Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Saturday, May 26, 2012

Teater lagi

Assalamualaikum

5 hari lepas i pegi tgk teater. Kwn  blakon.


Start kul 8.30 mlm tp i sampai kul 9. Sebabnye ada dinner dgn produksi reality group. Hmmmm. jd i terlepas perfomance kwn i,Adam untuk persembahan yg bertajuk Mask. Tapi xpelah,sbb Adam ada lg 1 part yg bertajuk The Umbrella. Good job friend, well done ! 

3 dara terbang ke bulan,best sgt2. sweet. mereka tgk bintang, mereka nak jadi bintang. bintang kejora,bintang kecil,mcm2lah. mereka nampak mak. mereka nampak orang2 yg mereka syg di bintang2 itu.

Lucu,dan rasa nak nangis pun ada. betapa budak2,kalau dah ke dunia fantasi, mereka akan betul2 sampai. Mereka pegi ke bulan,naik rakit,pegi jumpa mak bulan. sbb nak mintak mak bulan supaya jangan lahirkan anak bulan, kerana mereka tidak mahu hari raya. Kan kalau kita nak raya,kite tgk anak bulan kan? So sweet 3 dara itu,pakai bju tidur.. pegang teddy bear. Heee. Ok kemudian mak bulan x penuhi permintaan mereka. Jadi mereka sedih. sedih2 nangis. mereka nangis kuat2,kononya nak bagi air mata dorang jatuh ke bumi,biar hujan lebat. Jalan cerita unik, kemudian mereka tua.. mereka bercerita,,apa yg terjadi pada mereka... 
sorang sakit 
sorang dicabul lelaki yg disayangi
sorang berjaya dan meninggalkan yg lagi dua.mati jatuh kapal terbang.

Mereka bercerita semasa mereka dah mati. mereka jumpa balik masa dah mati. 
Mati..

Lagi 1 yg best, kareografi yg mempersembahkan masalah mental dalam kalangan masyarakat. X de skrip,hny pergerakan, macam2 orang mental,macam2 tingkah laku. macam2 gaya. Masing2 menari, kehulu kehilir.. bila smpai muzik yg ditetapkan, mereka buat pergerakan yg sama. Cantik, kemas. menjadi.. Kemudian gila balik mengikut irama... susah nak perhatikan satu persatu. setiap orang bwk watak masing2 dalam pergerakan mereka.. ada pegang baby..meroyan kot. ada yg rambut menggerbang.. ada lelaki nak jadi pempuan.. ada makcik2..ada yg tradisional gila.. heeeee... mental.. itulah yg cuba nak disampaikan. 

The Umbrella. Pasal wanita yang dipinggirkan. Ada seorang wanita berbaju kurung yang mukanya sedih sgt. sampai perasaan sedih itu dihati audiens. berpayung.. kemudian keluar lagi orang2 ramai dgn pelbagai watak masing2.. Adam watak org bz kot. handphone kat telinga je. tak de sapa peduli satu sama lain.. xde sapa2. then kuar lg wanita yg tidak berpayung, merayu2 merintih2 pada org yg ramai itu.. walaupun xde suara, tapi faham2 lah apa yg dia cuba nak smpaikan... i rasa wanita nie adalah wanita yg utama tadi. kira macam itulah dia,, yg dipinggirkan..
Mat Derih Bachok.  -Bachok tu nama tempat di Kelantan tau.
Aaaaa yg nie i suka. pasal pergh kecek klate doe ! hehehee. x sangka,ada jgk la skrip mmg kelantan.. cina yg duk blakang kami masa tu duk speaking,dia kata dia tak faham semua sbb bahasa kelantan... xpe2. i faham. haha. mat derih ore bachok,ore debea kg bachok. keje nelayan. ada mok. tak dop ayoh. ayoh dia tinggal dia masa dia kecik lg. dia tak kenal ayh dia. umo 14 tahun dia g enjoy golok,dan dilucutkan terunanya. Lepas tu dia jadi tauke pusat pelacuran.. dia tembak mati ayh dia di pusat pelacuran tu. dia sedih sbb dia x smpat tny knp ayh dia tinggalkan dia ngn mak dia dulu. Sekian ringkasan dari saya. saya dah penat. hehe. 

****** Pip cian,masa scene org mental tu, org gila mai kat dia hahaa jenguk muka dia dekat2. mesti pip cuak masa tu. kui3. pika  pun sama... i jauh sikit,kerusi ketiga. depa duk tepi. Heheeheee.
Sebelum pulang pelakon2 teater tu turun salam ngn audiens n say thank u a lot, they are all talented. 
thank u. 


Depan pintu masuk

Sebelum pulang kami juga bergambar dengan hantu pocong ngn nenek kebayan yang sedang buat promosi teater mereka 30 mei nanti. InsyaAllah kami nak g tengok jugak !
 
tiket Hanturisme
Yaaaa. i duk jauh sikit ngn pocong nnt kena badi.hihihii
**********************************

28 mei nie tengok teater SETERU i plak  ! tiket dah ada :)


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts