Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Monday, December 31, 2012

Beto Kusyairi adalah individu disebalik maskot A.L.O.N.G

Assalamualaikum



Memang mengejutkan, namun sorry Beto,satu Malaya dah tahu.Beto Kusyairi pernah jadi maskot ALONG (rancangan kanak2 yang popular satu ketika dulu)
Ini diberitahu oleh isterinya Tisha dalam temubual dengan media.

Kata Beto, Walaupun terpaksa memakai kostum yang berat dan panas, tetapi hampir tiga tahun juga dia menjayakan program berkenaan.

Katanya, dia seronok kerana penonton tidak tahu siapa di sebalik kostum terbabit, justeru dia boleh membuat pelbagai gelagat tanpa dilihat penonton.

Sungguh tak sangka, rancangan Along yang ku suka dulu rupanya Beto di dalamnya.



Suka Beto. Profesional,versetaillllllll :)


Sumber : Tengkunizam [dot] com

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sinopsis pulang

Assalamualaikum

Segera kau pulang
menyahut seruan cinta
sebal panggilan rindu
Demi masa depanmu,
ilmu.

Pulang dan kau tak datang
pada picisan yang menunggu
Patah sejuta hati. Ada lopak dalam kelopak mata.

Guling-guling hati kau bosan,
Rengek sangat kau bosan
petang bersama peluh masam
kalau itulah satu-satu nya masa terawal yang akan
ada untuk aku genggam

Malam bintang berjumpa cahaya
Bintang cantik tak kalah dek bulan
kerana bulan main peranan, mengisi siang yang mmg tak mampu bintang hadir
walau seketika cuma,
tp bulan mampu !
bulan pernah ada.

Dan inilah sinopsis pulang,
Bintang pulang
Bintang puteri setia,dan hanya langit cahaya sahaja terletak cintanya.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, December 29, 2012

Wednesday, December 26, 2012

See you again !

Assalamualaikum

Hari nie hari last sy nak bermalas2 di rumah. 
Malam last buat part time.
Sbb....
 esok dah tiba masanya utk saya fokus pd pelajaran. Heheyyy ^^
Final exam.is around the cornerrr  
~~~Better late than never~~~~~

Disini ada beberapa pesanan :

1. Utk pembaca blog saya.

  • Lepas exam nnt Rara update lg deh?
  • Kalau rindu,klik la nuffnang. Ahakkk! *Buat Maria Elena sikit plis 

2. Utk kawan2 
  • Kite tangguh main2 kite. Lepas exam kite sambung lagi k?
  • Mana satu nak pergi? Mandi sungai? Shopping? Tgk movie? Atau tido?
3. Utk photoghrapher 
  • Lepas exam nnt ya,saya sudi untuk outing. 
  • I jd talent, u bg soft copy. Win2 situation rite? 
4. Utk sidia
  • Skg awak plak tanggung rindu ok! Main lah game sehari semalam pun...x kesahhhhhhhhhhhhhhhh.
  • Studylah sbb Allah suruh kite study,bukan sbb nak dekan. Dekan tu akan datang dgn sendiri bila kita usaha yg terbaik dan buat dgn bersungguh2. 
6. Utk peserta who's next talent 
  • Dalam waktu terdekat nie kita akan jumpa kembali
  • Gambar dan keputusan akan di upload lepas musim exam nnt. Sabaqqq nah? 
And yang paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaling penting one and only,,, 
  • Daddy,this is for u.
  • I miss u,please come to see me in my dreams :)
8. Utk mak
  • Apa2 saja lah,asal mak happy! Take care banjir2 nie.
  • Jgn risaukan org la. Org nampak je manja dan mengada tp org lebih kuat dr yg mak sangkakan. Mak tahu apa... kih3 ^^ Muahhh ! 
SEE U AGAIN ! 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, December 24, 2012

Za Noh_ Review follower bertuah ke 500 blog rama2

Assalamualaikum

Holo ! Ari tu masa followers kite 400 lebih, ai dah niat dah klu cukup 500, nak review lah blog org bertuah tu. Klu dah cukup 1000,lagi lah nak review blog follower bertuah tu grand2, gitewwww.
So hari nie bukak2 eh dah 500 ? hehe..

So folower yang baik hati folow kite tu, isssssss

jemput follow jemput follow

Siapakah gadis jelita ini? Xde pulak fb dia.. tp xpe . Ada tempek twitter dia kat situ. Jenguk la ye. Blog dia lak simple and sejuk mata memandang.... :)  eh jap, Klik sini malaysians,klik SINI  . tengkiuu..

Check punya check dia tulis dia kat Tg Malim, Perak. Hye awk. sama la kite.

 
Pandai2 je ai curi gambar dia.. tp tu lah, manis. ehek. Jgn mara aa adek maness.

Terima kasih follow blog Rama2 Rara. Happy blogging ! Tata 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, December 22, 2012

Me @ Perkembangan terkini

Assalamualaikum

Apa khabar kengkawan kuss? sihats taks?

K.
Rara penat hari nie,penat sgt la kot sampai sambil tgk madagascar 3 kat kedai td pun leh hampir tersengguk gitu.

Nak citer pasal hari nie. Pagi2 ada kelas koperasi. Kelas last. Haruslah pergi. Hewww. Maklumla universiti kerajaan hihihii. *ooo kau nak kata universiti swasta x yah g kelas la? pruuuuu~~
Lepas tu pergi beli nasi lemak dengan kelly kat taman bernam
Pastu pergi umah kelly kat taman bernam tu. Umah kelly sama la maknanya umah fara,tyra,pika. :) oh td aina xde..
Lepas lepak2 makan2 kat situ kelly n i balik rumah i pulak.
Balik mandi2 and bersiap untuk event

Who's next talent?

Banyak nak citer pasal nie. Seronok,awesome,sporting,berbakat,friendly,cantik,dan semua yg best2. hehe. Tp oh letihnya,,tunggu tau. :)

Hari nie Rara x jadi talent,(Tp shooot jugak,xleh lari haha) sebab ini untuk talent2 baru yang bakal ditonjolkan bakat mereka dalam satu page baru yg akan Rara buat lusa nanti dalam blog Rama2. Blog Rara nie lah ! ;p *ala jgn la kate cincai,,i tgh belajar la nie. huhu.Support la sikit ea. ea. :) 
Follower x ramai xpe jnj ramai stalker kih3. Apelah awak2 nie,suke skodeng kite tau...Kite malu la jugak sikit-sikit... hehe.

Tak lupa juga,,,beberapa di antara mereka yg terpilih oleh Safwan akan menjadi talent Safwan nnt. Ada sorang je talent lelaki. Oh tidakk. Di manakah maskulin2 semua??

Ok nnt kite citer lebih lanjut tauu. tau?  Rara penat...sbb 

Lepas event td pegi cari makan ngn Kelly,g secret resepi tutup, then g Kiaabdul. Awesome,mcm secret resepi. Beli lah 2 keping kek . Standard harga pun secret recepi. Hamboii. Xpelah, si comel  belanja kali nie. Heheyyy :) Lagipun,please la support kedai2 dari Malaysia tercinta nie. Please la. Please.

Pastu g makan kat Taman U, ikan kembung masak pedas ngn tomyam seafood je. Kenyanggggggggggggggggggggggg. Nak je tido kat meja tu jugak lepas mkn.Haha. 

Pastu balik.Tukar baju, x mandi. Terus pegi keje. 
Waiter kat restoren dekat dgn rumah. Dah dekat seminggu dah keje. Lepas nie xnak dah kot. Nak study,exam lg seminggu. Lagipun sebelum nie ganti kawan je..dia balik kg. Nnt dia datang sini balik,dia kot yg kerja. Ke aku nak terus kerja? Heh? Ummm.. tgk lah cane. Huhu. Best gak keje benda nie. Senang. (Yela org x ramai hehe) 

Kul 11 balik.Mandi2 bagai,terus tulis entry nie. Takut kenangan nie akan hilang dr memori kepala. Yela. Otak i nie 2 gig je. Dah penuh dgn teori2 kaunseling dlm kelas so xleh simpan dah memori pasal lain.So. Itu pasal kena tulis dalam diari nie..xnk ianya jd picisan sahaja.Biarlah selamanya ku abadikan.. walaupun perkara2 biasa. Hehekkkk.


Pukul 9 pagi nak bertolak ke rumah orang kawen,yeyyy kak mia nak kawen yeyyyy :) 
Petang balik lah,. :) 

Ok itu sajaaaaaaaaaaaaa.Salam sejahtera dan selamat malam semua pembaca budiman ! 
Loves,Rara ~ 


ajar pose fevret kat org lain lak. Hehek. 

Yang pakai selipar cabuk tu tak ajar hokeyyy. x ajar ;p

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, December 20, 2012

Mereka sudah kiamat!

Assalamualaikum


BEIJING - China menangkap hampir 1,000 orang dalam operasi memburu sebuah kumpulan Kristian yang menyebarkan khabar angin tentang hari kiamat akan berlaku pada hari ini, lapor media negara ini semalam.
Kumpulan yang dikenali sebagai Tuhan Maha Besar itu dituduh menyebarkan khabar angin tentang hari kiamat tersebut.
Hari kiamat tersebut dipercayai beberapa pihak akan berlaku kerana kalendar kaum Maya yang bermula pada 3114 Sebelum Masihi akan berakhir pada hari ini.

Menurut laporan stesen televisyen CCTV, operasi memerangi kumpulan itu bermula pada minggu lalu.
Akhbar Beijing Times melaporkan, polis menahan lebih 350 anggota kumpulan tersebut di wilayah Guizhou, barat daya China manakala lebih 400 lagi ditangkap di wilayah Qinghai, timur laut negara ini.
Agensi berita Xinhua menyatakan, kumpulan tersebut menjanjikan keselamatan penduduk yang menyertai kumpulan tersebut.
Di Kootwijkerbroek, Belanda, seorang penduduk, Pieter Van Der Meer menyediakan sebuah bot penyelamat di pekarangan rumahnya.
Menurutnya, bot tersebut mampu menyelamatkan 35 orang jika kiamat berlaku pada hari ini.
Di pekan Bugarach, selatan Perancis, pihak polis mengawal laluan masuk ke Gunung Pic de Bugarach setinggi 1,231 meter yang dikatakan akan terbuka pada 21 Disember ini.
Kawalan itu dilakukan bagi mengelak kebanjiran pengunjung ke gunung tersebut.


BEBERAPA lelaki kaum Maya mengadakan upacara keagamaan bagi meraikan kedatangan era baharu di bandar raya Guatemala, Guatemala kelmarin. - Agensi
Beberapa pihak percaya makhluk asing akan muncul bersama kapal angkasa untuk menyelamatkan golongan yang mempercayai hari tersebut.
Seramai 254 wartawan dari seluruh dunia telah berada di pekan tersebut untuk membuat liputan tentang kepercayaan hari kiamat itu.
Di Moscow, Rusia, sebuah kubu bawah tanah yang digunakan semasa Perang Dingin akan menjadi lokasi sebuah parti selama 24 jam bagi meraikan kedatangan hari kiamat.
Tiket sebanyak AS$1,000 (RM3,056) perlu dibayar kepada pengunjung yang mahu memasuki kubu tersebut untuk menyelamatkan diri. Kubu itu sedalam 56 meter.
Bagaimanapun, Presiden Rusia, Vladimir Putin berkata, beliau tidak percaya kiamat akan berlaku pada hari ini.
Menurutnya, Bumi akan wujud bagi tempoh 4.5 bilion tahun lagi.
"Saya tahu bila dunia akan berakhir. Ia akan berlaku dalam tempoh 4.5 bilion tahun lagi," katanya.
Ketika ditanya jika beliau takut menghadapi hari kiamat, Putin berkata: "Kenapa perlu takut jika ia tidak dapat dielakkan?"
Sejumlah anggota polis turut mengawal di jalan-jalan yang terdapat di Kampung Sirince, barat Turki semalam bagi menangani kebanjiran pengunjung pada hari ini.
Sebahagian orang percaya kampung itu merupakan satu-satunya tempat yang tidak akan terjejas dengan hari kiamat kerana ibu Nabi Isa, Mariam dipercayai pernah tinggal di situ.
Beberapa upacara keagamaan turut dilakukan oleh kaum Maya di Guatemala kelmarin.
Upacara itu diadakan bagi meraikan kedatangan era baharu selepas kalendar Maya berakhir pada hari ini. - Agensi

Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1221&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_01.htm#ixzz2FeuAOdEx 
Hakcipta terpelihara 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Kau adalah

Assalamualaikum

Kau adalah misteri yang bernyawa, 
Melihat mendengar dan kau menghidup cinta,
Kau seperti wangian sanubari, 

Dapat menghapuskan indera...






Klik 1 untuk pasangan anda




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum



Persediaan Kiamat 21hb Disember ni


Ha. Apecer? Tajuk entri aku kali ni bunyi macam tak beriman ke? Kite semue percayekan hari kiamat seperti mane kite sebagai umat Islam tahu hari Kiamat adalah hari Jumaat. So, aku beriman la beb….
Tapi aku tak percaye Jumaat ni yang mana teori daripada Kaum Maya… yakni bertarikh 21hb Disember 2012.
Sebenarnye, aku memang tak sabar nak tunggu Jumaat ni. 21hb ni.
Kenape? Erm, sebenarnye takdelah excited sangat, cume nak gelakkan orang Kafir bile tibe Jumaat ni 21 hb ni.
Kenape perlu begitu?
Kau tau ade bende aku nak kongsi. Aku ingatkan orang Kafir percaye je gitu, persediaan mereka tak buat ape-ape pun. Nah, siap buat tiub sekali dan kapal.
Gambar berikut merupakan Life Armour. Life Armour ialah pod penyelemat dari Jepun. Pod ini bertujuan menyelamatkan diri muat 2 orang hingga 4 orang. Tapi tak tau saiz si gemuk muat. Bagi si gemuk kafir yang paranoid dengan kiamat Jumaat ni, doa-doa kut ade saiz untuk diorang.
Klik lagi untuk lagi gambar dan persediaan lain. (Gambar last setuju tak?)
pod life armour
Sebenarnye, Pod Life Armour ini dicipta selepas Tsunami yang melanda Jepun tempohari. Obviously, nampak macam boleh selmatakan diri daripada lemas.
Seriously mereka dah uji pod ni, bukan setakat cute je. Means HCI (Human Computer Interaction) atau juga Interaction Design ni dah diuji sebelum dijual.
Mane taknye, harge pun cantikla mengikut nilai mate wang negara kita iaitu RM 15 000. Dengan harge tu, pod tu boleh tahan tekanan 9.3 tan pada satu-satu masa bile diuji. Pod ini juga boleh jatuh dari atas sejauh 25 meter, dan boleh terapung atas air.
Selain itu, pod cute ni (bagi aku le), juge ade memang selesa la, lantai die jenis kusyen, siap ade panel solar untuk kuasa dan juga jaket keselamatan. Pendek kate, pencipta ni kate sangat sesuai la pod ni digelar sebagai alat perlindungan.
Ok, aku gelak.
Maknenye, pod ni tak boleh tahan tekanan pada 9.4 tan, atau juge tahan 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 0.3 = 9.3  tan pada lain masa. Pod ni juga boleh jatuh pada ketinggian Menara KLCC ea? or at least 26 meter? Come on la…
Ooo.. Ok. Boleh terapung ea? yelah, Kalau demi tsunami, aku terime, tapi kalau demi kiamat, kalau bumi terbelah, dan guling-guling membawapod  dan terlanggar Iceberg, atau terlanggar kepala adik aku yang keras lagi daripada Iceberg, tenggelam tak?
Thumb up, sebab HCI ade lantai die kusyen, demi manusia, yelah mane tau tak habis kiamat duk pecah sane sini,, hari perbicaraan tak mule lagi, sakit la punggung kalau kat dalam tu keras. Tapi tak tau nak makan ape sebab tak de peti ais dan takde kapsul cam Bulma.
Erm, about GPS tu, kalau bumi terbelah cam mane ea? Kalau bawak Iphone, atau Android boleh jalan tak? Panel solar boleh tahan sampai bile ea?
pod life armour
pod life armour
pod life armour
Yang ini pule, mamat dari China. Ops, mamat untuk jejaka melayu. Erm, ok lah name di Lu Zheng Hai juge emo denga Teori Kaum Maya ni.  Yelah mane taknye, bukan setakat Nostradamus, si peramal tersohor Perancis turut menamakan 2012 sebagai tahun kemusnahan planet-planet, tapi juge orang tamadun Encik Lu Zheng Hai yakni para ahli astrologi China dari Dinasti Chang mengatakan akan berlaku bencana besar tahun 2012 niihhh…
Ape si Lu Zheng Zai buat ar? Kalau dulu Nabi Noh a.s. menyeru umatnya membina kapal dek bencana bakal melanda. Lu Zheng Hai ni membina kapal demi kepercayaan kiamat die. Dah siap ke encik? Ops Encik tu tak faham la…
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai

Aku tak tau nak kate ape Encik Lu. Maksud gua, pasrt HCI dan ID nye. Cume gua mau tau lu punye kapal tu strong tak HCI nye dengan kapal-kapal lain yang jual kat pasaran.
Kalau tak secure dengan hal ini. Beli jelah kapal-kapal tu.
Tak tau nak wish Good Luck ke tak. Kalau wish good luck pun bagi aku, aku sinis tu.
In before Encik Lu, lu punye kapal tu ade letak tak laser mark ‘Made In China’? Letak ea…
Sumber : Dailymail.ukDamngeeky.com
………………
Enough, itu sahaje yang aku dapat collect persediaan daripada orang Kafir.
Jangan geleng kepale, just wait and see pada hari kejadian ea.
Yelah, kalau percaye sekalipun kiamat tu, dah name pun kiamat ape ade esoknye? Perlu ke escape?
Orait, kenape takut sangat?
Pergilah google sendirik ape hal Kaum Maya buat teori sampai gitu.
Sebelum itu, pod Life Armour tu bagi aku boleh implemen untuk jualan la atau tujuan lain seperti untuk Taman Tema atau Live Game. Sebab memang cool. Tambahan dah memang ciptaan manusia yang memang ade limit ketahanannya.
Aku bukan setakat berminat dengan rekaannya seperti kapsul, cume bagi aku, pod itu mirip 1 bende kecil yang wujud di dunia ini yakni Webcam dan juge mirip 1 bende yang tak wujud kat alam nyata kita tapi wujud dalam alam dunia aku mase 6 tahun yakni aku dan Dragon Ball.

memento kami

Kapsul kapal angkasa Bezita mendarat kat Bumi yang mana die datang dari planet die yang sudah musnah.
Kalau bace Dragon Ball Z, Goku pun ade duduk dalam kapsul kapal angkasa macam Bezita ni. Tapi mase tu mase die bayi yang bernama Kakaroct pada asalnya. Die dibuang ke bumi sebab ayahnya Bardock yang juge mirip dengan Goku buang Goku sebab Goku terlalu lemah.

memento kami

So sad that part, bile mane ayahnye Goku yakni Bardock hampir mati dan nak balik dapatkan semule Kakaroct tu, saat bertarung nywa, die nampak mase depan anaknye. Tak tau nape aku emo sampai nangis bace komik tu.
Tak tau juge nape aku terlajak bercerita kat entri ni. Blog aku. Suke hati aku le…
Teringat juge dengan ciptaan Bulma yang sangat cool yakni kapsul die. Really wish bende ni wujud kat alam nyata.

memento kami

Ye, memang wujud dalam nyate. Ni ha!

memento kami

Memang nak aksesori gajet kapsul tu. Really wish bende gajet radar Bulma. Kalau ni takde, tiade gunenya jika kau miliki segale gajet seperti android, kamere dslr or lomo dan sebagainya.

memento kami

Harus di reka gajet radar Bulma, letak cip kat barang yang kite nak cari. Aku nak letak kat kereta Viva aku supaye aku boleh cari kat mane Viva menghilang dek adik aku gune.
Bosank dengan anime baru. Dragon Ball dan Sailormoon tetap lagenda dalam sejarah kanak-kanak aku!

Copy sepenuhnya dari http://mementokami.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, December 19, 2012

Letih dan sedih

Assalamualaikum

Letih jugak keje mintak order nie. Huhu.. Tp xpelah, time org ramai je letih. Time org tak ramai sempat je tgk TV... 4 jam je pun kan. Hee.

Dan aku sedih sebab. Ummm fruit heart.
Umm xpernah pun

Sekali pun x
sedih nya
sedih sangat
sedih sampai entry seterusnya...




Lastly,pilih satu atau dua atau lebih atau mana2 sajalah untuk klik. Okhay bucuk2? Klik tau....
I nak rest. Tata, ^_^





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, December 18, 2012

Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum


Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum.
Ha. Apecer? Tajuk entri aku kali ni bunyi macam tak beriman ke? Kite semue percayekan hari kiamat seperti mane kite sebagai umat Islam tahu hari Kiamat adalah hari Jumaat. So, aku beriman la beb….
Tapi aku tak percaye Jumaat ni yang mana teori daripada Kaum Maya… yakni bertarikh 21hb Disember 2012.
Sebenarnye, aku memang tak sabar nak tunggu Jumaat ni. 21hb ni.
Kenape? Erm, sebenarnye takdelah excited sangat, cume nak gelakkan orang Kafir bile tibe Jumaat ni 21 hb ni.
Kenape perlu begitu?
Kau tau ade bende aku nak kongsi. Aku ingatkan orang Kafir percaye je gitu, persediaan mereka tak buat ape-ape pun. Nah, siap buat tiub sekali dan kapal.
Gambar berikut merupakan Life Armour. Life Armour ialah pod penyelemat dari Jepun. Pod ini bertujuan menyelamatkan diri muat 2 orang hingga 4 orang. Tapi tak tau saiz si gemuk muat. Bagi si gemuk kafir yang paranoid dengan kiamat Jumaat ni, doa-doa kut ade saiz untuk diorang.
Klik lagi untuk lagi gambar dan persediaan lain. (Gambar last setuju tak?)
pod life armour
Sebenarnye, Pod Life Armour ini dicipta selepas Tsunami yang melanda Jepun tempohari. Obviously, nampak macam boleh selmatakan diri daripada lemas.
Seriously mereka dah uji pod ni, bukan setakat cute je. Means HCI (Human Computer Interaction) atau juga Interaction Design ni dah diuji sebelum dijual.
Mane taknye, harge pun cantikla mengikut nilai mate wang negara kita iaitu RM 15 000. Dengan harge tu, pod tu boleh tahan tekanan 9.3 tan pada satu-satu masa bile diuji. Pod ini juga boleh jatuh dari atas sejauh 25 meter, dan boleh terapung atas air.
Selain itu, pod cute ni (bagi aku le), juge ade memang selesa la, lantai die jenis kusyen, siap ade panel solar untuk kuasa dan juga jaket keselamatan. Pendek kate, pencipta ni kate sangat sesuai la pod ni digelar sebagai alat perlindungan.
Ok, aku gelak.
Maknenye, pod ni tak boleh tahan tekanan pada 9.4 tan, atau juge tahan 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 0.3 = 9.3  tan pada lain masa. Pod ni juga boleh jatuh pada ketinggian Menara KLCC ea? or at least 26 meter? Come on la…
Ooo.. Ok. Boleh terapung ea? yelah, Kalau demi tsunami, aku terime, tapi kalau demi kiamat, kalau bumi terbelah, dan guling-guling membawapod  dan terlanggar Iceberg, atau terlanggar kepala adik aku yang keras lagi daripada Iceberg, tenggelam tak?
Thumb up, sebab HCI ade lantai die kusyen, demi manusia, yelah mane tau tak habis kiamat duk pecah sane sini,, hari perbicaraan tak mule lagi, sakit la punggung kalau kat dalam tu keras. Tapi tak tau nak makan ape sebab tak de peti ais dan takde kapsul cam Bulma.
Erm, about GPS tu, kalau bumi terbelah cam mane ea? Kalau bawak Iphone, atau Android boleh jalan tak? Panel solar boleh tahan sampai bile ea?
pod life armour
pod life armour
pod life armour
Yang ini pule, mamat dari China. Ops, mamat untuk jejaka melayu. Erm, ok lah name di Lu Zheng Hai juge emo denga Teori Kaum Maya ni.  Yelah mane taknye, bukan setakat Nostradamus, si peramal tersohor Perancis turut menamakan 2012 sebagai tahun kemusnahan planet-planet, tapi juge orang tamadun Encik Lu Zheng Hai yakni para ahli astrologi China dari Dinasti Chang mengatakan akan berlaku bencana besar tahun 2012 niihhh…
Ape si Lu Zheng Zai buat ar? Kalau dulu Nabi Noh a.s. menyeru umatnya membina kapal dek bencana bakal melanda. Lu Zheng Hai ni membina kapal demi kepercayaan kiamat die. Dah siap ke encik? Ops Encik tu tak faham la…
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai

Aku tak tau nak kate ape Encik Lu. Maksud gua, pasrt HCI dan ID nye. Cume gua mau tau lu punye kapal tu strong tak HCI nye dengan kapal-kapal lain yang jual kat pasaran.
Kalau tak secure dengan hal ini. Beli jelah kapal-kapal tu.
Tak tau nak wish Good Luck ke tak. Kalau wish good luck pun bagi aku, aku sinis tu.
In before Encik Lu, lu punye kapal tu ade letak tak laser mark ‘Made In China’? Letak ea…
Sumber : Dailymail.ukDamngeeky.com
………………
Enough, itu sahaje yang aku dapat collect persediaan daripada orang Kafir.
Jangan geleng kepale, just wait and see pada hari kejadian ea.
Yelah, kalau percaye sekalipun kiamat tu, dah name pun kiamat ape ade esoknye? Perlu ke escape?
Orait, kenape takut sangat?
Pergilah google sendirik ape hal Kaum Maya buat teori sampai gitu.
Sebelum itu, pod Life Armour tu bagi aku boleh implemen untuk jualan la atau tujuan lain seperti untuk Taman Tema atau Live Game. Sebab memang cool. Tambahan dah memang ciptaan manusia yang memang ade limit ketahanannya.
Aku bukan setakat berminat dengan rekaannya seperti kapsul, cume bagi aku, pod itu mirip 1 bende kecil yang wujud di dunia ini yakni Webcam dan juge mirip 1 bende yang tak wujud kat alam nyata kita tapi wujud dalam alam dunia aku mase 6 tahun yakni aku dan Dragon Ball.

memento kami

Kapsul kapal angkasa Bezita mendarat kat Bumi yang mana die datang dari planet die yang sudah musnah.
Kalau bace Dragon Ball Z, Goku pun ade duduk dalam kapsul kapal angkasa macam Bezita ni. Tapi mase tu mase die bayi yang bernama Kakaroct pada asalnya. Die dibuang ke bumi sebab ayahnya Bardock yang juge mirip dengan Goku buang Goku sebab Goku terlalu lemah.

memento kami

So sad that part, bile mane ayahnye Goku yakni Bardock hampir mati dan nak balik dapatkan semule Kakaroct tu, saat bertarung nywa, die nampak mase depan anaknye. Tak tau nape aku emo sampai nangis bace komik tu.
Tak tau juge nape aku terlajak bercerita kat entri ni. Blog aku. Suke hati aku le…
Teringat juge dengan ciptaan Bulma yang sangat cool yakni kapsul die. Really wish bende ni wujud kat alam nyata.

memento kami

Ye, memang wujud dalam nyate. Ni ha!

memento kami

Memang nak aksesori gajet kapsul tu. Really wish bende gajet radar Bulma. Kalau ni takde, tiade gunenya jika kau miliki segale gajet seperti android, kamere dslr or lomo dan sebagainya.

memento kami

Harus di reka gajet radar Bulma, letak cip kat barang yang kite nak cari. Aku nak letak kat kereta Viva aku supaye aku boleh cari kat mane Viva menghilang dek adik aku gune.
Bosank dengan anime baru. Dragon Ball dan Sailormoon tetap lagenda dalam sejarah kanak-kanak aku!

Copy sepenuhnya dari http://mementokami.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Photoshoot blackness

Assalamualaikum

Holo ! Tadi saya usha2 website applikasi mudah untuk pengguna iphone/i pod touch. Boleh download says dan terus share dengan mudah dan pantas ! Alahaiii.. mmg x la i oll nak beli aipon atau aipod tu. Ailebiu boleh la.. *_*
Utk akak2,boleh tgk SINI. Beres?

Next,motip utama update hari ini, Rara nak lekatkan pula gambar2 dari photoshoot kat studio saudara photo masa kat kelantan hari tuh. Hoho dengan mengikut tema yg diberikan photogh 90% hitam, ini je yg mampu saya perform. *perform?  
Juga,muka x payah kasi sinyum maaaa..

Photoghrapher : Ezwan Othman
Add jgn x add abe semat boh ! 
=p

  • Semua pic adalah ori dari kameraaa. 











Best pic & pose
Pesan kepada diri : 
  1. Klu shoot studio, tambah2 bila prop tidak diperlukan, amatlah penting pose2 yang berlainan dan menarik jika tidak,saya akan lost. Seperti di atas. 
  2. Mimik muka. Please Mastura Rara please. Adoii.

Oklah, itu saja updatenya.  Best shoot dalam studio sbb x letih hehe. Cuma kena bijak main mimik muka tu la... nak ada mimik tu kena main emosi sikit. Panggil semua emosi yang ada. Tp, bila kita dah cuba, and nampak kurang berjaya, itu maknanya kena banyak latihan lagi. Reti ? 
*Reti.....
Abg photogh suke bebenor dia main ligthing2 nie. Kite pun suka jugak,suka sangat heheyyy ! :)

Next2,, anda pengguna maxis ? kongsi cerita dengan saya DISINI sekarang,Byeppp 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts