Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Saturday, January 19, 2013

Kacak luar & dalam

Assalamualaikum semua.. :)

Sedara sedari sekalian update malam ini sangat penting buat saya (dan org2 yg mempunyai keperluan spt sy iaitu awk! ye. awk yg sdg bce post ini) 
Ini soal kesihatan,dan dalam kesihatan itu akan timbul secara natural kecantikan/kehenseman..atau mcm tajuk entry,is KACAK ! 
Saya sangat rasa terpanggil untuk semua ini. Sbb ya sy dalam proses kembalikan saya yg dulu. Hohhhh baru sekarang sedar. Tp xpe.. Better late than never! Saya tak nak lebih,,cukuplah mempunyai berat badan yang ideal kembali kerana semakin kite kurus,semakin kulit bermasalah. Seriussssssssssssss. 

Ok,straight to the ampang point,bak kata orang yang dah berjaya cantik,yang kini mengajak utk kite sihat dan cantik bersama2 :

''Jom kita dapatkan kulit yang cantik, putih, gebu dan tegang..bukan sahaja pada muka, malah seluruh badan!!''

Ini dia khas dari Sabah bah !
KOLOGEN RUMPAI LAUT ASLI 
Info : 
Warna Ungu : Merawat masalah kronik seperti jantung, gout , strok dan lain-II.
Warna Kuning : Kecantikan luaran.



Kelebihan Kologen Rumpai Laut :


  • Melaraskan berat badan dan hormon
  • Anti-bakteria, membuang toksin
  • Menghilangkan sembelit
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mencantikkan kulit, melicin & menegangkan kulit. (anti penuaan)
  • Meransang penghasilan sel-sel baru kulit dan menyembuhkan luka
  • Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah kulit danrambut, mengurangkan kedutan & tempat hitam
  • Selulit dan jerawat
  • Membantu meningkatkan metabolisme
  • Memejalkkan payudara, otot dan punggung
  • Menurunkan tahap kolestol dalam tubuh
  • Melembutkan tumit kaki merekah
  • Menguatkan tulang sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  • Meningkatkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
  • Mencegah kanser/tumor
  • Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan dan merawat gastrik
  • Mencegah anemia
  • Memberi Kekenyangan/diet
  • Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
  • Memberi tenaga

Cara membuat masker:
  • Cuci muka dengan air suam 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
  • Lagi elok kalau diwapkan dengan wap air panas/suam
  • Campurkan gel kolagen tadi dengan bahan berikut .>>Senang kan???? :) 
  • Kulit Normal - Campur kolagen dengan madu
  • Kulit Kering - Campur kolagen dengan jus lemon @ susu tepung
  • Kulit Berminyak - Campur dengan buah tomato yang masak ranum

Siapa yang boleh makan kolagen ini:
  • Wanita dan lelaki
  • Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas shj). Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
  • Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
  • Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
  • Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan bersalin kerana ia bersifat sejuk.
Tips:
  • Jangan minum kopi, nescafe, teh, berkarbonat atau minuman yang tinggi kandungan kafein selepas mengambil kolagen sekurang-kurangnya 3 jam
  • Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan cepat
  • Banyakkan minum air kosong 2.5 - 3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan memaksimakan penyerapan kolagen oleh badan.
*Yg bold adalah khas untuk diriku ini.
Maklumat harga :

So tunggu apa lg? Ai bg 5 minit utk renung2kan apa yg x kena pd tubuh bdn u all so jom. meh kite hubungi dia yg putih gebu kat sini .


Untuk baca maklumat secara details tanpa byk songeh, jemput selak sini 

Saya dah order. Sbb ada bukti kesannya :)) 
More than just cantik !! :)
Sumber : Emas Putih II (uzu) 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tak habis2 penat

Assalamualaikum

Aku menaip dengan penat.
Penat. aku tetap menaip sbb aku nak kata aku tak penat
Penat sungguh buat2 tak penat
Huffff...penat..

Skg aku penat dgn program..
Alah,yg aku kata jadi fasi utk kakak2/abg2/makcik pakcik GSTT tu.
Xde la penat sgt lyn dorang,x penat pun.
Yg penatnye sbb dr pukul 7 pg - 7 mlm.
Itulah namanya penat.

Aku bgun tido dgn masih penat (setiap awl pg pun aku penat haha)
Dan tido pun dgn penat (sbb aku bloging & fb dulu sblum tido hehe)
So penat lah hari2 selama 4 hari.

Skg cuti dr program tu.
6 hari.
Penatnye. Penat menunggu.

Disebabkan cuti, aku ada masa kemas bilik
Td aku kemas bilik
Kemas bilik secara menyeluruh
Gila penat sbb 4 hari dah x kemas bilik.
Berpeluh mcm aku join merentas desa darjah 6 dulu.

Mau x penat. Aku mana ada roomate nak tolong.
Sbb aku poyo, selesa duk sorang2. Hehehe.
Jadi aku ajak lah kawan2 klu ada sape2 nak tido umah aku cuti2 nie.
Umah sewa aku.
So. crowded gila bilik aku
Crowded dgn happiness. Best jugak duk ramai2. Bising je. Memekak.
Aku jadi happy. Heheheheee
Skg pun aku gelak dlm hati mengenangkan kwn2 aku yg tumpang bilik aku ramai2 nie.
Ini lah campus life, Enjoy !!

Oh. Walaupun aku penat kemas bilik tadi,
kejap lg aku nak kemas lg.
Sbb aihhhh, x puaih hati.
Still ada seurat dua urat rambut atas lantai putih bilik aku nie.
Geram ! Pantang. Tak kira jap lg nak sapu bilik lg sekali.
Secara kaw kaw punya. Hehe.

Oh pasal rambut.
X sabar nak ada duit lebih khas untuk rambut.
Pdn muka aku kan,
Form 5 aku rebonding ala2 fouziah gous
Form 6 aku curl kan mcm elyana kalis rindu
Habis form 6 aku rebonding lg
And sebelum masuk U,aku rebonding mcm kwn aku yg cina masa kerja sama2 dulu.
Sem berapa ntah, aku buat gulung2 mcm selena gomez plak.
And last dgn
Rosak. Hahahahaha

Pastu aku rasa rambut aku pun dah penat.
So skg tgh tunggu rambut2 baru tumbuh panjang sikit lg
Lepas tu baru nak pakai rambut asli aku
Ikal mayang bak mayang sari . *puihh

So perkaitannye adalah bila rambut rosak,ia mudah putus bak bunga2 cinta gugur di pusara.

Skg aku penat dgn persoalan yg timbul di benakku
''Perlu ke aku citer sampai ke rambut sekali????''
Tp aku dah taip dah pun.Penat lah nak delete balik.
Penat lagi.

Sgt penat. Byep !

=P





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts