Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, January 8, 2013

Lalala Isabella Bag House !! :)

Assalamualaikum semua,,

Hai assalamualaikum sekali lagi..Hari ini yaknie pada malam yg indah ini Rara cuma nak buat perkongsian tentang bag. Beg. I beg u. Eh, i bag u. Eh, eyebag. Eh, Isabella Bag House in da hausss ! ngeeeee ^^ Haruslah buat entry sedikit sebanyak sebab secara rasminya ai terlibat dalam pengiklanan Isabella bag house ini walaupun just sebagai model. So, inilah dia !

ISABELLA BAG HOUSE BY KHEL 
Motif nak post, sale !! 
Y.E.S masih berlangsung taww ;p
beg kuliah/kerja 

Semua cantik-cantik kan?? eee,,
Beg ni kan, kalau pegang tanpa tali panjang tu perghh sejibik sebijik mcm CEO. ngeeee
smart kasual 

Beg jalan2,deting,g kedai beli bedak blablabla ;p 


Well,i tell u guys,sepanjang shoot utk beg ini memanglah saya sendiri (memeyy laaa) yang melihat memegang dan merasai bagaimana beg2 ini dan tahap kualitinya, iiiyaa baik,memuaskan dan menepati ciri2 remaja seperti saya. Awww remajakah?? hoho. Jadi mana2 pilihan adalah tepat dan sesuai untuk digunakan plus digayakan. 

Beg jalan2 pun bulih, p kuliah pun bulih, p deting pun xpa org x marah,
p kem ? pun boleh...semua boleh 


 yg nie pun multi function. Sila lah pilih yg mana berkenan di sanubari ye ! 


 Isabella pernah sponsor kami2 utk photoshoot tempoh hari :) 
thanks owner, khel 





Cantik kan cantik kan?? Untuk maklumat lanjut silalah LIKE page Isabella Bag House PAGE untuk pastikan maklumat2 dan update akan sampai kepada anda dgn cepat dan tangkas sebelum org lain grab dulu ! :)

dan follow juga blog dan twitter, cekidaut  Isabellabaghouse.blogspot.com  bag- bag nie kat luar lagi cantik dilihat tau..



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Dating Shopping Gathering !

Assalamualaikum

Semalam aku gi shopping. Tapi semalam terbawak kamera yang tak de betri...... Aaaaaaaaa ! Huffffff. Tp xpelah. Sbb semalam mmg shopping semahu-mahunya. Hewhewhew.. Xde masa pun nak bergambar. Jadi, gambar yang akan u guys layan di bawah nie nnt adalah gambar masa my friends and i shopping awal sem hari tu. 
Hari yang sama kite g event Gathering Geng Forever dgn Love Bunga Querida . Jadi layan je lah ea... Heheheheee..

muka dan barang-barang :)


bila laa depa snap yg nie haha =P


Konco- konco kaki shopping 
3. Mastura Rara klik jugak ! SINI 



Seterusnya 

Classmates tercinta nie 










Kalau nak baca yang Love Is Cinta tulis, kat http://hazanis.blogspot.com/2012/09/times-square-1-dating-dan-shopping.html

Kalau nak baca yang Miera Rae tulis, kat http://mierarae.blogspot.com/2012/09/tingg-tongg-bersama-sist0os.html











Siapa Miera Rae? Model n talent tercomeyyy dr Kelantan setanding mek cah. Hee :)
Saya selepas mereka. Boleh laaa dr xde. aummm angkut bakul sikit kuang3.




COPY

Naaaaaaaa. itu saje lah gambar-gambar nye yg larat ai upload. Huhu. Kalau keluar dgn all girls.. mmg mcm nie lah ye.
Sorry lah klu gambar tak tersusun atau tak ikut kronologi. Bila dah byk2 mcm nie rasa mcm fening2 plak nak  susun elok2.

Yang pasti kronologinya mcm nie,
1. Masing2 berkumpul kat times square
2. Bila dah cukup semua, makan dulu GCB sebijik sorang.
3. Mula agenda- Beli barang beli beli
4. Bergambar
5. Beli barang
6. Bergambar
7. Dan aktiviti tu berulang2
8. Cukup masa, Fatin and i skip kejap, pegi gathering
9. Habis masa, kami berjumpa kembali
10. Berkumpul
11. Makan lagi
12. Balik.
13. Hehehehee. bai....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

KENAPA LAIN JURUGAMBAR LAIN HARGA DAN KENAPA KOS JURUGAMBAR PERKAHWINAN MAHAL ?

Assalamualaikum

Nah tgk sape nie :)


KOS MASA BEKERJA : Bagi aku ni merupakan perkara paling penting. Kalau majlis bersanding hingga outdoor ia dah meliputi lebih 7-8 jam bekerja. Itu tak termasuk sekiranya shoot majlis nikah dan malam berinai (tambah lagi 8 jam). Kalau photographer part time mereka hanya ada masa belah malam untuk buat editing. Mereka perlu pilih beribu2 keping gambar, edit dan rekabentuk album sendirian. Kadangkala kerja dari 9 malam – 12 malam hanya mampu buat 1 atau 2 page custom album. Kalau 20 page? Esoknya kena bangun awal untuk kerja dari pagi sampai petang. Hujung minggu tak boleh buat editing sebab ada job lain pula. Cuba bayangkan dengan mengorbankan masa hujung minggu dan waktu malam bersama anak dan keluarga serta masa rehat untuk diri sendiri, berapa pula harga korang?


KOS ALBUM : Sebenarnya kos album ni meliputi kos perjalanan dan masa untuk menghantar serta mengambil album, re-printing kalau kualiti tak memuaskan dan harga album tu sendiri. Harga album biasa ada yang bermula dari RM300 hingga album professional yang boleh mencecah RM1500 untuk satu album. Tanpa sedar ia juga melibatkan masa bekerja seseorang photographer.

KOS PROFESSIONAL: Kos ni merupakan sesuatu yang subjektif tapi ia juga penting. Kemahiran photographer berbeza dari segi kreativiti, kemahiran kendalikan kamera, kemahiran editing, pengalaman dan lain-lain. Bila anda bayar photographer secara tak sedar anda membayar untuk semua kemahiran yang ada padanya yang diperolehi bertahun-tahun melalui proses pembelajaran yang panjang. Anda membayar untuk ‘skill’ mereka menghasilkan gambar bukan harga album yang menjadi ukuran semata-mata. Sebagai perbandingan kalau aku nyanyi lagu Siti Nurhaliza orang nak bayar RM5 pun susah, tapi kalau Siti nyanyi mungkin boleh bayar RM5000 padahal lagu yang sama, haha. Mengapa? Kenapa kita mengupah tukang kayu nak renovate rumah kita sedangkan kita juga ada semua peralatan yang dia miliki. Boleh tak kita cakap alaaa peralatan buat semua ni murah je napa nak cas mahal2? Sebab apa?

Kesimpulannya, ia bukan sekadar harga album. Banyak lagi faktor lain yang menyumbang kepada kos sebenar wedding photography. Kerja photographer yang lebih sukar baru bermula selepas selesai sesuatu majlis. Bagi photographer full-time pula, mereka terpaksa bayar kos overhead seperti sewa kedai, bil utiliti, gaji pekerja, kenderaan, tax dan sebagainya. Dari mana mereka dapat duit untuk bayar semua tu? Artikel ini diharap dapat beri sedikit gambaran tentang kos yang terlibat oleh seorang photographer wedding ni. Wallahua’lam.

#copy paste

Sumber : Firdaus Norjaya Photoghraphy

How good is your photoghraphy skills ? See THIS now 


Cantik kan body artis2 nie? Ummm. kite?? hehe. 
Kurus sgt la. Gemuk sgt la. ape2 lahh. 
So bykkan membaca pasal diet. Boleh? 
mulakan membaca maklumat berguna DISINI sekarang. 
ye,sekarang.
Dah tu bila lg????


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts