Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, April 5, 2012

Aku tunggu

Assalamualaikum

Kain batik mek aku.
Aku tungu.
Ada orang bermain dengan basah. Bermain dgn licin. Bermain dgn bahan wangi.
Aku ambil si kepok aku potong2. Huduh. Huduh mcm aku bentuk potongnya. Mestilah,kerana aku hanya pandai potong lidah,tidak pandai potong kepok. Kemungkinan besar.
Panas,minyak panas. Tertanya2 adakah pernah mana2 wanita terpercik panas lecur itu ke mukanya? Pernahkah?
Jika pernah lalu bagaimana penerimaan masyarat dan dirinya sendiri? Jika mukanya. . . .?
Tunggu... sampai.........masak...
Tunggu.
Orang masih di dalam.
Bunyi getar berus plastik . Bergesel2 dengan fabrik. Ada kasar. Ada lembut.
Tunggu dalam bilik dekat dapur.
Tak tutup pintu lalu aku dengar.
Bukak blogger.com.
Aku sambil tunggu bilik air kosong.
Nak mandi.
Sementara menunggu. Aku x mungkin study.
Tidak serajin ini.



 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Bagai Mastura mendapat bunga

Assalamualaikum

First time dapat bunga..sekolah rendah. Kwn laki bg. Nama dia Edwan. Rasanya dalam darjah 5 or 6 la kot. Ke darjah 4?? Ntahhh.. x ingat. Saja2 kami. Bunga plastik plak tu. Sekuntum. Ada liplap liplap. (Glitter) Klu sentuh sah2 lekat sinar2 kat jari,juga turut merebak ke seluruh bahagian yang terdedah tetapi tidak ketara. Sikit2 ja. x jadi masalah. 

Lebih kurang gini la kot. x ingat dah. sekuntum ja.ala2 bunga melor org kawin
Second.  Dapat bunga hidup. Boyfriend bagi masa DARJAH 6. Ngeeek. apa maksud boyfriend pun x tau masa tu. Tp kira ok la. dapat bunga hidup. Bunga mawar kembang. Warna merah. wangiiiiiii. :) pakwe nama manav. Ntah mana dia rembat ke x tau. hehee. Tp masa tu i kat kelas jd masa i x tau nak letak mana,i letak dalam tong sampah. HAHAHAA haremm jahat aku. Tp seyes,,aku tak tau apa patut buat dgn bunga tu. hewhewhew. naif.


 Lepas tu x ingat dah. Rasa mcm ada. Tp bila nak ingt2 utk catat,cam xde detail plak. Hmmmmp. xpe. xpe. Kita catat hok ingak jah k.

Third. Teruskan dgn melayan gambar2 bunga ituuuuuuuuuuuuuuuu..


Kami p Cameron Highlands
kami? sapa?
:)

































Kenangan paling manis,paling harum.paling cantik.paling indah,paling bermakna,paling berseri dalam hidup aku :) dapat bunga berbaldi-baldi.Heheheee. Serius happy gila. Gila happy.Mau x happy kan.Berbaldi2 bunga. Aku bg kt sume kwn2 hat suka bunga. ngn letak kat rumah.  Ada satu tips utk lambatkan proses bunga layu. 
Buh panadol/Paracetamol dalam air bunga tu. Bunga akan kekal hidup dalam 2 minggu. Klu x buh ubt tu mybe seminggu x sampai. Biasala. bunga hidup. Yg hidup pasti mati.
Yang paling best saat nie,saat bila aku peluk sume bungkusan2 bunga nie sampai x nmpak bijik mata. sampai tenggelam aku oleh bunga2. heheheeeee. Syokk uuu. 

Forth 
Birhday 22. From Aliya senyum   
Special sangat. Sangat special. Thanks liya,semoga cepat kawen dgn. Heheheee












Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Supported Earth Hour

Assalamualaikum

About WWF's Earth Hour
WWF's Earth Hour is an opportunity for individuals, businesses and communities around the globe to unite in a powerful call to action of hope for a better, healthier planet. In Canada, the AIR MILES® Reward Program and the Toronto Star are the national sponsors. As lead sponsors for WWF's Earth Hour, AIR MILES and the Toronto Star will harness their incredible ability to engage employees and reach customers in spreading our message and encouraging individual action.






 THANK U FOR SUPPORTING EARTH HOUR 2012
With love,
~Rara

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Bagaimana ingin mendapatkan bulu mata yang cantik?

Assalamualaikum

Di sini ada 3 cara ; Klu nak banyak cara kena tgk di website lain lah ye :)

Tiba2 rasa nak bukak puasa walaupun x puasa.
1. Buah kurma
  • Ambil beberapa biji buah kurma kering. Klu basah,keringkan dulu. Kikiki
  • Bakar tamar *tgk,ckp arab sikit* Bakar kurma tu sampai hangus. Hitam legamm
  • Kemudian, tumbuk ia sampai hancur. Ambik lesung mak. kata nak pinjam sat.
  • Akhir sekali, jadikannya sebagai celak. Memang mcm comot sikit tp xpa la. Jgn pakai time nk p mana2 sudah la kan :)
2. Maskara


  • Kepit bulu mata dengan pengepit bulu mata. Jangan pengepit kuku. 
  • Apply maskara. Secara berulang2. Bawah...atas..bawah..atas.
  • Ulang2. sampai rasa cantik dah. Hati2 jangan sampai comot. 
3. Pakai bulu mata palsu.
Blh pakai sendiri
Atau bantuan pakar.
  • Pilih yang sesuai dengan saiz mata.
  • Boleh potong yang lebih.
  • Kalau x puas ati dengan lentikan bulu mata palsu yang sedia ada, lentikkan lagi dengan pelentik bulu mata tadi. Sama ada nak kepit dulu baru nak pakai, atau nak pakai dulu baru kepit, terpulang pada sistem kepercayaan masing2 terhadap erti bulu mata yang cantik.
  • Letak gam bulu mata palsu pada bulu mata palsu tersebut. Letak secukupnya. Jgn tamak nnt x leh bukak bijik mata. Jangan juga letak di mata. Kui3,
  • Dah letak gam? Pastikan bukan gam kertas atau gam cap gajah. Dah siap letak gam elok2 maka dah boleh letak pada mata. Juga kena letak elok2. Betul2 atas garisan bulu mata yg asal. Tau......

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts