Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, August 28, 2014

Feedback : Cool Hijab Hair Serum

Assalamualaikum

Dah dua minggu lebih Rara guna serum rambut Cool Hijab ni. Sejak dari kali pertama pakai di entry ini
sehinggalah hari ini , feedback Rara masih sangat berpuas hati.. :) Serius. Boleh dikatakan, setiap kali nak keluar dari rumah pada waktu siang hari, Rara akan sapu dulu kulit kepala dan rambut nie dengan serum Cool Hijab. Bukan apa, serum ini seolah-olah sebagai persediaan buat Rara untuk menghadapi hari-hari yang panas sejak akhir-akhir ni.


Kebetulan, sekarang nie Rara sibuk dengan bisness tudung  #SupportGazaShawl maka hampir setiap hari jugak la Rara guna serum nie untuk keluar untuk pos shawl, jumpa pelanggan, beli kain dan sebagainya.. Dengan mengamalkan dua titis serum rambut Cool Hijab ni, letih-letih pun masih segar je kulit kepala. Alhamdulillah. 

Kelebihan yang paling Rara jatuh cinta sangat dengan serum Cool Hijab nie adalah apabila cuaca panas dan kepala berpeluh, ia akan kembali bertindak menyejukkan kepala.  Bau wangi pula tahan lama, lepas bukak tudung boleh bau harum je rambut..Feeling princess sangat i olls :P


FUNGSI / KELEBIHAN COOLHIJAB 



RAMUAN / KANDUNGAN COOLHIJAB HAIR SERUM 

Baiklah, secara keseluruhannya, disini Rara nak senaraikan feedback Rara sendiri selepas 2 minggu mengamalkan serum rambut Cool Hijab nie.

1. Rasa sejuk/berangin selepas beberapa saat pakai serum Cool Hijab. Selesa ! :)
2. Bertindak sebagai minyak angin apabila pening kepala akibat cuaca panas. Lega :)
3. Rambut jadi lebih lembut
4. Rambut jadi wangi


Terbaik..... ! Thumb up


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, August 24, 2014

Photoshoot Gaza Shawl

Assalamualaikum

Alhamdulillah, Photoshoot Gaza Shawl terbaru ini menandakan saya masih dengan #suportgazashawl. Dalam instagram saya @masturarara , hari2 ada update terutama bila tengah pakai shawl ni.

Entry #supportgaza shawl sebelum ini --> Support Gaza Shawl ~ Ekspresi Sokonganmu.

Tak sabar nak tunggu hujung bulan ni. Sebahagian hasil daripada pembelian anda semua, kita kumpul siap-siap untuk didermakan kepada saudara islam kita di Palestin sana. Semoga lancar jawapan kita bila Allah soal di akhirat nanti :) Walaupun sumbangan kita tidaklah sampai mampu sediakan rumah baru untuk setiap mangsa, tapi bila kita ikhlas, nilai keikhlasan itu lah yang Allah kira nanti. InsyaAllah. 

Tadi tengok berita, hari ni Zionis bedil apartmen kediaman penduduk. Wanita, kanak-kanak, orang awam... cedera parah...ada yang terbunuh. Dimanakah sifat kemanusiaan Zionis???

*************************************

Buat mereka yang ingin turut sama membeli dengan Rara sambil menderma kepada penduduk Palestine yang memerlukan, bolehlah usha gambar di bawah untuk lihat shawl yang Rara jual ni. 

Pengumuman : #Support Gaza Shawl dibuka untuk tempahan secara borong. Semenanjung Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura. Terima kasih kerana menyokong kami.


Material : Chiffon High Quality
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..

Labuh ~ Selesa
#SupportGazaShawl ~ Ekspresi Sokonganmu

Kredit gambar 
Photographer : @domeyleo
Facebook : Domey Leo 
Contact : 016-9449377 sms/call/whatsapp for detail.
#displaymoment #domeyleophoto




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, August 22, 2014

Perbezaan 2010 & 2014 - Mastura Rara

Assalamualaikum

Buat makluman diri sendiri, aku telah pun tamat pengajian peringkat ijazah pada dua bulan yang lepas ! Namun terlalu banyak perkara yang menarik perhatian aku sebelum ni sehinggakan aku hampir lupa untuk mengucapkan syukur pada Allah S.W.T yang selama ini telah dan selama-lamanya akan menjaga aku sehingga berjaya juga aku habiskan pengajiaan selama 4 tahun di UPSI, Perak..

Alhamdulillah.. Kalau adik-adik nak tahu, lepas saja tamat pengajian, u all akan rasa ringan otak semacam jer…hehe… mungkin sebab sudah tidak perlu lagi menyimpan sebahagian daripada bahagian dalam otak ni untuk perkara-perkara ilmiah. Mungkin?! Dah tak perlu risau tentang assignment yang banyak, dah tak perlu jimat duit agar tidak makan megi di hujung semester, dah tak perlu belajar untuk test dan exams, dan yang paling lega buat aku, dah tak perlu risau akan keadaan dan kesihatan keluarga di kampung…. J 

Malam ni rasa teruja sangat nak share gambar diri sendiri pada minggu pertama di UPSI sewaktu 2010 dan gambar minggu terakhir di UPSI pada 2014.Jeng jeng jeng…. Hahaha

-2010-
Hi ! Sy junior. Baru je lepas minggu suai kenal. Hai UPSI




-2014-
Hi ! Saya senior. Lepas submit tesis ni, balik kampung. Bye UPSI



                                                  
                                                    2010                                                             2014


Tudung
Shawl. Cara pakai shawl ada 1 jer. Maklumlah, style shawl baru mula menular dalam kalangan remaja masa ni.
Masih suka pakai shawl sampai sekarang, cuma dalam gambar ni pakai bawal sebab masa ni nak pegi jumpa pensyarah, hantar thesis. Boleh je pakai shawl, tapi rasa macam tak formal. (Alah macam pakaian formal sangat =p) Innocent sangat depan lect, bertudung bawal brooch kiri kanan chu olls. 

Kening
Cukoq. Waaaaaa pasaipa dulu aku tak tau kata cukoq kenin tu harem? -_- jahilnya !!
Dalam gambar ni kening asli, tapi dalam gambar lain di instagram, kening mcm shin chan, ikut trend konon.

Muka
Jerawat. Sebab hormone tengah sesuaikan diri dengan tempat yang baru, air paip baru, makanan baru, semua lah baru
Tak ada jerawat. Sebab amalan pemakanan yang baik, pengambilan Emilay Clear Spot secara berkala, dan emosi yang stabil. Tapi ada black head atas idung.

Weight
4*
3*

Favourite Colour
Pink !
Masih obsess dengan pink namun tahap yang boleh dikawal.

Shoes
Kasual pink B.U.M equipment
Crocs pink RM9.90

Handbag
Black. My mother belikan.
Pink. Dapat percuma lepas jadi model bag untuk bisness online orang

Handphone
Pink. Nokia
Still Pink. Nokia. Cuma sekarang ada tablet. asus

Personal Status
Single. Dia curang. Dia kata girlfriend baru dia lebih baik. 
Single. Dia tarik diri. Dia kata dia aku terlalu perfect. 

Accessories
Gelang getah hitam. Jam hitam. Rantai hitam. (tapi tak nampak). Sebab dulu aku fanatic dekat Avril Lavigne. Inilah hasilnya !
 -_-
Masih teringin nak pakai rock2 macam Avril tetapi kematangan membuatkan aku lebih rasional dalam pemilihan aksesori. Dalam gambar ni tak pakai apa2 aksesori sebab nak jumpa pensyarah je pun. Tapi kalau pegi event or jalan2 pakai lah jugak kadang2 gelang yang feminine sebab dah minat Taylor Swift.


Hehe... engkorang pula macam mana? Share la :') Kelakar tengok diri sendiri yang dulu.. yang sekarang pun kelakar jugak.. tapi walau apa pun yang berlaku, aku bangga dengan diri aku sendiri. Aku benar-benar jadi apa yang aku patut jadi. Syukur. Kisah suka aku sentiasa berada dalam ingatan dan kisah duka aku sentiasa jadi teladan yang tak akan aku ulang,. Dua2 amat bermakna.

Alhamdulillah bulan 9 nanti aku akan kembali ke UPSI untuk konvo. Jemputlah datang bagi saya teddy bear dalam jambangan bunga ya ! muehehehe

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, August 21, 2014

Cara Pakai Tudung Ruffle

Assalamualaikum

Sejak dulu lagi, kaum hawa memang tidak pernah terlepas pandang akan kepelbagaian  bio style tudung kan? Lepas satu, satu lagi keluar style baru. Daripada tudung bawal ke tudung awning, selendang, halfmoon, tudung instant, dan macam-macam lagi lah. Jenuh kalau nak senaraikan one by one. Bertuah jadi wanita, tidak bosan dalam fesyen, ada saja perubahan. :')

Support Gaza Shawl disini --- support-gaza-shawl-ekspresi-sokonganmu

Dan malam ni, Rara nak kongsi dengan pembaca tentang tudung ruffle yang tengah selesa berada di pasaran sekarang. Tudung ruffle ni adalah hasil inovasi daripada tudung bawal jer. Ada yang memang guna 100% material bawal, ada juga yang guna material lain. Yang istimewanya, tudung ruffle ada layer- beralun indah bila dipakai. Potongan tudung ni pula, macam tudung halfmoon, so tak perlu risau, tak mudah senget.

Terima kasih bff yang comel putih gebu Mariatul kerana sudi bagi gambar untuk Rara share kat blog ni. Tq Mar, jasamu ku kenang!

Jom belajar dengan gambar ni.

Cara Pakai Tudung Ruffle macam Shawl 

1. Pakai inner neck untuk tudung lebih kemas terletak & elak aurat terdedah
2. Letak atas kepala. (pun nak cakap ;p) 
3. Letak tudung tu 1 panjang...1 pendek.. yang bahagian pendek tu, biar lepas bahu. Kalau nak lebih kemas, pin kat situ. 
4. Ambil yang panjang, angkat ke sebelah
5. Pin kan dengan brooch kesayangan u all 
6. Dah siap pin :) *saje kan step ni! 
7. Siap ! Elok terbentuk... kan 

*8 Comelnya i. 
*9 I budak uduh. hahaha (Larikkkkkkkkkkkk) 

Baiklah...sekian saja tutorial cara pakai tudung ruffle. Selain daripada pakai cara shawl ni, boleh juga nak pakai cara tudung fareeda, tudung bawal, dan lain2 seperti yang dinyatakan di atas tadi. 

See you people ! 





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, August 18, 2014

Pakej Photoshoot Hari Konvokesyen

Assalamualaikum

Khas buat bekas pelajar-pelajar UPSI yang bakalan konvo tidak lama lagi... Bagaimana? Dah terbayang imej u all pakai jubah longgar bersama topi 4 segi yang ada secoet bulu2 berjuntai di hujung dan berayun2? Wahhh ! Kiut nye engkorang ! Lalalalalaaa.. ekceli, i olls yang tengah berangan =P

Lagi satu, dah bayangkan belum u olls tengah melompat ala-ala kanak2 ribena untuk baling topi keatas n say yeayyyy! i'm officially graduated ! Dah boleh nampak tak keriangan dia?

Lagi satu kan, gambar u olls duk tengah2. Yang duk himpit u olls is mak, ayah, adik, kakak dan abang serta sapa2 lah yang signifikan dengan u all. Masa tu u all dah la pegang byk bunga dan teddy bear, lepas tu semua kaum keluarga tengah meraikan u all pulak. Tak ke bahagia ya amat tu? Tersengih2 je.. nasib gigi lawa.

Hehe. Bestnya berangan. Kalau nak sambung berangan ni, sampai raya cina tahun depan tak abis.

Jadi, semua imej-imej serta imaginasi indah tadi tu, tak teringin ke u all nak rakamkan ia sebagai suatu memori yang paling indah dalam hidup ?
                   mesti la nak kan...

Jadi, cari lah orang untuk merakam semua detik2 berharga tu. :) Tak best la ambik gambar diri sendiri kan.. kalau setakat selfie, bila2 pun bole bha. (Tapi selfie tetap wajib ah)

Pegi ambil handphone masing-masing dan save nombor fon ni. Kawan2 Rara ni. Cantik gambar2 dorang... kalau tak caya cubalah stalk dulu. hehe

pakej photoshoot murah

Asyraf 

GRADUATION OUTDOOR PHOTOSHOOT
RM80 PER HOUR 
UNLIMITED PHOTO 
FREE FRAME 8RW


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, August 17, 2014

#Support Gaza Shawl - Ekspresi sokonganmu

Assalamualaikum

Tercetusnya peperangan di Palestine menyebabkan ramai di antara kita iaitu umat islam  ingin bersama-sama menunjukkan sokongan dan keperihatinan terhadap penduduk Gaza terutamanya. Masyarakat islam kita sekarang ini telah mempunyai kesedaran yang tinggi dalam menunjukkan sokongan masing-masing terhadap negara islam lain yang dizalimi. Oleh itu terdapat pelbagai cara yang boleh dilakukan oleh kita dalam membuktikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada mereka.


Secara peribadi, usaha fizikal yang Rara jalankan adalah dengan cara menjual #selendang gaza untuk memberi sumbangan kewangan kepada penduduk gaza dengan cara mendermakan sebahagian daripada hasil jualan selendang ini kepada tabung kemanusiaan Palestine yang terpilih. 



Material : Satin + Valentino
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
 Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..


Material : Satin + Valentino
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..


Material : Satin + Valentino
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..


Material : Satin + Valentino
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..

Semoga hasil jualan yang didermakan ini akan selamat sampai buat mereka yang berhak dan memerlukan terutama kanak-kanak, bayi, orang tua yang tidak bersalah dalam peperangan itu. Aminnn..


Material : Satin + Valentino
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..


 1) Chiffon jahitan benang bawah
2) Chiffon jahitan benang atas
3) Satin + Valentino 
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..


Chiffon :) 
Harga : RM39 tidak termasuk postage
Postage : RM6
C.O.D : Kota Bharu & Wakaf Bharu
Berminat? Whatsapp/sms 01127799383
Selamat menderma..
Lillahita'ala..
:)


Whatsapp/sms 01127799383

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Homestay Sewa Area UPSI / Tg Malim

Assalamualaikum

Bulan 9 tak lama lagi anak kandung suluh budiman (penuntut upsi) yang telah tamat pengajian pada bulan 6 lepas akan kembali ke UPSI untuk hari jubah masing2. Jadi, pasti ramai yang sedang tercari-cari homestay murah untuk disewa atau guesthouse untuk penginapan seisi keluarga yang akan datang meraikan hari mengambil scroll ijazah ni. Kan? Sama la kita ^_^ 

Kepada kawan2 yang tengah cari homestay/guesthouse yang dekat dengan UPSI,disini ada homestay yang sesuai dengan we olls.

Homestay Cikgu Rose /  Zaki 

-lagi murah dari sewa hotel!!

-5 minit ke UPSI kampus lama dan baru.

-Lokasi: Kota Malim Prima

-Check-in dan check-out dari 12am sehingga 5pm

-selesa utk 7 org menginap.
(mak,ayah,abang,kakak,adik,tokwan,tokki,tokcik)

Kemudahan yang disediakan :  ASTRO, Air-cond, tv, peti sejuk, dapur gas, cadar tilam yang selalu ditukar,
body shower gel, ubat gigi, blender, periuk nasi dan rumah yang sangat bersih.

Harga : RM160 sahaja (per-night)




Call:
 Cikgu Rose: 012-6897523.
 Cikgu Zaki: 012-6146220.

*Homestay ini juga sesuai untuk penginapan kenduri kahwin, part-time student, serta mereka yang berkursus.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, August 13, 2014

Blogger kekalkan tradisi hantar kad raya

Assalamualaikum

Wow panjang pulak tajuk entry kita... :) Alhamdulillah tahun ni kita semua dapat menyambut hari raya dengan gembiranya.. Walaupun negara kita dilanda pelbagai masalah dan ancaman tahun ni, namun dengan kasih sayang Allah, sekurang-kurangnya kita disini masih dapat menyambut lebaran kan. Berbanding dengan keluarga mangsa tragedi MH17.. Misteri MH370..termasuk dengan saudara islam kita di Palestin.. Hmm. 

Bersyukurlah kita 

Berbalik kepada perkara utama, tahniah kepada blogger-blogger Malaysia kerana telah berjaya mengekalkan tradisi menghantar kad raya kepada rakan masing-masing ! Dekat nak raya hari tu, facebook penuh je dengan post2 riang daripada rakan2 fb yang dapat kad raya daripada blogger.(Termasuklah penulis ni) Tapi Rara percaya orang lain yang bukan blogger pun ada jugak masih hantar2 kad raya ni kan.


Kad raya yang gambar kartun tu daripada kawan sekolah dulu. Tengkiu my dear Fatihah. Love u... xoxo !




www.ladyaina.com  (Ainaa Roseberry)




www.tyasalmid.com (Tya Salmid)



therylisanurulain.blogsot.com (Lisa/ Mawar Biru)




www.kisahemasputih.com (tahun lepas punya. Saja nak tambah kat sini :)


Tahniah dan terima kasih u all, sebab kekalkan tradisi ni walaupun dengan kad yang lebih up-to-date iaitu kad raya ada muka sendiri atau nombor whatsapp/wechat serta link blog masing2..terutama blogger. well done..

Terima kasih semua kawan2 yg sudi bagi kad. Rara simpan elok2 ni. Walaupun sekarang zaman 'e-card' - orang hantar kad ucapan melalui laman sesawang facebook,twitter,whatsapp,wechat,line,viber,bla bla bla bla tapi tak salah kalau kita kekalkan tradisi menghantar kad secara manual ni. Lebih bermakna sebab banyak effort yang digunakan bermula dari design corak kad..fikir nak tulis apa di kad..beli sampul surat..beli setem..masukkan kad dalam sampul..tampal sampul...tampal setem.. pegi pejabat pos.. haaa... effort tu la yg lebih bermakna !

Rara? Tak buat.. tak ada bajet tahun ni. Ekekekeke =P Jadi, kepada kawan2 blogger dan bukan blogger yang hantar kad raya pada Rara, insyaAllah kalau ada rezeki lebih.. lain tahun Rara balas kad raya awak2 semua.. love u ! 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Cool Hijab - Serum rambut khas untuk orang cool

Assalamualaikum

Apa khabar semua?

Dua – tiga hari lepas, masa tengah mekap2 nak keluar dengan kawan, posmen datang.. lepas tu tertanya jugak la buat apa posmen datang ni?? -_- Haruz lar sebab nak hantar surat atau barang. Tak kan datang nak baiki sink tersumbat pulak =P Ada dua sampul yang dia letak dalam peti… Kad raya dan sampul berisi sesuatu.

Rupa-rupanya sampai sudah Serum Rambut Cool Hijab ! Terima kasih Halim Brothers. Alhamdulillah, ini kali kedua kita bekerjasama. Kali pertama jumpa budak muda ni, di Segmen Hai Blogger @ eWana.fm. Bagus budak ni… ada masa depan. Ngeeee J

Ok kita teruskan pembacaan. Lepas dapat serum ni, terus la buka nak cuba. Tapi sebelum tu baca dulu nota yang diberi. Katanya, gunakan 1-2 titis semasa rambut tengah lembap sedikit. Alang-alang rambut masih belum kering sepenuhnya, terus la apply.

Waaahhhhh..segarnyaaaaaaaaaaaaa… mcm minyak angin, tapi tak ‘panas’ . Selesa beb..i tell u…cool jer. Bila dah pakai beberapa saat, tak bau macam minyak pun..rasa lega macam orang pening diurut-urut. Hebat hebat hebat.. kagum dengan pencipta formulasi serum ni. Yeahh.


Serum rambut ini memang sesuai bagi orang yang ada rambut, (Sorry abam botak, this one will never impress you) terutama bagi kita-kita yang berhijab dan anda-anda yang naik motor pakai helmet…kira macam mat rempit yang ikut undang-undang jalan raya pun sesuai jugak la pakai serum rambut ni. Ganti minyak rambut u olls yang bau macam cat Nippon tu =P

Baiklah, ini review pertama Rara, nanti saya akan review lagi untuk senaraikan kelebihan Cool Hijab ni… ok?

Bagi yang tidak sabar untuk mencuba, boleh lah call//sms//whatsapp

Hafiz Mansor
No : 010-7710070
Website : www.coolhijab.com

Atau

Halim Brothers
No : 017-3381740
Website : halimbrothers.com


Selamat mencuba yaa

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts