Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, December 11, 2014

Tutorial Pakai Shawl Mutiara oleh Mastura Rara

Assalamualaikum

Alhamdulillah  hari ini Rara ada sedikit masa untuk diluangkan bersama pembaca blog Rara ni. Jadi, petang tadi Rara dah siapkan satu tutorial khas untuk hijabista-hijabista yang baca blog rama2 ni ! :) Tutorial pakai selendang mutiara sponsored by Irrara Label. --> ig shop aku dan partner ^_^ @irraralabel

Selendang mutiara ini adalah bermaterial chiffon dan bidang besar sedikit berbanding bidang shawl biasa. So, memang menutup bahagian yang perlu ditutup. Istimewanya shawl ini, dihujungnya ia dijahit secara ruffle rapat dan bertindih. Selain itu,terdapat susunan mutiara (manik bulat putih) yang ditindik khas untuk memastikan pemakainya tampak berseri-seri seperti tuan puteri yang memakai crown mutiara... wahh ! hehe. Style hijabista sekarang la kan ber 'crown-crown' bagai ni. Crown yang simple, nampak comel dan manis kan. Tak der lah nampak overrr sangat kauuu... :) sweetsweet gitu. Kalau u girls pakai lagi sweet tahap aiskrim kelapa extra susu. Yummy ! 

Ok jom layan tuto.

1. Capai selendang mutiara anda 


2. Letakkan selendang di atas kepala seperti biasa satu bahagian pendek dan satu bahagian panjang


3. Pin bahagian bawah dagu 


4. Letakkan bahagian bermutiara di atas kepala dan pastikan ia berada di tengah-tengah dan sematkan dengan jarum.   
(Boleh juga mutiara diletakkan bahagian tepi, mengikut citarasa sendiri) 


5. Kemaskan bahagian depan dan pinkan di bahu dengan brooch/jarum 


6. Bahagian belakang akan automatically jadi terbentuk 3 segi seperti ini. Mudah ! :) 


Siap ! 
Selamat mencuba you all. Kalau nak order tudung macam ni, boleh hubungi Rara di 01127799383 atau pm fb Mastura Rara. 
Kalau nak tengok pilihan-pilihan warna yang ada, jemputlah singgah di ig @irraralabel. Terima kasih :) 


IRRARA LABEL  




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts