Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, November 1, 2013

Pasal makan

Assalamualaikum 

Bermula tgh hari tadi, life is dull. Why? Sbb... i'm home alone ! Huhuhu. 2 org housemates balik kelumpo umh kakak depa, 2 org lg pegi kem utk program sekolah mereka.. Maka tinggallah aku bersendirian kesepian kegersangan. *eh! 

Aku kan bosan kan, pastu aku wechat la ngn kawan aku. Best dia, dah master pun sekarang. Dia tanya duk buat apa, aku ckp la duk tgk blog, tp x tau nak update ape. Then dia ckp update pasal makan. 
Aku pun ; 

okay :D

By the way, ada lg x yang belum LIKE iklan wechat Rara? Ala yg saaaantek tuuu.hehe perasannya. Bro Framestone yang edit tau. Then disend oleh Emas Putih kat aku supaya aku post kat fb aku.. Haaa... LIKE la. 
                       ******************
Ermmm...apa td? Pasal makan kan. 
Dah tu nak cakap apa? Cakap pasal penjagaan makanan ke? atau pasal jadual makan aku? Atau makanan kegemaran? 

Sejak dua menjak nie makanan dgn aku mmg kamceng,ibarat kuku dengan pengilat kuku tau. Kalau pukul 10 x pegi kantin lg,aku dah rasa aiiiiiii lain mcm dah, rasa mcm aiii lapar nye bila nak habis kelas nie aku nak g makan nie. muehehee. Padahal pagi2 sebelum pegi sekolah aku da makan biskut biskutan dan minum segelas milo da. Patutnya xde la cpt sgt rasa lapar tu dtg. Hmm,tp tu lah. 

Aku lain la skg, lain sgt. x paham aku. 

Dulu kan, aku breakfast pukul 1 pun okay lg. Lunch pukul 5. Dinner plak pukul 12. Itu pun dalam mimpi je. Thats means, aku x amalkan makan malam sgt dulu. hehehe. 

But now.. kalau skip makan sikit mula lah perut kecik comel nie merengek2 minta belas kasih sayang. Aduyaiiiiii. Susah tau mummy mcm nie. 

Awas ! Jgn pelik dgn bawang merah tersebut. - Sepatutnya hias dgn bawang besar tp bwg besar out of stock daa.
hahaha -_-
Savoury..yummmy ! ^_^
Nyum nyum scrumptious u noe... aumm
Dia punya kuah kacang,i extremely pleasing it too - luscious !  hehe
Eh ini pun ada. Time lapor semua sedap ann <3
Ini wolang makan byk xpe maaaa.... talak gumuk jugaa.. ^__^ 
Pun ade. hehe. 
**********************************************************


  Hadits Nabi Muhammad SAW.,
إياكم والبطنة في الطعام والشراب فانها مفسدة للجسم وتورث السقم عن الصلاة
وعليكم بالقصد فانّه اصلح للجسد وابععد من السرف
Artinya ; “Janganlah sekali-kali makan dan minum terlalu kenyang karena sesungguhnya hal tersebut dapat merusak tubuh dan dapat menyebabkan malas mengerjakan salat, dan sederhanakan kalian dalam kedua hal tersebut, karena sesungguhnya hal ini lebih baik bagi tubuh, dan menjauhkan diri dari sifat israf (berlebihan).” (H.R.Bukhari)


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Post a Comment

Popular Posts