Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, March 29, 2013

Bukti sekeping gambar - Behind The Scene

Assalamualaikum

Dulu kalau di tanya ''apa hobi awk?'' Dengan yakin tanpa sangsi lagi aku akan jawab ''jalan2..keluar dengan kawan''. Seterusnya aku berharap sgt agar org tak kan tanya ''biasa awk g mana and dengan sape? Masa mana pergi?'' Sebab jawapannya sgt jujur. ''mana2 lah,dengan sape2 je kwn yg ajak. (kwn yg dipercayai la) masa mana pun x kisah..'' that means malam ke siang ke,kalau ade peluang and ciri-ciri keselamatan yang agak tinggi, u go, i go :) 

Tp itu semua dulu. Sejak sem 4-5, i've changed a lot until now. Sedar x sedar rupanya hobi dah berubah. Bila orang tanya,sekali lagi dengan yakin dan tanpa sangsi, ''hobi saya blogging and shooting'' tp lepas sebut perkataan shooting tu,cepat2 aku betulkan persepsi and mentaliti orang dengan menjelaskan bahawasanya  ''mksud saya bergambar. Jadi talent utk photoghrapher or klu org ade suh jadik model,sy on'' Bunyi nye macam ini semua poyoooooooo tp itulah hobi aku sejak itu hingga kini.  Tp yg jadik model tu mmg tak selalu la sbb aku tak cukup inci dan x cukup alat mekap nak bg cantik. Hahaha. Juga tak cukup isi untuk bg nampak mantop. Kekekekeee. So thats y sy lebih familiar dengan aktiviti2 jadi talent. Outing sana sini untuk menghiburkan hati dan mengekspresikan diri. 

Hewhew. Itu lah mukaddimah hari ini... Kat bawah nie disebalik tabir masa shoot kat studio saudara dengan Ezwan Othman. 

Jubah jubah,kebaya, ayuh dapatkan di pasaran! Aku pun x tau dr mana sbb tugas aku bukan utk promote jubah tu. LIKE. LIKE. :)  Yg nie kitorang wat dua sesi. Kat indoor - studio n outdoor . Kat tanah lapang. 


Ini bukti muka aku nampak lebih cerah dalam gambar berbanding di alam nyata.
Haha! :p 

Nie plak bukti kening aku lebih tebal berbanding di alam nyata
haha sekali lg =P
(Nie mentang2 kena pakai purdah,mata je touch up. yg lain tak. jimat mekap. haha! apekah? http://her skin care. com
 
Nie plak bukti perut aku buncit berbanding di alam nyata yg leper je.
aduhai jubah ! :p

Next,bukti photoghrapher yg tekun lagi berusaha demi gambar terbaiknya
hee :P

Nie bukti aku x cukup isi!
bye

Bukti aku tgh mendapatkan feel dengan cara mengelamun
''kalau dapat kawen dengan Kamal Adli pun ok jugak kan''
+_+

Nie bukti aku tak pernah berdua-duaan dengan phoroghrapher lelaki owkayyyyyyyy :)
Sahabat sejati,sentiasa melindungi! 
I MISS U GIRLS
Dan akhir sekali,ingin saya buktikan kat Ida dan Asmah bahawasanya sesiapa sahaja boleh memiliki Samsung Galaxy SIII dengan melihat infonya disini ! Samsung@dream


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 27, 2013

Kejelitaan Adalah Hak Milik setiap Insan ^.^V

Assalamualaikum semua..:)

Menarik post dari Lynda Lee hari nie. Tq Lynn,bg izin.hee  <3


Keayuan gadis tidak hanya terletak pada paras rupa. Ianya merupakan gabungan segalanya, dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki.  Dia perlu menjaga emosi, fizikal dan mental. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan-angan. Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat subuh. Jangan tidur siang hari.

Menjaga Suara. Latih diri bercakap dengan nada yang lembut, tidak sengau atau suaranya terlalu kuat. Menjaga cara berkata-kata. Biasakan menggunakan perkataan yang melambangkan keluhuran budi seperti “tolong” serta “ minta maaf ”.
Jaga Perkataan. Jangan gunakan perkataan yang terlalu beremosi seperti bosan, sakit hati, menyampah, benci dan sebagainya kerana ia akan menyebabkan muka jadi berkerut dan masam.

Menjaga Kulit. Kebersihan sentiasa dijaga. Makanan yang berupa ulam-ulam yang wangi serta sayuran dan buah-buahan segar patut selalu dimakan. Gunakan sabun yang tidak merosakkan kulit. Boleh lawati page kecantikan di sini <3 http:// whitening cream etc. com

Menjaga Muka. Tangan perlu sentiasa bersih dan lembut. Jangan gunakan bedak yang bukan-bukan. Selalu menggunakan bedak sejuk untuk menjaga kulit muka. Jangan banyak berangan.

Menjaga Rambut. Ia mahkota kejelitaan gadis. Bersihkan rambut tetapi jangan terlalu kerap. Bila bersikat, ulangi sikatan ke seluruh bahagian kepala 100 kali untuk menjadikan rambut subur dan berkilat. Ramai lelaki suka pada gadis berambut panjang tapi kemas.

Menjaga Cara Berjalan. Latih cara berjalan. Jauhi dari berjalan mengengkang atau tangan terlalu dihayun. Langkah jangan terlalu besar.

Berjalan Jangan Terlalu Laju. Badan jangan terlalu membongkok atau tegak. Leher jangan terteleng (senget sebelah). Muka elok ditundukkan sedikit.

Menjaga Gerak-Geri. Apabila duduk di atas lantai duduklah dengan cara bersimpuh. Kalau duduk di atas kerusi, eloklah sila panggung. Jangan mengangkang. Tangan jangan terlalu digerakkan bila bercakap. Cara bergerak biarlah lemah-lembut.

 Jangan rock-rock tau ^_^ 

Menjaga Senyuman. Latihlah senyum jangan tersengeh. Tutup mulut apabila ketawa. Ketawa secara sederhana. Selalu senyum tetapi untuk tujuan baik.

Menjaga Mata. Mata janganlah terlalu liar memandang sekeliling. Tundukkan mata dan memandang hanya kepada apa yang sedang anda hadapi. Jangan terlalu kerap mengerdipkan mata.

Jangan Terlalu Kerap Menjeling. Walaupun kepada buah hati anda.

Menjaga Kehormatan. Sentiasa bertemankan ibu atau saudara bila keluar. Minta izin ibubapa.

Menjaga Sikap. Taat beragama. Jangan bohong.

Jangan Merungut. Jauhi dari menjadi amat cerewet dan jaga hati orang lain.


Terima Kasih kerana membaca ^.^

P/s : Fail aku. Fail terukkkkkk! 

Yang part menjeling tu paling ketara. :( huhu. Keterukan yang berganda sbb kat dia lah paaaaaaaaaling kerap aku jeling. Pantang x puas hati sikit . Adoiii. i need to change! cyaiyokkk

She is.. Lynda Lee. Adorable ! 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 26, 2013

Perkongsian Hati

Assalamualaikum 



Dari Ibnu Umar r.a : Rasulullah saw bersabda, “Siapa yang berkata kepada saudaranya, ‘Hai Kafir!’ maka ucapan itu kembali kepada salah seorang antara keduanya. Jika apa yang diucapkannya benar, maka ucapan itu tertuju kepada orang yang dipanggil. Jika tidak, maka ucapan itu tertuju kepada yang mengucapkan.” (0049)

Membenci Bapa
Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Janganlah kamu membenci bapa kamu. Sesiapa yang benci pada kepada bapanya, maka dia kafir.” (0051)

Dari Saad bin Abu Waqqash r.a : Rasulullah saw bersabda, “Siapa yang mengaku ‘Bapa’ pada orang lain, padahal dia sedar bahawa orang itu bukan bapanya, maka haram syurga baginya.” (0052)

Mencaci Orang Mukmin
Dari Abdullah bin Umar r.a : Rasulullah saw bersabda, “Hati-hatilah kamu! Jangan lah kamu kafir kembali sepeninggalanku, di mana sebahagian kamu membunuh sebahagian yang lain (perang saudara).” (0054)

Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Ada dua perkara pada manusia yang keduanya dapat menyebabkan mereka kafir, (1) Mencela keturunan (2) Meratapi mayat.” (0055)

Berita yang Mengacaukan
 Dari Hudzaifah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Tidak dapat masuk syurga, orang-orang yang menyiar-nyiarkan berita untuk mengacau (merusuh).” [0082]





PESANAN PENAJA 

Klik untuk tahu 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, March 24, 2013

LELAKI

Assalamualaikum 

Lelaki
biar sehancur mana
dia dicincang dunia
--tak mati
walau bertalu disiksa
jasadnya takkan meronta
--dia sudi
suka tak suka, tak beza
bibirnya duduknya sama
--tak duli
kalau tak tau jiwanya
seringnya dikeji nista
--dia gigih jadi lelaki
Terkadang aku kasihan
‘tah gimana dia bertahan di selalu
takkah lenguh dia berjalan
meski dalam sendiri dia tau yang sungguhnya dia sunyi

                                                                                     
Lelaki
sambutkan hormatku dari seorang perempuan ( women-needs-html )
moga nanti
datang hari untuk kau betul2 dihargakan
jatuh bangunmu
gagah lemahmu
tidur bangkitmu
tumbuh patahmu
                                 KLIK
You are like a song that i've learnt
setiapnya kerna perempuan
biar dikata apa
dia tegak mendada
-- dia janji
selagi nafasnya ada
dia kan teguh bersama
-- dia masih jadi lelaki

Biar sehancur mana
dia dicincang dunia
-- tak mati.
By fynn Jamal

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 20, 2013

Projek Memikat Suami

Assalamualaikum semua.. :) 

Saya tak banyak masa hari ini...jadi kita teruskan saja dengan bismillah... hee. 


|NOVEL|

BAB 26

Semenjak peristiwa kiriman gambar suaminya dengan supermodel itu, Husna bagaikan kehilangan semangat. Rutin seharian dilaluinya macam robot. Di hadapan ibu mertuanya dia berlakon ceria, tidak mahu ibu mertuanya menghidu masalah rumah tangganya. Dengan suaminya, dia cuba sedaya mungkin untuk tetap memberikan layanan penuh hormat. Namun Zahrain kekal dengan mode ketul ais beku, menyebabkan hubungan mereka berdua dingin kaku.

Selepas berhari-hari dilanda kesedihan, Husna berasa lega bila hari yang dijanjikan untuk bersama teman-temannya tiba. Finally, I am going to meet my BFFs again. Hari ini dia berazam tidak akan berfikir tentang kisah Zahrain dan buah hatinya. Lantaklah dia! Hari ini hanya untuk bergembira dengan Em, Pet dan Atai!

Pagi-pagi lagi dia sudah ke dapur. Bahan-bahan masakan sudah dibeli semalam. Teman-temannya sudah siap memesan masakan itu dan ini. Sememangnya dia sudah biasa menjadi tukang masak untuk mereka.

Jam lapan pagi, Zahrain turun untuk sarapan. Husna berharap selepas bersarapan, Zahrain akan keluar. Suaminya itu tidak pernah lekat di rumah waima hujung minggu pun. Tapi selepas sarapan, dia mencapai Ipadnya dan membaca entah apa-apa. Lama juga Husna tertunggu-tunggu sambil sibuk memasak, suaminya tidak keluar-keluar juga.

Akhirnya, terpacul juga dari mulut Husna, “Err...kawan-kawan saya nak datang hari ini.”

“Awak dah bagi tahu semalam,” ringkas jawapan Zahrain.

“Awak tak keluar?”

“Kenapa, awak nak saya keluarkah?” Ini yang aku malas bercakap dengan dia, getus hati Husna.  We can never have a straight conversation.

“Tak, just wondering.” Husna patah balik ke dapur. Setiap hari tidak pernah lekat di rumah, hari kawan-kawan aku nak datang pula dia nak melepak di rumah, bebel Husna senyap-senyap.

“I am wondering too,” fikir Zahrain, “kenapalah dia hendak sangat aku keluar? Apa yang nak disorokkan? Has it got something to do with that boy...apa namanya? Atai?”

Terdengar isterinya menyanyi di dapur. Gembiranya dia hari ini, fikri Zahrain. Tidak macam selalu, dia sedar sejak hari Husna menerima MMS gambarnya dengan Adira, Husna bagaikan zombie. Baguslah, boleh tercapai Plan A aku.

Bosan di ruang tamu, dia menapak ke bilik tidur di atas, sambil melayari internet, dia berbaring-baring di atas katil............ TERUSKAN MEMBACA. Lawati http://www.penulisan2u.my

*******************************************

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 19, 2013

Fotografi & Graffiti

Assalamualaikum

Salam sejahteraaaaa :) Yup,maka hari ini adalah hari utk saya post beberapa keping gambar lagi dari Firdaus Norjaya Photoghraphy, yang mana update hari ini adalah rentetan daripada entry ini.. firdaus-norjaya-photography.html  yeahh.

Tahu kat mana lokasinya? Di dinding penuh graffiti yang mempamerkan bakat anak muda,atau belia mungkin dengan cara lukisan graffiti tersebut ! Hidup sep hip-hoppp. *mostly geng depa la.





Anda tahu keistimewaan seni graffiti dan seni fotografi? - Both of them really shows how u can express yourself to audience. Apa? tak percaya aaaaaa? Dan sekarang nie yg tgh hot di pasaran domestic is about  undian siapakah yang akan menjadi pemenang artis graffiti utk tahun 2013 ini !? 
Moh le kite vote. 

vote !! 




VIEW, READ MORE AND SELAMAT MENGUNDI ! =P


P/S : 16 Mac yang lepas kite g makan MCD yang RM4 tu. kat sini :) http-McDonald's Weekly.html

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, March 18, 2013

It almost perfect

Assalamualaikum

Pasal perfect tak perfect.

Yesterday. Yesterday everything went almost perfect sejak pagi. Yes, demi Allah happy sangat2. I did that.. i did it... almost perfect ! 

Why i'm saying almost perfect? Knp bukan perfect terus? 

Sbb masa tu belum 24 jam lagi. Aku ingat, semalam akan jadi hari yang perfect.Yelah, aku percaya permulaan yang baik pasti akan berakhir dengan baik. Dan sebaliknya. (Tp aku sedar juga bhawasanya  kepercayaan aku nie kebanyakannya hampeh jugak! Klu dah nak spoil,spoil jugak tak kira bermula dengan baik or not!) 

Jadi aku takut dan sangat berhati2 menjalani hari semalam. I did my best i swear !! Aku sanggup blablabblblblblbla demi pastikan hari semalam perfect. Tapi..... Hmmmm... kenapalaaaaa...whyy? .. Kenapa tak boleh bg aku 1 hari pun yang perfect ? 

Mula2 1 benda. Lalu 10% tahap perfect itu hilang. Kemudian tambah lg 20 % hilang ke-perfect-an itu. 
Lepas tu..... sikit demi sikit.. tinggal la tahap perfect tu dari 90% ke 40 % .. 

40% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Like useless, hopeless ! 

Hmmmmmmmmmmmm....

Selena Gomez kate dalam lagu die (Who says) "Who says you're not perfect". Orang kate 'Practice makes perfect', so kene practice la. Tapi Hannah Montana kate dalam lagu die (Nobody Perfect) "Nobody's Perfect". Kurt Cobain pun kate la, "Practice makes perfect, but nobody's perfect, so why practice?"


I know xde seorang pun manusia yg sempurna,aku juga tahu xde 1 pun perkara atau benda atau apa2 lah yg sempurna. Tp............................... 

Allah, please? 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, March 16, 2013

Happy Birthday Mastura Rara !

Assalamualaikum semua.. :)

Hello guys, semalam sy ada tulis status yg berbunyik  ''malam nie nak update blog pasal gitar. Mari belajar bermain gitar dengan cikgu Rara'' Gitu bunyi statusnya. *woi status ada bunyi ka? Lepas sy tulis status tu,baru sy teringat kembali yg tepat jam 12.01 minit nnt adalah my birthday. Wooohooo ! :) So, pada malam hari jadi mcm tu asenye x sesuai lah update pasal gitar.. tak gitu... hehe.. ini pendapat sy la. Pendapat awk,suka ati awk la. taw? taw? 

So dengan ini maaflah kalau ada yg tunggu cikgu Rara nie ajar main gitar k? Kepada yang tak sabar nak belajar gitar, boleh lah belajar kat artis2 cool nie. KLIK

Fuad? siapa fuad? cekidaut

Anyway....nanti2 lah kita ckp pasal gitar k? Nie sempena hari ulang tahun saya nie, yg ke dua puluh ehem2 nie, sy nak ucap terima kasih byk2 kt kawan2 and kawin2 yang sudi wish birthday sy dengan seuntai doa.. sekalung doa semua tu. Tengkiu deh? :) Semoga begitu lah hendaknya.. macam2 gaya orang wish noh 

Selamat hari diberanakkan Rara!
Selamat hari kerat tali pusat Mas! 
Selamat hari tua
hb 
happy birthday
sanah helwah 
Selamat ulang tahun kelahiran 
dan sebagainya..

Thank u utk ucapan itu,x kira ucapan nakal atau ucapan skema, sy sgt menghargainya... taw? Satu perkata penting perlu kalian tahu..x mampu sy nk reply semua dengan ''thanks,'' ''terima kasih'' ''tq'' sume2 tu. Faham kan? Biasalah klu time birthday kt fb ramai org wish kan..bukan sy je,sape2 punya birthday pun x sempat nk balas kan. :) 

Sy suka hari lahir tahun nie sbb ada 1 peristiwa yg menyentuh hati ini. Huk huk. 

Xde..my boyfie.. puihhh. My ehem2, semalam dia datang tercangak depan umah.. dia xnak balik selagi belum 12.01 minit... heee. Dia kata nak jadi orang yg first wish birthday kat  i . Ahakkkks :) *sape kate budak sains sukan x sweet.... muehehee. Selama nie xde pun nak sweet2 gitu.wekkkk. So,12.01 minit dia pun wish la apa benda dia nak wish tu. Suka lah dia... Sy lagi lah suka !! Hek. hek. gedixxx.  Lepas tu baru lah sms2 dr kwn2 masuk. So berjaya la niat dia malam td. Nak jd org first wish birthday i . Depan2 lagi you ! Happy mak nok...  :) 

Yang tak menahan tu lepas wish terus kalut nak balik tuh. Huhuhuuuu. Sedihnya. Tp iyelah. Dah lewat . Kolej dia jauh.. Nnt x pasal2 pak guard tak bg masuk kolej. Kan.....

 Terima kasih awak. Last sy sambut birthday dgn seorang ehem2 is  pada 2009. Lepas tu single.. lepas tu 2013 awk hadir n kita akan sambut sama2 tomorrow!!! So happy. 

Teka. Hadiah apa saya dapat ?

<3 

Happy birthday Rara, 

Tata.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 12, 2013

Scary Theme by Muhamad Amirul

Assalamualaikum.
Holo !

Pertama sekali, x berapa nak scary theme lah cik kak oiii. Tempat mmg scary dah,tp yg tidak membantu ke-scary-an nye tu is outfit i. Hee. Sbbnye cam gini.. mula2 kitorang ingt nak outing outdoor.. tema ''omey2 giteww'' kat tempat ade lalang ke..pokok2 ke...sbb temanya nak buat Text Photoghraphy . Ada bawaklah papan putih kiut,papan hitam mini,spek hello kitty, sume2 tu.Thats why outfit n make up light2 giteww. Tapi cuaca amat mencemburui kami. Its raining like a cat and dog.  Jadi,tanah basah..Uhh x sior teman nk berjalan ngn tanah2 basah tu.. Lastly,kami amik keputusan buat jugak outing, tp indoor. Dalam rumah puaka nie.(aku mmg suka nak masuk tempat2 gini kan) Hahahaa puaka pepandai je..xde apa2 pun... :) rumah kosong yang ditinggalkan dengan penuh kesepian je. 

Kedua sekali, outing nie dah laaaaaaaama. Iaitu masa cuti semester lepas. Kih3. Saje baru upload sbb saje upload benda lain dulu sbb saje nak buat begitu sbb saje.. Blog org suka ati org laa nak buat apa dulu +_+ (buat muka matlufti dlm video hari jubah)



LOKASI : Rumah lama,Behrang
PHOTOGHRAPHER : Amirul
Awk like,dia suka :)


 Dress sponsored by (i like this part) 
LIKE. LIKE. LIKE

  Cantik kan gambar dia??? :)  aaargh i choose this part.




Dislike this part nie. Tp!  :)
Meet them olls ! 

Lighting boy - Iskandar 

Crew - Syarif

Macam band pulak nampaknye. Hikhik. So i am the singer la? Basically nye kan? Anyway jom2. Jom



Till we meet again,adios amigos.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Berzanji sebelum bercunti

Assalamualaikum semua.. :)

Yup semalam saya ada post sekeping gambor masa pergi bercuti. Hak alahai bercuti la sgt.... Kuala Kangsar je pun... Tp.. like excuse me..Kuale byk tempat menarik owkayyyy... Klu nak jalan2 sesuai sgt, i'm serious and honest babes !
Kite sedap2 je bercuti kan..org kat Lahad Datu Sabah bah tu mcm mana la ea.. Wlaupun kita x dpt tolong dr segi tenaga or kewangan, tp kita boleh tolong dgn doa. Pray for Sabah. Come ! Read as well http://Isu-terkini-Lahad-Datu-Semporna-KPN.-13

Anywayyy... satu entry khas akan ditaip khusus utk menceritakan trip saya ke kuale tersebut. Ok x ? Ini first time sy ambil cuti awal.. Cuti dr universiti and sosial medium. Best rupanya bila x perlu fikir semua itu. Tp ada gak la yg x best.

Ada sorang photoghrapher duk contact2. Pdhal sy dah gtw dah ''ohh..maaf sy kat kuala kangsar..bercuti'' . Ptutnye dia tahu la kan what suppose he do tp ntah he keep asking me bila nak balik,what's next theme,asking me where is the best location.*mcm aku tahu sgt doe? Hmm. like xde masa lain nak tny
 =_=
 Kang klu aku off handphone, rindu la kat budak sukan aku.

Juga ada sorang usahawan muda tu... lama dah dia offer jadik model utk bisness dia,spa gitewwww. So produk2 kecantikan included la. Yup saya mmg la terfikir2 utk itu.sesuai ke..apa risiko dia..what should i do..what can i get.. where can i learn more bout that..who will be my advisor.. and blablabla. Yang tak berapo sodap didongar nye bila dia mcm trying to influence me to join that business. 

So sy mcm emm klu suh promote kat blog, ok sy boleh buat.Tp sy kena cuba produk tu dulu. Yela x mau la tipu readers n followers saya...x baik ok...nk berbelog.berbelog la betul2. Jgn sampai berblok blok org marah blogger ntah hape mcm Mastura Rara akibat drpd kes kecek plawok.. Tak gituuuuu? 

Juga.. klu nak sy photoshoot dgn produk tu pun boleh jugak..alah apa ada hal.. pegang produk,sengih depan kamera. Hew2. Mudah dan mesra. Klu nak hai jadi cantik,sediakan MUA. Klu jimat bajet, its ok sy boleh je mekap sendiri.. Tempek silky white,eyeliner,maskara,lipbalm,eyeshadow natural. Thats all. thank u :) Apa susah.... Heheee.. so depend on you la baby

Tp kalau nak suh sy g seminar..keluarkan modal..emmm..emm.. tak pe lah you, saya rasa duit tu baik sy buat beli buku ''kemahiran bimbingan dan kaunseling edisi terbaru'' la. Please understand yg sy nak jadi cikgu kaunseling tak lama lagi.Lama. 

Hah.pasal cuti tu. Memandangkan saya dah bercuti awal2, suka lah sy nak mengingatkan diri saya sendiri kepada jnj2 manis sebelum pergi bercuti tu. I've promised that i will... 

1. Tulis transkrip interview senior 
2. Ubah suai bilik tidur supaya lebih ke arah ''bilik belajar'' bukan lg ''bilik tidur'' 
3. Start makan PMC demi kesihatan sejagat
4. Start buat assingnments
5. Pikir tajuk tesis yg terrrrrvaikkk *hek baru nk fikir*
6. Tak ingt dah..ah sudah.. nie la aku. melayu  mastura mudah lupa

Ok thats all. Apa yg i janji tu wajib ditunaikan. 
Berzanji harus ditepati.









Mulai ini hari. 

Itu saja. Jumpa lagi semua ! Tataa... 




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, March 9, 2013

Lari lari lari aku lari

Assalamualaikum

Semalam aku bangun awal
Dan aku bangun lambat
Ah! Baby ini bahagia

Kau jgn tny knp sbb seminggu dalam sebulan kau mmg tahu jawapannya kenapa.

Aku sedang berhenti berlari.
http://run and drive me crazy!!.com874212 
Aku lari tanpa kaki. Kau tahu apa
Depan aku ada siang yang bakal aku warnai.

Semalam aku lari jauh2 dari semua itu
Tp mcm hampeh bila aku bawak 1 je dari semua itu
Masalah aku

Betul org kata. Kita xkan dapat lari dari masalah
Kita kena hadapinya
Semalam aku selak helaian pura-pura. Biar aku menjadi aku
Atau aku yang menggalas aku sbg org lain
Aku cuba

Tapi kau.

Aku sedang bercuti. Tp aku tipu kalau aku kate aku cuti.
Aku sedang update blog!
Dan kejap lg aku publish dalam fb aku.
Ah ini bodo. bodo belako....

Aku sendiri di tempat org lain
Tenang dan nyaman
Lepas bgun tido td aku tak mandi
Aku main Taylor Swift. http://play and you know what.com www
I knew you were trouble
We are never ever getting back together

Like ever



http://fearfactorhandsomemenever
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 8, 2013

Kepala Dipenggal,Paru-paru dilapah [ Lahad Datu]


Gambar Kekejaman Penceroboh Sulu Kepada Anggota Keselamatan 





Sebelum admin (sumber) diminta untuk merahsiakan keadaan mengayat hati sebahagian mayat anggota polis yang diserang hendap di Samporna atas dasar sensitiviti keluarga mangsa. Baca seterusnya disini Gambar | Kepala dipenggal | Lahad Datu Sabah

Namun disebabkan masih ada individu yang mahu mengaitkan insiden berdarah itu dengan UMNO/BN, serta ada sesetengah daripadanya menganggap ia sebagai lakonan, admin kongsikan gambar yang dikeluarkan oleh beberapa media bercetak untuk anda nilaikan samada ia merupakan sebuah konspirasi atau sebaliknya.


Sumber : infogempaq2.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, March 7, 2013

Tadi kan tengah gaduh??!

Assalamualaikum

Some of the conversation that i still remember. 
Walking on a street under night sky to a restaurant : 

Awak tu cubalah senyum sikit, dgn org lain bukan main gedik. Dengan saya nie mcm @$%^ ! 
Hoh so u expect i nak happy2 la dgn org yg tipu i? 
Apa? I tipu apa lg?
Yesss u x tipu apa2. U **** tp u kate ****Eh i malu la kena tipu hidup2 mcm tu??! 

Awk nie x phm. Sy bukan sengaja nak tipu, tp nie utk kebaikan
Hah. so mana kebaikannya? Kita x dpt sebarang manfaat pun bila awk buat mcm tu. Mlh tgk,makin jadi????
Awk yg buat benda nie jd besar awk tau x.
Semua nie jd mcm nie atas 1 sbb je.  awk menipu. u lied ! 
Awk tny soalan mcm polis ! 
I cuma pastikan apa yg i patut tahu, i tahu
Awk tny mcm sy ada buat salah besar
Klu awk tak salah,jwb je la semua soalan sy. Why make it so hard??
I x boleh la org tipu2 nie. Pantang tau. 

 *********
Ok menipu nie ada 2. Utk kebaikan, keburukan,
Tp matlamat tak menghalalkan caraaaaaaaaaa

Ok katekan ada perompak nak rompak awk, tp awk tipu kate xde duit kat dia. Dah kalau awk xnk tipu, awk nk bgtw awk ada rm100 dalam beg awk??
Oh so skg awk nak samakan awk nie dgn perompak tu la?  
Takkk...tp situasinya mcm tu la. awk terpaksa menipu

Tp awk masih ada pilihan utk bohong atau bercakap benar! 

Step stops bila sampai restoren.

Tutup pulak kedai nie..
A''aah...hmm
Dia buat bengkel ek kat sini 
Ntah.....
Kite g kedai hijau ek?
Okay..

Walk again ..

Cuti midsem bila ek?
Ntah..kenapa? 
Nak balik carik duit. Hehe ! 
Ishh. 
Hehehee.Yeayyyy! 
Suka sgt awk nie kan  :)  Tak malu. Daaaah. menyampahla. wekk. 


Then i just realised 
that..













Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Jangan Jatuh!

Perasaan yang terlalu menakutkan
Perasaan yang terlalu menyeramkan
Aku ditinggal di tepi jalan
Aku ditinggal tanpa rakan dan taulan

******nya perasaan ini
Ku fikirkan aku bisa berdiri sendiri
Terlalu percaya pada kudrat diri
Sampai aku lupa yang aku tak mampu berdiri

Tapi bukan sebenarnya aku ini tak mahu
Bukannya aku tak mahu ditinggalkan seperti dulu
Tapi aku sudah dibiasa untuk berada bersama2 kamu
******lah engkau yang memaksa aku diajar untuk memegang tangan itu
Bila dibiarkan aku sendirian--
ah, ******.


******
******
******
******

jangan jatuh
jangan jatuh!

Semua orang memaksa aku terjatuh2
Dan aku bisikkan pada jiwa aku
Yang kulit ini tak akan melepuh

Ku biarkan siapa-jutanya berada di belakang telinga
Ku biar saja;
Aku kata aku takkan jatuh kerana dia
Aku takkan jatuh semata!


Semata dia

Jangan jatuh-jatuh

jangan jatuh-jatuh
jangan jatuh-jatuh

jangan jatuh!

Sumber : Fynn Jamal


******************************************************
Siapa Fynn Jamal? Salah satu perempuan yg aku minat. aku kagum. aku adore giler !! Hanyut dengan kata2 nya yg tidak malu menggunakan bahasa yg jujur dalam setiap rasanya yang tak pernah kosong dalam sedalam nya... Ah,ini jiwa.
Sekarang nie WWF Malaysia tgh mencari local band terbaik untuk represent earth hour 2013. 

Jom bersama2 aku undi ! kat sini.
 Jgn lupa LIKE http://local band who is the best.post;postID=2004.com

Teaser from Firdaus Norjaya Photo
Can't wait ! :)



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 6, 2013

TERKINI [LAHAD DATU] 13 MAYAT DITEMUI DALAM SEBUAH LIANG KUBUR


LAHAD DATU  — Tiga belas mayat pengganas bersenjata ditemui di Kampung Tanduo dalam operasi susulan dan penggeledahan hari ini selepas gerakan ofensif dilancar pasukan keselamatan negara terhadap kubu kumpulan penceroboh di kampung itu semalam.
Satu daripada mayat itu adalah pengganas yang ditembak mati dalam kejadian berbalas tembak dengan pasukan keselamatan pada pukul 6.45 pagi ini, kata Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
Bercakap pada sidang akhbar bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pada pukul 4 petang ini, Ahmad Zahid berkata sembilan daripada mayat itu ditemui dalam sebuah liang kubur yang baca selanjutnya disini  http://13 mayat ditemui di dalam kubur bersama-767654.com
Mayat ditutup dengan kepingan papan.
Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya mayat pengganas yang di dalam sebuah kubur..Baca selanjutnya di  http://harianmetroll.tk/ops-daulat-13-mayat-pengganas-berjaya-ditemui/
*******
Hishammuddin dan Ahmad Zahid meminta semua pihak memberi ruang kepada pasukan keselamatan menjalankan tugas mereka bagi memastikan kedaulatan dan keamanan di pantai timur Sabah terjamin. — BERNAMA

Pray for Sabah bah. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 5, 2013

Sebab aku sayang kau sangat

Assalamualaikum

Biar aku muncung 4 depa kau diam saja.
Sesekali memanggil nama
Lembut dan berhati-hati
Kau pandang aku di tepi dan mengeluh pendek
Sabar

Geleng-geleng kepala bila aku mula rasa tidak selesa
Kaki di cermin kereta
Apa kau nak kata
Janji aku tak mengamuk tak tentu hala
Itu engkau yang merela
Kerana kau cinta

Aku tunggu kau cari aku yang sesat dalam ruang imaginasi aku sendiri
Tapi kau tak jumpa aku sebab kau tak masuk dalam atmosfera aku
Engkau hanyalah 1 meteor terkecil,paling kecil,paling kecil dari sisi pandangan mata aku
Langsung tidak berbahaya
Sebab itu aku sayang engkau sangat

Masuk lah dalam alam aku nescaya engkau bersinar sebab aku dah jolok beberapa bintang
Tp kadang2 entah macam mana dan kenapa
Tempias matahari sertai sama
Bukan aku tak suka, aku suka sangat. Cerah terang benderang,terang, kita suka.
Cuma adakalanya sebab cahaya itu hati aku luka
Basah anak mata
Aku menangisi kerana terlalu pedih bahangnya

Biar aku maki2 yang menerangkan kau salah
Yang buat kau putus asa kerana semuanya salah
Biar aku rasa aku benar disisimu

Ya. Aku yang salah. Kau tak kan faham sebab engkau adalah engkau dan bukan lah engkau yang berada di tempat aku.
Tp sebab aku sayang engkau sangat
Ok
Aku tunggu kau malam nie pukul 12
Dengar suara kecik aku dengan nada besar
Tp setia.
Kalau kau baca apa aku kata.


Ini aku. Aku yang bukan boneka.
Boneka?

Aku belajar berkata2 dari lirik lagu yang bermakna dari mereka..
Indi dihatiku . See more http://band terbaik sahaja terpilih@8765.com
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Berubah lah !

Assalamualaikum

Petang2 nie sambil minum teh o ais rasa nak update blog pulak. Kot2 la nuffnang ke.. | celcom ke.. nak bg saguhati samah duo di atas kerajinan aku nie. Kan.......... Tp nuffnang pilih kasih la. Of fine. Xpe. Says.com lagi cepat dpt hasil. Wekkkkkkkkk. Merajuk ngn nuffnang. Merajuk kaw2 yg mmg xkan kena pujuk kaw2  ibarat merajuk dgn abe yed. Hahaha. Ngekkk =_= 

Aku cuma nak menyatakan sedikit la daripada sebanyak kekesalan yg aku rasa dalam tempoh beberapa bulan nie. Pasal manusia baik dan manusia terbaik. 

Kita mmg tak boleh jadi sebaik2 manusia yg ada di alam semesta nie kan tp at least kita boleh jd manusia yg lebih baik dari diri kita sendiri yang sebelum ini. Kan? 

Ya. Aku paham yang  manusia nie xdela sepanjang masa hidup dengan same attitude ever. Tp kalau boleh,kalau yg negatif,yang org tak boleh terima,yg melanggar norma2 masyarat tu ubahla. Hey,people can change with time and its  not a mistake you know? . 

Aku tak ckp pasal orang lain,ini khas utk diri aku sendiri cuz mulut aku ! sometimes even a small word from my mouth can lead to hard situations like misunderstandings and rumours. Like what i've done last night, hmm.Having a conflict and arguing with someone is like putting ourselves into a quicksand n trying to find a good support to get out of it. It was so ew. 

Yela. Last2 kita tak tahan kot ! 

dog : 


P/S : Sekarang isu Lahad Datu. Anda dah ketinggalan? Tak faham cerita? Tak tau pape? Keliru? Xpe.. saya pun sama. Hehee. Dapatkan sebab2 pertempuran ini berlaku disini 





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts