Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, March 16, 2012

Happy Birthday Mastura Rara !

Assalamualaikum
Aku rasa aura2 birthday aku mula datang awal bulan lg,. Bulan 3. Ya bln 3 mmg nervous. Jujurnya x suka sgt birthday,sbb pada 16 hb aku akan secara rasminya akan meningkat umur. Dari 18 ke 19,dr 21 ke 22. Aku umumkan di media skg.. umo aku 22. 

Aku.
masih ada gigi penuh
dan aku masih begini.
dan aku sudah begini.
dan aku akhirnya begini.
dan aku Alhamdulillah begini.
Begini. 
Ayah aku dah meninggal 60 hari yg lepas. Aku masih ada mak,adik2,n abg2 dan saudara mara. ada kwn2 sana sini. aku kat UPSI semester 4. Lepas belajar nie aku akan jd cikgu. Lepas tu aku akan buat master,smbil bekerja. Bila dh jd Dr nnt,baru aku akn jd pensyarah tetap. INSYAALLAH..Oh !! mana perancangan kahwin aku? mana? mana?
InsyaAllah,
jika Allah izinkan.
Ya Allah ya Tuhan aku. Makbulkanlah doaku..sempena aku dah bernafas selama 22 tahun. Terima kasih krn bekalkan oksigen percuma,. Syukur masih bernyawa.
Jadi 2,3 hari sebelum 16 Mac dah ada dah org wish birthday,
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :)) 
Malam 15 Mac sebelum kul 12 pun dah ada org wish,
katanya nak jd org paling awl. Soooooooo sweettttt :))
Ada juga yg tidak mahu mengalah bila kita kata 
"alamak u bukan org ptama". Sbb
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :))
Hehehehe.-aku sgt tharu bila org wish kt fb ngn sms sekali. atas alasan dia takut aku x terbaca kt fb,jd elok kiranya dia sms juga.
Sooooooooo sweeettt :))
Sbb itulah aku syg kalian semua,.sbb
sooo sweeetttt :))
Berdebar tau bila sedar diri bhwa kita akan bertambah umur. Dr kanak2 ke remaja,dr remaja ke dewasa. dr dewasa ke warga tua. tua. andai panjang umur,selepas tua itu aku mati. mcm ayh aku. tinggalkan semua yg ada kt bumi nie. SEMUA. kecuali Allah. tp apakah Allah ada di bumi? Aku tak tahu.. kwn2 pun x thu.. apa yg aku tahu,Allah ada di hati. HATI.
Cemas juga bila fikir apakah pencapaian yg telah aku gapai sepanjang umur yg lepas.? Berjayakah aku menjadi seorang perempuan yg selayaknya 21 tahun?
Dah pandai pakai tudung litup ke belum?
Dah pndai masak belum?
Dah pandai pakai kain batik belum?
Dah pandai pakai heels belum?
Dah pandai tentang seksual belum?
                Dah ! 
              Belum !
              nntah !?
Kanak-kanak tetap kanak2. Tak ada dosa. X baligh. x tau apa2 kalau org x bgthu.
Remaja bg aku ada dua. awal remaja dan akhir remaja.
Dewasa bg aku ada dua. awal dewasa dan akhir dewasa.
Tua ada 1 saja. Tua dan kedut. 
Aku sekarang pada akhir remaja,.tp aku harap aku sedang  dewasa.Ada kerjaya pada dewasa. mula belai jasa pada keluarga. I wish i am Hermione Granger ! ada kuasa magic mcm Harry Potter,blh tukar usia.sekarang juga..
Aku happy. Gembira. Kerana hari ini hari lahir aku tiba. Jadi aku akan mula berlagak belajar menjadi dewasa,walaupun sebenarnya aku harus tempuhi alam percubaan iaitu usia awal dewasa 23-24 tahun2 seterusnya. 
25.
25 tahun aku akan secara rasminya akan dewasa. yeassss ! x sabar rasanya ingin berusaha. 
22.
Tahun last aku nak anggap diri aku remaja. 
Tahun depan mahu belajar konon2 dewasa sepenuhnya. aku mahu jd perempuan dewasa yg terbaik utk keluarga. utk diri sendiri. utk bangsa.agama dan negara. *ada sesuatu perkara kalian harus faham apa yg dimaksudkan dgn khayalan.* 

#angkat tgn kanan keatas,genggam, then letak tgn kiri ke pinggang.and sayyyyyy ;

YEAAYYYYYYYYYYY !!! Masih remaja weeeeeee ! weeeeeeeeeee !! #then turunkan kembali nada suara and sayyy.

Yesssss ,,Yesss !! Smgt ! Smgt ! 

Ce buat,ce buat tgk. Heheheheee. happy. serius happy,dah masuk umor 19 dah. 22 dah. 
Sedih, tak lama lg nk tua dah :(( sedih. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh :(( 
Gembira. sedih. gembira balik,sedih semula. gembira. Itulah manusia. Usah di peningkan kepala sgt lah.
Happy2. Tp Facebook x check lg. Mana2 org pun klu birthday mesti penuh di wall mereka org wish. org doa dan lain2. Biasala,tarikh lahir kite jarang private. Hihihi. kan?? X kira la knl ke tak,kite mesti wish birthday kwn2 kite.Klu mls,x wish. tu je la :)
Esok lepas kelas pndu puteri kul 8,nk balik reply Thank u you pd kwn2 yg wish.
Tgh mlm nnt nak reply sms.
email? twitter? xde kot..
Td sambut birthday dgn BFF. Happy ! Happy ! nntlah upload gmbr :)

tadi :)
upload cikit. hee :)
Semalam mandi tepung dgn BFF satu lg. Unhappy ! Hahaaa. gmbr.
Sekarang nak rest,n sambung buat forum subjek 2P. Pengurusan Pembelajaran
Tata :)
 Happy birthday to me..
google image





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts