayah balik sana awal sgt la. Org bru nak merasa peringkat umur pertengahan remaja. Mcm mana laa nk test dia nie yah ek. Ayah xde nak interview dia dulu. Aduu. Da citer kat mek, mek okay aje. Ayh plak?? Hmmm. tp xpelah.. tgklah mcm mana. InsyaAllah je..

Ayah2 mek beli tv lain pulak. TV plasma besar n nipis. Haha. Nakal kan mek.. dia kata sng nk tgk sinetron.Jauh2 dah boleh nmpk.Hehe. Dah la dah 3 minggu tiap kali jumaat tgk Harry Potter sampai habis tgh2 malam. Amarika la bini ayh nih. Kui3. Terpengaruh dgn org la nie Heri Potter bagai nie. Haha. Syg mek,syg ayh ! Ayh xnk balik sini ke kejap, nnt org jnj org x majuk klu ayah nk tgk bola.Okay x? 

Skg pukul 7 pagi yah. Org rasa org nak sambung tido balik la. Okay tak yah? Heheheeee. Anak sapa la nie kan. :) 
Jap g ayah datang la dalam mimpi org. Blh? Datang tau org tunggu.. Klu blh ayh jwb la skali soalan2 org yg org tulis kat sini nie. Okay daddy cool? Org tido dulu, Assalamualaikum.... Syg ayh,rindu ayh,cinta ayh. muahhhhh ! muahh3 ! :) ala air mata lg, last kiss ayah masa ayh dah dikafankan.. i miss u ayah,  
:)




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, July 14, 2012

Kita orang masuk U

Assalamualaikum

Mana adil macam tu. Mentang2 kite sekolah tinggi sikit kite tak leh nak marah2. Ngak bisa bentak2. Aku manusyia biasya dong ! Apa ngak? Seballlllllllllllllllllllllllllllll bangat dehhhhhhhhhhh.
Ummmmmmmmmmmm :(

Lalu harus gimana? Kalau org yg x masuk U,dimaafkan la klu dia nak marah2 ke nak ngamuk2 ke? Mcm tu ke gayanya?

Tiba2 kan, i rasa mcm dia tu sedang bela dia tu. Sedang sebelahkan dia tu.
And i hate this feeling. Right now i wanna get caution with this. How dare u. This is Mastura Rara. Anybody can lie to me but you ! Be aware. I'm not going to let u escape. 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, July 10, 2012

BFF night-outing

Assalamualaikum

Semalam alang2 free kan, i godek2 g Kbmall dgn Hilda. Dalam pkul 8. 45pm semasa hujan turun dgn agak lebatnya. Gigih tuh pakai slipar huduh2 dulu. Wedges pakai dalam kete. Hehek ! x mau wedges kena tanah. selutttt. Kui3. Dgn payung pink sebijik,hempas sopan2 pintu kete,duduk, Ida ckp ;
                           ''Kau nie.... dah mcm mek siti dah''  Hahahahaaa.
Bila dah jumpa. Lama x kuar mlm kan Da!

Sampai Kbmall parking xde plak. Huhu pkul 9pm still pusing2 cari parking. 

Happylah macam nie. Keluar dgn BFF, citer pasal kerja,perkembangan hubungan dgn pasangan,rancangan2 untuk memajukan diri,dan sebagainya yg ringan2 dan tidak memerlukan daya fikiran berputar2 dgn kadar 200 km sejam. Relax.

Persamaan kita Da,kurus.Yg bezanya kau tinggi tp aku tak tinggi.


Rasa 'life' sgt bila ada masa utk jln pegang2 tgn dgn bff kita, kepit2 tgn mcm la salah seorang tu lelaki dan mkn Mc Flurry oreo sambil jalan dgn mulut x benti cakap
''Da, kau x nak ke nie? aku mkn dah nak abis niee..''
 Tak pandang org kata tak sopan, dan Ida mkn sundae cone dgn lahap sambil sapu sedikit sebanyak dekat tudung dia. Haha comot. padan muka. Sambil mata liar tgk2 baju, kasut.tudung tak yah ckp confirm2 cari kot2 ada pesen baru pulak.. Anyway kalau ada kuar yg terbaru, kitorang x beli terus tau. Tunggu sminggu dua dulu.. tunggu harga turun/diskaun! Haha. Tudung mmg mcm tu. Mula2 kuar bapak mahal. Padahal sama je kot dgn yg sebelum2 nie. Beza sikit2 je, depa buat inovasi sikit kasi up to date. Kannnnnnn. Aku selalu teman Hilda nie cari pakaian. Dia nie ngok ngek lebih sikit dr aku. ( Da,aku tgh kutuk kau nie ) Dia nie kan.. berduittttttttttttt. Nak g date beli baju baru, nk g kenduri bju baru, nak g situ sini sana sini lah senang. Nak baru je manjang. Haha. Tp last2 dia pakai yg sama jgk. X tau la apa dia buat dgn yg baru2 tu. Hahaaha.

 Tak. Window shopping ja. 

Utk pengetahuan org2 yg tak pernah ada pgalaman ikut kwn yg tinggi lampai pegi shopping,nak gtw,susah nak cari baju untuk spesis mereka nie tau. Ada tu mmg la ada, tp depend on their citarasa la jugak, mcm Hilda nie citarasa dia yg simple2, yg free saiz. Yg biasa2 org duk pakai,kita2 duk pakai.Jadi, kalau dgn dia, byk yg x kena la. Singkat la.Kecik la. Situ sini x sesuai  la.Huhu. Klu org tu jns seksi meksi xpela blh je rembat mana2.  Tp klu yg jns sopan2 bak menantu pilihan nie  x boleh la pakai singkat2 x baik..nak2 kena la tutup litup yg mana patut. Kang kena reject karang!  Kikikiiik Lgpun dah besar panjang sume kena ada rasa malu lah kan. So tiap kali teman dia nie shopping mmg kuar la ayt dia ;
''eee x padan la!cuba kau plak tgk.'' *then aku la yg try tak pasal2. mcm aku yg nak.
haaa dgn kau elok!! *cisss. aku kecik mmg la.siap blh jd labuh lg!
Kat sini aku rasa kelebihan jugak bertubuh genit nih. Semua baju2 cantik boleh pakai doe! xde masalah singkat ke, *ada la sikit2. Tp x ketara la. Xde la bermasalah sgt. Tp mana2 pun ttp ada la kelemahannya. Pandai2 la cari alternatif utk selesaikan masalah tu. Hidup ini mudah tp jgn dipermudahkan pulak yeeee.


Aku berkepit dgn Ida nie sejak pra-sekolah. Aku paling ingat dia. Dia satu2nya yg pakai tudung selain cikgu dgn pembantu cikgu yg kat dapur tu. Heran aku dia pakai tudung padahal kecik lagi. Aku plak darjah 4 kot lekat kai tudung.. pas kuar pagar skolah baru bukak. Muehehehe. Smpai skg tak lekat2.
Then until UPSR..PMR..SPM.. dan berpisah ke IPTA yg berbeza.. namun tetap bersama !!


Masa tgh cari2 kasut kat satu kedai nie an, kitorang sambil makan Mc Flurry dgn Sundae Cone masing2 tu mkn2,tgk kasut, makan kasut  mcm biasa. Pastu dah xde yg cantik.. nak kuar. Lalu la kat depan akak jurujual kedai tuh. Dia kata ;
'' tak boleh bawak masuk makanan dalam nie dik..''
aku ngn Ida pun pandang satu sama lain. Haha. Opps. Tp kitorang dah mmg nak kuar kan. aku pun cakap
''Ah ye ek kak? Hehe sorry x ingt :) ''
''Kakak bru cakap, dah nak abis dah saya makan nie. :) :) ''*Sengih2 smbil jalan kuar.
Akak tu cakap ;
''Sedap sgt nampak duk mkn.. :)''

Hohoho bgus akak nie. X kacau kitorang mkn. TQ. TQ.
 Ce teka tudung pesen apa kite pakai nie?

 Inner neck - yg hitam 
dan inner Aidijuma yg org pakai kat dalam tapi i pakai kat luar. okay x?
Alamak cekci plak!!

 Inner Aidijuma-yang biru tu.
itu la i beli online

Tp Datin Juma pakai nie cantik,inner dia pakai belah dalam,(kena lipat sikit) tp sy xleh pakai tudung bawal,sbb x sesuai dgn muka.. So sbb tu sy pakai inner neck lain kat dalam. And inner Juma tu kat luar. (Kalu nak pakai belah luar tak yah lipat pun okay, lipat pun blh.)

 You know what, saya tak pernah beli wedges yang warna lain selain putih. Hewhewhew.IDK why..

Wedges yg sy cuba nie sbnrnya yg Ida nak,tp dia saiz 8-9 so xde saiz 2.Habis kot. Hehehe. Mmg harem la tiap kali Ida nak beli kasut mmg PAYAH GILA nak cari. Ada pun 5,6. mau x ngamuk Ida tu. Dia slalu kata kasut cantik2,yg tinggi2, xde saiz dia. kasut huduh2 tu baru la ada saiz dia..huhu..tp mmg betul... dari dulu lg mcm nie.. sapa nk teman hilda shopping mmg kena sabar lebih la.. sbb klu setakat 4,5 buah kedai mmg x jumpa cari lg. Sejam mmg x cukup masa. Teringat shopping masa Ida nak g event kat Kedah dulu, 4 jam shopping baru setel setengah barang dia dpt beli. Dan yg paling normal, klu kata Ida nak shopping,biasa la tu kalau pegi saja dan tak beli apa2. Sbb dia nie jenis survey dulu.. then balik pk, then baru datang lg utk beli. Memilih, berhemah dan berpotensi utk mendapat tendangan di muka kerana byk songeh ! Hahahaa.! Larikkkkkkkkkkk....
 Hilda... My BFF

Candid,ceh!!
 Tgh mengelamun.
Lepas balik Kbmall tu singgah pusat celcom bayar bil tepon, then singgah pasir pekan. Makan chicken chop kat DFC. Kuah dia mmg best. Huhu ! Mmg suka sgt2 kuah dia. 
Dekat kul 11 dah masa tu.Still lg nak lepak. Aduh.
Semalam ada la budak2 lelaki nakal yg menyampah. Terkinja2 mintak nombor fon. Terpaksa la buat2 x nampak. buat2 x dengar, buat2 bz bercakap nak cover daripada terpandang arah sana. 
Pastu Ida boleh plak positif thinking kat mamat2 tuh, dia kata mybe boys tu ada hal penting,urgent,sampai bersungguh2 nak rak bagai tuh, tunjuk2 suh panggil aku, tp bila nampak isyarat mintak nombor fon dia, baru la dia tahu betapa x perlu nak positif thinking sgt lah kat golongan macam tu. Hahaha ! Ida.. Ida. Tp mmg, dia jenis positif thinking. Bangga dgn dia selalu bersangka baik dgn orang. Huhu. Ada ketika tepat,ada ketika meleset macam kes tadi. Hewhew. Elok duk makan bakal buah hati sms

''ada mana?''

''Restoren.makan yang''

''janji apa? balik awl kan?

Aku pun tgk jam. Huii nak kul 12 dah. Lupa lak aku kemain mulut manis kata nak balik sebelum kul 11. Heheh. Aku pun tak balas msg dia. Fokus pada Ida. Nie masa aku dgn Ida. ONLY.

Ada budak tu merajuk. Byeppp.
3 saat kemudian x majuk dah . Hee.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, July 9, 2012

Kali pertama lihat kamu

Assalamualaikum

Hari jadi salah seorang BFF aku.
Kami main masak2. Malam nie ada party.
Party depan rumah sewa kami.
(Ada agenda lain malam nie,siap lah birthday girl!!) Haha
Kamu dijemput sekali.
Wah excited gila kamu. Huhuhu.
Yang penting boybestfriendforever BBFF aku kena ada sama.
Kalau tak, kamu tak datang pun tak apa. Hewhew.

Jemput makan... Aku layan BBFF aku. Tak lihat pula kamu.

Seronok kenakan birthday girl, aku mula nampak kamu.
Dear, not bad.

Tapi aku dengan org lain. Skandal aku?Abg angkat? Kekasih gelap? Tak2. Tp aku mmg rapat dgn dia. Tak boleh nak cakap apa lagi dah.

Malam party yg seronok,bising dan kecoh. Penuh gelak tawa dan semua orang suka.
Maka aku lihat kamu. Bercakap dengan kamu. Hensem jugak kamu nie. Muehehehee ;p
Itu saja. Dan aku tidak lagi jumpa kamu selepas itu.


Malam yg fun itu ! 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Aku nampak kamu. Kamu lihat aku.

Assalamualaikum

Aku dgn rakan2 aku. Kami bertiga. TRIO. BFF.
Kami pakai bju jenama sama. SEED.
Kami sama. Tp x serupa. Aku sgt beza.
Kamu kwn mereka.
Aku tidak tahu kamu. Ignore.
Aku tidak mahu berkawan dgn kamu. Tak ada fungsi buat aku.
Aku dgn mereka. Datang untuk mereka.
Kamu dgn mereka. Kamu dan kawan2 kamu.
Aku lihat kamu. Sekali. Atau dua barangkali.
Tapi aku lupa. Sampai sekarang masih lupa, sama ada aku ada lihat kamu atau tidak !! Argh.
Ah,siapalah kamu itu. Semak saja.

TRIO BFF  =P

 
Atin, Bihan,Mas & The some of ew's


Your friend beside
 
Diskriminasi warna kulit. He3

This is my first time i saw you. Just saw ! Haha.
And then when u hai me on facebook, i dont remember who you are. Which one you are. But we are friends, cuz u are their friend.
And u know me from my boybestfriend, cuz i am his girlbestfriend.
You know me and u dont tell me that u know me already !! You stay, keep quiet.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, July 2, 2012

Mom, i love u before i love daddy

Assalamualaikum

Just want to say ;
I love u soooooooooo much mum.
Really muchhhhhhh
Tooo muchhhh
Absolutely mucchhhhh
Much, i swear.
Dont leave me like daddy did.
I can't bear.
I felt empty.
Dont leave me mom,,.

And i miss your late husband lah mom.
Please tell him if u meet him in your dreams.
Will you?

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts