Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label News. Show all posts
Showing posts with label News. Show all posts

Tuesday, May 6, 2014

EKSKLUSIF: Penjelasan Tentang Harga Tudung Yang Mahal . (hehe)

Assalamualaikum

Entry copy and paste daripada ijaicool.blogspot . Agak pedas,penuh sindiran tapi lucuuuuuuuuu =P

Hai apa khabar semua? Isu yang berkaitan dengan tudung merupakan isu yang kerap dikupas di media sosial. Salah satu isu yang popular adalah isu tudung berjenama popular seperti Fareeda dan Ariani, khususnya tentang harga tudung mereka yang lebih mahal daripada seluar jin Levi's. Baru-baru ini laman web sosial seperti Facebook meletup akibat kenyataan admin akaun fanpage Mawar Fareeda "jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..." berikutan tindakan rampasan tudung Fareeda tiruan. Kemudian di Twitter pula tersebar gambar harga tudung Ariani yang mencecah RM1000.


Sebagai penduduk Bangi, saya turut merasa tempias isu ini kerana kedua-dua kedai Fareeda dan Ariani terletak di Bangi. Oleh itu, saya ingin memberi justifikasi tentang mengapa harga tudung Fareeda dan Ariani mahal nak arwah sekaligus menepis segala tohmahan yang dilemparkan oleh masyarakat umum. Ayuh teruskan membaca.

1) Banyak produk 'Islamik' kini yang kononnya telah dibacakan dengan 30 juzuk seperti air ajaib Al-Khodafi dan Madu Ruqyah dara yang sebenarnya hanyalah tindakan untuk mempergunakan agama di dalam produk mereka. Tetapi bagi produk yang eksklusif seperti tudung 3 layer, mereka tidak akan menipu pengguna dengan mendakwa tudung mereka telah dibacakan dengan 30 juzuk, sebaliknya dalam proses mencipta tudung, mereka memasang lagu-lagu nasyid yang berunsur kemanusiaan agar vibe positif lagu tersebut dapat meresap ke dalam tudung. Contohnya, lagu popular In Team Kasih Kekasih dipasang semasa tudung dijahit agar mesej positif lagu tersebut "sebelum diijabkabulkan syariat tetap membataskan" dapat meresap ke dalam tudung sekaligus mempengaruhi pemakainya agar tidak ringan-ringan dengan pakwe di dalam kereta. Penggunaan lagu ini membabitkan royalti yang harus dibayar kepada artis, sekaligus mempengaruhi harga tudung tersebut.

2) Tudung yang eksklusif, tak bolehla sekadar digayakan di atas kepala patung. Untuk tujuan promosi, mereka mesti mengambil selebriti untuk menjadi duta tudung mereka. Seperti Ariani contohnya, ingat murah ke nak hire Wardina sebagai duta mereka? Lainlah kalau mereka mengambil Rosnah Mat Aris ataupun Azwan Ali menjadi duta. Itu sebab harga mereka jauh lebih mahal daripada tudung biasa di Jalan TAR. Bagi tudung Fareeda pula, pengiklanan mereka memang power dan efektif kerana berjaya membuat orang terkejut di waktu malam apabila melihat billboard di bawah. Waktu siang pula, kawasan billboard tersebut sentiasa sesak maka pemandu tiada pilihan dan terpaksa merenung billboard tersebut, dan mata model yang anggun itu akan memukau mereka untuk membeli tudung itu. Anda ingat billboard di lokasi tersebut murah?


3) Kita boleh lihat perbezaan material yang digunakan pada tudung murah dengan tudung yang eksklusif. Tudung murah kalau hujan, habis lencun siap nampak rambut lagi. Tudung eksklusif pula menggunakan sistem '3 layer', di mana setiap lapisan memberi 3 tahap perlindungan terhadap pemakai. Lapisan pertama merupakan lapisan yang diperbuat daripada material yang kalis air, jadi tiada masalah tudung basah jika mahu berlari-lari anak di dalam hujan. Lapisan kedua pula merupakan lapisan antivirus, sebab kalau dah main hujan selalunya akan demam maka dengan adanya perlindungan tambahan, ternyata si pemakai akan menjadi lebih sihat. Lapisan terakhir pula adalah lapisan anti hapak untuk mengelakkan bau kurang senang jadi tudung boleh dipakai berkali-kali tanpa perlu dibasuh.

4) Tudung yang mahal, mesti ada resale value yang tinggi. Tudung eksklusif sebegini kini sudah diterima oleh tauke pajak gadai dan mereka sanggup memberikan harga yang tinggi untuk tudung tersebut. So tak apa kalau nak merasa beli tudung mahal sebab kalau dah tak ada duit nak beli nasi boleh pajak gadai je. Tudung bawal boleh pajak gadai ke? Bank-bank tertentu juga menerima tudung eksklusif sebagai bayaran downpayment untuk membeli kereta. Tetapi atas dasar itula pemakai harus berhati-hati kes meragut tudung eksklusif kini semakin berleluasa.

5) Sebenarnya tudung eksklusif ni mahal kerana teknologi yang hadir bersama tudung tersebut, tetapi ramai yang tak tahu kecanggihannya. Anda ingat batu berwarna di tudung 3 layer tu hanyalah hiasan semata-mata? Batu tersebut sebenarnya berfungsi sebagai pemancar emosi si pemakai. Jika gadis-gadis sedang period, batu itu akan bertukar menjadi warna merah pekat, so kalau merah tu memang orang tak kacau la kan. Kalau sedang berovulasi, batu tersebut akan bertukar menjadi warna merah jambu. Ini amat berguna buat suami isteri yang ingin merancang keluarga. Kalau dia jadi warna pelangi, itu tandanya batu anda sudah rosak harap tudung anda masih dalam warranty.

Kita dapat lihat juga dalam model-model tudung yang lebih advanced, tudung mereka dilengkapi dengan applikasi Camera360 so bila nak selfie dalam tudung tersebut, mereka sentiasa akan nampak 'glowing' dan bebas jerawat. Ada lagi, jika anda beli tudung ini secara kontrak bersama Maxis, tudung juga dilengkapi dengan koneksi 3G (4G jika kawasan anda maju) agar anda boleh upload selfie anda ke Instagram pada bila-bila masa!

Berdasarkan penjelasan di atas, saya berharap agar masyarakat sekurang-kurangnya dapat menghentikan segala kata nista serta memahami mengapa tudung-tudung eksklusif tersebut dikatakan mahal. Apa yang anda bayar sangat berbaloi dengan apa yang anda dapat. Adakah anda pengguna tudung ekslusif ataupun tudung bawal / pari? Luahkan perasaan anda di sini. Mungkin ada feature tudung yang saya tak tahu, harap anda boleh kongsikan di ruangan komen. Anda bebas menggunakan hujah "eleh tudung mahal-mahal bukan menjamin ke syurga pun" tetapi jika anda masih kompelin tentang harga tudung eksklusif, maka terpaksalah saya quote fanpage Mawar Fareeda sekali lagi "...jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..."

ini adalah entri parodi, pihak Fareeda dan Ariani tidak membayar saya. Well maybe they should...

********************************
Kawan saya ada jual tudung labuh, harga tudung dia, 'harga kita-kita je'. Tudung bidang labuh dengan harga RM20 lebih.... selalu tengok kat mana2 kedai or butik online x? Tak kan.... 
Alhamdulillah,. Dia kata keuntungan letak nombor dua, yang penting dia dapat ajak kawan2 dia serta sesiapa sahaja muslimah supaya pakai tudung tutup aurat dengan sempurna... dia pun ada suruh saya pakai. InsyaAllah dear......  :) 



One stop centre Shawl Halfmoon Labuh Bidang 50', 55' & 60'
Limited Edition Halfmoon Scarf
To Order : Pm Page

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, February 27, 2014

[ HEBAHAN ] Pengambilan BAUCER BUKU 1 MALAYSIA (BB1M) RM250

Assalamualaikum..

Hebahan untuk pengambilan BAUCER BUKU 1 MALAYSIA(BB1M)


Mahasiswa UPSI boleh mengambil baucer buku yang telah ditetapkan mengikut peringkat pengajian dan semester (sila rujuk UPSI PORTAL) bermula 5 Mac 2014..sila patuhi masa yg ditetapkan supaya mengelakkan kesesakan..

Sila pastikan saudara/saudari :-

1. membawa kad matrik dan kad pengenalan semasa mengambil BB1M.

2. mendapat 5 keping BB1M berjumlah RM50.00 setiap satu.

3. melengkapkan maklumat berikut dibelakang setiap baucar buku

- nama penuh seperti dalam kad pengenalan

-nombor kad pengenalan

-no. Telefon

4. tanda tangan borang terimaan baucar

5. menerima BB1M yang menpunyai cop Universiti dibelakang baucar

6. tidak boleh wakilkan untuk mengambil BB1M

sebarang masalah bolehlah rujuk di UPSI PORTAL..

Sumber : MPP sidang 2013/2014





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, February 9, 2014

Dihalang masuk Jepun: Penganjur forum minta maaf kepada Anwar secara terbuka

Pengerusi Yayasan Keamanan Sasakawa (Sasakawa Peace Foundation), Jiro Hanyu bertemu secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini bagi meminta maaf atas insiden larangan masuk ke Jepun Januari lalu.

Jiro mengakui bertanggungjawab di atas insiden tersebut kerana selaku penganjur, mereka harus memastikan semua berjalan lancar.

"Saya adalah penganjur, saya harus bertanggungjawab atas kemelut yang berlaku.
"Saya bertanggungjawab ke atas insiden memalukan yang menimpa Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Jiro dalam sidang media selepas bertemu Anwar secara tertutup di Hotel One World di Petaling Jaya, pagi ini.


Dalam kontroversi pada 19 Januari itu, Anwar dihalang masuk oleh pihak imigresen Jepun sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita pada jam 6.45 pagi.
Pihak berkuasa Jepun memberi alasan Anwar tidak mendapatkan kebenaran khas bagi mengunjungi negara matahari terbit itu kerana pernah dipenjarakan di Malaysia.
Jiro berkata, pihaknya mendesak penjelasan daripada kerajaan Jepun terhadap kontroversi halangan tersebut.

"Sebab utama lawatan ini ialah untuk meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pengalaman buruknya di lapangan terbang.

"Saya juga sudah menghantar surat kepada pihak kehakiman dan kementerian hal ehwal luar untuk mendapatkan penjelasan," katanya.

Sementara itu, Anwar menerima permohonan maaf tersebut dan berharap kedua-dua pihak dapat melupakan insiden yang berlaku itu.

"Saya mahu melahirkan penghargaan kepada Jiro Hanyu yang sanggup datang dan meminta maaf serta pendirian mereka.

Sumber | Artikel asal : http://my.news.yahoo.com/dihalang-masuk-jepun-penganjur-forum-minta-maaf-kepada-052711992.html

"Bagi saya, pandang ke depan. Ini hanya satu pengalaman," kata Anwar pada sidang media sama.
Jiro berkata, beliau berharap insiden tersebut tidak akan menyebabkan hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun keruh.

"Saya juga berharap hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun tidak akan menerima kesan," katanya.
Anwar selepas insiden tersebut menuduh Putrajaya mempunyai peranan dalam halangan ke atas dirinya.
Pemimpin PKR mengkritik tindakan tersebut, malah sayap Angkatan Muda Keadilan (AMK) yang diketuai Shamsul Iskandar Md Akin juga menganjurkan himpunan di hadapan Kedutaan Jepun dengan memijak bendera negara matahari terbit itu.

Putrajaya melalui Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman menafikan mempunyai kaitan dengan keputusan kerajaan Jepun menghalang Anwar memasuki negara tersebut. - 10 Februari, 2014.





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, October 19, 2013

Senarai pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2013

Assalamualaikum

Semalam, bertarikh 18 Oktober 2013, pengumuman pemenang dan award untuk Anugerah Planet Muzik APM 2013 telah pun berlangsung di SUNTEC Singapura. 18 buah kategori dipertandingkan  iaitu merangkumi artis dari Malaysia, Singapura dan Indonesia. 

Pengacara Anugerah Planet Muzik APM 2013

Dato’ Ac Mizal (Malaysia)
Adi Rahman (Singapura)
Sarah Sechan (Indonesia)

Wokeh, dah tahu siapa pengacaranya. 

Pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2013, penerima Anugerah Planet Muzik APM 2013, keputusan rasmi Pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2013

Info selanjutnya layari: Anugerah Planet Muzik

Senarai pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2013

Artis Serantau Paling Popular: Hafiz
Lagu Serantau Paling Popular: Muara Hati (Hafiz & Dato’ Siti Nurhaliza)
Lagu Serantau Terbaik: Harus Terpisah (Cakra Khan)
Vokal Terbaik Artis Baru Lelaki: Cakra Khan
Vokal Terbaik Artis Baru Wanita: Citra Scholastika
Artis Lelaki Terbaik: Judika
Artis Wanita Terbaik: Bunga Citra Lestari
Duo/Kumpulan Terbaik: Hafiz & Dato’ Siti Nurhaliza (Muara Hati)
Kolaborasi Terbaik: Najwa Latif, SleeQ & Syamkamarul (Sahabat)
Band Terbaik: NOAH (Separuh Aku)
Lagu Terbaik Malaysia: Masih Aku Cinta (Shila Amzah)
Lagu Terbaik Indonesia: Harus Terpisah (Cakra Khan)
Lagu Terbaik Singapura: Jangan Ganggu Pacarku (Aliff Aziz)
Lagu Singapura Paling Popular: Untuk Dia (SleeQ feat Najwa Latif)
Artis Singapura Paling Popular: Audionauts
Ikon Media Sosial: SleeQ
Nova Media Sosial: Hafiz Zainal
Penerima Khas APM 2013: Black Dog Bone


Alhamdulillah, Hafiz sekali lagi mengungguli anugerah semalam. Nama yang sentiasa mengharumkan industri muzik negara. Buat semua pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2013, tahniah diucapkan!!!

*Heran lagu jangan ganggu pacarku blh jd terbaik kat singapura. huhu...  ^_^
* ILYSM Hafiz. Byep <3



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, May 18, 2013

Aktivis Pelajar, Adam Adli ditahan bawah Akta Hasutan




Berita mula diterbitkan pada: Mei 18, 2013 17:24 (MYT)

Read more at:http://www.astroawani.com/news/show/aktivis-pelajar-adam-adli-ditahan-bawah-akta-hasutan-14422?cp

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, May 2, 2013

Cara Mengundi PRU 13

Assalamualaikum

Ingin tahu jika Selangor telah menjadi negeri yang lebih maju? Tontonlah video ini untuk mengetahui isi selanjutnya.Tekan SINI

  • Cara Mengundi PRU 13 Pilihanraya Umum SPR 2013.on 23 APRIL 2013

Terdapat hanya 7 langkah di perlukan untuk melakukan undian terhadap parti politik atau pemimpin yang korang nak untuk jadi wakil rakyat yang memperjuangkan hak asasi sebagai rakyat Malaysia. Berikut adalah panduan bagaimana cara untuk kita mengundi pada 5 Mei 2013 ini.

Di sini di sertakan imej yang sebenar bagaimana prosedur mengundi ini berlaku:


Cara Mengundi PRU 13 Pilihanraya Umum SPR 2013

Cara mengundi PRU 13 Pilihanraya Umum

1. Sila masuk apabila dibenarkan oleh polis yang mengawal di pintu masuk.

2. serahkan MyKad/Dokumen pengenalan dan slip semakan kepada kerani Pengundian Pertama. Tunjukkan tangan untuk diperiksa dan dipastikan tiada calitan dakwat kekal pada jari.

3. Bergerak ke hadapan kerani Pengundian kedua. Letakkan tangan di atas pad dakwat kekal untuk calitan jari dan tunggu nama anda dipanggil.

4. Selepas jari ditandakan dengan dakwat kekal dan sebelum kertas undi dikeluarkan, kerani pengundian pertama akan membuat tanda pada nombor dan nama anda dalam buku daftar pemilih. Dapatkan kertas undi daripada Kerani Pengundian Ketiga.
cara mengundi pru13

5. Maju ke petak undi dan tandakan X pada ruang calon dalam kertas undi anda. Pilih satu calon sahaja.

6. Masukkan kertas undi ke dalam peti undi masing-masing untuk Dewan Undangan Negeri dan Parlimen.

7. Keluar segera dari tempat Mengundi.

Sumber : ceriterahmad.blogspot

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 8, 2013

Kepala Dipenggal,Paru-paru dilapah [ Lahad Datu]


Gambar Kekejaman Penceroboh Sulu Kepada Anggota Keselamatan 





Sebelum admin (sumber) diminta untuk merahsiakan keadaan mengayat hati sebahagian mayat anggota polis yang diserang hendap di Samporna atas dasar sensitiviti keluarga mangsa. Baca seterusnya disini Gambar | Kepala dipenggal | Lahad Datu Sabah

Namun disebabkan masih ada individu yang mahu mengaitkan insiden berdarah itu dengan UMNO/BN, serta ada sesetengah daripadanya menganggap ia sebagai lakonan, admin kongsikan gambar yang dikeluarkan oleh beberapa media bercetak untuk anda nilaikan samada ia merupakan sebuah konspirasi atau sebaliknya.


Sumber : infogempaq2.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 6, 2013

TERKINI [LAHAD DATU] 13 MAYAT DITEMUI DALAM SEBUAH LIANG KUBUR


LAHAD DATU  — Tiga belas mayat pengganas bersenjata ditemui di Kampung Tanduo dalam operasi susulan dan penggeledahan hari ini selepas gerakan ofensif dilancar pasukan keselamatan negara terhadap kubu kumpulan penceroboh di kampung itu semalam.
Satu daripada mayat itu adalah pengganas yang ditembak mati dalam kejadian berbalas tembak dengan pasukan keselamatan pada pukul 6.45 pagi ini, kata Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
Bercakap pada sidang akhbar bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pada pukul 4 petang ini, Ahmad Zahid berkata sembilan daripada mayat itu ditemui dalam sebuah liang kubur yang baca selanjutnya disini  http://13 mayat ditemui di dalam kubur bersama-767654.com
Mayat ditutup dengan kepingan papan.
Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya mayat pengganas yang di dalam sebuah kubur..Baca selanjutnya di  http://harianmetroll.tk/ops-daulat-13-mayat-pengganas-berjaya-ditemui/
*******
Hishammuddin dan Ahmad Zahid meminta semua pihak memberi ruang kepada pasukan keselamatan menjalankan tugas mereka bagi memastikan kedaulatan dan keamanan di pantai timur Sabah terjamin. — BERNAMA

Pray for Sabah bah. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, December 20, 2012

Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum



Persediaan Kiamat 21hb Disember ni


Ha. Apecer? Tajuk entri aku kali ni bunyi macam tak beriman ke? Kite semue percayekan hari kiamat seperti mane kite sebagai umat Islam tahu hari Kiamat adalah hari Jumaat. So, aku beriman la beb….
Tapi aku tak percaye Jumaat ni yang mana teori daripada Kaum Maya… yakni bertarikh 21hb Disember 2012.
Sebenarnye, aku memang tak sabar nak tunggu Jumaat ni. 21hb ni.
Kenape? Erm, sebenarnye takdelah excited sangat, cume nak gelakkan orang Kafir bile tibe Jumaat ni 21 hb ni.
Kenape perlu begitu?
Kau tau ade bende aku nak kongsi. Aku ingatkan orang Kafir percaye je gitu, persediaan mereka tak buat ape-ape pun. Nah, siap buat tiub sekali dan kapal.
Gambar berikut merupakan Life Armour. Life Armour ialah pod penyelemat dari Jepun. Pod ini bertujuan menyelamatkan diri muat 2 orang hingga 4 orang. Tapi tak tau saiz si gemuk muat. Bagi si gemuk kafir yang paranoid dengan kiamat Jumaat ni, doa-doa kut ade saiz untuk diorang.
Klik lagi untuk lagi gambar dan persediaan lain. (Gambar last setuju tak?)
pod life armour
Sebenarnye, Pod Life Armour ini dicipta selepas Tsunami yang melanda Jepun tempohari. Obviously, nampak macam boleh selmatakan diri daripada lemas.
Seriously mereka dah uji pod ni, bukan setakat cute je. Means HCI (Human Computer Interaction) atau juga Interaction Design ni dah diuji sebelum dijual.
Mane taknye, harge pun cantikla mengikut nilai mate wang negara kita iaitu RM 15 000. Dengan harge tu, pod tu boleh tahan tekanan 9.3 tan pada satu-satu masa bile diuji. Pod ini juga boleh jatuh dari atas sejauh 25 meter, dan boleh terapung atas air.
Selain itu, pod cute ni (bagi aku le), juge ade memang selesa la, lantai die jenis kusyen, siap ade panel solar untuk kuasa dan juga jaket keselamatan. Pendek kate, pencipta ni kate sangat sesuai la pod ni digelar sebagai alat perlindungan.
Ok, aku gelak.
Maknenye, pod ni tak boleh tahan tekanan pada 9.4 tan, atau juge tahan 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 0.3 = 9.3  tan pada lain masa. Pod ni juga boleh jatuh pada ketinggian Menara KLCC ea? or at least 26 meter? Come on la…
Ooo.. Ok. Boleh terapung ea? yelah, Kalau demi tsunami, aku terime, tapi kalau demi kiamat, kalau bumi terbelah, dan guling-guling membawapod  dan terlanggar Iceberg, atau terlanggar kepala adik aku yang keras lagi daripada Iceberg, tenggelam tak?
Thumb up, sebab HCI ade lantai die kusyen, demi manusia, yelah mane tau tak habis kiamat duk pecah sane sini,, hari perbicaraan tak mule lagi, sakit la punggung kalau kat dalam tu keras. Tapi tak tau nak makan ape sebab tak de peti ais dan takde kapsul cam Bulma.
Erm, about GPS tu, kalau bumi terbelah cam mane ea? Kalau bawak Iphone, atau Android boleh jalan tak? Panel solar boleh tahan sampai bile ea?
pod life armour
pod life armour
pod life armour
Yang ini pule, mamat dari China. Ops, mamat untuk jejaka melayu. Erm, ok lah name di Lu Zheng Hai juge emo denga Teori Kaum Maya ni.  Yelah mane taknye, bukan setakat Nostradamus, si peramal tersohor Perancis turut menamakan 2012 sebagai tahun kemusnahan planet-planet, tapi juge orang tamadun Encik Lu Zheng Hai yakni para ahli astrologi China dari Dinasti Chang mengatakan akan berlaku bencana besar tahun 2012 niihhh…
Ape si Lu Zheng Zai buat ar? Kalau dulu Nabi Noh a.s. menyeru umatnya membina kapal dek bencana bakal melanda. Lu Zheng Hai ni membina kapal demi kepercayaan kiamat die. Dah siap ke encik? Ops Encik tu tak faham la…
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai

Aku tak tau nak kate ape Encik Lu. Maksud gua, pasrt HCI dan ID nye. Cume gua mau tau lu punye kapal tu strong tak HCI nye dengan kapal-kapal lain yang jual kat pasaran.
Kalau tak secure dengan hal ini. Beli jelah kapal-kapal tu.
Tak tau nak wish Good Luck ke tak. Kalau wish good luck pun bagi aku, aku sinis tu.
In before Encik Lu, lu punye kapal tu ade letak tak laser mark ‘Made In China’? Letak ea…
Sumber : Dailymail.ukDamngeeky.com
………………
Enough, itu sahaje yang aku dapat collect persediaan daripada orang Kafir.
Jangan geleng kepale, just wait and see pada hari kejadian ea.
Yelah, kalau percaye sekalipun kiamat tu, dah name pun kiamat ape ade esoknye? Perlu ke escape?
Orait, kenape takut sangat?
Pergilah google sendirik ape hal Kaum Maya buat teori sampai gitu.
Sebelum itu, pod Life Armour tu bagi aku boleh implemen untuk jualan la atau tujuan lain seperti untuk Taman Tema atau Live Game. Sebab memang cool. Tambahan dah memang ciptaan manusia yang memang ade limit ketahanannya.
Aku bukan setakat berminat dengan rekaannya seperti kapsul, cume bagi aku, pod itu mirip 1 bende kecil yang wujud di dunia ini yakni Webcam dan juge mirip 1 bende yang tak wujud kat alam nyata kita tapi wujud dalam alam dunia aku mase 6 tahun yakni aku dan Dragon Ball.

memento kami

Kapsul kapal angkasa Bezita mendarat kat Bumi yang mana die datang dari planet die yang sudah musnah.
Kalau bace Dragon Ball Z, Goku pun ade duduk dalam kapsul kapal angkasa macam Bezita ni. Tapi mase tu mase die bayi yang bernama Kakaroct pada asalnya. Die dibuang ke bumi sebab ayahnya Bardock yang juge mirip dengan Goku buang Goku sebab Goku terlalu lemah.

memento kami

So sad that part, bile mane ayahnye Goku yakni Bardock hampir mati dan nak balik dapatkan semule Kakaroct tu, saat bertarung nywa, die nampak mase depan anaknye. Tak tau nape aku emo sampai nangis bace komik tu.
Tak tau juge nape aku terlajak bercerita kat entri ni. Blog aku. Suke hati aku le…
Teringat juge dengan ciptaan Bulma yang sangat cool yakni kapsul die. Really wish bende ni wujud kat alam nyata.

memento kami

Ye, memang wujud dalam nyate. Ni ha!

memento kami

Memang nak aksesori gajet kapsul tu. Really wish bende gajet radar Bulma. Kalau ni takde, tiade gunenya jika kau miliki segale gajet seperti android, kamere dslr or lomo dan sebagainya.

memento kami

Harus di reka gajet radar Bulma, letak cip kat barang yang kite nak cari. Aku nak letak kat kereta Viva aku supaye aku boleh cari kat mane Viva menghilang dek adik aku gune.
Bosank dengan anime baru. Dragon Ball dan Sailormoon tetap lagenda dalam sejarah kanak-kanak aku!

Copy sepenuhnya dari http://mementokami.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, December 18, 2012

Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum


Persediaan Kiamat 21hb Disember ni

Assalamualaikum.
Ha. Apecer? Tajuk entri aku kali ni bunyi macam tak beriman ke? Kite semue percayekan hari kiamat seperti mane kite sebagai umat Islam tahu hari Kiamat adalah hari Jumaat. So, aku beriman la beb….
Tapi aku tak percaye Jumaat ni yang mana teori daripada Kaum Maya… yakni bertarikh 21hb Disember 2012.
Sebenarnye, aku memang tak sabar nak tunggu Jumaat ni. 21hb ni.
Kenape? Erm, sebenarnye takdelah excited sangat, cume nak gelakkan orang Kafir bile tibe Jumaat ni 21 hb ni.
Kenape perlu begitu?
Kau tau ade bende aku nak kongsi. Aku ingatkan orang Kafir percaye je gitu, persediaan mereka tak buat ape-ape pun. Nah, siap buat tiub sekali dan kapal.
Gambar berikut merupakan Life Armour. Life Armour ialah pod penyelemat dari Jepun. Pod ini bertujuan menyelamatkan diri muat 2 orang hingga 4 orang. Tapi tak tau saiz si gemuk muat. Bagi si gemuk kafir yang paranoid dengan kiamat Jumaat ni, doa-doa kut ade saiz untuk diorang.
Klik lagi untuk lagi gambar dan persediaan lain. (Gambar last setuju tak?)
pod life armour
Sebenarnye, Pod Life Armour ini dicipta selepas Tsunami yang melanda Jepun tempohari. Obviously, nampak macam boleh selmatakan diri daripada lemas.
Seriously mereka dah uji pod ni, bukan setakat cute je. Means HCI (Human Computer Interaction) atau juga Interaction Design ni dah diuji sebelum dijual.
Mane taknye, harge pun cantikla mengikut nilai mate wang negara kita iaitu RM 15 000. Dengan harge tu, pod tu boleh tahan tekanan 9.3 tan pada satu-satu masa bile diuji. Pod ini juga boleh jatuh dari atas sejauh 25 meter, dan boleh terapung atas air.
Selain itu, pod cute ni (bagi aku le), juge ade memang selesa la, lantai die jenis kusyen, siap ade panel solar untuk kuasa dan juga jaket keselamatan. Pendek kate, pencipta ni kate sangat sesuai la pod ni digelar sebagai alat perlindungan.
Ok, aku gelak.
Maknenye, pod ni tak boleh tahan tekanan pada 9.4 tan, atau juge tahan 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 1 tan + 0.3 = 9.3  tan pada lain masa. Pod ni juga boleh jatuh pada ketinggian Menara KLCC ea? or at least 26 meter? Come on la…
Ooo.. Ok. Boleh terapung ea? yelah, Kalau demi tsunami, aku terime, tapi kalau demi kiamat, kalau bumi terbelah, dan guling-guling membawapod  dan terlanggar Iceberg, atau terlanggar kepala adik aku yang keras lagi daripada Iceberg, tenggelam tak?
Thumb up, sebab HCI ade lantai die kusyen, demi manusia, yelah mane tau tak habis kiamat duk pecah sane sini,, hari perbicaraan tak mule lagi, sakit la punggung kalau kat dalam tu keras. Tapi tak tau nak makan ape sebab tak de peti ais dan takde kapsul cam Bulma.
Erm, about GPS tu, kalau bumi terbelah cam mane ea? Kalau bawak Iphone, atau Android boleh jalan tak? Panel solar boleh tahan sampai bile ea?
pod life armour
pod life armour
pod life armour
Yang ini pule, mamat dari China. Ops, mamat untuk jejaka melayu. Erm, ok lah name di Lu Zheng Hai juge emo denga Teori Kaum Maya ni.  Yelah mane taknye, bukan setakat Nostradamus, si peramal tersohor Perancis turut menamakan 2012 sebagai tahun kemusnahan planet-planet, tapi juge orang tamadun Encik Lu Zheng Hai yakni para ahli astrologi China dari Dinasti Chang mengatakan akan berlaku bencana besar tahun 2012 niihhh…
Ape si Lu Zheng Zai buat ar? Kalau dulu Nabi Noh a.s. menyeru umatnya membina kapal dek bencana bakal melanda. Lu Zheng Hai ni membina kapal demi kepercayaan kiamat die. Dah siap ke encik? Ops Encik tu tak faham la…
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai
Lu Zheng Hai

Aku tak tau nak kate ape Encik Lu. Maksud gua, pasrt HCI dan ID nye. Cume gua mau tau lu punye kapal tu strong tak HCI nye dengan kapal-kapal lain yang jual kat pasaran.
Kalau tak secure dengan hal ini. Beli jelah kapal-kapal tu.
Tak tau nak wish Good Luck ke tak. Kalau wish good luck pun bagi aku, aku sinis tu.
In before Encik Lu, lu punye kapal tu ade letak tak laser mark ‘Made In China’? Letak ea…
Sumber : Dailymail.ukDamngeeky.com
………………
Enough, itu sahaje yang aku dapat collect persediaan daripada orang Kafir.
Jangan geleng kepale, just wait and see pada hari kejadian ea.
Yelah, kalau percaye sekalipun kiamat tu, dah name pun kiamat ape ade esoknye? Perlu ke escape?
Orait, kenape takut sangat?
Pergilah google sendirik ape hal Kaum Maya buat teori sampai gitu.
Sebelum itu, pod Life Armour tu bagi aku boleh implemen untuk jualan la atau tujuan lain seperti untuk Taman Tema atau Live Game. Sebab memang cool. Tambahan dah memang ciptaan manusia yang memang ade limit ketahanannya.
Aku bukan setakat berminat dengan rekaannya seperti kapsul, cume bagi aku, pod itu mirip 1 bende kecil yang wujud di dunia ini yakni Webcam dan juge mirip 1 bende yang tak wujud kat alam nyata kita tapi wujud dalam alam dunia aku mase 6 tahun yakni aku dan Dragon Ball.

memento kami

Kapsul kapal angkasa Bezita mendarat kat Bumi yang mana die datang dari planet die yang sudah musnah.
Kalau bace Dragon Ball Z, Goku pun ade duduk dalam kapsul kapal angkasa macam Bezita ni. Tapi mase tu mase die bayi yang bernama Kakaroct pada asalnya. Die dibuang ke bumi sebab ayahnya Bardock yang juge mirip dengan Goku buang Goku sebab Goku terlalu lemah.

memento kami

So sad that part, bile mane ayahnye Goku yakni Bardock hampir mati dan nak balik dapatkan semule Kakaroct tu, saat bertarung nywa, die nampak mase depan anaknye. Tak tau nape aku emo sampai nangis bace komik tu.
Tak tau juge nape aku terlajak bercerita kat entri ni. Blog aku. Suke hati aku le…
Teringat juge dengan ciptaan Bulma yang sangat cool yakni kapsul die. Really wish bende ni wujud kat alam nyata.

memento kami

Ye, memang wujud dalam nyate. Ni ha!

memento kami

Memang nak aksesori gajet kapsul tu. Really wish bende gajet radar Bulma. Kalau ni takde, tiade gunenya jika kau miliki segale gajet seperti android, kamere dslr or lomo dan sebagainya.

memento kami

Harus di reka gajet radar Bulma, letak cip kat barang yang kite nak cari. Aku nak letak kat kereta Viva aku supaye aku boleh cari kat mane Viva menghilang dek adik aku gune.
Bosank dengan anime baru. Dragon Ball dan Sailormoon tetap lagenda dalam sejarah kanak-kanak aku!

Copy sepenuhnya dari http://mementokami.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, December 7, 2012

Astora Jawab Kenapa Rosmah Tak Pakai Tudung

Assalamualaikum





Majoriti ramai umat Islam di negara kita faham dan percaya bahawa rambut adalah aurat wanita. (Klik for WANITA ) Maka sudah tentu majoriti berfahaman bahawa wanita wajib bertudung untuk menutup bahagian kepalanya kecuali muka. Ada juga yang berpendapat yang muka juga perlu ditutup dengan apa yang kita sering panggil sebagai purdah, namun ia adalah pendapat sebahagian kecil orang ramai.
Dengan mengambil fahaman pendapat orang kita sebegitu maka ramai pejuang Islam berasa tidak selesa dengan sikap glamour wanita pertama (dia kata) negara kita yang selesa dengan fesyen tunjuk jambulnya walaupun ketika berada di Mekah (kecuali ketika buat haji).

Tetapi nampaknya Rosmah macam tak berapa ambil hairan dengan kritikan umat Islam yang menempelak fesyen dedah rambutnya, sedangkan kita war-warkan seluruh dunia bahawa Malaysia negara Islam dan Najib merupakan pemimpin Islam yang disegani dunia Arab (kata depa). See for CANADA 


Mungkin kita akan tertanya-tanya, “kenapa ya?”. Rosmah ni tak baca blog ke, dia buat selamba saja macam tak ada apa-apa masalah.
Jawapanya adalah, Rosmah berkemungkinan mengambil fahaman ataupun fatwa dari salah seorang ulama kuat Umno (ulama moden) yang banyak mengkritik fahaman ortodok ulama-ulama ahlissunnah di seluruh dunia termasuklah semua ulama Pas di Malaysia.
Ulama kuat Umno itu sejak dari dulu menegaskan bahawa wanita tidak wajib menutup rambut mereka kerana rambut bukanlah sebahagian daripada aurat kaum wanita. Sebelum ini penulis Astora Jabat juga ada membuat fahaman sebegitu, tapi Astora Jabat sekarang ini hilang entah ke mana, mungkin dah kembali ke perkampungan asalnya di Siam sana .Disini aku sertakan pemahaman sesat Astora Jabat nih mengenai isu tudung…

Astora Jabat ‘Ulama’ UMNO;
Soalan Dayana Norman (Bicara Agama, Mingguan Malaysia, 10/10/99) yang mempersoalkan tentang hukum wanita Umno (yang pemimpin mereka mendakwa merekalah pejuang Islam sebenar) tidak menutup aurat (khususnya rambut dan leher). Dayana mempersoalkan bagaimana mereka ini boleh dicontohi dan diiktiraf sebagai pejuang Islam?
Maka berfatwalah Sahib al-Samahah wa al-Fadhilah al-Ustaz al-Shaykh Astora Jabat (hadahuLlah). Tuan Mufti Astora Jabat mentarjih (mengesahkan/memperkuatkan) pandangan yang ketiga tersebut berdasarkan dalil-dalilnya yang ‘teramat kuat’:
  1. Pada zaman Rasulullah saw. dan sahabat, ada wanita yang tidak menutup rambut sebagaimana disebut dalam kitab-kitab lama.
  2. Kawan-kawan wanita yang sama belajar dengannya di Thailand dan Wakaf Baru (Kelantan) hanya menutup rambut sewaktu di kelas agama saja, tidak di luar.
  3. Manakala kawan-kawan wanitanya semasa belajar di Tunisia dan Maghribi (Morocco) tidak menutup rambut langsung sama ada di dalam atau di luar kelas.
  4. Guru wanitanya yang bernama Aishah bt. Abd Rahman (terkenal dengan gelaran Bintu al-Shati’, saya pun memiliki beberapa buku tulisannya) tidak memakai tudung kecuali setelah teramat tua.
  5. Pelajar wanita Melayu dari Malaysia, Indonesia, Thailand dan Filipina sebelum 1979 tidak bertudung ketika mereka belajar di Mesir, kecuali semasa musim sejuk. Ini termasuklah pelajar wanita yang telah menjadi isteri ulama di Malaysia sekarang ini. Anak-anak wanita ulama al-Azhar sendiri tidak bertudung seperti anak Dr. Muhd Ali Mahjoub, anak dan isteri pemikir Islam terkenal Adel Hussain dan anak Dr. Fathi ‘Uthman pun tidak bertudung.
Seminggu selepasnya (17/10/99) Tuan Mufti menambah lagi hujahnya untuk menjawab e-mel daripada Wahidah Hanum:
  1. Fenomena bertudung hanya muncul sejak 20 tahun kebelakangan ini saja iaitu selepas Revolusi Iran 1979.
  2. Tidak harus mengecam wanita yang tidak bertudung kerana mereka mungkin mengikut pendapat mazhab yang mengatakan tidak berdosa jika tidak bertudung seperti pendapat sesetengah ulama mazhab Hanafi atau hanya dosa kecil seperti pendapat sesetengah ulama mazhab Maliki.
  3. Puak-puak yang inginkan wanita bertudung bukan setakat ingin menutup rambut wanita sahaja bahkan mereka ingin menutup akal wanita supaya tidak mendapat pelajaran.
Ramai daripada pengkomen nampaknya amat bersetuju dengan tulisan serta hujah beliau. Memang ramai sebenarnya amat ternanti-nanti dengan fatwa bahawa wanita tak payah pakai tudung, baru syok!
Damn.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, November 10, 2012

PENYERAHAN KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA UPSI

Assalamualaikum

TARIKH: 6.NOVEMBER.2012
MASA: 8.00AM - 2.00PM
TEMPAT: DEWAN BESAR, KAMPUS SULTAN AZLAN SHAH, BANDAR PROTON
V.V.I.P: YB DSU DR RAIS BIN YATIM (MENTERI PENERANGAN, KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN)

Alhamdulillah.. setelah sekian lama menunggu, pada 06/11/2012, penyerahan Kad Siswa 1Malaysia kepada mahasiswa/i Universiti Pendidikan Sultan Idris ( UPSI ) telah diadakan.. Terima kasih kepada Dato' Seri Utama Rais Yatim IIatas kesudian menyempurnakan majlis tersebut.. Terima kasih kepada pihak UPSI sendiri, mahasiswa/i UPSI, pihak Kementerian Penerangan, Komunikasi,dan Kesenian, sahabat - sahabat Majlis Perwakilan Pelajar UPSI, rakan - rakan kepimpinan kolej dan persatuan, rakan - rakan KARISMA dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan Majlis Penyerahan Kad Siswa 1Malaysia dan RTM rentas kampus. Sekali lagi jutaan terima kasih diucapkan..



Selasa lepas berlangsungnya program penyerahan KADS1M di dewan besar UPSI dan program-program sampingan bersama Dato Seri Utama Rais Yatim Menteri Mentor UPSI. Ramai siswa/i UPSI tidak melepaskan peluang menghadiri majlis penyerahan tersebut untuk menerima Baucer buku dan Kad Diskaun. 

Kelebihan-kelebihan ini diberikan kepada siswa/i seluruh Malaysia bagi memberi semangat dan kemudahan kepada semua siswa/i agar dapat menimba ilmu dengan lebih tenang. Wartawan UPSIDaily berada di tempat kejadian dan mendapati semua siswa/i hadir dengan wajah yang ceria. 

Selain Itu wartawan UPSIDaily juga menemui YDP MPP UPSI  Saudara Fadlillah bagi mendapatkan pandangan dan beliau memberi ucapan terima kasih kepada Dato Seri Utama Rais Yatim kerana sudi hadir bermesra bersama siswa/i dan memberikan KADS1M. Beliau juga berharap agar semua siswa/i menggunakan kelebihan tersebut secara berkhemah.

Disamping itu Fadlillah juga sempat membawa Dato Seri Utama Rais Yatim menaiki motosikal bersama rombongan 50 buah motosikal siswa/i UPSI mengelilingi kampus baru UPSI. Selain itu Dato Seri juga menyumbangkan 10 buah komputer dan 20 buah komputer riba kepada siswa/i.





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, November 6, 2012

Senarai kedai yang menerima kad diskaun

Assalamualaikum



Syarikat dan Koperasi yang menawar Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia (KDS1M) .
Kedai Buku
  1. MPH Bookstores
  2. Imlaq Book Centre
  3. Borders (hanya di KL)
  4. Rona
  5. Kiang Trading
  6. Koperasi Dewan Bahasa dan Pustaka Malaysia Berhad
  7. Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
  8. Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
*Kiang Trading – Diskaun 10% pada semua produk, kecuali pada item promosi, fotostat dan binding.
Pakaian
  1. Bata
  2. Ifamily
  3. Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad
  4. Texline Lino
*Bata – Discount 10%
*Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad – Diskaun 10% hingga 45% bagi produk terpilih
Syarat
1. Pakaian Batik
• 30% (Kemeja cotton VIP putih/warna)
• 15% (Kemeja crepe/satin lengan panjang)
• 10% (Kain pasang sutera crepe/ jacquard)
• 30% (Kain pasang cotton/fuji)
• 25% (Kaftan)
2. Songket
• 45% (Songket sutera Terengganu berpokok)
• 45% (Songket sutera Terengganu berpagar)
3. Samping
• 20% (Corak istana)
• 20% (Corak bunga abor)
Kesihatan
  1. Poliklinik An-Nisa'
  2. Qualitas Health
  3. Focus Point
  4. Menara Optometry
Makanan dan Minuman
  1. KFC
  2. Daily Fresh
  3. A&W
  4. Coffee Berry
  5. The Chicken Rice Shop
  6. Restoran Kenny Crab
  7. Sweet Chat
  8. Legend's Claypot Briyani House
  9. Dubu Dubu Seoul Food
  10. My Java Coffee
  11. Pancake House International
  12. Station One Product
  13. Gloria Jean's Coffees
  14. Bangi Kopitiam
KFC – Diskaun 5%
Syarat
1. Untuk setiap transaksi kecuali produk yang menunjukkan diskaun.
2. Transaksi tidak melebihi RM20.00.
A&W – Diskaun 50% diskaun ke atas mana-mana pembelian minuman Rootbeer, tidak termasuk botol 2 liter
Penginapan
  1. Ancasa Hotels & Resorts
  2. Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
  3. Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
  4. Jerejak Rainforest Resort Penang
  5. Ancasa Express Pudu
  6. Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd
  7. Leo Express Hotel
  8. Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
  9. Koperasi Guru-guru Melayu Kedah Berhad
  10. Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
  11. Koperasi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
  12. Rakyat Travel Sdn. Bhd.
Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd – Diskaun 25% bagi harga bilik sahaja
Salun / Pusat /Produk Kecantikan
  1. Foot Master
  2. Paris Hill
  3. Proactiv
  4. Clara
  5. Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad
*Foot Master – Pusat Rawatan Kulit Kaki – Diskaun 30%
*Proactiv – Diskaun 5%
Syarat
1. Sah digunakan di butik Proactiv di Publika, Solaris Dutamas dan Galaxy Ampang sahaja
2. Tidak sah bagi tawaran atau promosi lain
3. Tidak sah semasa event/ roadshow
4. Diskaun:-
• Set asas Proactiv RM 199.90 – diskaun 5%
• Set asas Proactiv RM 199.90 dan single item – jumlah keseluruhan diskaun 5%
• Semua single item – diskaun 5%
Produk IT
  1. Koperasi Celcom Berhad
  2. Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad
Koperasi Celcom Berhad – Diskaun 2% hingga 5% bagi produk dan perkhidmatan terpilih
Syarat
  1. Rangkaian telefon mudah alih jenama NOKIA -2% bagi setiap pembelian
  2. KOPCEL Shoppe – 5% bagi 'Non PLU product' iaitu snek makanan ringan seperti jagung kukus, minuman mineral water dan makanan bergoreng
  3. Rangkaian produk KOPCEL Best – 5% bagi setiap unit pembelian kecuali dalam jangka masa promosi
Lain-lain
  1. Bkz Bikerz
  2. Roller Star Arena
  3. Double Site
  4. Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
  5. Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
  6. Mydin
Bkz Bikerz – Diskaun RM100 bagi motosikal terpakai dan RM200 diskaun bagi pembelian motorsikal baru model BKZ
  1. Diskaun 10% – 20% pada harga aksesori motorsikal
  2. Sewa Motorsikal dari RM80.00 sebulan
  3. Percuma caj upah pekerja bagi safety checking
Senarai syarikat dan produk adalah dari laman web www.1pengguna.com

*Hewhew. Yang bergaris adalah yang akan ingin dikunjungi setakat ini. 
P/S : Bata je? Levi's tak?? huhu Levi's tgh hot DISINI!


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts