Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, November 26, 2013

Maksud GEEK dan NERD.

Assalamualaikum

Terasa nak kongsi maksud GEEK dan NERD sbb skg ni kan musim Rara jual T-Shirt2 tuuu. :) 

T-SHIRT INSPIRED GEEK/NERD TEE
MALE/FEMALE
short sleeve unisex - RM30
T-SHIRT INSPIRED GEEK/NERD TEE
MALE/FEMALE
short sleeve unisex - RM30
GEEK
Fahaman 1. 
GEEK disini bermaksud seorang yang obses mahupun terperinci dalam sesuatu subjek, biasanya subjek yang berkenaan dengan subculturemahupun budaya popular. Contohnya seperti muzik, filem, tv dan sebagainya. 
Gelaran ini tidak semestinya bermaksud gelaran yang boleh membawa kepada merendahkan martabat seseorang, tapi pada masa yang sama ia tidak semestinya suatu pujian jika digunakan.

Fahaman 2.
GEEK ni orang yang amat suka meluahkan hobinya atau sesuatu yang dia minat. setiap hari benda tu la yang dibuatnya, diulang-ulang, sentiasa up-to-date, kalau jumpa yang seseorang atau geng yang sama minat, memang perkara itulah yang sentiasa menjadi topik utama perbualan. mereka-mereka ni memiliki ramai pengikut (kalau dalam blog kita panggil followers) untuk berkongsi idea atau news terkini mengenai sesuatu yang baru. jenis orang seperti ini paling banyak dalam komuniti terutamanya jika timbul fenomena-fenomena baru seperti ipod, mac, linux, windows (kui3) dan yang terkini “Android“.

Fahaman 3.
GEEK nie org yg obses pada gajet2.

T-SHIRT INSPIRED GEEK/NERD TEE
MALE/FEMALE
short sleeve unisex - RM30

NERD 

Biasanya apabila disebut nerd, kita akan terbayang manusia yang selalu berseorangan, berkaca mata bulat dan tebal, genius, rambut tidak terurus atau sangat ter-urus (minyak rambut tebal dan sikat rapat), ulat buku ataupun selalu mengadap pc/laptop dan macam-macam. hahaha..

NERD VERSI HIJABISTA!
alaaa baju x nerd nih 
T-SHIRT INSPIRED GEEK/NERD WITH LINE
MALE/FEMALE
short sleeve unisex - RM30
Abe Muse styloooo :)
siapa abe muse? Mr. Konar Leper? baca ni
siapa-abe-muse-mr-konar-leper.html

So. dah faham maksud geek dan nerd? ekceli byk versi definisi dia. Tp nie yg paling umum la k. Selamat bershopping kawan2.. :) 

Pinjam gambar kawan kat instagram :)
RM 35 Long sleeve 
EXLUDED POSTAGE
Update- semua baju telah sold out. Sold out . Sold out. Tq. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Post a Comment

Popular Posts