Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, March 9, 2012

Salah seorangnya.

Assalamualaikum

Ini salah seorang calonnya, yang dilihat akan sempurna di matanya,tak lama lagi. Hati tertanya-tanya apakah dia benar-benar setia? Setakat ini ya,tiada lagi bayang curiga daripada orang lain,yg bisa menghapuskan rasa percaya. Tp walau apa pun bahasanya. dia harap dia tidak akan percaya,sepenuhnya.atau separuhnya, berkata dia pada hatinya, duhai hati... usah percaya jika ia durjana. Durjana,dr Suppiah asalnya kata.

Mempunyai pendidikan awal yang lebih hebat daripada dia,atas alasan itu hati tertarik secara langsung pd si dia. Walau turun sedikit demi sedikit kerana tekanan kerja., dia mengerti,itu bukan puncanya untuk melupakannya begitu saja. Antara pelajaran dan kerjayanya si dia dua dua insyaAllah ada, perempuan mana yg tidak mahu menulis beliau dalam senarai calon-calonnya?

Tidur yg berkualiti membawa bahagia,ditambah dengan usikan manja dari orang org yg signifikan dgnnya,. sebenarnya hati si dia risau juga,apa benar hny signifikan atau ada tersembunyi satu posisi di sudut hati beliau,yg si dia tidak ketahuinya? Sekali lg berkata di dalam hatinya. think positif Mastura Rara, everything's gonna be better. 




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

B utk bodoeee

Assalamualaikum
Ini gambar sem lepas.

Kenapa bergambar segedik yg mungkin dgn buku? Buku kenegaraan pulak tu. Ew?!
Itu tanda aku gembira sebenarnya,sbb itu kertas last utk final exam. Kenegaraan ! Pastu,packing2 barang,terus balik kg. Utk cuti semester 3


 rasa macam over pun ada
*mmg over sebenarnya.


Pastu.. Skg memandangkan dah masuk semester baru, kenegaraan ini dilupakan bersama kenangan sahaja. Sebenarnya aku nk bgtau yg aku x dapat A kertas kenegaraan nie. Aku rasa aku bodoh sgt. Kenegaraan je pun? Bahasa Melayu je pun? Apasal bodoe sgt? *aku tny diri sendiri,jd u guys tak perlu jwb.
Sedih. Hampa. Kachiwa.Merana. Durjana. Rasa macam dah byk baca, tp baca saja,mungkin ada yg x masuk kepala. Mungkin termakan semut agaknya 40 hari yg lepas - masa nie.

DAN ! kepada adik2 kak mas di luar sana,yg TERtengok blog nie,kak mas nk bgtw siap2 bhwa buku nie kak mas x jual. kak mas juga x leh bg pinjam. pasal apa? pasal buku nie bukan kak mas punya. kak mas pinjam dari Razali. Jadi kalau nak jimat duit mcm akak,boleh lah hubungi beliau. *Tp smpai skg nie ak belum pulangkan buku nie pd dia sbnrnya. Lama lama aku akan lupa. Dan akhirnya,akan jd milik aku jua. gamaknya lah. Hahaha ! 
Chaou.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Kerana dadanya turun ke jarinya.Lalu dapat dgr suaranya.

Assalamualaikum

Kerana emosi yg tidak dikendalikan dgn sempurna.
Sbb tiada siapa yg sempurna sejak mereka lahir di dunia.
Kenapa dgn emosi mereka? Atau knp dgn emosi dia? 
Mungkin hny krn emosi dia seorang saja
Yg telah mengait dua luka dalam hati,kedua-dua mereka.
Barangkali seorang saja yg terasa.
Atas nama persahabatan yg sudah lama dijaga
Mereka normal,spt biasa
Sehingga semasa emosi dia tidak berada dalam zon selesa-
Apbila kita mengharapkan seseorang utk berada di tempat kita,
macam itulah jadinya.
Juga kerana sifat tidak mahu menerima,
membuatkan ia hampa dalam dadanya,
Dadanya tidak ada suara
Jarinya juga tak ada suara. tak ada. 

Dari dadanya tadi,kemudian turun terus ke tulang jarinya,runcingnya,tp jari lebih lantang dari lidahnya.
sampai unsur bunyi satu benda yg ditekan menjelma,
tap tap tap

kini dapat didengar suaranya.
wah,bukan suara mulutnya tp suara dadanya tadi. 
dadanya yg tidak tahu apa-apa.

Matanya dapat dengar suara dadanya. 
kerana matanya ada telinga,telinga yg dari pemahamannya.
turun rasa dada seolah-olah sama dgn org yg 1 lagi tadi.
cuma rasanya adalah berbeza alasannya
yg sama hny rasa.
terasa.
dada individu 1 lg pula,
ah,terluka jua.
ah! sentap pula.
Lalu dari dada itu naik pula ke jarinya.
tp skrg jarinya yg tidak runcing pula. 
tep tep tep tep tep tep tep
bunyinya hampir sama. mungkin lebih kurang,mmg sama.
Mcm yg jari runcing buat juga,
bersuara. 
Tepat, padat, dan meninggalkan saja.
Begitu berakhirnya pada itu ketika. 
Gelisah.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts