Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, August 16, 2012

28 Ramadhan_ 28th Day Dua

Assalamualaikum

Buat semua readers blog Rara serta stalker yg sweet2 semuanya.. TQ. 

Maka hari ini adalah hari2 terakhir untuk semua umat Islam berpuasa di bulan Ramadhan.. Lusa dah Syawal. Alhamdulillah utk yg sempurna puasa penuh.. Kpd yg perempuan tuutt tuutt tu,ganti cepat2 tau. Jom kite puasa 6 sekali ! :) Kejap lg Rara akn mula bz. Nak tolong mak siapkan tempahan ketupat yg beratus2 dan tapai pulut yg beribu2. Alamakkkk aiiiii ! Tiap tahun mmg mcm nie. :) dah biasa sebenarnya..
  
So here's the dua'
 
اَللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّيْ فِيْهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَكْرِمْنِيْ فِيْهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِيْهِ وَسِيْلَتِيْ إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ يَا مَنْ لاَ يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّيْنَ
Ameen..
 
O Allah increasee my enjoyment and satisfaction, in this month, in the prayers I pray out of my own free will, kindly make haste in quick disposal of my affairs in my interest, let me be near to the “Means of Approach” (Muhammad SAW and Aali Muhammad) who are the select best medium to gain Thy favours, O He who does not get confused on account of the ceaseless demands of the countless beseechers, but attend to each and every supplication.

Ya Allah, sempurnakanlah bagiku di bulan ini ibadah-ibadah sunnah, muliakanlah aku di bulan ini dengan memahami setiap masalah (yang kuhadapi), dan dekatkanlah di bulan ini dengan perantara terbaikku (Muhammad SAW dan Alii/keluarga Muhammad) menuju ke haribaan-Mu, wahai Dzat yang tak disibukkan oleh rintihan para perintih.

Selamat tinggal Ramadhan, panjang umur sy.. kita jumpa lg..


Selamat datang syawal.. salam aidilfitri

Gambar cilok dr hazanis.blogspot.
tq mek cah ! hihi.

Dgn ini saya Mastura Sohuya tp panggil Rara je k, ingin mengucapkan
selamat hari raya kepada semua yg kenal saya..
I love u guys.. jemput datang rumah tau. bwk duit raya teeerrrr ! :) 
Salam.........

Cik kak cik abang,meh dulu sini :)



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ramadhan 27_ Iftar bersama bloggers Kelantan

Assalamualaikum

13 ogos lepas,lepas photoshoot raya kat Taman Tengku Anis ---------->>
Rara,Anis dan Anisah serta photoghrapfer Ariff terus terkejar ke KB Mall utk event Iftar bersama Blogger Kelantan pulak.






Wajah2 bloggers Kelantan

Ini dia geng Rara td. 
Anisah, Anis Zahirah dan Arif . 
Dan tiba2 nama Rara td bertukar jadi Ara sbb nk bg sama dgn geng. Nama mula dgn huruf A. Ok tata ;p
Tq sgt2 kat Anis ( Love Patzzi ) sbb ajak sy sekali. Malu i  ^_^ U nie bukan saje cantik,lawa,baik hati pulak tu.. *nak biskut raya Nis!*
Tq jugak kt Ariff sbb drive dgn penuh berhemah.TQ ek.
TQ juga kat Anis Zahirah sbb....... huhu rahsia kami berdua!



Event nie dihadiri oleh rakan2 blogger Kelantan yg semuanya sporting2 belaka x sangka iiii


 Itu adik beradik. Fifi dan Fara yg comel chubby2 gitu..Sorang 16 thun,sorang 19.
Then Yuyu Atiqah yg tgh STPM skg.. katanya nak amik kaunseling lepas nie. Dik,boleh rujuk kak Rara ye pasal nie. Kak Ra pun amik kaunseling jugak.. :)
Pastu Izma..Suka style dia. Stylo cantik you ! 
Yg tersengih tu Jiji.. Ustaz Jiji. Ustaz kat sekolah di Pasir Mas. Belajar kat Mesir you ! 
Yg sengih kuasa dua tu Syazwan. Gigih menghabiskan makanan agar tidak membazir.. hee.


Alhamdulillah.. Pizza hari nie semua Jiji belanja. Al-Maklumlah,dia dgn Nuffnang tu BFF,so dapat rezeki lebih. Eloklah kiranya dia belanja kami2 yg baru nak bertatih ini. Tulus hati mu wahai Ustaz


We are all happy,hungry and yes,dont forget beauty :)

 Moment2 indah Ara, (ha nampak permainan dia)
Anis, 
& Anisah.


Lelaki ini yg baju hitam gambar kat tgh tu,yg gambar kandid tu Rara x sempat nk berkenalan sbb asyik makan.
Pastu laki yg baju putih nie pn Rara x sempat nk berkenalan sbb muka dia serius, jd Rara takut. Hihihi. 
ala xpela.Dah add fb kan semua? :) Lagipun mak pesan jgn ckp dgn org yg x kenal. eh boleh pulak..
 Blogger2 Kelate nie semuanya best2 belaka. Klu yg lelaki,alahai sakit perut asyik duk tahan gelak je. 
Nakal2 n lawak2. Eeee. Tau nak buat org gelak aje. Hehehehee *teringat lawak2 dorang*

Kalau yg perempuan.. tak yah ckp la. Dah la cantik,manis,ayu,stylo,lawa pulak tu. *kecuali sy la ek,blh?
Yg pasti kami semua sekepala.. 
walaupun masing2 baru first time jumpa face to face. Selama nie duk contact blog2 n fb aje..
 We are all so sweet ! 


Perjumpaan kali nie bukan saja nk berbuka..Ada byk tips yg Rara dpt, like mcm mana nak tambah earning bulan2.. cara nak berbaik2 dgn nuffnang,mcm mana blogger2 hebat boleh jd hebat mcm tu. 
Dan sebagainyalah. Ok..

Ada pantun sikit nie ;
 Iftar bukan sebarang iftar,
Blogger Kelantan hebat2 belaka,
Sebelum balik bukan sebentar,
Bergambar bagai dengan mereka.


 Lepas berbuka semua, lepas ambil2 gambar, kitorang bersurai.. tinggal sekeping pizza yg x larat nk abiskan lg dah. 
Ada yg balik umah..ada yg solat kat surau .


Yg juga baju merah tudung merah tu, Nuru Ashi. Cute miut  n bam bam.Peramah orgnya.
Yg tudung kelabu sarung kaki warna hitam tu kawan Ashi td. Sama umur dgn i. Ashi kate dia xde blog. Tp xpe.. fb ada ! nak add? 
Nnt i tny dia dulu ye... ayu orgnya..duk sebelah i masa mkn,tak bising2. hehe. Tp sporting. Cool !



*Eh salah susun gambar plak.
Xpe la ek? Rara bz nie. Jap g nk tido lg,nak mkn lg, nak g masak utk berbuka.. huhu dah nak abis dah Ramadhan...lain mcm pulak rasanya. Kalau kita renung betul2,hati kita nie akn dpt rasa betapa indahnya ramadhan dlm hidup kita.. Yela kan, bulan mana lg kita nk mkn tepat jam maghrib, bila lg kita nak terawih? sahur lagi. Bila lg klu bukan ramadhan? Bulan lain pun boleh nk bgun sahur or puasa.. tp ramadhan al mubarak,tetap ada indahnya..... Renung2kan..

Akhir kata, sekian terima kasih. Rara happy. 
U olls bagaimana? *happyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...*suara dr jauh kalian

Inilah detik2 indah saya bersama mereka. Jika anda juga ada,bolehlah kongsi di sini 
Lepas nie mungkin kami meraikan sambutan hari merdeka bersama2 pula.Ambil gambar dgn bendera. Hehe menarik juga? Dah ada? Nak cuba?  Sini
Kalau ada video menarik tema hari raya, boleh share kat Sini



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ramadhan 26 _ Ampunkan uya ayh, uya tertipu..

Assalamualaikum..


Kehadapan ayah yang tersayang nun jauh di alam barzah sana.. Semoga kuburmu terang seperti yg kubayangkan setiap kali selepas aku mengalunkan surah Yassin semata2 untuk menyuluh gelap disana..

Ayah,

Lagi 2 hari nak raya. Ini Syawal pertama kami beraya tanpa ayah. Aidilfitri pertama x dapat nak bersalam dengan ayah,x dapat nak mintak duit dgn ayh. Then bila ayh bagi sikit, kami mintak lagi sampai ayh bagi. Ayah,uya rindu........... Tp uya x nangis pun.dan uya tipu. Masih teringat raya lepas,uya beli baju raya kat ayh. Kemeja saiz L. Sbb masa tu ayh dah mula kurus sikit berbanding biasa. Uya baru perasan, sampai bju ayah pun uya tetap terapkan warna pink dalam pemilihan baju walaupun bju tu utk seorang ayh yg brutal mcm ayh. Baju ayah warna hitam tp ada bintik2 petak warna pink.. Tp ayh x kisah kan.. cantik je kan?  Suka sgt tgk muka ayh masa tu. Yg uya paling xkan lupa, xnk lupa, bila mak nak pujuk ayh pergi hospital..mak mesti pakaikan bju yg uya beli tu supaya ayh ingt kat uya yg jauh dr ayh masa tu . Mak nak ayh tahu,walaupun uya xde dengan ayh sepanjang ayh sakit, tp uya tetap call amik tahu pasal ayh. Bila ayh tgk bju tu,ayh mesti ingt uya kan. Ingt pesan2 uya supaya telan ubat kan?

Pemergian ayh.. sgt memberi kesan pd hidup uya. Uya pun x sgka uya selemah ini. Serius uya ingt selama nie hati uya keras. Come,on,gua tak ngis doe. Uya nie anak yg teruk kah ayh? Sbb x dpt bersama ayh sepanjang ayh sakit? Tp sumpah ayh.... uya x tahu,,, semua org rahsiakan dr uya pasal ayh sakit teruk. Sbb masa tu uya tgh final exam. Sumpah klu uya tahu ayh sakit teruk masa tu, uya balik !!! Sumpah ! Setakat repeat paper uya sanggup la ! Uya risau sgt... takut ayh kata uya lupa kat ayh,x jaga ayh masa ayh sakit. Sumpah uya tak tahu pape...Padahal uya selalu call rumah,tny ayh macam mana tp dorang kata ayh mkin ok... bukan mkin k.o... Tapi bila balik kampung, uya tgk ayh, UYA TERTIPU !!!! Semua orang tipu uya.. semua orang :( 

Sampai mati uya ingt benda nie.. Uya sampai subuh.. jumpa ayh..
Ayh pergi asar... ayh xnk jumpa uya lg....  Sampai hati ayh kan. Sikit aje masa uya sempat jaga ayh. Uya rasa x adil... Uya takut ayh kata uya x jaga ayh.. Sumpah uya x tahu ayh sakit teruk..mereka semua tipu uya.. Sembunyi perkara nie dr uya.. Sampai hati mak pun tipu uyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... sampai bila2 uya xdpt nak maafkan sapa2...

Demi Allah. Uya syg ayh walaupun uya x sempat jaga ayh mcm adik beradik yg lain... Sumpah klu uya tahu perkara nie.. uya balik kampung.. UPSI tu tak kan lari.. tp ayh? uya xkn dpt jumpa ayh lg..






Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts