Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, March 12, 2013

Scary Theme by Muhamad Amirul

Assalamualaikum.
Holo !

Pertama sekali, x berapa nak scary theme lah cik kak oiii. Tempat mmg scary dah,tp yg tidak membantu ke-scary-an nye tu is outfit i. Hee. Sbbnye cam gini.. mula2 kitorang ingt nak outing outdoor.. tema ''omey2 giteww'' kat tempat ade lalang ke..pokok2 ke...sbb temanya nak buat Text Photoghraphy . Ada bawaklah papan putih kiut,papan hitam mini,spek hello kitty, sume2 tu.Thats why outfit n make up light2 giteww. Tapi cuaca amat mencemburui kami. Its raining like a cat and dog.  Jadi,tanah basah..Uhh x sior teman nk berjalan ngn tanah2 basah tu.. Lastly,kami amik keputusan buat jugak outing, tp indoor. Dalam rumah puaka nie.(aku mmg suka nak masuk tempat2 gini kan) Hahahaa puaka pepandai je..xde apa2 pun... :) rumah kosong yang ditinggalkan dengan penuh kesepian je. 

Kedua sekali, outing nie dah laaaaaaaama. Iaitu masa cuti semester lepas. Kih3. Saje baru upload sbb saje upload benda lain dulu sbb saje nak buat begitu sbb saje.. Blog org suka ati org laa nak buat apa dulu +_+ (buat muka matlufti dlm video hari jubah)



LOKASI : Rumah lama,Behrang
PHOTOGHRAPHER : Amirul
Awk like,dia suka :)


 Dress sponsored by (i like this part) 
LIKE. LIKE. LIKE

  Cantik kan gambar dia??? :)  aaargh i choose this part.




Dislike this part nie. Tp!  :)
Meet them olls ! 

Lighting boy - Iskandar 

Crew - Syarif

Macam band pulak nampaknye. Hikhik. So i am the singer la? Basically nye kan? Anyway jom2. Jom



Till we meet again,adios amigos.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Berzanji sebelum bercunti

Assalamualaikum semua.. :)

Yup semalam saya ada post sekeping gambor masa pergi bercuti. Hak alahai bercuti la sgt.... Kuala Kangsar je pun... Tp.. like excuse me..Kuale byk tempat menarik owkayyyy... Klu nak jalan2 sesuai sgt, i'm serious and honest babes !
Kite sedap2 je bercuti kan..org kat Lahad Datu Sabah bah tu mcm mana la ea.. Wlaupun kita x dpt tolong dr segi tenaga or kewangan, tp kita boleh tolong dgn doa. Pray for Sabah. Come ! Read as well http://Isu-terkini-Lahad-Datu-Semporna-KPN.-13

Anywayyy... satu entry khas akan ditaip khusus utk menceritakan trip saya ke kuale tersebut. Ok x ? Ini first time sy ambil cuti awal.. Cuti dr universiti and sosial medium. Best rupanya bila x perlu fikir semua itu. Tp ada gak la yg x best.

Ada sorang photoghrapher duk contact2. Pdhal sy dah gtw dah ''ohh..maaf sy kat kuala kangsar..bercuti'' . Ptutnye dia tahu la kan what suppose he do tp ntah he keep asking me bila nak balik,what's next theme,asking me where is the best location.*mcm aku tahu sgt doe? Hmm. like xde masa lain nak tny
 =_=
 Kang klu aku off handphone, rindu la kat budak sukan aku.

Juga ada sorang usahawan muda tu... lama dah dia offer jadik model utk bisness dia,spa gitewwww. So produk2 kecantikan included la. Yup saya mmg la terfikir2 utk itu.sesuai ke..apa risiko dia..what should i do..what can i get.. where can i learn more bout that..who will be my advisor.. and blablabla. Yang tak berapo sodap didongar nye bila dia mcm trying to influence me to join that business. 

So sy mcm emm klu suh promote kat blog, ok sy boleh buat.Tp sy kena cuba produk tu dulu. Yela x mau la tipu readers n followers saya...x baik ok...nk berbelog.berbelog la betul2. Jgn sampai berblok blok org marah blogger ntah hape mcm Mastura Rara akibat drpd kes kecek plawok.. Tak gituuuuu? 

Juga.. klu nak sy photoshoot dgn produk tu pun boleh jugak..alah apa ada hal.. pegang produk,sengih depan kamera. Hew2. Mudah dan mesra. Klu nak hai jadi cantik,sediakan MUA. Klu jimat bajet, its ok sy boleh je mekap sendiri.. Tempek silky white,eyeliner,maskara,lipbalm,eyeshadow natural. Thats all. thank u :) Apa susah.... Heheee.. so depend on you la baby

Tp kalau nak suh sy g seminar..keluarkan modal..emmm..emm.. tak pe lah you, saya rasa duit tu baik sy buat beli buku ''kemahiran bimbingan dan kaunseling edisi terbaru'' la. Please understand yg sy nak jadi cikgu kaunseling tak lama lagi.Lama. 

Hah.pasal cuti tu. Memandangkan saya dah bercuti awal2, suka lah sy nak mengingatkan diri saya sendiri kepada jnj2 manis sebelum pergi bercuti tu. I've promised that i will... 

1. Tulis transkrip interview senior 
2. Ubah suai bilik tidur supaya lebih ke arah ''bilik belajar'' bukan lg ''bilik tidur'' 
3. Start makan PMC demi kesihatan sejagat
4. Start buat assingnments
5. Pikir tajuk tesis yg terrrrrvaikkk *hek baru nk fikir*
6. Tak ingt dah..ah sudah.. nie la aku. melayu  mastura mudah lupa

Ok thats all. Apa yg i janji tu wajib ditunaikan. 
Berzanji harus ditepati.









Mulai ini hari. 

Itu saja. Jumpa lagi semua ! Tataa... 




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts