Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, September 25, 2012

Dirompak-Mantan YDP KAB Ditikam 3 Kali

Assalamualaikum.
Semalam kwn dekat call. Cakap pasal mantan YDP kena tikam. Astaghfirullahalazim..
Pastu tgh mlm semalam kawan jauh SMS,pun pasal nie. Suruh hati2 kat Tg Malim nie.Terutama kampus baru.Mesti dia nak cakap pasal benda nie jugak. Annn. Belum ku balas pesanannya.
Kemudian pg nie dpt lg 1 SMS,kwn x berapa dkt x berapa jauh. Dia sedang praktikal. Dia pesan jaga diri elok2 kat u..jgn kuar sgt mlm2..klu nak kuar jgk,berteman..
(masih ada yg sayang padaku..lagu)
Pagi nie homepage fb terselit berita ini. Lalu aku copy dgn jari. Oh jgn risau,aku sertakan sekali sumbernya.
 ___________________________________________________________


TANJUNG MALIM, 25 September - Mantan YDP Jawatankuasa Mahasiswa Kolej Aminuddin Baki, Abdul Azim Nasri malam tadi telah ditikam tiga kali dikawasan jalan gelap dari Behrang ke Proton City. 
Mangsa yang menunggang motorsikal bersendirian telah ditahan oleh individu yang tidak dikenali ingin meminta bantuan. Sebaik sahaja dia berhenti, dia terus ditikam sebanyak tiga kali dan duit sebanyak RM 20.00 telah dicuri.
Cerita selanjutnya admin perolehi dari FB SUARA MAHASISWA/I UPSI

Sebentar tadi admin sempat menziarah saudara kita di Hospital Slim River untuk mengetahui apa yang terjadi kpd Ust. Azim Mantan YDP JMK KAB.. 
kisahnya dia sedang menunggang motorsikal dari behrang..dan ada orang tahan dia untuk minta bantuan..dia pun berhenti.. 
lalu dia ditikam 3 kali di perut..penyangak itu hanya ambil RM 20.00..nasib baik laptop dia tidak diambil... 
apa yang dilakukan Azim sangat mulia..dia hendak membantu orang..tetapi malangnya orang pula menikamnya.. 
setelah ditikam..dia masih mampu menunggang motorsikal dan meminta bantuan dijambatan ke proton city..namun tidak ada yang mahu berhenti..mujul ada seorang hamba allah datang membantu dan membawanya ke klinik kesihatan tg malim.. 
kemudian dia mendapat rawatan susulan di hospital slim river..ketika admin sampai di sana Azim sedang dirawat (dijahit)..bapanya turut hadir. 
Azim..Niat baik yang membawa padah
antara yang hadir td...pengetua KAB..mantan pengetua KAB..ustaz rosli..tuan sayed..Prof Shah..sahabat yang baru menang We Love UPSI dan beberapa orang penyokong Mahasiswa pendidik.. 
beginilah kita mahu.politik secara matang..bila ada keadaan perlukan bersatu kita tetap bersatu... 
sama-sama kita doakan Azim cepat sembuh dan doakan semoga penjenayah itu mendapat baasan setimpal dengan apa yang dibuat!! 
*cerita ini tidak 100% betul..tapi ini yang admin faham
Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk Abdul Azim.-UPSIDaily
Sumber : UPSIdaily.blogspot

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Penjual kek Malaysia yang paling control ayu kat Malaysia nie

Assalamualaikum

Antara saya dan kek mmg ada kena mengena. Walaupun saya x suka buat kek,saya juga x suka makan kek. Yg saya suka ialah kek. Saya suka kek sbb kek biasanya boleh hias cantik2. Perkaitan seni kek terhadap diri saya sungguh tebal. Serasanya. Saya suka sambut birthday sbb confirm akan ada kek. Saya juga suka birthday rakan2 sbb masa tu saya boleh berikan mereka kek.
Tentang kek. Biasanya harganya tak semurah coki2. Jadi saya pilih untuk beli kek yg kecil2 iaitu kek cawan. Amarika sebuk cupcake. Malaysia sebut kek cawan. Jadi kek cawan dengan cupcake.   adalah 2 unsur yang tidak berbeza sama sekali.



Sebagai seorang rakyat Malaysia dan sekaligus penuntut universiti kerajaan Malaysia,saya sedaya upaya mencirikan diri saya sebagai penggemar kek cawan dari Malaysia yang pada masa yang sama saya mahukan Malaysia juga menggemari akan diri saya. Ehhh? Jadi apa yang saya lakukan adalah sangat-sangat mudah.
  


Dengan mengenakan tudung bawal biasa2 yang mana semua wanita  mengenali jenisnya dan juga  menambahkan nilai2 seni pada cara pemakaian tudung tersebut iaitu kilaih tudung tersebut and letok ataih pala,saya mentafsirkan perkara ini adalah perkara yang mengayukan diri sendiri di negara bertuah ini.. Juga saya sematkan pin berjuntai yang kini hilang entah kemana. Rasa macam pernah lihat pada seorang teman tetapi bila ditanya,katanya kakak dia punya. :) Oh tidak mengapa.. Hangus RM5 untuk pin tersebut. Terima Kasih.



Kemudian saya juga turut menggunakan kaedah kepoyosan untuk menonjolkan bakat patriotik yang tersemat di dalam dada saya. Tidak sukar wahai rakan taulan. Poyo-poyo depan kamera handphone masing2. Kalian akan rasa,oh indahnya kalau kitalah rakyat paling comel kat Malaysia. 


Dengan kriteria2 tersebut saya telah menayangkan diri saya di hadapan kek-kek cawan yang ingin saya maksudkan. Walaupun realitinya kek cawan malaysian haruslah bercorakkan nilai2 kenegaraan, tp tidak mengapa kalau kek itu tiada jodoh bersama kita. Sama2 kita KLIK SINI untuk menjadikan kek tersebut hadir dalam pandangan mata kita dalam masa tak kurang dari 3 saat. Silakan wahai insan sekalian alam. Silakan..




Nampaknya bukan saya seorang sahajalah yang poyo?


Maka dengan ini,ayuh bangkit dan sokonglah kek cawan buatan Malaysia kerana kek tersebut 100% berwajah Malaysia walaupun tidak mengenakan baju kurung mahupun tudung bawal seperti apa yang saya lakukan berikut..
Ini kek yang ingin di'jual'nya... Sila klik disini untuk menengok mendenye.. ye... 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts