Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Sunday, October 1, 2017

Barang kemas & perak ukir nama terbaru di pasaran

Assalamualaikum

Laju betul masa berlalu..sedar tak sedar, dah hampir 7 bulan Rara pakai rantai perak ukir nama yang comel ni...


Hampir setiap hari juga lah rantai ni Rara pakai.. ada je kat leher. dan sampai hari ni juga lah, warna perak rantai ukir nama Rara ni masih utuh macam yang baru punya..  Sebab itu lah, hari ni Rara rasa macam nak buat review sikit  tentang rantai ni.. Nak beritahu anda semua bahawa tak rugi kalau kita miliki rantas ni..Puas hati sangat ! Rara nak syorkan pula pada kawan-kawan.. yang mana suka aksesori tu.. jom kita beli di Asia Silver Shop ni pulak k. Jom


Rambang mata betul bila buka facebook page ASIA SILVER SHOP... semua cantik wei.. bukan jenis perak saja yang ada, emas sadur pun ada tau... yang paling istimewa, mereka keluarkan rekaan-rekaan terkini yang mengikut citarasa pengguna pada masa itu... contohnya sekarang ni tengah hot dengan gelang duit-duit kan.. jadi, Asia Silver Shop pastilah tidak ketinggalan untuk menyediakan anda barang kemas trend terbaru tu ! :) Sapa belum order lagi gelang duit-duit ? Order sekarang kay ! 

Gelang duit-duit,citarasa pengguna kini 

Sebelum ni, Rara pernah blog-kan pasal Asia Silver Shop ni.. jadi kalau kawan-kawan nak tengok semula contoh-contoh rekaan barang kemas perak dan emas sadur, boleh baca entry ni.. 


Hope entry itu dapat memberi anda idea nak beli aksesori yang mana satu nanti. Oh ya, Pada pendapat Rara lah kan, kanak-kanak lah paling sesuai kalau nak pakai emas sadur... sebab apa tau? Sebab.. kanak-kanak kan berisiko tinggi untuk hilangkan barang kemas yang dia pakai.. hehe...macam adik Rara sendiri lah.. hilang dah gelang kaki anak dia tu. Huhuhuhu. Emas ori pulak tu. Adeiiii sayang betul. Lepas ni Rara nak suggest dekat adik Rara tu.. untuk anak dia Shasharina tu, pakaikan emas sadur je..Takde la terkilan sangat kalau hilang lagi kan. Haaaa  bijak ke bijak? Begitulah adat nak bergaya.. nak cantik..nak melaram...boleh, tapi selalu lah kena berwaspada dan buatlah pilihan yang terrrbaik ! Pesanan ikhlas dari kak Rara kau.

 My necklace and me is a love. 

Jika anda berminat untuk mendapatkan aksesori daripada ASIA SILVER SHOP, dengan pantasnya anda boleh rujuk sini k :) 

Facebook page : ASIA SILVER SHOP
Instagram : @asiasilvershop

Untuk pembelian online dan tempahan..whatsapp : (EYRA)
Untuk direct inbox, click link di bawah :
Lokasi : 
G-L1-22, GROUND FLOOR, BAZAR TUAN PADANG, LOT 962, SEKSYEN 11,15000 Kota Bharu Kelantan


Jangan lupa hubungi mereka ya ! Till we meet again. XOXO ! ~ Mas 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, May 15, 2017

Tahniah Fattah Amin Bintang Paling Popular ABPBH 2017 | Dapatkan buku & novel Fattah Amin disini !

Assalamualaikum

Tahniah kepada Fattah Amin kerana memenangi anugerah  Bintang Paling Popular ABPBH 2017 . Dah agak dah dia akan menang, sebab nama dia memang letopp meletop top top top sekarang kan. Haters yang mencaci tu sebenarnya telah menaikkan lagi reasons why orang should vote for him. Huhu. Aku tak minat Fattah Amin, dan aku juga tak benci Fattah Amin. #kelakarkan? (Buka muka surat **) Buat semua peminat Fattah Amin, good jod. Berbaloi korang undi. Huhu. 

  
Hadiah buat peminat 

 

Mesti dah ramai tahu kan, pelakon,pengacara dan penyanyi ini juga telah melebarkan sayapnya menjadi penulis buku & novel pula. Buku beliau yang pertama penuh kontroversi dan menjadi tular di media sosial sejak kebelakangan ini. Ada yang mengecam, dan ada yang menyokong. Huhu. Emang begitulah kehidupan yaaaa.... Apa-apapun, segala suka duka yang dilalui oleh jejaka kacak ini tidak mematahkan semangat beliau untuk terus berada di industri hiburan tanah air kita ini.. Korang dah baca ke buku Fattah Amin? Aku baru nak baca ni.

 
 NOVEL WANITA TERAKHIR 

 99 KATA KATA QALIF MOODEN 

Kepada anda yang belum mendapatkan buku dan novel beliau, anda boleh lah beli di ig shop kawan Rara ni.  Contact nombor di bawah, Rara jamin anda akan dilayan dengan serta merta dan dengan harga yang berpatutan :)

No telefon/WhatsApp :  019 494 7567 (Qiqiey)
email : qiqiey_smiley64@yahoo.com
Ig : by_qiqieykhairuddin

Buku yang dijual oleh Qiqiey ni semua ready stock tau ! So korang tak perlu tunggu lama-lama untuk memilikinya.. Contact her, bayar, pos, dapat, and enjoy your reading :) Yang mana peminat fanatik Fattah Amin termasuk Lofatah, korang wajib ada buku ni. Buktikan yang korang tu suppoters yang bagus k. hehe.. Penghantaran ke luar negara pun boleh, tak ada masalah. Kot-kot la ada yang sedang bermastautin di London ke, tengah belajar di India ke...Indonesia ke..Brunei.. boleh order.. Qiqiey boleh pos untuk anda.  So jika anda berminat untuk menjadikan buku Fattah Amin ni sebagai koleksi dan bahan bacaan santai, jangan segan silu hubungi nombor yang diberi okay. Enjoy :)

 

No telefon/WhatsApp :  019 494 7567 (Qiqiey)
email : qiqiey_smiley64@yahoo.com



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, May 12, 2017

Hashtag throwback

Assalamualaikum

Baca tajuk pun dah tahu kan, hari ni entry bergambar yang throwback je.. hehe. Bukan tak ada bahan lain, ada je. (sampai confuse nak update ke tak) Tapi tetiba rasa nak tb outing kami 3 bulan lepas. So perkenalkan... kawan-kawan Rara.. hehe.

Mek Cah (Hazanis) 
Nur (Wan Nur) 
Qiqi (Qiqiey Khairuddin) 
Mar (Mariatul Faridah) 

Usually, ada lagi sorang iaitu Anis Zahirah tapi masa ni beliau sedang berada di luar negeri. Huhu. Hai Anis, nanti kita dating lagi yeee.

Dah lama tak jumpa kawan-kawan sebenarnya, sebab masing-masing ada life sendiri kan, macam Sasa ngan Nur tu, sibuk dengan bisness plus jaga anak. Hihi. Mar sibuk ngan bisness dia, Qiqi? Sibuk dengan kerja and study dan Rara masa ni sibuk jaga perut..baru balik dari Sabah (Mengandung almost 9 bulan dah wei. Haha) Masa ni Rara ada di Kelantan sebab dah mula cuti bersalin. So dapatlah jumpa kawan-kawan semua.. Hee. 



Sasa, Rara & Nur 

Melayan anak Nur :) 

 wefie :)


Oh ya, Mar masa ni sedang pregnant juga... dalam  6 or 7 bulan kalau tak silap. (Sekarang dalam pantang dah) 



Anak-anak penyeri suasana hehe. Geram tengok bebudak comel ni, rasa nak kunyah-kunyah je ! Licha and Medina, muahhhh! 


Outing kami tak lama sangat pun, yela mana leh nak lama-lama macam anak dara dulu dah. Ada anak dan suami untuk diberi perhatian lebih. hehe. Lepas makan2, gosip2, wefie2,window shopping sikit, balik ler. 

Well thanks girls for your precious time, hope to see you again next time. Till we meet again.. Outing kali ni Rara dapatlah serba sedikit ilmu menjadi mak yang disampaikan percuma oleh ummi Mek Cah dan Ummi Nur ni.. heee. 

Adios ! :) 

Credit : Pictures from handphone korang.. Gallery whatsApp. Haha. #throwback 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, May 11, 2017

Short Update

Assalamualaikum

Hi new readers. Welcome to my blog 😊

Wish you have an awesome day ahead.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, February 18, 2017

Barang Kemas Perak Asia Silver Pilihan Terkini !

Assalamualaikum

Hai pembaca-pembaca kesayangan sekalian.. Mana-mana wanita, mahupun gegadis, pasti tidak lari dengan fitrah sukakan perhiasan terutama barang kemas. Betul tak? Excited sangat hari ni Rara nak bercerita tentang barang kemas kegilaan ramai ni.. opps bukan barang emas tulen tu ye, kali ni special sikit sebab kita akan cerita tentang BARANG KEMAS PERAK SADUR EMAS daripada ASIA SILVER SHOP ! Wah.. Bagi adik-adik yang keliru tentang jenis perhiasan ni, mari Rara explain sikit apa bendanya ini. Sabar....

Barang kemas perak sadur emas ni adalah perhiasan yang diperbuat daripada perak 925 yang ditempa mengikut design yang dikehendaki planggan dan  kemasan terakhirnya adalah mensadurkan perak tadi ke dalam cecair emas. WOW... Bagi kaum lelaki Islam, mereka haram memakai emas jadi sangat sesuai untuk mereka mencuba perhiasan perak sahaja ya.. Jangan sesekali menyerupai perhiasan wanita tau. Haram :) Cewahh i olls. Kaum hawa pun ada juga kan yang lebih minat perhiasan perak berbanding emas, tapi tak apa, hari ni  dua-dua item  itu Rara akan perkenalkan pada anda semua. Semua perhiasan yang Rara review hari ini adalah dari Asia Silver Shop. Satu jenama yang telah lama bertapak di dunia perniagaan ni. 

Di Asia Silver Shop, anda boleh pilih design dan tempah ukir nama pada eksesori yang anda suka. Barang-barang yang dijual pula sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina. Terdapat pelbagai jenis perhiasan yang boleh anda dapati di Asia Silver Shop ini, antaranya :
Rantai leher 
Rantai tangan 
Gelang silang
Cincin silang
Subang
Rantai kaki
Brooch
Butang baju melayu
Neck tie clip
Key chain
Loket 
dll
Sebelum Rara bawa anda meneroka barang kemas lain, mari kita cuci mata tengok aksesori yang diperbuat daripada perak dahulu. Jumm. 
(KOLEKSI BARANG KEMAS PERAK UKIRNAMA/CUSTOME MADE)

Rantai leher ukir nama perak yang di tempah khas oleh penggemar perak

Cincin ukir nama, sangat menarik pattern dia 

Anda boleh request ikut citarasa sendiri. 

Pattern begini biasanya digilai kaum wanita muda, gadis-gadis dan kanak-kanak. Cun nya ! Gelang perak berserikan pearl warna warni yang bakal menarik perhatian sesiapa yang memandangnya ! :)  

Cincin jiwa muda.. pasti pemiliknya seorang yang stylo dan sempoi..

Loket untuk anak perempuan awak 

Rantai leher untuk kesayangan 

Butang baju melayu aku mana Pah?? 
Sesuai untuk dihadiahkan pada ayah, suami, encik tunang, pakwe.. baru kacak pegi solat Jumaat 

Bangle lelaki, bercorak simple but nice.

Sweet couple... ! Cincin couple katanya 

Pin tudung anda ! Lepas ni pasti tak ada orang boleh buat-buat terambil dah kalau ukir nama siap-siap. Hehe.


Cantik lar cincin dia.. peminat perak, apa tunggu lagi?? =)

Rantai leher berloketkan diamond ini sungguh elegen dan feminin kan :)

Model menggayakan gelang,cincin, dan rantai leher perak dengan corak yang up to date

Okay, enough untuk barang perak. Sekarang Rara nak tunjukkan antara pattern-patern yang ada untuk barang perhiasan emas sadur pula. Bagi yang nak cepat, readymade, Jom cuci mata..Raya akan menjelma, so boleh lah fikir-fikir design yang anda berkenan untuk digayakan pada hari lebaran nanti.

(KOLEKSI BARANG KEMAS  EMAS SADUR)

Barang kemas yang digayakan oleh model di gambar bawah adalah emas sadur yang diimport khas daripada Bangkok, Thailand. Rekaan yang ni betul-betul copy ori emas 916. Memang jadi kegilaan ramai wanita-wanita sekarang lah, sebijik sama mcm emas tulen kan. Kalau banding dengan emas korea, yang ini lagi nampak real barang emas ori. Memang orang tak boleh beza selagi tak pegi check kat kedai emas. Terbaik lah.. 

 
Rekaan yang halus dan teliti ini sesuai dengan citarasa penggemar emas sadur... cubalah hari ini ! 

Tak ubah seperti emas tulen kan? 

Design ini sinonim dengan wanita yang dewasa / telah berkahwin 

Rantai leher dan gelang sadur emas... sungguh menawan jika dipakai oleh kaum wanita yang berkarakter ringkas dan sopan 

Saduran emas yang teliti dan warna yang memukau 

Disebabkan ia bukan emas asli, pastilah jangka hayat dia tak sehebat emas asli ya. Namun, sebenarnya tempoh jangka hayat barang kemas ini bergantung kepada cara penjagaan dan pemakainya juga...Jika dijaga dengan baik ia boleh tahan sehingga berbulan-bulan malah bertahun-tahun pun. So tak rugi ye kawan-kawanku sekalian..Untuk pengetahuan lebih lanjut, klik sini untuk lihat langkah penjagaan barang kemas sadur :)


Orang kata, sekarang ni zaman Pak Jib. Di zaman ini, semua benda kena jimat dan bijak. Tambah-tambah lagi bila berkaitan dengan kos untuk  penampilan, fashion, dan termasuklah perhiasan diri. Selagi boleh jimat kita jimat okay. Tak perlu berhabis beribu riban semata-mata untuk nampak mewah dimata orang sedangkan hakikatnya berhutang. Oppsss. Tak syok lah macam tu kan. Dalam hal ini ada betulnya. Bab- bab berhias, perhiasan perak sadur emas ini sesuailah dipakai untuk bergaya kerana selain harganya lebih rendah, kita juga akan rasa lebih selamat, takde lah  terlalu takut jika barang kemas dicuri, dan andai kata la hilang,tidak lah terlalu terkilan memikirkannya. Hehe. Macam style makcik-makcik kat kampung, barang kemas yang mahal dan ori disimpan elok-elok, pakai bila perlu sahaja. Tapi untuk bersantai-santai, mereka lebih selesa pakai yang sadur emas sahaja.. Beringat-ingat sebelum kena katanya.

Barang kemas perak sadur emas ni juga sangat sesuai untuk dijadikan koleksi. Orang perempuan ni, suka bila dapat lihat barang kemas tersusun rapi, tinggal pilih je nak pakai yang mana time nak keluar kemana-mana nanti. Jadi kalau kumpul koleksi emas sadur, kos tak banyak. Dengan harga yang mampu milik, kita boleh memiliki pelbagai jenis corak dan ukiran. Untuk kanak-kanak pun Rara sarankan guna barang kemas sadur je sebab kalau jatuh, tak de lah menyesal sangat jiwa tu. hehe

Bagi orang lelaki, (perempuan pun sama) setiap kali tibanya hari jadi pasangan anda, hari anniversary, atau apa-apa hari istimewa, tak perlu lagi pening nak beli apa. Rara bagi idea, korang tempah je barang kemas daripada Asia Silver Shop. Pilih design atau request siap-siap nak macam mana, lagi sweet kalau korang ukir nama di barang kemas dia..So nampak wah ! istimewa sangat. Gitewwww. Tak percaya? Cuba dulu. Pasti kesayangan korang senyum meleret.. harga tak penting, yang lagi penting usaha korang tu untuk nampak sweet dan menghargai pasangan masing-masing.. Ni cadangan je la. Bukan paksaan. Hehe. Tapi bagi anda yang tidak suka menunggu lama untuk tempah silver atau emas sadur ukir nama, anda juga boleh pilih aksesori  ready made yang sedia ada tau. Boleh lah klik sini ye ! :) 
*************************************************
Okay cuba teka ini barang apa? 
Ini la necktie klip.. khas untuk kaum lelaki. Sematkan di tali leher anda supaya nampak lebih kacak dan bergaya! Jom gegirls beli kat pasangan masing-masing. heee.. 

Sebenarnya, Asia Silver Shop ni sudah lama mendapat tempat di hati para pelanggannya. Oleh itu, mereka sering membuka gerai jualan di beberapa event, karnival yang hebat-hebat supaya senang untuk pelanggan mereka membeli secara langsung. Misalnya, mereka telah giat menyertai aktiviti jualan di event dan karnival besar seperti TIMOR FEST, GEGEY FESTIVAL,WEDDING FEST,MERIAH RAYA BAZAAR,BEAUTY FEST,dan banyak lagi event2 lain. Rara sendiri pun pernah berkunjung ke booth mereka, memang cantik habaq hang. Cuma masa tu duit tak berapa  nak ada, so Rara tak beli. Kikiki. =) Cuci mata saja pun dah seronok tau ! Haha.. Meriah booth mereka ni;

 
Selalu penuh dengan pelanggan yang tertarik dengan barang kemas dan perak mereka. 


Antara artis yang memberi sokongan kepada Asia Silver Shop :) 

Penggemar perak & emas sadur sedang khusyuk memilih perhiasan mereka bersama jurujual Asia Silver Shop yang ramah dan sentiasa membantu pelanggan mereka membuat pilihan yang terbaik :)

 

Untuk pengetahuan semua, Asia Silver shop ni ada kedai di Kelantan, jadi bagi peminat barang perhiasan mereka, anda bolehlah walk-in di  premis mereka ini. Senanglah untuk anda melihat sendiri sample atau nak ambil barang yang siap ditempah tu yeee. Cuma bagi pelanggan yang jauh tu anda haruslah berurusan secara online macam biasa :)

Alamat kedai Asia Silver Shop : 
G-L1-22, GROUND FLOOR, BAZAR TUAN PADANG, LOT 962, SEKSYEN 11, 15000
KOTA BHARU,KELANTAN.
Jemputlah datang ye ! 
************************************************************************
(KOLEKSI CINCIN PERAK & CINCIN EMAS SADUR UKIR NAMA/CUSTOME MADE ) 

Aksesori ukir nama tampak lebih bergaya apabila dipakai terutama bagi wanita yang inginkan kelainan

Cincin emas sadur ukir nama dengan pelbagai design terkini ! 

Cincin merisik kah? bertunangkah ? Tampak manis apabila memakainya :) 

 

(KOLEKSI RANTAI LEHER DAN GELANG  EMAS SADUR CUSTOME MADE/UKIR NAMA) 

Kreatif... ada elemen 'love-love' di kiri kanan namanya :)

Pelbagai pilihan gelang tangan ukir nama emas sadur 

Pattern ini sepenuhnya disadurkan dengan cecair emas yang berkualiti dan tahan lama


Cutenya ! Rantai leher dan gelang tangan pattern 'comel' untuk wanita atau gadis yang manis ! Sesuai untuk kanak-kanak perempuan juga :) 

Gelang 'love' yang unik dan menawan hati si pemakai 

 Loket rantai yang nampak ekslusif ! 

(KOLEKSI SET GELANG & CINCIN EMAS SADUR)




Amacam, puas hati tak bila dapat cuci mata tengok barang eksesori? :) Untuk pembaca kesayangan Rara ni, kalau anda beli barang kemas Asia Silver Shop melalui CODE BLOG RARA, anda boleh dapat diskaun tau ! Senang je.. cara dia, bila anda contact Asia Silver Shop, cakap je saya dari blog RARA. So mereka akan bagi anda diskaun yang istimewa apabila membeli dengan mereka :) Best kan.. Jom jom. Jika berminat,  anda boleh lah cari atau hubungi mereka di : 

Nama page : ASIA SILVER SHOP
ig: @asiasilver
Official ig : asiasilverhq_official
(KLIK LINK YANG DIBERIKAN) 

NOMBOR  TELEFON: 
016 940 3330 (SHA) – PRODUK CUSTOM MADE
012 813 7330 (AZI)-CUSTOMER SERVICE
017-9496330 (FATIN)-PRODUK READY MADE

Well, lepas ni boleh lah ambil telefon tu, save number mereka. Kalau berminat, jangan segan-segan, hubungilah mereka. Pasti respon segera akan diberikan :) Selamat mencuba ya ! Till we meet again, Salam :)



Tags : Rantai leher,rantai leher nama,rantai ukir nama,rantai tangan,rantai tangan kanak-kanak,rantai tangan budak,gelang budak,gealng ukir nama,gelang silang,gelang berlian,gelang emas,gelang perak,cincin nama,cincin perak,cincin kahwin,cincin tuning,cincin untuk hadiah,cincin budak,cincin kanak-kanak,cincin silver 925,subang emas,subang perak,subang silver 925,anting-anting,earring,earing,gelang kaki,rantai kaki,kerongsang nama,kerongsang berlian,cincin couple,cincin murah,cincin bajet,gelang bajet,cincin silang ems,cincin berlian,hadiah untuk isteri,hadiah untuk suami,hadiah untuk anak,butang baju melayu,hadiah ulang tahun perkahwinan,hadiah tanda persahabatan,emas 916, kraftangan,pertukangan perak,aksesori perak 925,aksesori wanita,barang kemas wanita,perhiasan wanita,kesukaan wanita,tabiat wanita,keistimewaan wanita,lumrah wanita suka abrang kemas,wanita suka benda cantik,barang kemas murah,design terbaru 2017,aksesori untuk raya,barang kemas sadur emas,barang kemas celup emas,barang kemas pattern terbaru 2017,emas dato sri vida,barang kemas murah,barang kemas custom made,barang kemas new arrival 2017,barang kemas harga rendah,barang kemas,kedai ukir nama,kedai barang emas murah,gelang gantung love,gelang tiga line,gelang bulgari,Pandora,Swarovski,Necklace,name necklace,silver necklace,gold necklace,name bracelet,bracelet for kids,bracelet for baby,bracelet for woman,bracelet for wedding,gift ideas for woman,gift ideas for kids gift ideas for anniversary,gift ideas for wedding,ring,wedding ring,silver ring,name ring,zircon ring,couple ring ,silver 925,sterling silver,stainless steel,earring,anklet,personalized name accessories,Rantai leher,rantai leher nama,rantai ukir nama,rantai tangan,rantai tangan kanak-kanak,rantai tangan budak,gelang budak,gealng ukir nama,gelang silang,gelang berlian,gelang emas,gelang perak,cincin nama,cincin perak,cincin kahwin,cincin tuning,cincin untuk hadiah,cincin budak,cincin kanak-kanak,cincin silver 925,subang emas,subang perak,subang silver 925,anting-anting,earring,earing,gelang kaki,rantai kaki,kerongsang nama,kerongsang berlian,cincin couple,cincin murah,cincin bajet,gelang bajet,Necklace,name necklace,silver necklace,gold necklace,name bracelet,bracelet for kids,bracelet for baby,bracelet for woman,bracelet for wedding,gift ideas for woman,gift ideas for kids gift ideas for anniversary,gift ideas for wedding,ring,wedding ring,silver ring,name ring,zircon ring,couple ring

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts