Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, January 29, 2013

3 Kata Rindu

Assalamualaikum semua.. :)

Rindu rindu rinduuu !!!

Itulah 3 kata yg sesuai utk aku ucpkan kpd bloggers n readers sekalian.. Tp rindu yg pertama tu is for my blog nie. Ala,blog Rama2.

Alhamdulillah sy skg kt kg halaman. Wakaf Bharu Kelantan. Td petang baru sampai setelah 7 jam perjalanan dr Tg. Malim,Perak. Td masa otw balik, 3 kemalangan yg sy lihat. Hmmm. sgt bahaya jalan nok kelik kelate nie weiii.. Hati2 bwk kereta or moto hatta sikal pun. Ingtlah Rara tersayang.*eh?! (Lihat kereta  DI SINI

Anyway kepulangan kali ini sgt lain mcm sbb
sbb
sbb
Muka akuuuuuuuuuuuuuuu.
Heee. Muka ai ''cantik gilew'' u know? Kalah Tyra Banks. Kalah teruk Naomi Campbell.
Sbb yelah mau x tan, 4 hari di river. Fasi gitewwwwwwwwwwwwwwwww. Malas nak cite pnjg sbb lapar nasik skg nie.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, January 22, 2013

6 Pesanan Buat Isteri

Assalamualaikum semua.. :)


Info : 6 Pesanan Buat Isteri





1. Jaga solat pada awal waktu.
Kalau datang haid sekalipun jika tidak dapat solat, kena duduk atas tikar sembahyang supaya anak tidak lihat kita meninggal solat.

2. Hidupkan Bacaan Hadis Nabi saw di rumah dengan keluarga.
Dianjur baca Hadis Fadhilat Amal. Ini amalan sahabiah zaman. Nabi saw sehingga dari rumah kita keluar anak-anak yg soleh yg mendoakan kesejahteraan kedua ibubapa dunia/akhirat.

3. Baca Al Quran setiap hari walaupun hanya 8 ayat.
Kalau tak mampu nak baca kerana terlalu sibuk, cukup dengan mencium Al Quran dan muhasabah 'Ya Allah, apa dosa saya hingga saya tak dapat nak baca kitab Mu pada hari ini."

4. Mendidik anak secara Islam.
Mengajar anak-anak dari kecil bermula dengan doa-doa masnun. Iaitu doa seharian Nabi saw seperti doa tidur, bangun tidur, makan dan sebagainya.

5. Hidup sederhana dengan tidak membebankan suami.
Setiap hari malaikat akan menghantar 500 jambangan bunga dari syurga untuk wanita yg hidup sederhana. Setiap titisan air masakan dan basuhan mereka akan menjadi zikir mohon keampunan kepada Allah swt atas wanita tersebut.

6. Galak suami untuk bermujahadah atas Agama Allah.
Seorang isteri yg menggalakkan suaminya untuk solat berjemaah
di Masjid/Surau akan dapat pahala berjemaah suaminya termasuk
solat dia sendiri.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, January 21, 2013

Gagal

Assalamualaikum

Satu dari sekian tanda tanya
Aku gagal buat dia faham apa yg patutnya dia faham ttg diri aku
Aku tak suka
Aku suka
Aku boleh terima
Aku pantang

Gagal aku melihat anak matanya tetap pada aku yang dulu
Yang dia hampiri membawa cinta
Pada saat di mana dia mahu letak cinta aku
Aku ambil simpan dalam kaca hati
Aku tilik. Aku nilai.
Pada suatu saat
Aku tanggalkan baju2 cinta
Aku pakaikan pada tubuh aku
Lama2 aku selesa dengan cinta itu.
Walau ia mengecil mengikut ukur badan aku sendiri
Aku masih sama,seperti aku yg dulu
Dan kau semakin jauh,
Tak kenal..

Saat aku berharap kemanisannya.
Ketika mimpiku sedang indah
Kian sampai pada syurga
Kau ingin akhiri...
Apa pun yang terjadi....
Kau tetap begitu..

Aku masih dgn baju itu.
Genggam hatimu. Genggamlah imanmu.
Terbanglah bersamaku melayang jauh..

Atas katil Athirah Zafirah,lepas bangun dari tidur,
7 bulan  6 hari..
2013


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

3.AM Citer hantu. Tercabut jantung aku !!

Assalamualaikum

Hari jumaat lepas,yakni 3 hari lepas, ak g Rawang ngn kengkawan semata2 nak tgk wayang. Dlm perjalanan dr TM ke Rawang tu ak tido kroh kroh sbb penat, baru balik dr keje aku sbg fasi kpd GSTT. Penat tu lebih sbb ak dah pun merelakan diri ak utk bertugas sbg fasi outdoor.Bukan lagi fasi indoor yg senang lenang goyang kaki itu.

Outdoor :(

K. Dalam tido2 dalam kereta ak tu ak terjaga sbb kengkwan duk menjerit seronok sbb dlm radio duk hebahkan pasal citer baru thailand. Citer hantu. Kemain depa seronok ! haha. Ak on je...takut tak takut belakang kira.

So,sampai2 yup mmg g tgk citer tu.

3 A.M

Movie nie 3 in 1. Mcm nescafe gak la. Ada 3 citer hantu yg aku mmg takut sbb aku penakut kot.

1. Hantu rambut palsu
Takutttt ohhh bila mengenangkan rambut2 palsu yg ada kat kedai tu adalah rambut mayat.Dalam citer nie, rambut ppuan mati kena bunuh dgn kejam. Rilex je pakcik tu potong rambut dia dgn tiada sopan santun and pegi jual and awek nie buat rambut palsu n jual kat kedai dia.Pernah pakai rambut palsu x? Agak menyesal tgk citer nie sbb ada darah2. Huhuuuuu... kena pancung. wekkkk nak muntah ! 

2. Ehem2 dgn mayat wanita cantik
Aku harap adik2 aku tak TERtengok citer nie. Adoiiiii.

3. Main hantu2
Part nie mmg buat jantung ak luruh bagai buah cempedak di luar pagar. Ada je kejutan. Klu org lemah semangat mmg please jgn lah tgk yg nie. Meninggal serta merta.. menyusahkan org lak. Bulih la depa duk main2 gitu. Pas main, ingt betul2 dah. Tp main2 lg. Pastu ingt betul2 dah,rupa-rupanya main2 lagi . Berapa kali ntah mcm nie. Nak marah, geram, takut,kecut, letih takut, dan sbg ak ase... mmg eeeeeeeeeeeeeeeeee !!

Anda bagaimana? Penakut x ? Kepada tak tak takut klu just tgk citer2 mcm nie,,blh lah join zombie kat Bukit Utama nnt. Sini Zombie Run Malaysia 2013 Bukit Utama Klik LIKE kepada yg tak takut utk buktikan anda x takut . (saya klik tanda buat2 tak takut) Hehehee.

HANTU MALAYSIA?


Sekian saja pasal hantu. Takut aku. eeeee.

Takut,takut jugak. Jgn lupa hny Allah yg maha berkuasa. Takutlah dan bertakwalah kepada Allah. 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, January 20, 2013

Sempadan kawan,sempadan !

Assalamualaikum 


Dan akan ada waktu - waktu kita melanggar sempadan itu. Kita langgar, rempuh, tolak-jatuh. Sempadan - sempadan inilah yang membezakan kita manusia. Tinggi rendah nilainya.

Kawan, aku selesa begini. Begini lah aku, dan hidupku. Dan jalanku hanya satu, kerana Tuhanku. Aku bukan tak mahu ikut kau dulu, dengan cara hidup kau yang begitu. Tak mungkin. Aku tahu mana tempat ku, mana cara ku. Di sini kawan, di sini tempat aku. Di sinilah aku. 

Tapi lihatlah kawan, aku juga mampu. Saing - saing kamu, tak jauh mana pun kita sebenarnya. Bezanya aku tidak sanjung apa - apa yang kau perlu sanjung. Meletakkan tinggi dari Tuhan. Oh, aku tak perlu itu. Begini lah aku. Masih berdiri senyum.

Begini hidup aku.

Rezeki aku masih halal kawan, bukan rezeki kamu. Rezeki bawah meja, tepi meja, dalam meja, luar meja. Aku tak perlu meja - meja. Kalau ada, ada lah. Kalau tiada, maknanya Tuhan yang kata begitu. Aku terima kawan. Aku masih tersenyum. 

Lihatlah, aku tak megah dimana aku, tapi kau megah kawan, dengan kelilingmu, dengan gaya hidupmu. Aku tahu. Oh, tak mungkin aku mahu begitu kawan. 

Pilihan aku masih setuju kawan, masih yang satu. Masih begini, tak perlu itu. Kita bukan hidup untuk berlumba kawan. Kalau benar berlumba, tunjukkan aku mana garis akhirnya?

Kawan, senyumlah. Lihat wajahku kawan, aku masih mampu tersenyum. Lihat! 

Hoi, bangun kawan!
Hidup ini bukan milik kita kawan, milik Tuhan!
Jagalah sempadan!


Zahiriladzim.blogspot

Manusia tanpa sempadan
Elok lah jadi hantu.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, January 19, 2013

Kacak luar & dalam

Assalamualaikum semua.. :)

Sedara sedari sekalian update malam ini sangat penting buat saya (dan org2 yg mempunyai keperluan spt sy iaitu awk! ye. awk yg sdg bce post ini) 
Ini soal kesihatan,dan dalam kesihatan itu akan timbul secara natural kecantikan/kehenseman..atau mcm tajuk entry,is KACAK ! 
Saya sangat rasa terpanggil untuk semua ini. Sbb ya sy dalam proses kembalikan saya yg dulu. Hohhhh baru sekarang sedar. Tp xpe.. Better late than never! Saya tak nak lebih,,cukuplah mempunyai berat badan yang ideal kembali kerana semakin kite kurus,semakin kulit bermasalah. Seriussssssssssssss. 

Ok,straight to the ampang point,bak kata orang yang dah berjaya cantik,yang kini mengajak utk kite sihat dan cantik bersama2 :

''Jom kita dapatkan kulit yang cantik, putih, gebu dan tegang..bukan sahaja pada muka, malah seluruh badan!!''

Ini dia khas dari Sabah bah !
KOLOGEN RUMPAI LAUT ASLI 
Info : 
Warna Ungu : Merawat masalah kronik seperti jantung, gout , strok dan lain-II.
Warna Kuning : Kecantikan luaran.



Kelebihan Kologen Rumpai Laut :


  • Melaraskan berat badan dan hormon
  • Anti-bakteria, membuang toksin
  • Menghilangkan sembelit
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mencantikkan kulit, melicin & menegangkan kulit. (anti penuaan)
  • Meransang penghasilan sel-sel baru kulit dan menyembuhkan luka
  • Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah kulit danrambut, mengurangkan kedutan & tempat hitam
  • Selulit dan jerawat
  • Membantu meningkatkan metabolisme
  • Memejalkkan payudara, otot dan punggung
  • Menurunkan tahap kolestol dalam tubuh
  • Melembutkan tumit kaki merekah
  • Menguatkan tulang sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  • Meningkatkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
  • Mencegah kanser/tumor
  • Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan dan merawat gastrik
  • Mencegah anemia
  • Memberi Kekenyangan/diet
  • Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
  • Memberi tenaga

Cara membuat masker:
  • Cuci muka dengan air suam 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
  • Lagi elok kalau diwapkan dengan wap air panas/suam
  • Campurkan gel kolagen tadi dengan bahan berikut .>>Senang kan???? :) 
  • Kulit Normal - Campur kolagen dengan madu
  • Kulit Kering - Campur kolagen dengan jus lemon @ susu tepung
  • Kulit Berminyak - Campur dengan buah tomato yang masak ranum

Siapa yang boleh makan kolagen ini:
  • Wanita dan lelaki
  • Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas shj). Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
  • Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
  • Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
  • Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan bersalin kerana ia bersifat sejuk.
Tips:
  • Jangan minum kopi, nescafe, teh, berkarbonat atau minuman yang tinggi kandungan kafein selepas mengambil kolagen sekurang-kurangnya 3 jam
  • Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan cepat
  • Banyakkan minum air kosong 2.5 - 3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan memaksimakan penyerapan kolagen oleh badan.
*Yg bold adalah khas untuk diriku ini.
Maklumat harga :

So tunggu apa lg? Ai bg 5 minit utk renung2kan apa yg x kena pd tubuh bdn u all so jom. meh kite hubungi dia yg putih gebu kat sini .


Untuk baca maklumat secara details tanpa byk songeh, jemput selak sini 

Saya dah order. Sbb ada bukti kesannya :)) 
More than just cantik !! :)
Sumber : Emas Putih II (uzu) 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tak habis2 penat

Assalamualaikum

Aku menaip dengan penat.
Penat. aku tetap menaip sbb aku nak kata aku tak penat
Penat sungguh buat2 tak penat
Huffff...penat..

Skg aku penat dgn program..
Alah,yg aku kata jadi fasi utk kakak2/abg2/makcik pakcik GSTT tu.
Xde la penat sgt lyn dorang,x penat pun.
Yg penatnye sbb dr pukul 7 pg - 7 mlm.
Itulah namanya penat.

Aku bgun tido dgn masih penat (setiap awl pg pun aku penat haha)
Dan tido pun dgn penat (sbb aku bloging & fb dulu sblum tido hehe)
So penat lah hari2 selama 4 hari.

Skg cuti dr program tu.
6 hari.
Penatnye. Penat menunggu.

Disebabkan cuti, aku ada masa kemas bilik
Td aku kemas bilik
Kemas bilik secara menyeluruh
Gila penat sbb 4 hari dah x kemas bilik.
Berpeluh mcm aku join merentas desa darjah 6 dulu.

Mau x penat. Aku mana ada roomate nak tolong.
Sbb aku poyo, selesa duk sorang2. Hehehe.
Jadi aku ajak lah kawan2 klu ada sape2 nak tido umah aku cuti2 nie.
Umah sewa aku.
So. crowded gila bilik aku
Crowded dgn happiness. Best jugak duk ramai2. Bising je. Memekak.
Aku jadi happy. Heheheheee
Skg pun aku gelak dlm hati mengenangkan kwn2 aku yg tumpang bilik aku ramai2 nie.
Ini lah campus life, Enjoy !!

Oh. Walaupun aku penat kemas bilik tadi,
kejap lg aku nak kemas lg.
Sbb aihhhh, x puaih hati.
Still ada seurat dua urat rambut atas lantai putih bilik aku nie.
Geram ! Pantang. Tak kira jap lg nak sapu bilik lg sekali.
Secara kaw kaw punya. Hehe.

Oh pasal rambut.
X sabar nak ada duit lebih khas untuk rambut.
Pdn muka aku kan,
Form 5 aku rebonding ala2 fouziah gous
Form 6 aku curl kan mcm elyana kalis rindu
Habis form 6 aku rebonding lg
And sebelum masuk U,aku rebonding mcm kwn aku yg cina masa kerja sama2 dulu.
Sem berapa ntah, aku buat gulung2 mcm selena gomez plak.
And last dgn
Rosak. Hahahahaha

Pastu aku rasa rambut aku pun dah penat.
So skg tgh tunggu rambut2 baru tumbuh panjang sikit lg
Lepas tu baru nak pakai rambut asli aku
Ikal mayang bak mayang sari . *puihh

So perkaitannye adalah bila rambut rosak,ia mudah putus bak bunga2 cinta gugur di pusara.

Skg aku penat dgn persoalan yg timbul di benakku
''Perlu ke aku citer sampai ke rambut sekali????''
Tp aku dah taip dah pun.Penat lah nak delete balik.
Penat lagi.

Sgt penat. Byep !

=P





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, January 16, 2013

Mat Luthfi Di UPSI

Assalamualaikum semua.. :)

Td tgk matluthfi punya video baru.. SINI . Pastu teringat lak masa dia datang sini hari tu. UPSI. So cepat2 upload beberapa gambar dari Nick dgn izin. Klik SINI juga !

Hah ok jom lah layan,

Kenapa dia dtg? Untuk apa? 
Malas nak explain,tp xpe sbb jawapan dia ada kat gambar paaaaaaaaaaaling bawah. Dia jadi juri and panel untuk seminar tu. Bukan dia je tauuu,,Nuar pun ada sekali. Anwar Hadi ! Aummmmm.
Tp kali nie nak letak matluhfi je dulu sbb dia lg comel hek hek.

Layannnnnnnnnnnnnnnn...
dia datang, dededeng
dgn lenggang lenggoknya....







gatai idung ye bang?? *suara kecik






Untunglaaa hampa leh bergambaq ngn mat luthfiiiiii. Masa nie ai dalam makmal,tgh jalani ujian live sesi kaunseling..... hewhew..
sedih pun..gitulahhhhhh...


Jemput datang lagi vloggers

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, January 15, 2013

Seksi Ovari

Assalamualaikum


Hai, holo, helo !

Saya.....xde nak tulis apa2 sekarang. Tp, tetap nak update jugak.Well +,+

Oh tadi,
baru sebentar tadi saya sms Leena untuk beli buku dari dia.
*Konon mcm kenal je Leena tu sampai panggil pun Leena je. Nama penuh dia Fazleena Hishamuddin- Sila google sendiri ea.
*Konon kedekut kredit sampai sms je utk order buku. Skg tgh tunggu dia reply. Klu reply, replylah. Klu tak,setengah jam lagi ak call eh? -Motif sms is saje nk baca cara dia tulis sms. Dari segi ejaan,tanda baca,ikon dsb :) Yelah, mari kita lihat cara org bahasa berbahasa yeahh?

Buku nie ak akan ada tak lama lg.In sya Allah.. Jeles and dengki dgn Faz. Haha !
Xde la...mmg lama dah nak beli tp asyik tangguh3 je. Xnk tangguh lg nnt kena tunggu terbitan seterusnya. Lama! Sape yg susah.... kan...

Ni bukunya.


Peminat puisi indie? Kita gang !
Peminat bidang fotografi? SINI ada kontest mudah. Khasssss utk u all :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, January 14, 2013

Aini

Assalamualaikum semua.. :)

Name : Nour Eyenie (Aini)







Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Senorita

Assalamualaikum semua.. :)

Name : Sinyorita Eisya (Eisya)







Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Rosma

Assalamualaikum semua

Name : Rosma Waei (Rosma)








Simple nice girl !
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ridzuan Zainol

Assalamualaikum semua :)

Name : Ridzuan Zainol (Ridzuan)






For photoghraphers that need male talent or model, contact him yeahh. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Shera San

Assalamualaikum :) 
Name : Shera San (Shera)






Best pose talent

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts