Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, May 7, 2013

Claim duit balik mengundi

Assalamualaikum

Rasanya belum terlambat dan tak pernah terlambat utk Rara ucap Alhamdulillah,done for PRU13..already.. Tahniah la kpd yg menang. Rilex ar bro kpd yang kalah. Bak kata kawan matlufti dalam video latest dia, x semestinya kena ada kuasa untuk tolong rakyat..

Pasal claim duit balik mengundi, Rara mmg dah dapat dah :) Tapi saja la buat tajuk entry nie claim duit balik mengundi sebab nk bg visitor blog nie naik sikit. Haha! yalaa sape laaa yg xnak amek tahu pasal duit.kan? Kih3. Lepas mengundi, Rara g claim duit tu kat pejabat BN. Senang nya dapat duit. Ingat nak pegi claim kat pejabat PAS plak tapi memandangkan agak jauh dari rumah, so biar lah. Kalau dekat dah g claim dah. Hahahaa. I got RM 200 from BN. (Kg morak dapat 300) . And they got RM150 from PAS (kg kutan dpt 100) . Hmmm,lain2 nilainya mengikut tempat. Maybe. Anyway ramai orang yg amek dua2 tempat. Yang bukan pengundi luar pun amek. Hehe.Tambah dua tu jd berapa? Kikikikiii...dunia..dunia... Penyelewengan ada di mana2...

So dgn RM200 yg Rara dapat tu  boleh la buat makan dua tiga minggu kat universiti ni.

 *************************************
Kat bawah ni ada beberapa keping gambor. Saje. Gedik nak post. Bermula dari sampai ke Kelantan dt Tg Malim 4 hb.. Kami turun depan KBmall.. Kul 8pg kot sampai. Bertolak kul 10 malam. Bapak lamaaaaaaaa perjalanan. First time lama mcm nie. Biasa 7-8 jam je tp kali nie lagi lama. Slow nak mamppp. Driver sesat kot. Plus jem plak.,.huh...tp. Biasa lah tu. FYI, bas yg Rara naik tu pun free jugak. Heee. Jimat 46rm.  46 pegi,46 balik, dah 92 tau. tskkkk. Tp dah org bg free naik la. :)

depan KBMALL. 

 keadaan dilaporkan terkawal haha.

Bersama Rara pagi tu is Raja and kwn dia sorang. Bagai gelandangan lah kami di depan kbmall pagi tu bersama muka x basuh masing2.

me & Raja Aminah. (budak sukan  mesti kenal awek nie kan?)
me versi edit gambar kaw2 sbb boring

Sampai umah, terus tidur tak sedarkan diri. Hehe. Hiperbola di situ... Dan malamnya Rara turun tgk2 suasana kg. Nie pondok depan lorong nak masuk rumah... aduh semangatnya u alls! 


**********************************

Esoknya 5 Mei, bertempat di Sek Kebangsaan Kebakat, proses pembuangan undi telah dilakukan dengan sempurna. Bersama sepupu- Asma dan dua pupu - Ana, maka beraturlah kami untuk sahut seruan Tomok dan Black dalam lagu Jom kitaaa..keluar mengundiiiii... btw semak SINI sama ada mereka tercalon atau tak dalam Hero & Heroin terbaik Blokbuster ! Black,Tomok,Ayu OIAM, dan lain2 maybe? 


hello kezen! 
Hello Rara.
kau mmg tak boleh ek sekali sekala pakai baju kurung? hah? hah?
Saluran 4 untuk newbieeeee :) 
Terima kasih kpd dakwat kekal yang telah dicalitkan, lepas mengundi terus basuh dengan sabun basuh pinggan dan jari kembali kepada yg asal. Baru ingat nak feeling2 Avril Lavigne. Kuku kaler. haha. 4 juta. hak hak.

 sebelum
semasa (comot. huhh)
& selepas basuhan pertama


Lepas balik mengundi, agenda seterusnya bermula.Memandangkan esoknye Rara akan bertolak ke Tg Malim kembali,haruslah dating dgn BFF dulu. Setelah bermesej mesej sepam dua,dengan jari yang sudah bersih tanpa secalit kotoran lagi kami keluar makan2 dan window shopping. Me, Mek Cah,& Anis Zahirah. Check browsing u guys kat sini utk whatsapp dan lain2. 

Bersambunggggg








Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts