Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Wednesday, August 13, 2014

Blogger kekalkan tradisi hantar kad raya

Assalamualaikum

Wow panjang pulak tajuk entry kita... :) Alhamdulillah tahun ni kita semua dapat menyambut hari raya dengan gembiranya.. Walaupun negara kita dilanda pelbagai masalah dan ancaman tahun ni, namun dengan kasih sayang Allah, sekurang-kurangnya kita disini masih dapat menyambut lebaran kan. Berbanding dengan keluarga mangsa tragedi MH17.. Misteri MH370..termasuk dengan saudara islam kita di Palestin.. Hmm. 

Bersyukurlah kita 

Berbalik kepada perkara utama, tahniah kepada blogger-blogger Malaysia kerana telah berjaya mengekalkan tradisi menghantar kad raya kepada rakan masing-masing ! Dekat nak raya hari tu, facebook penuh je dengan post2 riang daripada rakan2 fb yang dapat kad raya daripada blogger.(Termasuklah penulis ni) Tapi Rara percaya orang lain yang bukan blogger pun ada jugak masih hantar2 kad raya ni kan.


Kad raya yang gambar kartun tu daripada kawan sekolah dulu. Tengkiu my dear Fatihah. Love u... xoxo !




www.ladyaina.com  (Ainaa Roseberry)




www.tyasalmid.com (Tya Salmid)



therylisanurulain.blogsot.com (Lisa/ Mawar Biru)




www.kisahemasputih.com (tahun lepas punya. Saja nak tambah kat sini :)


Tahniah dan terima kasih u all, sebab kekalkan tradisi ni walaupun dengan kad yang lebih up-to-date iaitu kad raya ada muka sendiri atau nombor whatsapp/wechat serta link blog masing2..terutama blogger. well done..

Terima kasih semua kawan2 yg sudi bagi kad. Rara simpan elok2 ni. Walaupun sekarang zaman 'e-card' - orang hantar kad ucapan melalui laman sesawang facebook,twitter,whatsapp,wechat,line,viber,bla bla bla bla tapi tak salah kalau kita kekalkan tradisi menghantar kad secara manual ni. Lebih bermakna sebab banyak effort yang digunakan bermula dari design corak kad..fikir nak tulis apa di kad..beli sampul surat..beli setem..masukkan kad dalam sampul..tampal sampul...tampal setem.. pegi pejabat pos.. haaa... effort tu la yg lebih bermakna !

Rara? Tak buat.. tak ada bajet tahun ni. Ekekekeke =P Jadi, kepada kawan2 blogger dan bukan blogger yang hantar kad raya pada Rara, insyaAllah kalau ada rezeki lebih.. lain tahun Rara balas kad raya awak2 semua.. love u ! 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Cool Hijab - Serum rambut khas untuk orang cool

Assalamualaikum

Apa khabar semua?

Dua – tiga hari lepas, masa tengah mekap2 nak keluar dengan kawan, posmen datang.. lepas tu tertanya jugak la buat apa posmen datang ni?? -_- Haruz lar sebab nak hantar surat atau barang. Tak kan datang nak baiki sink tersumbat pulak =P Ada dua sampul yang dia letak dalam peti… Kad raya dan sampul berisi sesuatu.

Rupa-rupanya sampai sudah Serum Rambut Cool Hijab ! Terima kasih Halim Brothers. Alhamdulillah, ini kali kedua kita bekerjasama. Kali pertama jumpa budak muda ni, di Segmen Hai Blogger @ eWana.fm. Bagus budak ni… ada masa depan. Ngeeee J

Ok kita teruskan pembacaan. Lepas dapat serum ni, terus la buka nak cuba. Tapi sebelum tu baca dulu nota yang diberi. Katanya, gunakan 1-2 titis semasa rambut tengah lembap sedikit. Alang-alang rambut masih belum kering sepenuhnya, terus la apply.

Waaahhhhh..segarnyaaaaaaaaaaaaa… mcm minyak angin, tapi tak ‘panas’ . Selesa beb..i tell u…cool jer. Bila dah pakai beberapa saat, tak bau macam minyak pun..rasa lega macam orang pening diurut-urut. Hebat hebat hebat.. kagum dengan pencipta formulasi serum ni. Yeahh.


Serum rambut ini memang sesuai bagi orang yang ada rambut, (Sorry abam botak, this one will never impress you) terutama bagi kita-kita yang berhijab dan anda-anda yang naik motor pakai helmet…kira macam mat rempit yang ikut undang-undang jalan raya pun sesuai jugak la pakai serum rambut ni. Ganti minyak rambut u olls yang bau macam cat Nippon tu =P

Baiklah, ini review pertama Rara, nanti saya akan review lagi untuk senaraikan kelebihan Cool Hijab ni… ok?

Bagi yang tidak sabar untuk mencuba, boleh lah call//sms//whatsapp

Hafiz Mansor
No : 010-7710070
Website : www.coolhijab.com

Atau

Halim Brothers
No : 017-3381740
Website : halimbrothers.com


Selamat mencuba yaa

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts