Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, August 21, 2014

Cara Pakai Tudung Ruffle

Assalamualaikum

Sejak dulu lagi, kaum hawa memang tidak pernah terlepas pandang akan kepelbagaian  bio style tudung kan? Lepas satu, satu lagi keluar style baru. Daripada tudung bawal ke tudung awning, selendang, halfmoon, tudung instant, dan macam-macam lagi lah. Jenuh kalau nak senaraikan one by one. Bertuah jadi wanita, tidak bosan dalam fesyen, ada saja perubahan. :')

Support Gaza Shawl disini --- support-gaza-shawl-ekspresi-sokonganmu

Dan malam ni, Rara nak kongsi dengan pembaca tentang tudung ruffle yang tengah selesa berada di pasaran sekarang. Tudung ruffle ni adalah hasil inovasi daripada tudung bawal jer. Ada yang memang guna 100% material bawal, ada juga yang guna material lain. Yang istimewanya, tudung ruffle ada layer- beralun indah bila dipakai. Potongan tudung ni pula, macam tudung halfmoon, so tak perlu risau, tak mudah senget.

Terima kasih bff yang comel putih gebu Mariatul kerana sudi bagi gambar untuk Rara share kat blog ni. Tq Mar, jasamu ku kenang!

Jom belajar dengan gambar ni.

Cara Pakai Tudung Ruffle macam Shawl 

1. Pakai inner neck untuk tudung lebih kemas terletak & elak aurat terdedah
2. Letak atas kepala. (pun nak cakap ;p) 
3. Letak tudung tu 1 panjang...1 pendek.. yang bahagian pendek tu, biar lepas bahu. Kalau nak lebih kemas, pin kat situ. 
4. Ambil yang panjang, angkat ke sebelah
5. Pin kan dengan brooch kesayangan u all 
6. Dah siap pin :) *saje kan step ni! 
7. Siap ! Elok terbentuk... kan 

*8 Comelnya i. 
*9 I budak uduh. hahaha (Larikkkkkkkkkkkk) 

Baiklah...sekian saja tutorial cara pakai tudung ruffle. Selain daripada pakai cara shawl ni, boleh juga nak pakai cara tudung fareeda, tudung bawal, dan lain2 seperti yang dinyatakan di atas tadi. 

See you people ! 





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts