Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, August 2, 2012

Ramadhan 13 _ Cabaran demi jangka masa panjang

Assalamualaikum

Okay... ada org x sokong apa yg i cuba nak buat. Gelakkan sy dan sy kecil hati lalu tertitis air mata. Ah, baru sikit nie. Dah down. U weak Rara. So weak?Hasil jangka masa panjang mmg la mcm nie. Skg mana dpt lagi. Nama pun JANGKA MASA PANJANG..  
Tp xpe. masa depan anak2 i.

Okay fine. Kalau sekarang nie i hny boleh tolong org/buat sesuatu dgn syarat dibayar dgn lumayan,,, bak kata org tu-kalau setakat RM** baik tak payah# ok i want to understand why. Tp one day mcm mana? Bila i dah jd kaunselor ? U nak suruh i mintak duit personal dgn org2 yg dtg buat sesi dgn i? Hmm?








Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

12 Ramadhan _ A'aah, kite anak arwah

Assalamualaikum

Malam nie rajin sikit nak menaip.Ok tadi macam biasa pergi terawih jalan kaki dgn budak2.. Mengikut giliran,malam nie terawih kat surau. So surau lah.
Dekat nak sampai tu terserempak dgn makcik2 yg juga nk g surau tu.. So sesi berkenalan la mcm ;

*Dialog telah di translate dr bhasa kelantan kepada bahasa yg difahami 1 malaysia.TQ.

Anak sapa eh? Slalu tgk tak tertanya pulak
Emm anak Mohd Yusoff dgn Mek Yam..
Sape eh? Duk mana?
Ermm.. pak soh kenal? arwah pak soh?
Lahh.. ohhhh anak arwah pak soh..
A'aaa.. hehe..
Ohh anak arwah pak soh dgn Jarah?(ok Jarah nama mak sebelum kahwin)
A'aaa.. iya2..
Ohh.. yang duk blajar kat U ke?
A'aaa kite la..
Ohh.. iya lah arwah pak soh ada anak sorang kat U.. kata mak cik A kepada mak cik B.

Bla bla bla..

Lepas solat,sambil salam2 sekali lg ak diperkenalkan oleh mak cik A dan B td. Aduhhh malunyeeeeeeewww.. Mak cik,sssyhh syyhh jgn la ckp. adoiii. Surau tu kecik,semua org tahu.
Okay.. okay.. smile.. smile.. ayu2 gitu.. huh bajet. Nasib bek pakai skirt kain jeans, kalau pakai seluar jeans? Haa nampak x cukup ayu la.

Nie la anak arwah pak soh.. perempuan sulung tu. yg duk U. U kat mana dah?
UPSI jah..perak nun
ohh cikgu laa nie.. kata mak cik C 
Molek la gitu.. kata mak cik D
Ohh ni la Mastura  Mastura nya.. anak arwah pak soh..
Hee iya kita.. *tersengih2..
Ohh.. wei dah besar dah.. uh uh comey.. *kembang idung,kembangggg!
eh tak lah.. mcm nie je kita
Ngaji sungguh laa dah ayah pun xde dah..
InsyaAllah mak cik,
Bla bla bla

Then kuar surau
arghhh x abis lagi sesi ! hufffff.

 eh dtg dgn sapa?
Nie dgn budak2 nie 4 orang..
Lohh..anak2 sapa nie?
Ohh nie dua org anak abg kite, dua lg anak spupu.
Ohh dtg dgn apa?
Jalan kaki je ramai2.
Kenapa tak datang dgn moto?
Moto 2 org je.. dua org lg nie? Tak harap plak nk bg dorang naik basikal..
ohh iya la kan.. bagus nya..
Hehe.. mcm nie je lah mak cik,

Okay dan malam nie mak cik2 ramai plak yg jalan kaki.. biasa yg jalan kaki i dgn budak2 i aje. So x abis2 la sesi berkenalan.. huhu..macam ;

Jadi mak tgh buat apa sekarang? Ada kat rumah?
Ada...  mak buat tapai..hari2 buat tapai bulan posa nie
Ohh byk ke? brapa kilo?
Byk jugak.. tak tau plak bape kilo, dr pagi sampai petang duk keje tu ja..
Ohh byk jugak... mana dia g ambil daun getah? dia g ngan sapa?
Rata2 jugak dia g ambil.. Dia g ngan Linda,
Linda? Siapa?
Ohh adik kite..
Ohh yg adik yg kat umah tu?
A'aaaa..
Ohh mak cik ingt muka dia tapi tak tau nama.. kamu nie mak cik tau nama je, muka tak kenal.. yela budak belajar kan
Oh hee itula,linda suka jalan2,ikut mak,ikut arwah ayah. kite duk umah aje..jarang kuar *cis padahal jarang kuar kot kampung,kuar g bandar je keje *
A'aaa itula, hehe.

Bla bla bla.. ak jalan la dgn mak cik2 tu sambil berbual.. tinggalkan budak2 jalan kat depan. Hewhew. Sampai 1 lorong, kami berpisah. yeay ! Hehehe jahat aku. Huhu,, bukan apa.. kekok ah nk sembang ngn org tua.. rasa plastik sgt. x tau nape padahal xde pape pun. kan !

Kami anak2 perempuan arwah pak soh
Maslinda Sohinda
&
Mastura Sohuya
*oh i mean yg tgk tilik muka kat cermin tu. thats me! ;p


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts