Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label Birthday. Show all posts
Showing posts with label Birthday. Show all posts

Saturday, March 17, 2012

Mandi tepung.Dua orang nie memang nk kena. :))

Assalamualaikum

Cerita ini panjang sebenarnya. Aku pendekkan saja. Haha. Bermula dgn aku sgt buzy mengedit gambar 1 event,aku tak tahu Atin (Roomate) dan Bihan (Kwn kami) duk buat apa. Aku duk edit gmbr. 
edit. edit. 
Depa duk main main apa.
tiba2 dgn nada serius gilaa

Bihan : Mas! mas! awat atin???!
Mas : Awt atin??? atin mana??
Bihan : Mai  tgk sat awt duk luaq soqang2?!
Mas : Eh awt? Gayut kot?
nangis kot??
ckp ngn mak dia kot??

Bihan : Dakkk3. Mai la tgk watpa - muka cemas
Mas : Bingkas bangun. Awt awt? - risau gila
Bihan : Meh cpt lohh

Kami pi tgk atin kt luaq.
aku berdebar2 gila. x pernah atin buat hal. x pernah jugak aku tgk bihan buat muka cuak gila.serius aku qisau ngn atin, awt dia? awt? 
Bihan kat depan. aku folo dia.
Bihan pi kat keta. 
Tiba2 
Haaaaaaaa!!!!! 
Atin bgun dr belakang keta. aku masih x tau papa. 
ohhh! atin nk usik bihan hantu2 rupanya.
tp dakk !! 
bila tiba2 depa mai serbu aku!
Woooooooooooooooo!!!
aik?? apa nie? kena muka,kepala aku!
tepung???????
Happy Birthday !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lahhhhhhhhhhh !
Aku bru ingt mlm tu birthday aku la gila!
Hahaha! 
Abih dah tepung tas pala. 
aku raut muka,tutup mulut,x mau masuk smpai dlm tekak,
Depa meloncat2 suka gembira. Nahh hareyyyy.. hahahaha
aku kejar depa
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Buat org risau!!!!!
Cissss budak2 nih. 
Kejar x dpt,depa masuk umah,tutup pintu x mau bg aku masuk. tp aku tolak2 juga.
 ketawa jahat depa! malam nie kami 3 gila. 
hahahaaha!
Kejar lg.
Smpai dalam bilik,, depa x bg masuk juga.
Hahahahahaa! gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dah masuk bilik
Happy birthday masssssssssss !!
Hahahahahahaaaaaaa!!!
Aku peluk atin
Thank uuuuuuu!! ngadeeeeeeeee!!! jahat bt org risau ja!!
Aku peluk bihan
Thak uuu!! eeeeeeeee kenakan org yaaaa!!pndai berlakon nahh!
Hahahaaaa
Hahahaa
Hahahaa
Ketawa. Gembira. Depa puas ati. wakenabeb!
Aku terkedek2 gelak. Aku kena prank mlm nie. First time dlm idop aku tau. Tak pernah ag kena tepung. Hahahaa. 
Klu kena calit2 kek coklat kat muka tu pernah la,sikit2 saja. masa 19 tahun. Hahahaa.
Dah bersuka ria apa bala,
weyyyyyyyyyy jom ambik gambaq ! 
aku sapu bersih2 sikit muka.
wehhh wehh pakai tudung nnt nak upload gmbq nih
Nie ada sikit, halwa mata ampa.

Atin,Bihan,Mas.
nenek kebayan.
putih abis rambut,pakej ngn kening2.
Bju itam apatah lg ! 
gila. hahahaha
Memandangkan dah tgh mlm aku sejuk nak mandi. 
aku tak mandi.
bersih2 sikit n tukar baju ja.
aku sikat rmbut,gila tepung saja tinggai.
hahahahahaaaa
tido ngn depa,
isok pg bgun rasa kasaq kat cadar. tepung semalam! 
satu kerja nak kena bersihkan semua.
muahahahahahaaaa
gila.
suka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

Nih kami bertiga.

Tata !

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thank u wish birthday saya :)

Assalamualaikum
Tahun nie ada yg x best ttg ucapan-hari lahir-rakan2-di-wall-facebook.tau. X best la,thun nie hny dpt reply terima kasih pd beberapa kwn je.
sbb apa?
sbb timeline.
Ntah,x tersusun r. kejap2 ada kiri kanan elok2,kjp2 ada tgh je,kjp2 kiri kanan ada dua2 benda sama.kjp2 xde lgsung yg older2. jadi rasa x best tu mengalir la bila kita x dpt nak ckp thank u kt kwn2 kite yg dah wish bday kat kite. huhu :(( sedih tauuuuuuuuuuu. serius x best mcm nie.Hmmmmmmmm. X guna punya timeline. boleh maki gitu?
Harap2 xde rakan2 yg terasa hati dgn sy sbb x ckp tq kat dia. harap2 sgt2. risau jgk.. sbb klu sy,bila sy wish birthday org,klu org tu x ckp tq sy jd tertanya2 jgk. knp dia x reply? huuhuuuu. tp xpe lah.. harap2 sekali lg kwn2 faham akan pkara nie. heeheee.. pliase.pliease please. :)

TERIMA KASIH SEMUA YG WISH BIRTHDAY SAYAAAAAAAAA :)) SUKA KALIAN SEMUA TAU.
Saya ada pantun. 

Wish bukan sebarang wish,
Wish jadikan sbg doa.
Doa byk2,uishhhh.
Aminnn..moga termakbul semuanya.

Oh. Nie inbox dr salah sorang si nakal kwn skolah menengah dulu.Hufffffffff. dia siap kawin ada anak. Hareeem x tunggu aku. Hahakk.

  • Yesterday
    • happy birthday yg.mwah2!!
  • Yesterday
    • muahhh2! pelik nie x tulis kt wall,tulis kt inbox. hehe. tq na,,
  • 4 hours ago
    • special mesti la inbox..sbb nti akn komfom reply..kan3..hihi
  • 4 hours ago
    • hehee.. wah terharu dgn alasan tu. betul2. hihikk. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 16, 2012

Happy Birthday Mastura Rara !

Assalamualaikum
Aku rasa aura2 birthday aku mula datang awal bulan lg,. Bulan 3. Ya bln 3 mmg nervous. Jujurnya x suka sgt birthday,sbb pada 16 hb aku akan secara rasminya akan meningkat umur. Dari 18 ke 19,dr 21 ke 22. Aku umumkan di media skg.. umo aku 22. 

Aku.
masih ada gigi penuh
dan aku masih begini.
dan aku sudah begini.
dan aku akhirnya begini.
dan aku Alhamdulillah begini.
Begini. 
Ayah aku dah meninggal 60 hari yg lepas. Aku masih ada mak,adik2,n abg2 dan saudara mara. ada kwn2 sana sini. aku kat UPSI semester 4. Lepas belajar nie aku akan jd cikgu. Lepas tu aku akan buat master,smbil bekerja. Bila dh jd Dr nnt,baru aku akn jd pensyarah tetap. INSYAALLAH..Oh !! mana perancangan kahwin aku? mana? mana?
InsyaAllah,
jika Allah izinkan.
Ya Allah ya Tuhan aku. Makbulkanlah doaku..sempena aku dah bernafas selama 22 tahun. Terima kasih krn bekalkan oksigen percuma,. Syukur masih bernyawa.
Jadi 2,3 hari sebelum 16 Mac dah ada dah org wish birthday,
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :)) 
Malam 15 Mac sebelum kul 12 pun dah ada org wish,
katanya nak jd org paling awl. Soooooooo sweettttt :))
Ada juga yg tidak mahu mengalah bila kita kata 
"alamak u bukan org ptama". Sbb
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :))
Hehehehe.-aku sgt tharu bila org wish kt fb ngn sms sekali. atas alasan dia takut aku x terbaca kt fb,jd elok kiranya dia sms juga.
Sooooooooo sweeettt :))
Sbb itulah aku syg kalian semua,.sbb
sooo sweeetttt :))
Berdebar tau bila sedar diri bhwa kita akan bertambah umur. Dr kanak2 ke remaja,dr remaja ke dewasa. dr dewasa ke warga tua. tua. andai panjang umur,selepas tua itu aku mati. mcm ayh aku. tinggalkan semua yg ada kt bumi nie. SEMUA. kecuali Allah. tp apakah Allah ada di bumi? Aku tak tahu.. kwn2 pun x thu.. apa yg aku tahu,Allah ada di hati. HATI.
Cemas juga bila fikir apakah pencapaian yg telah aku gapai sepanjang umur yg lepas.? Berjayakah aku menjadi seorang perempuan yg selayaknya 21 tahun?
Dah pandai pakai tudung litup ke belum?
Dah pndai masak belum?
Dah pandai pakai kain batik belum?
Dah pandai pakai heels belum?
Dah pandai tentang seksual belum?
                Dah ! 
              Belum !
              nntah !?
Kanak-kanak tetap kanak2. Tak ada dosa. X baligh. x tau apa2 kalau org x bgthu.
Remaja bg aku ada dua. awal remaja dan akhir remaja.
Dewasa bg aku ada dua. awal dewasa dan akhir dewasa.
Tua ada 1 saja. Tua dan kedut. 
Aku sekarang pada akhir remaja,.tp aku harap aku sedang  dewasa.Ada kerjaya pada dewasa. mula belai jasa pada keluarga. I wish i am Hermione Granger ! ada kuasa magic mcm Harry Potter,blh tukar usia.sekarang juga..
Aku happy. Gembira. Kerana hari ini hari lahir aku tiba. Jadi aku akan mula berlagak belajar menjadi dewasa,walaupun sebenarnya aku harus tempuhi alam percubaan iaitu usia awal dewasa 23-24 tahun2 seterusnya. 
25.
25 tahun aku akan secara rasminya akan dewasa. yeassss ! x sabar rasanya ingin berusaha. 
22.
Tahun last aku nak anggap diri aku remaja. 
Tahun depan mahu belajar konon2 dewasa sepenuhnya. aku mahu jd perempuan dewasa yg terbaik utk keluarga. utk diri sendiri. utk bangsa.agama dan negara. *ada sesuatu perkara kalian harus faham apa yg dimaksudkan dgn khayalan.* 

#angkat tgn kanan keatas,genggam, then letak tgn kiri ke pinggang.and sayyyyyy ;

YEAAYYYYYYYYYYY !!! Masih remaja weeeeeee ! weeeeeeeeeee !! #then turunkan kembali nada suara and sayyy.

Yesssss ,,Yesss !! Smgt ! Smgt ! 

Ce buat,ce buat tgk. Heheheheee. happy. serius happy,dah masuk umor 19 dah. 22 dah. 
Sedih, tak lama lg nk tua dah :(( sedih. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh :(( 
Gembira. sedih. gembira balik,sedih semula. gembira. Itulah manusia. Usah di peningkan kepala sgt lah.
Happy2. Tp Facebook x check lg. Mana2 org pun klu birthday mesti penuh di wall mereka org wish. org doa dan lain2. Biasala,tarikh lahir kite jarang private. Hihihi. kan?? X kira la knl ke tak,kite mesti wish birthday kwn2 kite.Klu mls,x wish. tu je la :)
Esok lepas kelas pndu puteri kul 8,nk balik reply Thank u you pd kwn2 yg wish.
Tgh mlm nnt nak reply sms.
email? twitter? xde kot..
Td sambut birthday dgn BFF. Happy ! Happy ! nntlah upload gmbr :)

tadi :)
upload cikit. hee :)
Semalam mandi tepung dgn BFF satu lg. Unhappy ! Hahaaa. gmbr.
Sekarang nak rest,n sambung buat forum subjek 2P. Pengurusan Pembelajaran
Tata :)
 Happy birthday to me..
google image





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts