Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, August 22, 2014

Perbezaan 2010 & 2014 - Mastura Rara

Assalamualaikum

Buat makluman diri sendiri, aku telah pun tamat pengajian peringkat ijazah pada dua bulan yang lepas ! Namun terlalu banyak perkara yang menarik perhatian aku sebelum ni sehinggakan aku hampir lupa untuk mengucapkan syukur pada Allah S.W.T yang selama ini telah dan selama-lamanya akan menjaga aku sehingga berjaya juga aku habiskan pengajiaan selama 4 tahun di UPSI, Perak..

Alhamdulillah.. Kalau adik-adik nak tahu, lepas saja tamat pengajian, u all akan rasa ringan otak semacam jer…hehe… mungkin sebab sudah tidak perlu lagi menyimpan sebahagian daripada bahagian dalam otak ni untuk perkara-perkara ilmiah. Mungkin?! Dah tak perlu risau tentang assignment yang banyak, dah tak perlu jimat duit agar tidak makan megi di hujung semester, dah tak perlu belajar untuk test dan exams, dan yang paling lega buat aku, dah tak perlu risau akan keadaan dan kesihatan keluarga di kampung…. J 

Malam ni rasa teruja sangat nak share gambar diri sendiri pada minggu pertama di UPSI sewaktu 2010 dan gambar minggu terakhir di UPSI pada 2014.Jeng jeng jeng…. Hahaha

-2010-
Hi ! Sy junior. Baru je lepas minggu suai kenal. Hai UPSI




-2014-
Hi ! Saya senior. Lepas submit tesis ni, balik kampung. Bye UPSI



                                                  
                                                    2010                                                             2014


Tudung
Shawl. Cara pakai shawl ada 1 jer. Maklumlah, style shawl baru mula menular dalam kalangan remaja masa ni.
Masih suka pakai shawl sampai sekarang, cuma dalam gambar ni pakai bawal sebab masa ni nak pegi jumpa pensyarah, hantar thesis. Boleh je pakai shawl, tapi rasa macam tak formal. (Alah macam pakaian formal sangat =p) Innocent sangat depan lect, bertudung bawal brooch kiri kanan chu olls. 

Kening
Cukoq. Waaaaaa pasaipa dulu aku tak tau kata cukoq kenin tu harem? -_- jahilnya !!
Dalam gambar ni kening asli, tapi dalam gambar lain di instagram, kening mcm shin chan, ikut trend konon.

Muka
Jerawat. Sebab hormone tengah sesuaikan diri dengan tempat yang baru, air paip baru, makanan baru, semua lah baru
Tak ada jerawat. Sebab amalan pemakanan yang baik, pengambilan Emilay Clear Spot secara berkala, dan emosi yang stabil. Tapi ada black head atas idung.

Weight
4*
3*

Favourite Colour
Pink !
Masih obsess dengan pink namun tahap yang boleh dikawal.

Shoes
Kasual pink B.U.M equipment
Crocs pink RM9.90

Handbag
Black. My mother belikan.
Pink. Dapat percuma lepas jadi model bag untuk bisness online orang

Handphone
Pink. Nokia
Still Pink. Nokia. Cuma sekarang ada tablet. asus

Personal Status
Single. Dia curang. Dia kata girlfriend baru dia lebih baik. 
Single. Dia tarik diri. Dia kata dia aku terlalu perfect. 

Accessories
Gelang getah hitam. Jam hitam. Rantai hitam. (tapi tak nampak). Sebab dulu aku fanatic dekat Avril Lavigne. Inilah hasilnya !
 -_-
Masih teringin nak pakai rock2 macam Avril tetapi kematangan membuatkan aku lebih rasional dalam pemilihan aksesori. Dalam gambar ni tak pakai apa2 aksesori sebab nak jumpa pensyarah je pun. Tapi kalau pegi event or jalan2 pakai lah jugak kadang2 gelang yang feminine sebab dah minat Taylor Swift.


Hehe... engkorang pula macam mana? Share la :') Kelakar tengok diri sendiri yang dulu.. yang sekarang pun kelakar jugak.. tapi walau apa pun yang berlaku, aku bangga dengan diri aku sendiri. Aku benar-benar jadi apa yang aku patut jadi. Syukur. Kisah suka aku sentiasa berada dalam ingatan dan kisah duka aku sentiasa jadi teladan yang tak akan aku ulang,. Dua2 amat bermakna.

Alhamdulillah bulan 9 nanti aku akan kembali ke UPSI untuk konvo. Jemputlah datang bagi saya teddy bear dalam jambangan bunga ya ! muehehehe

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts