Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, March 5, 2013

Sebab aku sayang kau sangat

Assalamualaikum

Biar aku muncung 4 depa kau diam saja.
Sesekali memanggil nama
Lembut dan berhati-hati
Kau pandang aku di tepi dan mengeluh pendek
Sabar

Geleng-geleng kepala bila aku mula rasa tidak selesa
Kaki di cermin kereta
Apa kau nak kata
Janji aku tak mengamuk tak tentu hala
Itu engkau yang merela
Kerana kau cinta

Aku tunggu kau cari aku yang sesat dalam ruang imaginasi aku sendiri
Tapi kau tak jumpa aku sebab kau tak masuk dalam atmosfera aku
Engkau hanyalah 1 meteor terkecil,paling kecil,paling kecil dari sisi pandangan mata aku
Langsung tidak berbahaya
Sebab itu aku sayang engkau sangat

Masuk lah dalam alam aku nescaya engkau bersinar sebab aku dah jolok beberapa bintang
Tp kadang2 entah macam mana dan kenapa
Tempias matahari sertai sama
Bukan aku tak suka, aku suka sangat. Cerah terang benderang,terang, kita suka.
Cuma adakalanya sebab cahaya itu hati aku luka
Basah anak mata
Aku menangisi kerana terlalu pedih bahangnya

Biar aku maki2 yang menerangkan kau salah
Yang buat kau putus asa kerana semuanya salah
Biar aku rasa aku benar disisimu

Ya. Aku yang salah. Kau tak kan faham sebab engkau adalah engkau dan bukan lah engkau yang berada di tempat aku.
Tp sebab aku sayang engkau sangat
Ok
Aku tunggu kau malam nie pukul 12
Dengar suara kecik aku dengan nada besar
Tp setia.
Kalau kau baca apa aku kata.


Ini aku. Aku yang bukan boneka.
Boneka?

Aku belajar berkata2 dari lirik lagu yang bermakna dari mereka..
Indi dihatiku . See more http://band terbaik sahaja terpilih@8765.com
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Berubah lah !

Assalamualaikum

Petang2 nie sambil minum teh o ais rasa nak update blog pulak. Kot2 la nuffnang ke.. | celcom ke.. nak bg saguhati samah duo di atas kerajinan aku nie. Kan.......... Tp nuffnang pilih kasih la. Of fine. Xpe. Says.com lagi cepat dpt hasil. Wekkkkkkkkk. Merajuk ngn nuffnang. Merajuk kaw2 yg mmg xkan kena pujuk kaw2  ibarat merajuk dgn abe yed. Hahaha. Ngekkk =_= 

Aku cuma nak menyatakan sedikit la daripada sebanyak kekesalan yg aku rasa dalam tempoh beberapa bulan nie. Pasal manusia baik dan manusia terbaik. 

Kita mmg tak boleh jadi sebaik2 manusia yg ada di alam semesta nie kan tp at least kita boleh jd manusia yg lebih baik dari diri kita sendiri yang sebelum ini. Kan? 

Ya. Aku paham yang  manusia nie xdela sepanjang masa hidup dengan same attitude ever. Tp kalau boleh,kalau yg negatif,yang org tak boleh terima,yg melanggar norma2 masyarat tu ubahla. Hey,people can change with time and its  not a mistake you know? . 

Aku tak ckp pasal orang lain,ini khas utk diri aku sendiri cuz mulut aku ! sometimes even a small word from my mouth can lead to hard situations like misunderstandings and rumours. Like what i've done last night, hmm.Having a conflict and arguing with someone is like putting ourselves into a quicksand n trying to find a good support to get out of it. It was so ew. 

Yela. Last2 kita tak tahan kot ! 

dog : 


P/S : Sekarang isu Lahad Datu. Anda dah ketinggalan? Tak faham cerita? Tak tau pape? Keliru? Xpe.. saya pun sama. Hehee. Dapatkan sebab2 pertempuran ini berlaku disini 





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts