Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, July 10, 2012

BFF night-outing

Assalamualaikum

Semalam alang2 free kan, i godek2 g Kbmall dgn Hilda. Dalam pkul 8. 45pm semasa hujan turun dgn agak lebatnya. Gigih tuh pakai slipar huduh2 dulu. Wedges pakai dalam kete. Hehek ! x mau wedges kena tanah. selutttt. Kui3. Dgn payung pink sebijik,hempas sopan2 pintu kete,duduk, Ida ckp ;
                           ''Kau nie.... dah mcm mek siti dah''  Hahahahaaa.
Bila dah jumpa. Lama x kuar mlm kan Da!

Sampai Kbmall parking xde plak. Huhu pkul 9pm still pusing2 cari parking. 

Happylah macam nie. Keluar dgn BFF, citer pasal kerja,perkembangan hubungan dgn pasangan,rancangan2 untuk memajukan diri,dan sebagainya yg ringan2 dan tidak memerlukan daya fikiran berputar2 dgn kadar 200 km sejam. Relax.

Persamaan kita Da,kurus.Yg bezanya kau tinggi tp aku tak tinggi.


Rasa 'life' sgt bila ada masa utk jln pegang2 tgn dgn bff kita, kepit2 tgn mcm la salah seorang tu lelaki dan mkn Mc Flurry oreo sambil jalan dgn mulut x benti cakap
''Da, kau x nak ke nie? aku mkn dah nak abis niee..''
 Tak pandang org kata tak sopan, dan Ida mkn sundae cone dgn lahap sambil sapu sedikit sebanyak dekat tudung dia. Haha comot. padan muka. Sambil mata liar tgk2 baju, kasut.tudung tak yah ckp confirm2 cari kot2 ada pesen baru pulak.. Anyway kalau ada kuar yg terbaru, kitorang x beli terus tau. Tunggu sminggu dua dulu.. tunggu harga turun/diskaun! Haha. Tudung mmg mcm tu. Mula2 kuar bapak mahal. Padahal sama je kot dgn yg sebelum2 nie. Beza sikit2 je, depa buat inovasi sikit kasi up to date. Kannnnnnn. Aku selalu teman Hilda nie cari pakaian. Dia nie ngok ngek lebih sikit dr aku. ( Da,aku tgh kutuk kau nie ) Dia nie kan.. berduittttttttttttt. Nak g date beli baju baru, nk g kenduri bju baru, nak g situ sini sana sini lah senang. Nak baru je manjang. Haha. Tp last2 dia pakai yg sama jgk. X tau la apa dia buat dgn yg baru2 tu. Hahaaha.

 Tak. Window shopping ja. 

Utk pengetahuan org2 yg tak pernah ada pgalaman ikut kwn yg tinggi lampai pegi shopping,nak gtw,susah nak cari baju untuk spesis mereka nie tau. Ada tu mmg la ada, tp depend on their citarasa la jugak, mcm Hilda nie citarasa dia yg simple2, yg free saiz. Yg biasa2 org duk pakai,kita2 duk pakai.Jadi, kalau dgn dia, byk yg x kena la. Singkat la.Kecik la. Situ sini x sesuai  la.Huhu. Klu org tu jns seksi meksi xpela blh je rembat mana2.  Tp klu yg jns sopan2 bak menantu pilihan nie  x boleh la pakai singkat2 x baik..nak2 kena la tutup litup yg mana patut. Kang kena reject karang!  Kikikiiik Lgpun dah besar panjang sume kena ada rasa malu lah kan. So tiap kali teman dia nie shopping mmg kuar la ayt dia ;
''eee x padan la!cuba kau plak tgk.'' *then aku la yg try tak pasal2. mcm aku yg nak.
haaa dgn kau elok!! *cisss. aku kecik mmg la.siap blh jd labuh lg!
Kat sini aku rasa kelebihan jugak bertubuh genit nih. Semua baju2 cantik boleh pakai doe! xde masalah singkat ke, *ada la sikit2. Tp x ketara la. Xde la bermasalah sgt. Tp mana2 pun ttp ada la kelemahannya. Pandai2 la cari alternatif utk selesaikan masalah tu. Hidup ini mudah tp jgn dipermudahkan pulak yeeee.


Aku berkepit dgn Ida nie sejak pra-sekolah. Aku paling ingat dia. Dia satu2nya yg pakai tudung selain cikgu dgn pembantu cikgu yg kat dapur tu. Heran aku dia pakai tudung padahal kecik lagi. Aku plak darjah 4 kot lekat kai tudung.. pas kuar pagar skolah baru bukak. Muehehehe. Smpai skg tak lekat2.
Then until UPSR..PMR..SPM.. dan berpisah ke IPTA yg berbeza.. namun tetap bersama !!


Masa tgh cari2 kasut kat satu kedai nie an, kitorang sambil makan Mc Flurry dgn Sundae Cone masing2 tu mkn2,tgk kasut, makan kasut  mcm biasa. Pastu dah xde yg cantik.. nak kuar. Lalu la kat depan akak jurujual kedai tuh. Dia kata ;
'' tak boleh bawak masuk makanan dalam nie dik..''
aku ngn Ida pun pandang satu sama lain. Haha. Opps. Tp kitorang dah mmg nak kuar kan. aku pun cakap
''Ah ye ek kak? Hehe sorry x ingt :) ''
''Kakak bru cakap, dah nak abis dah saya makan nie. :) :) ''*Sengih2 smbil jalan kuar.
Akak tu cakap ;
''Sedap sgt nampak duk mkn.. :)''

Hohoho bgus akak nie. X kacau kitorang mkn. TQ. TQ.
 Ce teka tudung pesen apa kite pakai nie?

 Inner neck - yg hitam 
dan inner Aidijuma yg org pakai kat dalam tapi i pakai kat luar. okay x?
Alamak cekci plak!!

 Inner Aidijuma-yang biru tu.
itu la i beli online

Tp Datin Juma pakai nie cantik,inner dia pakai belah dalam,(kena lipat sikit) tp sy xleh pakai tudung bawal,sbb x sesuai dgn muka.. So sbb tu sy pakai inner neck lain kat dalam. And inner Juma tu kat luar. (Kalu nak pakai belah luar tak yah lipat pun okay, lipat pun blh.)

 You know what, saya tak pernah beli wedges yang warna lain selain putih. Hewhewhew.IDK why..

Wedges yg sy cuba nie sbnrnya yg Ida nak,tp dia saiz 8-9 so xde saiz 2.Habis kot. Hehehe. Mmg harem la tiap kali Ida nak beli kasut mmg PAYAH GILA nak cari. Ada pun 5,6. mau x ngamuk Ida tu. Dia slalu kata kasut cantik2,yg tinggi2, xde saiz dia. kasut huduh2 tu baru la ada saiz dia..huhu..tp mmg betul... dari dulu lg mcm nie.. sapa nk teman hilda shopping mmg kena sabar lebih la.. sbb klu setakat 4,5 buah kedai mmg x jumpa cari lg. Sejam mmg x cukup masa. Teringat shopping masa Ida nak g event kat Kedah dulu, 4 jam shopping baru setel setengah barang dia dpt beli. Dan yg paling normal, klu kata Ida nak shopping,biasa la tu kalau pegi saja dan tak beli apa2. Sbb dia nie jenis survey dulu.. then balik pk, then baru datang lg utk beli. Memilih, berhemah dan berpotensi utk mendapat tendangan di muka kerana byk songeh ! Hahahaa.! Larikkkkkkkkkkk....
 Hilda... My BFF

Candid,ceh!!
 Tgh mengelamun.
Lepas balik Kbmall tu singgah pusat celcom bayar bil tepon, then singgah pasir pekan. Makan chicken chop kat DFC. Kuah dia mmg best. Huhu ! Mmg suka sgt2 kuah dia. 
Dekat kul 11 dah masa tu.Still lg nak lepak. Aduh.
Semalam ada la budak2 lelaki nakal yg menyampah. Terkinja2 mintak nombor fon. Terpaksa la buat2 x nampak. buat2 x dengar, buat2 bz bercakap nak cover daripada terpandang arah sana. 
Pastu Ida boleh plak positif thinking kat mamat2 tuh, dia kata mybe boys tu ada hal penting,urgent,sampai bersungguh2 nak rak bagai tuh, tunjuk2 suh panggil aku, tp bila nampak isyarat mintak nombor fon dia, baru la dia tahu betapa x perlu nak positif thinking sgt lah kat golongan macam tu. Hahaha ! Ida.. Ida. Tp mmg, dia jenis positif thinking. Bangga dgn dia selalu bersangka baik dgn orang. Huhu. Ada ketika tepat,ada ketika meleset macam kes tadi. Hewhew. Elok duk makan bakal buah hati sms

''ada mana?''

''Restoren.makan yang''

''janji apa? balik awl kan?

Aku pun tgk jam. Huii nak kul 12 dah. Lupa lak aku kemain mulut manis kata nak balik sebelum kul 11. Heheh. Aku pun tak balas msg dia. Fokus pada Ida. Nie masa aku dgn Ida. ONLY.

Ada budak tu merajuk. Byeppp.
3 saat kemudian x majuk dah . Hee.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts