Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Monday, March 12, 2012

BBFF Boy Best Friend Forever.

Assalamualaikum

Mula2 Aaron aziz call. tny duk mana. nak ajak makan kat luar. aku tolak,kerana duk buat esemen.
Tiba2 fasha sandha sms, 
U sempat korek pape x?
Td dia call i ajak kuar. i tolak..i'm doing my assignment.
Mas dah 2 kali tolak.i yakin dia nak luah apa yg dia alami kat u.
Antara esemen dgn kuar minum. What is your priority?
Of course kuar minum...hahakkk.
Tampar jugak karang. haha
But im sure he needs u around..

Fasha buat ayt emo " he needs you around" - (Kami berdua rasa aaron sdg ada masalah.)
Aku terdetik hati. Ya,mungkin aaron perlukan seseorang utk bercakap. Ya Allah,aku terlupa akan masalah dia. apalah salahnya aku luangkan sedikit masa aku utk dia. kita kan BBFF. aku teringat aaron. dia sahabat aku ! 
Aku sms aaron,aku kata kul 4 aku free dah,.
Nak jumpa i x?
Nk makan.kelas habis pukul 5.
nak i pegi ke?
meh belanja i.
kerbau.haha. tunggulah,i siap2 kejap. Nak makan kt mana?
Garden Deli.


Berjumpa tepat pada masanya.aku senyum,dia gembira. itu tanda dua dua senang apabila berjumpa. Lama x jumpa.
Of course aku akan duduk face to face,bukan menyebelah,apabila berdua. tidak kira dgn sesiapa pun yg akan bersama aku sepanjang waktu itu atau mana2 waktu.Kali nie bukan keluar saja-saja nak nikmati cahaya malap ala2 romantika kat sini. tak. ada tujuan,motif dan matlamat. so aku rasa aku x buang masa. Aku tinggalkan sekejap assignment onomatopia,demi 2 org rakan. Fasha dgn Aaron. Tugas aku hari nie,korek rahsia aaron utk pengetahuan fasha. Tp niat aku hari nie,aku nak buat aaron luah apa masalah dia,sbb aku faham dr setiap kata2 dia di fb,dr cara dia lyn semua org,dan non verbal dia,dia ada pendam sesuatu. 
Tp awal2 aaron dah tahu tugas aku tu. jadi aaron kata siap2 jgn tny soal rahsia itu. 
aku akur. 
tp aku tidak akur.
tp aku akur.
tp aku tidak akur.
aku dapat jugak korek rahsia itu,walau tidak secara sepenuhnya. tp mmg perkara yg aku nak tahu mmg dah dpt aku tahu.Aaron kata ini rahsia.Demi etika kerahsiaan seorang kaunselor,aku akan rahsiakan perkara ini drpd pengetahuan fasha. Aaron,i janji i tak cerita. Demi persahabatan kita, demi nilai seorang kaunselor yg i cuba nak tanam dalam diri i. jadi nnt bila fasha tny,i akan ckp yg  u x bg i ckp. senang. Jd hrp fasha x paksa i.Tp now i nak bgtw siap2 yg td selama sejam aku bukan buat sesi kaunseling la........ aku hari ini berdepan dgn seorang sahabat. Aku guna kemahiran mendengar yg ada,aku guna kemahiran menyoal yg aku rasa betul, aku harap aaron lega apabila dia dpt luah pd aku. aku pasti dia lega.aku nampak dia lebih lega,lebih relaks setelah bercerita. 
Kepada aaron,betul lah,aku dpt dgr dan bg cadangan saja. atas inisiatif u nak buat mcm mana. i dah bg cadangan,i harap u pilih yg terbaik utk diri u. dan i harap u walau apapun u nak buat,u mtk pendapat org lain dulu,i xnak u jd mcm nie lg. masalah itu belum selesai. hny u boleh setelkannya. hanya u. Klu u x harapkan i,u cari lah org lain. harap u x buat keputusan sendiri kalau u rasa benda tu bukan mudah utk u hadapinya.Please,as a fren i told u. 

Cappuccino ice satu kak!

Aaron bayar.


Aaron x sihat ari nie,aku paksa dia minum air masak byk2. tp aku harap dia x rasa aku paksa dia. semua org tahu bahawa air masak sihat,kan? 
Dia minum 2 gelas.
Tp yg last x abis sbb dia buang.
grrr.
Ada yg kelakar,dia sedang buang air masak yg ada ke dalam mangkuk makanan yg dah habis,aku menjegilkan mata,suruh dia habiskan minumannya. tp ah,dah habis dia tuang buang semuanya. x sempat aku berleter apa. mungkin kerana mata terjegil aku itu,dia teguk jugak air masak itu,yg setitik itu bakinya. 
habissss ! dia ketawa mengusik pula.
ketawa. Bguslah. dia dah senang hati sikit. 
Alhamdulillah dia seorang yg mudah dijaga,ubat dr pusat perubatan dia telan satu persatu. Sapa kahwin dgn dia mesti mudah jaga sakit peningnya. 

dia demam saja.
tapi selera sungguh makannya.


Aaron aziz bayar sendiri.
macam biasa.
Bye..!..
Bye, mkn ubt tu. 
Ha?
Ubt tu, mkn.
Angguk-angguk


Dan masing2 catwalk selepas senyuman terima kasih sahabat

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts