Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, November 20, 2012

Rujuk sini : Blocking colour fashion

Assalamualaikum

Well when i always listen to the words sharing is caring, sometimes i dont really able to do what they means.
So today, hehee. Lets share about blocking colour in fashion.


Kalau u girls perasan kan, (Girls sila klik SINI  ada something hehe) *u boys i tak tau la* skrg ni tengah in fesyen colour blocking.. Ye x? Padanan warna2 kontra dalam berfesyen. Sebagai contoh warna pink dgn hijau. Tak de kena mengena kan? Jauh je kaler tu.  Tapi itulah fesyen yang dipanggil colour blocking. Ulang,Colour blocking.  Errmm secara peribadinya Rara rasa colour blocking ni sesuai utk remaja jew. Bagi yang dah masuk kategori remaja purba mungkin tak sesuai.. Tp x sesuai kat sini bukan bermakna tak boleh cuba. So pada yang nak cuba fesyen colour blocking ni, mungkin boleh rujuk warna2 yang disenaraikan dibawah.Jangan sebarang padan takut nanti jadi 'bahan' pulak. 

Pink + Pastel = 'chic', bergaya & ringkas
Kuning Biru + Pink = Manis & menggembirakan
Merah + Pink = berani & ayu
Biru Merah + Kuning = Ranggi dan bersahaja
Merah + Kuning = berani mengambil risiko, bergembira & bijak bergaya
Biru Merah = Setia & klasik (bendera johor..miahahaha)
Kuning + Biru = Ceria but classic
Biru + Oren = bebas & penyayang
Magenta + hijau = tenang & feminin
Ungu + Kuning + Biru = berani, natural & humor
Pink ungu + merah = setia & sofistikated
Kuning + hijau = tenang & pendam perasaan
Oren pink = Comel, gembira & artistik
Kuning + Oren = mesra & peramah

Sumber :  Utusan.


Sebagai contoh lg annn, Rara pun pernah cuba. Kih3. Saje... tp rasa mcm pemilihan colour saya nie dah ada kena mengena dgn baju dah pun. Tp ahh tak kisah la. Jnj suka. 
Rasanya nie kot first time block colour seterang nie. Disebabkan takut terlalu menyerlah sampai org kata kita nie x bertamadun,sy langsung x mekap sbb tak nak menyerlah kan lg keadaan. Cukuplah kaler je terserlah,muka tak payahhh. Kang 1 kelas gelakkan maqqq. maq malu la nyah. 


Lgpun bahaya block kaler nie tau.. Kalau org yg ''taktaupapettgfeshen'' tgk,silap2 dia tgk kita atas bawah and then say ''ew,ana lulu'' 

Tp kalau org yg berani terima cabaran mcm saya nie. Tak kisah.. kalau ana lulu, so what? 

Haaa lagi 1 nak pesan kepada yang mahir berfeshen dan kepada yang kurang mahir dan kepada yang tak mahir langsung dalam feshen,,
BIAR BUTA FESHEN,
JANGAN BUTA AGAMA. 

hee. k bai i love u too ! 

Sebut pasal buta kan, sy buta pasal benda INI . Haha x malu ngaku.  





- Wearing brights is ninety per cent confidence - 


Hoho yg nie lighting lebihh.

Dalam banyak2 gambar yang ditempek kan,xde 1 pun yang ala2 J.LO kan?
Jenifer Lopez DISINI  
Sapa rasa nak jadi diva boleh la tgk2 kot2 aura diva tu masuk ikut jari 


Ok awak-awak semua, terima kasih kerana membaca. Selamat mencuba. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts