Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Wednesday, December 17, 2014

Catatan Matluthfi

Assalamualaikum

Sebenarnya, aku menghadapi sedikit kesukaran dalam mengeja nama matluhtfi ni. Aku harap, aku bukan satu-satunya yang eja nama mathlufi ni salah. Matluhfi. matlufti. Ejaan sebenar adalah Matluthfi. Eh stress la macam ni ! :( huhuu...

Bila dapat tahu beliau (guna beliau untuk make sure tak salah eja nama beliau) keluarkan buku dia sendiri, aku tersangatlah teruja kerana otak aku ni bakal diisi oleh ilmu-ilmu baru lepas ni. haaa. So aku tanpa membuang masa, terus order online buku Catatan Beliau. Masa tu aku tengah scroll facebook, ada iklan yang promote buku catatan beliau ni. So dengan pantas dan tanpa berfikir,  terus bank in dan beberapa hari kemudian, alhamdulillah sampai jua buku idaman. Ekceli, bukan nak perasan tapi aku ni memang jenis suka membaca weh, cuma kalau buku untuk final exam je aku malas sebab buku tu terlalu sarat dengan ilmiahnye, jadi aku tak rasa otak aku mampu menyedut semua ilmu yang ada dalam buku ilmiah tu. Tapi untuk buku mat beliau ni, aku baca, khatam, ulang baca, ulang khatam banyak kali sebab dia ada humor dan tarikan serta gaya bahasa tersendiri. Heee..

Muka depan buku Catatan Matluthfi
Catatan Matluthfi sudah berada dalam genggaman !
Catatan Matluthfi
 Kalau korang nak tahu, aku pernah la tulis pasal  Matluthfi ni kat blog ni.. masa tu dia datang UPSI. Yeayyy suka angat tapi aku tak boleh pegi :( tapi takpe, bacalah kalau sudi mat-luthfi-di-upsi dan anwar-hadi-di-upsi.


 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sesi Photoshoot dengan Utusan Malaysia

Assalamualaikum

Julai yang lepas, Rara telah pun diberi peluang untuk featured dalam akhbar Utusan Malaysia bagi kolumn Blogger Pilihan. Alhamdulillah, 4 tahun jadi blogger baru kali ini 'diintai' . Tau ? hehe. Sesi photoshoot dengan Utusan Malaysia ini dikendalikan oleh Encik Rosni. First time jumpa, dia profesional dan senang dibawa berbincang mengenai 'pose' yang dimahukan. Maka, sesi photoshoot berjalan dengan lancar tanpa masalah.

Pada hari sesi photoshoot ini, Rara ditemani oleh BFFs iaitu Mariatul dan Arif. Terima kasih BFFs,kalau tanpa u olls, i olls mesti kekok2 sebab tak biasa lagi shoot dengan orang lain. Kalau ada korang tak pe laa.. hilang sikit rasa segan tuh. Walaupun Rara engkorang ni bukan dalam kategori pemalu pun. Hee. TQ,

Arif ni memang seorang jurugambar sebenarnya, Rara pernah shoot dengan dia beberapa kali. U all boleh check di page blog Rara ni dalam  | Photo_shoot | Jadi, dia pun shoot Rara sekali lah :) Suka-suka katanya. Lagipun mariatul pula memang seorang talent/model. Memang tak rugi lah bawa kamera kan.. jom photoshoot !

Gambar-gambar di bawah adalah gambar dari kamera Arif. Rara tak ambil salinan dari kamera Encik Rosni sebab segan dan taknak nak menyusahkan dia, lagipun ia adalah hak cipta terpelihara... haaa... kalau dengan Arif ni, awal-awal lagi dah minta izin.

Jurugambar : Arif 
Lokasi : Taman Perbandaran Tengku Anis Kota Bharu 





Kemain kau..Rara...
haha.. 

Kemudian this part more interesting.. shoot dengan adanya BFF di sebelah. Cantik kan budak Mar ni. heee. 




 Happy moment it is ! 

So inilah papernye..hehe.... nanti kalau ada masa, Rara akan tempekkan lagi picture yang zoom gambar Mar dengan Arif. Di entry yang lain so that ia nampak dua org bff ni sangat istimewa sampai Rara sanggup buat entry khas untuk mereka ! hehe.. wait n see yea.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts