Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, October 26, 2012

Selamat hari raya aidiladha :)

Assalamualaikum

 copy

Hai ! Selamat hari raya aidiladha yg pertama 2012.
Tgh cuti raya + midsem sekarang nie.. Rara baru je smpai kg. Kelmarin haa.

Raya pertama best :) Raya kedua pun pasti sama bestnya :)
blh makan byk ! *mcm byk sgt aku makan. X g mana2 pun saya..just pegi rumah sedara mara paaaaaaaaaaaling dekat n g umh kwn2 paaaaaaaaaaaaling rapat je. *td kata x g mana2!
 Mmg pegi nak mkn.. hee. Sbb kat u mana nak merasa mkn sedap2..klu x telur,sardin.
kt sini free plak tu.. hee

Raya aidiladha bagi saya tidaklah semeriah aidilfitri..sbb family dah lama sgt x buat korban.. lembu mahupun kambing.. hee.
So korban kasih ajelah. eh?
Tp overall, mmg meriah aidiladha kat Kelantan nie.Sbb ramai okay yg buat korban kat kg..
Kalo kat bandar.. hmm... ko hado?? kih3 ^___^

Raya ke 3 nnt ada shoot kat studio.
Raya ke 4 nnt shoot outdoor .

Raya ke 5 nak balik UPSI dah :( Ada program. Tp x sure lg lah mak kasi ke tidak.. Hmm..mcm x kasi..masih rindu anak dia yg gedik nie kot... Tp ada program fasilitator..kat Penang.. *nak jadi motivator talented kena byk join benda2 alah nih. kot.
Ntah,dalam dilemma! nak g ke tidak.. ek...

Kalau diikutkan,cuti 11 hari bermula khamis 25 hb 10 hingga Ahad 4 hb. 11
Tp bila dah rasa nak g program tersebut plus byk assignment lg x siap nie.. Bermakna dipotong potong lah cuti tu. hewhewhew.



Photoghrapher : Ahmad Ameeruddin

From : Photo student PSAS
Politeknik Sultan Azlan Shah

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, October 22, 2012

Dia & Aku kata

Assalamualaikum


Sayang betul dia kat aku.
Aku buat salah teruk, dia menangis satu malam.
Dan kemudian esok pagi, dia jumpa aku, dia tersenyum.
Kesalahan aku memang tak layak untuk terima senyuman itu.

Apakah memang ada manusia yang murni macam ni?

Dia nak marah, tapi dia nak ketawa.
Dia nak pukul, tapi dia nak ketawa lagi.
Dia nak tunjal kepala aku, tapi dia takut kepala aku sakit.
Dia nak lepaskan kemarahan dia, tapi dia takut aku terasa.
Dia nak merajuk, tapi dia nak berbual dengan aku.
Dia nak paling muka, tapi dia nak tengok muka aku.
Dia nak menangis, tapi dia tak nak bersedih masa tu.
Dia nak maafkan aku sebab dia nak terus sayang aku.

Dia kata aku bodoh, aku kata, memang.
Dia kata aku tak fikir, aku kata, tu lar pasal.
Dia kata aku tak guna otak, aku kata itu betul.
Dia kata aku bangang, aku kata paling bangang.
Dia kata aku jahat, aku kata takda niat.
Dia kata aku takut bila buat salah, aku kata takut gila.
Dia kata dah agak dah, aku kagum dengan firasat dia.


Dia dah tak tau nak kata apa, aku kata,
jangan kata apa, pukul je.
Dia dah tak nak pukul, aku kata maaf.
Dia tanya dah makan? Aku kata nak makan sama.
Dia kata jom.
Aku kata dalam hati..

"Tuhan, kalau betul dia jodoh, 
biar aku lawan untuk jodo
h ini!"


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Photoshoot_ Thousand Years.

Assalamualaikum

  • Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like.
Wahh berfalsampah plak ann malam nie : )  Malam nie Rara cuma nak share atau memberi halwa mata kepada ibuk2 dan bapak2 sekalian dgn beberapa sedikit gambar hasil photoshoot dgn photogh paling berbudi bahasa di abad ini sifu Harith Rizzla 

Photoshoot nie dinamakan THOUSAND YEARS sebab masa Harith shoot,dia asyik nyanyi lagu nie je..Lepas tu dia suh buat feel macam lagu tu. X faham la kat mana kaitannya.. :) Tp buat jelahhhh..Heeehe. 




X suka gambar nie. Selekeh semacam + muka kanak2 x baligh. Tp Harith suka. x paham +,+
Gambar last
Haaaaa. Ini je??? 
A'aaaa.. ini je.. sbbnya Harith dah balik Sabah bah.. X sempat sy nak ambil gambar2 shoot nie dgn dia.. Takpelah..InsyaAllah, ada masa blh jumpa lagi kan.. Dear Harith,I miss u la sifuuuuuuu.

p/s : Gambar last dah tempek pada entry  INI  DULU


Pastu tetiba dia rajin nk custom hihi.
 Thats all...Bye..<3
Untuk pengetahuan semua..Harith edit pakai photoscape je
Simple but so nice bukan? ^_^

Hubungi Harith ( Zell)


godek2 facebook beliau,tgk album. Smart2 kan gambarnya?

Kalau nak call dia,klik SINI kalau xde kredit. Hewhew. Hebakkk boh.
Nak eksyen Galaxy Note II? Tengok SINI


Haa lagi 1. Harith masuk contest ape ntah. So dia letak gambar ppuan kelih bunga tu. Pastu terpilih. Yeayyy ! K bai

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, October 19, 2012

Fara Fauzana Fafau di Forum Kesedaran Kanser Payudara

Assalamualaikum

Mari bersama2 saya esok lepas kelas ko kurikulum (kalau sape2 yang ada la) Jumpa Fara Fauzana yang gelak x senonoh tu heheheee. Itu sampingan saja. Yang penting kita x kira laki ke perempuan kena alert pasal nie. Kanser payudara. OMG so scary. Aku mmg alert sbb blablablabla 
So? Jom !
Selain itu kempen yg sedang giat skg adalah : klik SINI and go to app untuk tgk 5 cara bagaimana kita nak support aktiviti2 seumpama ini. Dan kepada semua,skg nie kempen kesedaran ttg kanser payudara makin giat. Tau x kenapa?
Ya.
Sbb skg dah menjadik-jadik. Hmmmm. Mintak jauh..... :(





Fakulti Sains Sukan & Kejurulatihan menganjurkan 
Forum Kesedaran Kanser Payudara ..


Butiran forum seperti berikut...

Tarikh : 20 Oktober 2012 (Sabtu)
Masa : 8.00 Pagi - 12.00 Tghari
Tempat : Kolej Aminuddin Baki (KAB)


Pemeriksaan percuma!! 


Lain2 : Again, see HERE and go to app


Dlm byk2 nama dalam poster,dia jugak yg ak highlight kan? hehe. maunye x. Artis kowt :)


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, October 18, 2012

Love Bunga Querida.Hey,happy Birthday!

Assalamualaikum


Khas untuk sys bunga. 

Happy birthday to you !

Love u    muahhh ! 


hope to see u again.. 
 : )


Happy Birthday to someone who is forever young.


Best moment ever =P

::All the best in everything u do::
Hope your birthday blossoms into lots of dreams come true!

May your special day be filled with memories and flowers, friendship and happy hours.

loves,Rara~

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, October 11, 2012

Itu kau kata manusia?!

Assalamualaikum

Dalam satu lintasan cahaya jasad kau di tengah-tengah orbit urbanisasi
Kau dabik dada tegakkan kening dua-dua
Gila x bidangkan dada,kau manusia kau sampai angkasa.
Sayup dari bawah sebatang kering tulang tua.
Menadah air mata celiknya letih ke atas tapi mcm di bawah
Kau tutup indera dengan bulu mata yang paling hujung
Fakir,malas,bodoh. Sampah cemarkan koridor
Tak payah lah jadi manusia

Kau kata kau manusia
Sama macam tubuh montok depan mata kau.
Bezanya dia bentuk 8 kau entah peduli apa kau berapa.
Gebu.Comel.Mantooppp. Gilababy lembutnya halusnya mulusnya sempurna !
Geram gila geram.
Bentuknya nampak satu-satu dua-dua
Kau nak cungkil mata dia,ada tahi lalat kecik wah comel gila.
Aku  nak
Ikat sampai pecah 
ratah sampai patah
Bodoh kalau lepas.
Ini baru betul manusia. 

Ada orang BBM kau.
Beri aku setitik oksigen,aku sangap nyawa. 
Engkau tuhan aku untuk nadi kali ini. 
Aku hamba abdi aku janji! 
Tolonglah manusia,tolong lah aku kali nie saja untuk pertama dan terakhirnya aku sumpah ! 
Aku tak ada apa-apa selain darah. Aku rela bagi kau. Aku bagi percuma!

''Sorry bro,I can't, I can't''
Orang sangap tadi jadi lembik tinggal kulit saja.
Keluar dari screen BB kau mcm roh yang sebenarnya kau tak pernah nampak
Keluar lalu melayang.Terhantuk di simen dan glupppp ! dalam lubang jamban.
Bagus. Setel satu benda. Kau memang hina. 
Kenapa la kau kategori manusia
Kau usap dada. Belai dompet dalam poket penuh kad yang bila kita masukkan dalam mesin petak ia keluar nombor dan aksara.
Suka hati nak tekan nak picit yang mana. Orang banyak ekor berbilion juta.
Fuhhhh duit..kau sebenarnya tuhan. Mesin itu yang hamba. Bukan aku.

Kau bilang asteroid asteroid kecil yang ada dalam cakerawala.
Aku ingat pepejal nie bahaya tapi bukan,ini bahagia.
Bahagia sampai kau sedar kau terpijak,tergelincir!
Patutlah,itu yang maha besar ya Allah. Kuasanyanya lebih dari apa yang aku kira.Ini bala
Malapetaka,bencana,mati aku,mati sekarang juga. Aku nak syahadah tp aku nak sebut apa??
Aduhh setan sakitnya. Kena kepala aku ! Kena dada aku,aku lelah tercabut ijap jantung yang satu.
Kena pinggang aku,aku gagal berdiri
Kena lutut aku,aku tak boleh cuba sekalipun!
Ya Allah sakitnya. 
Roh aku dah nak pergi dari aku sebab aku tak lagi mampu sogok dia.
Jari aku tak ada tulang lagi aku tak boleh genggam kertas bernilai tu. 
Aku kata nanti dulu nanti aku sediakan payment untuk kau
tapi roh itu kau nampak tak ada telinga. Mata lagilah tak ada.
Kau punya pula sia-sia saja. Tak guna !
Sia-sia je aku nak sogok dia.
Allah tolong installkan aku roh baru aku bayar seribu juta atau berapa saja!

Tulang tua tadi datang depan kau lalu dia cabut tulang-tulang dia dan masukkan pada engkau.
Engkau suka.
Tapi kau masih macam tadi. Statik sebab Allah yang sebenar dah tak bagi kau peluang.

Perempuan tadi pakai jubah longgar,besar gila,tudung sampai pinggang
Yang nampak hanya mata. Ya ! Mata yang ada tahi lalat tadi.
Itu memang dia, habis tadi tu amende.

Saya pergi dulu,kelip-kelip kampung kuantan menati saya

 P/S : Puisi ini bertemakan kemanusiaan.Saya dah janji dgn seorang blogger nak buat dan esok tarikh last untuk saya siapkan. Saya baru je buat dan baru je siap ! :)

Pesanan utk awk : Saya dah siapkan nie,tp kita x dpt nk bincang lg sbb kejap lagi saya nak ke Selangor.. Ada program kat sekolah sana. Untung2 dpt singgah tgk kelip-kelip pastu bt sajak pasal kelip2 plak kan? haha. Jumpa awk isnin nnt k.
::: Saya minor je BM, tp x mahir langsung. Baru amek subjek tu. So saya x pndai lg..Saya akui itu. Awk lebih hebat saya pasti. Ajarkan saya juga::::


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, October 10, 2012

Rupa-rupanya topeng itu kena ada

Assalamualaikum

Rupa-rupanya ada baaaaaaaaaaaaanyak benda yg kita boleh buat kalau kita x tido balik lepas subuh. Means,, bangun awal pagi.
Contohnya mcm saya...
1. Buat teh o panas
2. Stalk blog BSA - Bicara Sama Awan . Buku dia dah siappppp !
3. Sapu lantai bilik tanpa peluh
4. Sapu lantai dapur tanpa tersepak housemates lain
5. Cuci kuali sambil dengar lagu Justin Bieber
6. Masak nasi untuk makan balik kelas petang nanti
7. Makan roti sandwich berjemkan strawberi yg x sedap
8. Fikir mcm mana nak update pasal contest INI sbb aku sendiri pun x nak.

Hufffff. Semua itu dilakukan dengan semulajadi & tanpa tergesa2. Hewhew.

Esok saya dan rakan seperjuangan 4 org lagi akan bertolak ke Shah Alam pulak. *Waaa every weekend outstation. Duit semua tu,duit* Untuk satu program kepada budak2 sekolah agama. Nebes i... x pernah berkomunikasi dengan komuniti mcm nie. Lain tau,lain ! Siap ramai budak tahfiz lagi.. Pengetua sekolah mereka dah pesan awal2 dah..mcm2 pesan. So yg dah sopan nie,sopankan lagi :) Wawawawa x sabar la pulak..pengalaman baru lagi. Semoga saya dapat bukak topeng MASTURA RARA kepada topeng FASI KAK MAS nnt k?
Topeng itu penting. Kita bukan nak hipokrit,kita nak serba boleh dan ikut keadaan di mana bumi dipijak,disitu langit dijunjung. hmm,pasal topeng2 nie semua kita orang belajar dlm 1 subjek kaunseling. Masa sem 2 kot. Means sy x pandai2 ok.. teori nie. teori.

Sapa boleh pinjamkan saya tudung yg sesuai? Sy nak budak2 perempuan tu nanti tahu bahawa bukan dia orang saje blh pakai tudung labuh.Sy pun boleh! kikikiki :) *dakkk2.gurau je. Tp mmg pun. Pengetua suh pakai labuh2.

Ah itu saja utk pagi nie... Nak buat keje sikit.Sikit pun jadi la ~ .. Salam pagi, Rara.


Lepas 2 tahun nnt saya akan pastikan bila u all tgk i nie, u all dah tahu yg i nie kaunselor. Ihikk ^^ bg saya masa ok.

Apa yang membezakan saya dgn bakal2 kaunselor yg lain adalah saya nie kiut sikit. Dorang kiut byk. Haa.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, October 9, 2012

10 haribulan 10 - Tragedi Seram tiap tahun disini

Assalamualaikum


Ini ada saya kumpulkan beberapa kata2 orang (yang ntah nak percaya ke tidak)
Tarikhnya malam ini. 10.10. 

1. ''Kes perempuan bunuh diri tu yek... nanti ada satu tarikh setiap tahun ada nmpk jelmaan perempuan nk bunuh diri kt bngunan lama tu... pompuan bunuh diri sebab ditinggalkan bf dalam keadaan dia ngandung tu ke? pernah dengar cerita daripada kawan serumah masa lawat UPSI dulu. masa tu stay 3 hari kat Kolej Za'aba. dah lupa kisah sebenar macam mana. yang pasti salah satu tempat jelmaan pompuan tu selalu datang mengilai kat belakang rumah diorang... yang ku tau tarikh hantu tu kuar kat upsi setiap 10 Oktober
 aku ada dengar orang cakap la.... kalau nak nampak antu tu pada tarikh 10 oktober tu, pada waktu tengah malam cuba tengok bawah celah kangkang tengok bumbung bangunan suluh budiman tu, akan nampakla.....''

2. ''Ini yang aku dengar lah ada sorang student lelaki dia ni kira 'berisi la ilmu agamanya' waktu dia tengah studi malam2 somewhere dekat dalam upsi, then dia nampak ada sorang perempuan pakai baju kebaya, lalu tepi dia, dia tanya perempuan tu nak ke mana malam2 nih, perempuan tu just tunjuk arah galeri seni tu, then lelaki tu sambung study.
abis study dia teringin nak tengok apa program dekat dalam galeri tu, waktu dia pergi, pintu tutup, then dia try bukak pintu galeri tu, dia nampak banyak hantu terbang2 dalam galeri tuh....
Tapi sapa duduk UPSI mesti akan terdengar 10 Oktober, satu tarikh dikatakan hantu UPSI akan mula berkeliaran....''

3. ''Lecturer kitorang pernah cerita, pada satu tarikh dalam bulan oktober (tak ingat exactly, harap ada forumer sudi bagi info) tiada aktiviti dalam kampus UPSI...kerana pada tarikh itu adalah ulangtahun satu peristiwa bunuh diri....''

4. ''Kisahnya menurut beliau: seorang siswi telah bercinta dengan seorang pemuda. Mereka terlanjur lalu siswi itu mengandung. Tapi, pemuda itu tidak mahu bertanggungjawab.''
Siswi itu akhirnya bersalin, tapi oleh kerana malu, dia pun membunuh dirinya sendiri....pemuda itu mengambil bayi itu lalu pergi meninggalkan UPSI....tetapi pada ulangtahun tarikh kematiannya (10 Oktober), roh siswi itu akan merayau-rayau di UPSI untuk mencari bayinya...

 5. ''Versi akak dengar pulak masa kerja kat sini...pemuda itu kata depa adalah lecturer sendiri...tapi tak nak bertanggungjawab...baby ditinggalkan dalam almari sebuah kelas, tapi tak bernyawa la...wallahu 'alam...moga roh semuanya dicucuri rahmat..''

6.
-tarikh misteri kat upsi x silap ak pada 10 oktober
-dulu dak2 tinggal kolej2 kat kampus semua dibenarkan balik, sbb malam 2 bnyk bnda berkeliaran.. (xpelik kea nape kolej kdiaman xde kat kampus n rumah2 dkt ngan pintu blakang 2 tiada penghuni skarang)

-"kalau nak nampak antu tu pada tarikh 10 oktober tu, pada waktu tengah malam cuba tengok bawah celah kangkang tengok bumbung bangunan suluh budiman tu, akan nampakla..... " (copy dari salah satu forumm... x taw betol ke tak..)


-"kes budak nie bunuh diri sebab kecewa dgn pakwe dia yang hamilkan dia..dia terjun dari bangunan....tak leh bagi tau...bagunan tu stil ader..bilik pompuan tu pun masih ader...dulu tu bangunan asrama..now dah tak der asrama dalam kampus utama...anak dia plak dia letak kat loker...mati gak...setiap kali 10.10 roh dia akan merayau cari pensyarah yang hamilkan dia tu...semo lecturer disuruh tuk kosongkan bangunan canselori b4 maghrib (agaknya)..." (copy kat salah satu forum dlm iluvislam)

-tmpt2 yg dikatakan byk berlaku TU, fakulti bhasa,TS(bnyk kuliah kat c2 2...),pusat ICT, bgnan suluh budiman...

Hehheehe . Dah dah malas nak copy byk2. Fenin kefala i. Selamat membaca dan tertanya2 ye?
Utk sebarang cerita lanjut jgn tny sy.. sy pun gitu2 lah nak percaya ke tak ke. Tp,at least. Nak tahu nak tahuuu. kan.. 

Nah sekeping
Rumah misteri 2 tingkat ini xde kaitan dgn citer 10.10 ini. Saja nak post,utk kasi impak seram kan. Rumah nie dekat padang UPSI. Belah luar. Saya pernah masuk dalam rumah nie.. Utk 1 photoshoot tema seram. Ada masa nnt saya update yeahhh ! 
I like seram2 walaupun penakut =,=

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Muhamad Amirul_Mirularts photoghraphy

Assalamualaikum

Tempoh hari *dah lama nie,baru update* UP (UPSIan Photoghraphy) bekerjasama usahasama dengan team Photo Student Politeknik Sultan Azlan Shah (PSP)  untuk 1 outing.

Salah seorang photogh dari PSP is Amirul.*Hai Mirul* 
Yang lain2, dalam 4,5 orang lg team ini saya belum pasti lg sbb sy belum di-tag picha nye kpd saya.. Oh xpe..sy mmg suka pose terguling tergolek *haa nampak hiperbola* dpn kamera tp sy x dpt pun gambarnye saya tu. hihi. Internet slow ek? xpe.. try UNIFI

Kawan-kawan mari berkenalan dengan ;

dan like page baru beliau

Like tanda support usaha anak muda yang cinta akan seni fotografi ini. 
Seni itu halus,halus itu saya. 
Tp makhluk halus itu dia.hee.

The gambars..

Pose nie Sahar Alif yang ajar.
* x reti2 aku nih*



Pengalaman shoot dgn group baru kenal nie buat sy sedar bahawa banyak bendaaaaa lagi sy nak kena belajar dalam talent mentalentkan saya nie. Terima kasih bagi tunjuk ajar :) Nnt saya improve lagi deh..

 THANK YOU U GUYS

Anyway jap jap..cantik x tgn sy? Kih3 amboi kau soalan! Boleh dgr org2 duk jawab ''x cantik pun mekkkkkkk!!!'' 
Dah tgk produk terbaru skg nie? Dah LIKE belum ? Sy klik like sbb suka 'botol' dia tu. Comel,simple,& pink pink tu penting. Silakan u all klik pulak ek.? Elianto Hand Cream.  Tp Rara x beli lg sbb Vasseline punya banyak lagi.. Tp xpe habis Vasseline tu nnt kita try Elianto plak deh? Selalu Rara pakai Elianto nie utk eyeliner ngn maskara je..best. Jimat.  Skg dah ada hand cream,so jom beli sama2 moh kite..
Sbg perempuan mak mentua x kisah kalau tgn kita kasar.. yelaaa bt keje umah kan.Tp suami kisah! ^_^   
(( Klik SINI kalau ada BF yg sejati. Stara mana dia blh mkn KFC baru nie boh?))

Heheheee..sorry loyar buruk. bye2 semua.. nak buat kerja sekolah..Salam.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, October 7, 2012

Berulang kembali - Siswi Diselamatkan Daripada Cubaan Bunuh Diri

 

TANJUNG MALIM, 8 Oktober - Bangunan E-Learning, UPSI sekali lagi mencetuskan kegemparan umum apabila seorang siswi telah diselamatkan daripada cubaan bunuh diri oleh empat orang pekerja 'cleaner', 5 Oktober (Jumaat) yang lalu.

   Maklumat tersebut diterima daripada Ahmad Suhaimi Mohd Noor, seorang pensyarah UPSI di akaun Facebooknya "Berita terkini: 7 oktober 2012, aku mendapat maklumat daripada rosli bin dahalan staf ict, upsi yang mendengar cerita daripada seorang " cleaner" bahawa kejadian " hampir2 bunuh diri" telah berlaku pada hari jumaat 5 oktober 2012 jam 2 petang yang lepas."

"Seorang siswi telah membuat percubaan untuk membunuh diri di tingkat 5- tempat yang sama kes siswi yang terjun dan terkorban pada bulan april yang lalu. Siswi tersebut telah diselamatkan oleh 4 orang " cleaner" yang berjaya menarik tangan dan memeluk siswi tersebut" katanya.

Seorang siswi berkata kepada media UPSIDaily, "pensyarah saya memberi tahu kejadian yang sama (cubaan terjun) pernah berlaku selepas kematian seorang siswi bulan April yang lalu. Cubaan terjun tersebut digagalkan oleh rakan yang menyedari tindakan siswi tersebut".

"Selepas siswi itu sedar, dia berkata terdengar suara ghaib yang memanggilnya ke arah tingkap tersebut. saya berharap pihak UPSI dapat menganjurkan satu program solat hajat untuk menjauhkan perkara ini berlaku. Saya takut perkara tersebut berlaku lagi" ujar siswi yang tidak mahu namanya disiarkan.

Penuntut UPSI dinasihatkan supaya tidak berjalan seorang diri di bangunan tersebut dan memohon kepada Allah S.W.T agar dijauhkan daripada perkara yang tidak diingini.  
Sumber-UPSIDaily,

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, October 4, 2012

Prejudis.Perasan.Penakut nya aku nie

Assalamualaikum

Aku sewa kete. Pastu dia hantar la depan rumah.
Pastu dia ajak aku naik kereta tu pulak. Masa tu pukul 12.35 tgh mlm.
Dia kata hantar la dia,kete dia kat KHAR.
Aku
Eh ye ke nie? Dia nie saja2 ke mmg prosedure nak sewa kete mcm nie?
Aku bukan apa..kalau dia main2 mcm mana?
Tp aku nie berfikiran negatif kan? Yela xkan dia nak jalan kaki??
Tp ahh ee pening la aku.
Aku bukan apa... aku tak kenal dia. Bagi aku,logik la kalau aku takut kat dia. Sbb kami berdua. tgh malam pulak tu.
Tp ala aku nak takut apa? bukan jauh aku kena hantar dia! Dekat je pun
Tp aku tetap takut. Sbb dia mcm gesa2 sgt. Aku x sempat nilai tahap keseriusan dia mcm mana.
Aku keliru.
Mmg la aku nie prejudis sgt. Smpai dia kata
Takut abg bwk lari ke?

Ehhh.. aduhh. kantoi la aku nie.
Tp logik la kan kalau aku takut? kalau aku kenal dia xpe..tp nie aku x kenal...
Aku je kot yg x kenal dia. tp org lain kenal kan? kot?
Cuaknya aku td... perlu ke aku nek kete dgn dia.

Eeee malunya.. mesti dia kata aku nie perasan gila sampai fikir yg dia nak apa-apakan aku!
Tp bg aku siapa pun dia,kat mana pun masa tu, kalau kita tak kenal, kita x boleh naik kereta berdua bersama di tengah2 malam pula.
Aku berhati-hati sgt kah saudara saudari?
Padahal aku nie siapa je pun?
Aku takut.. jgn la letakkan aku dalam situasi mcm tu lg..
Kalau nak bergurau.. buat cara gurau..
Kalau serius..tunjuk la cara serius.
Aku heran. Tiba2 kawan dia dtg ambil dia.
Bukan td dia suh aku yg hantar dia???
ke dia dah sms kwn dia tu? Tp bila masa. xde nampak pun?
sama ada aku x perasan atau dia dah plan semua..

Aku lambat bgtw yang aku x pandai bwk kete. Bodoh pulak rasanya aku nie besar2 pun xpndai bwk jgk lg. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wanita kembar sbg hiasan

Assalamualaikum


..Seindah hiasan dunia adalah wanita solehah..

Pesanan Mokda : 
Jaga diri Mas.. Tak perlu jadi Liyana Jasmay... mahupun Lisa Surihani.. 
Shopping.. berpada-pada... itu Syaitan kalau kita beli..beli..pakai sekali..simpan dalam almari.. 
Hidup ini perjalanan... bila  mana kita di atas, kdg2 kita x nampak org lain.. sebabnya kita yang jauh.. bukan orang itu.. 

*Klik link yg i tambah k ! 
Thanks Mokda... 
Adawias Ibrahim.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, October 3, 2012

Malam dalam khayalan

Assalamualaikum

Ruang malam yang ini aku dongakkan realiti
Infiniti terapung ringan merewang lembut-lembut dalam ingatan
Aku sendiri
Dingin
Seorang.
Aku tambah nilai interaksi komunikasi {Hotlink}
Supaya ikhtiar itu kita nampak segar.  

Kau biar aku di sini terus terusan bersama denting orkestra dalam khayalan
Melodi Sigur Ros meliuk lentok di segenap lapangan_JIWA. 
Aku menghadap setia
Ia milik sesiapa sahaja. 

Melangit aku ke bentuk- bentuk. Itu siling.
Merenung renungan yang aku renungkan.
Keadaan ini sungguh tidak bergraviti.

Berikan aku bandar lagi
Bandar yang lari dalam mindaku tapi hati-hati kali ini nanti aku jatuh
Sebab siapalah aku dalam modeniti ini?
Aku mahu pawagam  
Memancarkan cahaya alternatif menggantikan yang terlindung
Mereka melacur bakat. Aku peminat tubuh,oh bukan.Keringat.

Tapi aku sedang statik. Pegun dalam bayang
Ada entiti mengekang kita sedangkan akulah petikan gitarmu.
Aku telinga yang satu,mendengar dalam pandangan mataku.
Yang terus ke keningmu.
Kucupan pertama. Gila
Aku lari. 
Dalam segan malam. 
Penuh rama-rama . Teruja.
Eh pergi ! Malam ini jangan ada suara bayang 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, October 1, 2012

Photoshoot- Rasydan Ishak Photoghraphy

Assalamualaikum

Dgn malu-malu kucing biawak ini ingin saya tempekkan beberapa keping drpd beratus2 gambar yg telah ditembak pada tarikh : x ingat,haribulan : lupa. Hee. Tp awas gambar2 yang ditempek kat bawah nie mungkin akan menyebabkan  kalian rasa macam nak lempang pipi sy kerana sy byk buat muka poyo+koya. Hal ini kerana *haa ayt student minor BM* untuk photoshoot yg ini diriku tidak murah dgn senyuman. Aiyakkk.. spoillll sgt2.. bukan sengaja pun nak buat muka seposen gini tp ntah..x tau la kemana perginya jiwa raga soul shamsul i masa shoot yg nie. Mgkin sbb segan2 kot dgn photogh baru kenal nie. Hmmm.. Sadis !

Ruginyaaaaaaaaaaa..rugi gambar laaa muka x feellll.. Sorry Dan, kalau u x puas hati, i laaaaaaaaaaaagi x puas hati. Taw.. Huhuk.

Oh anyway.. Sy ringkaskan ;

It all began
At the show one weekend
I was a friend of your bestfriend,
said ;
"hey how you've been"
And with your Body Glove shirt on
And my high heels on
Let's watch something random
Turned into something awesome
Edited from Yuna random awesome.


 Taaadaaa !! ^_^
Perkenalkan... jekaka jejaka bernama Dan.
Klik untuk lihat siapakah gerangan orangnya photogh kian meningkat naik. 

Kelip2 kan mata untuk menatap hasil jari jemarinya.
Gambar nie sy edit. Pastu tgk2 ase mcm sama je edit dgn tak edit (sbb x reti edit) Maka sy pun upload yg x edit lh bermula dari gambar bwh hingga gmbr paling bawah. Terima kasih.


Eh berpaling pulak...










Sekian..
 Best shoot dgn dia. Happening. Tambah2 bila dia guna lens baru kecintaan dia tu. 

Hubungi dia  ::DAN::  013-900 9911 (hny utk yg serius plis)
Jgn lupa Klik  iklan Hotlink 
atau
((Utk majlis kahwin terutamanya. Sbb gmbr2 hasil nurkilan dia lawaaaaaaaaaaaaaa sangaaaaaaatt))

Dia sempoi..Pemalu jugak sikit2 tp bila dah bt lawak, hahaha :)
mls nak lyn 

Kepada Dan, All the best utk karier sekarang dan yg akan datang. I support u. Also. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Kurus kering. Segala kata cacian.

Assalamualaikum

Saya ada kenal dgn seorang perempuan nie.. Dia gitu2 je.. tp mulut perghh.... reti nak gelak kat orang aje. Dia suka tgk orang/renung org then dia terjemahkanlah org tu dgn persepsi dia. Dia dgn kwn dia lg sorang tp kwn dia nie xde la annoying sgt. Sy pun x paham la apa yg menyebabkan dia suka sgt tengok org atas bawah plus tgk orang x berkelip pastu dia akan cari sesuatu pd orang tu untuk dijadikan bahan mengata atau modal nak gelak kuat2.

Hahahaa lawak la dia tu.Mcm hape ntah!? Hahaha
Hahaaha dah mcm *&^%%$$  dah aku tgk kau nie
Hahaha !@#$$ org tu


Dia ckp kat BFF dia tu. Then depa sama2 gelak. Pastu renung orang lagi,then ngumpat,then gelak, begitulah seterusnya..X kira lah sapa..asalkan depan mata dia x kira org tu dia kenal atau x,x kira org tu jenis senyap ke bising ke. Dia tetap gelakkan org.  Bila lama2 sy tgk perangai dia macam tu,sy masih lg nak berfikiran positif terhadap dia. Mungkin dia bergurau. Tp kalau bergurau,xdenye ayat pedas2 kan? N kalau itu gurauan,semua org akan gelak tp ini tidak. Dia je gelak. Org lain kunci mulut je sbb xnk terlibat sama mengata org. Biarr lah dia mengata sorang2 dia. dia yg dpt dosa kan, 

Tp bila dah mmg perangai dia mcm tu,sy mendapati dia menyakitkan hati orang2 di sekeliling dia dgn cara berbisik dan gelak dia tu. Tp orang yg dia gelakkan tu sabar aje..buat2 cool padahal dalam hati bergelora. Alahh x yah tipu i lew u all..
So, sy mula ew dekat perempuan tu.
Kenapa sy ew dekat dia?
Sbb dia sikit pun x ada yang lebih dr orang yg dia gelakkan itu.
Contohnye annn,dia gelakkan org yg kuat shopping. I tgk dia x shopping pun... Npew..xde duit kew cik kak... kalau xde duit senyap2 sudah la..xyh la gelakkan org.. i pun xde duit jugak tp i x gelak kalau tgk perempuan lain kemain ni haa shopping pilih2 baju. Suka hati dia la hobi dia annnnnn. 

Dia gelakkan org yg pakai tudung belit2.. npew...u sendiri pandai ke belit2 cik  kak...belajar laa kat u tube kalau x reti.. jgn la ckp tudung org x lawa,pelik,buang masa sbb belit2 bagai..sbbnya u sorang je gelakkan tudung dia..bg org lain,, perghh stylo la orang tu !  Sebenarnya org yg pakai tudung belit2 nie kreatif,berani,up to date. ko hado? Tp org lain xde pun gelakkan ko pakai tudung sama? kan? Cube tgk tudung ko sendiri.. Dah cukup bagus ke..rasanya mmg mcm tu je la...dr dulu smpai skg. Kalau kite xnk berfesyen, xyh gelakkan org la. kan........

Sy pulak,dia ada ckp ''Weiii Ra kau kurus gilerrr.. tulang je ee'' Tp masa nie sy tak terasa sgt,mungkin sbb dia x gelak. Cuma i ada ckp ;
''Kita sama je kurus. Bezanya Rara suka pakai seluar ketat ngn t.shirt . So jelas la nmpk kurus tu. Mcm awk kan pakai bju kurung,x nmpk la kurus sbb bju kurung kan longgar2.'' 
Dia angguk2 je. Tahu pun dia tu sama je kurus.
Anyway
Selama nie dia xde lg gelakkan i depan2 i.. mungkin dia xde modal sgt. So i xde pape la nk ckp sbb dia gelakkan org lain kan. Bak kata org,belum rasa belum tahu.

Pastu tup2 ntah mcm mana ntah i ada bergambar dgn dia. Saja gambar gedik2 sengal ann. Pastu dia peluk i. Then dia ckp ;

''eeeee x rasa pape la peluk kau ni. Kurus kering!? Dah macam tulang kering?! Hahahahahaha '' 

Kemain dowh dia gelak. Actually sblum nie bila berhadapan situasi mcm nie sy okay aje.Siap sy plak yg tercuit hati dgn usikan mcm nie. Yela, betul la  sbbb sy mmg kurus pun. And nie bukan kali pertama org kata sy kurus kering kan. Cuma kali nie sy pelik sikit.  Sbb yg mengata dan gelakkan sy kali nie spesis kurus mcm sy jgk. Dan bila dia pakai seluar track,nampak dia laaaaaaagi kurus dr saya.

Memandangkan i sakit hati,* yela org kurus mengata kita kurus,*org tu mcm x sedar diri kan?
 i pun ;;;; *pandang muka dia then ;


????????? *buat muka awkward sambil agak ternganga
''Eyy excuse me..?.. berat kita sama okayyyy.. forty..Cuma i nie cantik sikit.. you??''

Nahhh amek kau. Depan2 muka kau yg x putih langsung tu. Sedasss sebijik atas dahi kau yg berjerawat dr dahi ke dagu tu. Haaaaaaaaaa. Padan muka! Aku kalau dah sound orangggggggggg.

Please2 sapa yg baca entry nie jgn la kata aku perasan. Sbbnya mmg aku perasan pun. Heii ! Geram kowt org kurus kering kata kita kurus kering. Klau dia montokk or gemuk aku xde la terasa sgt,, sbb dorang mana tahu apa itu erti kurus kering so sedap la mulut bercakap kan? Tp perempuan nie sepatutnya faham yg dia x leh mengata org sbb dia pun sama je mcm org yg dia kata tu. Wekkkkkkkkk.

Pastu dia . senyap. lalu buat hal lain seolah2 aku takde lagi dekat2 dia. Npe cik kak? sentap?
Haaaaaa mcm tu la perasaan org lain bila u gelakkan dorang tau. tp dorang x balas balik sbb dorang jaga hati kau. Tp i? Ohh sorry2. i bukan Izzah ombak rindu nak sabar nak redha.
I. balas . balik . sbb u dah melampau2. Cermin diri dulu cik kak sebelum nak gelakkan org..

Sekian. Aku puas hati sbb dapat buat dia sentap walaupun org akan kata aku perasan nak mamppppp pasnie. K bye

aku kurus dan tak pernah sembunyikan kekurusan tersebut. I tahu  perkara tu salah tp ahh. lantok lew.
Rara mmg kurus tp Rara x mengata orang. Bila kita mengata org,sama la maknanya kita mengata kat Allah. Sbb ALLAH yang. buat. kita. SEMUA.
Subhanallah........

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts