Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts

Friday, December 12, 2014

Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap

Assalamualaikum

Review produk | Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap | Bulan ramadhan yang lepas adalah kali pertama Rara diperkenalkan dengan minuman susu nutrigoat ini. Pada mulanya terasa 'berat hati' nak minum sebab minuman ini sah-sah susu, dan sangat jarang Rara engkau ni nak minum susu.... hehe... Tapi disebabkan kawan-kawan blogger cakap susu nutrigoat miracle 8 ini sedap, maka terpengaruh jugalah Rara ingin mencubanya. Alhamdulillah, sesungguhnya rasa susu nutrigoat ni lebih sedap dari yang engkorang bayangkan... hehe. Serius babe ! Susu ini semua peringkat umur boleh minum, cumanya jika anak-anak seawal umur 2 tahun kebawah, kita galakkan ibunya yang minum.., jadi anak-anak boleh menikmati khasiat susu ini  melalui zat ibu sendiri.

Bila sebut susu kambing, mesti terbayang tentang bau hamis, hanyir, dan macam-macam lagi kan? Haaa..itula.. you all tak tahu.. silap tu persepsi itu dah kuno yer..tak boleh diguna pakai dah, sebab susu nutrigoat miracle ni bebas dari sebarang bau dan bebas juga daripada sebarang rasa yang pelik-pelik. Yang boleh dijamin, hanyalah kesedapan yang membuatkan sesiapa sahaja yang meminumnya akan menjadi 'ketagih' nak lagi.. dan lagi.. benar ! 



Nutri Goat Miracle 8 ini  merupakan minuman kesihatan yang sememangnya berasaskan susu kambing dan kombinasi zat 8 makanan sunnah seperti kurma, kismis, habbatus sauda dan sebagainya. Complete dalam 1 sachet. Berbaloi bukan ? Cubalah !

Kebaikan mengamalkan Nutri Goat Miracle 8

Merendahkan kolestrol
Memberi tenaga kepada ibu mengandung
Mengurangkan risiko jaundice pada bayi
Sumber kalsium yang tinggi
Melawaskan perkumuhan
Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
Menguatkan sistem imunisasi
Meningkatkan daya ingatan dan fokus
Menambahkan susu badan 
dan sebagainya 



Bagi Rara sendiri, setelah mencuba susu Nutri Goat Miracle 8 ini , perubahan pertama yang dapat dilihat adalah ia dapat mengurangkan insomnia - kesukaran tidur pada waktu malam. Kalau sebelum ni Rara sering tidur lewat sebab tak terlena, padahal memang niat nak tidur tapi tak boleh. Lepas minum susu ni, sekejap saja dah boleh tidur. Serius.... so tidur memang tiptop dan bila bangun pagi, badan rasa ringan dan segar, terbaik dari ladang giteww.. Alhamdulillah,dapatlah subuh yang sangat berkualiti. Siapa yang tak nak oiiiiii :) 
Jadi sejak itu Rara amalkan Nutri Goat ini sampai sekarang. Walaupun kadang-kadang terputus bekalan sebab tak dan duit, tapi bila dah dan duit, memang beli lah susu ni. Yummmyyyy ! InsyaAllah ia dapat menambahkan kalsium dalam badan ni. Rara kan kurus sangat, elok sangatlah kan minum susu ni. 

Rara nak syorkan kepada rakan-rakan dan pembaca semua, kalau nak ubah gaya pemakanan/minuman kepada gizi yang lebih sihat, cubalah Nutrigoat Miracle 8 ini ya ? Nanti kalau dah cuba, jemputlah komen disini and bagitau maklum balas u all kalau sudi. Ehem2. Till we meet again, xoxo :) 

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh lah langsung hubungi admin di :


Contact : 019-3497868

selamat mencuba ! 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, June 16, 2014

Bersama eWana.fm @ Segmen Hai Blogger !

Assalamualaikum

Hari Jumaat lepas, Rara dan Ena (Aina Roseberry)  berpeluang untuk memeriahkan konti  eWana.fm dalam segmen Hai blogger ! :)  Kami  dijemput oleh  orang kuat  Hai blogger iaitu Halim Brothers. Segmen ini adalah untuk memberi peluang kepada bloggers bagi merasai sendiri pengalaman menjadi DJ dan berkongsi mengenai blog masing2 sepanjang waktu on air.


U olls mesti tertanya-tanya  pasal kewujudan eWana.fm ni kan? Haaa... Kalau u all  nak tahu, eWana.fm ni merupakan radio internet. Ia memudahkan pendengar berinteraksi secara live dengan DJ bertugas dengan menggunakan teknologi terkini secara audio, video dan elemen interaktif seperti internet chat, internet video call dan lain-lain.  

Kalau macam Rara sendiri, first time dengar eWana.fm ni masa Syasya Solero di jemput ke sana dan promote di fb dia. "Macam cantikkk je. Macam comellll.. jerrr."









Now,giliran kami plak ke konti ni.. tp bukan sbb viral video la..Hehe..Kami datang as a blogger. Alhamdulillah, teruja. First time masuk konti dan jadi DJ yang tidak terlatih. Hehe.  



Lokasi eWana.fm ini adalah berdekatan dengan Wangsa Walk. Sangat mudah untuk dicari kalau lepas nie rakan-rakan blogger lain nak join. Yaaa.. Tapi kami ni, sebab kali pertama pergi sana.. kami tak tahu jalan nak pegi eWana, tapi dengan bantuan Brado Kapak, kami selamat sampai. Thanks BK ! *Dengan muka baru bangun tido lagiii.. hehehe*

Straight from ig ena. Sambil tunggu Brado Kapak 

Bila sampai kat sana, Halim jemput kat bawah. Tak perlu terkapai-kapai. Tq banyak2 :)  Lepas masuk konti, kami diberikan taklimat oleh kak Sya dan Halim sendiri, mengenai perkara-perkara yang perlu kami tahu mengenai segmen ini, cara mengendalikan benda2 alah dalam konti tu dan sebagainya lah.. Dan perkara yang paling penting, mestilah pengisian yang perlu kami kongsikan bersama pendengar eWana.fm. Bukan saja-saja sembang kosong ya.... ( padahal merapu jugak banyak,nerves! )

Study sebelum ke udara. Flyyyy

Antara perkara yang perlu kami buat dan kongsikan adalah promo hai blogger, pengenalan diri, pengisian blog, dan cara untuk hubungi kami serta perlu mempromosikan aplikasi terbaru Hai Blogger dan Facebook Page Hai Blogger!


Install ---> HaiBlogger! 

Start | Ena ngn Rara sama-sama ''Ena dulu lah ! Akak dulu lah ! Ena dulu lah !''  Hahahaa.. last2 okayy laa i olls kan kakak..kena la tunjuk contoh kat budak manja neh. Kan..Haha..Okaayyy kak Rara dulu..Mula2 susah sangat nak buat.. padahal just kena promote je kot. Tergagap la tersasul la terjerit la ter (tercirit tak de ok!) ter macam-macam la.. Pastu lama2 ok dah... cakap macam tengah present assignment jer. Poyo poyo poyo angattt... Lol.


*kalau salah cakap tu buat-buat tak dengar hokeh,jangan kutuk ! haha..*

Lepas habis sejam Rara ke udara.... wow terbang ke udara kau... Giliran Ena plak, masa Ena tengah ke udara, Rara snap-snap pictures. Sebab ena tak bagi masuk ! Argghhh. Segan kateko... hahakssss...

Bersambung.... 


 Hai semua, jemput dengar Rara membebel  perkongsian Rara malam nie, pukul 8 malam tau. Google jer www.ewana.fm . 

Terusssssssssssssssss..... 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, May 25, 2014

Kuotasi persahabatan | Friendship Quotes

Assalamualaikum
Mood : Rindu BFF !


"Friendship is the only cement that will ever hold the world together." 
~ Woodrow Wilson

"Treat your friends as you do your pictures, and place them in their best light." 
~ Jennie Jerome Churchill

"Friendship is unnecessary, like philosophy, like art...It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival." 
~ C.S. Lewis

"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends." 
~ Martin Luther King Jr.

"Friendship without self-interest is one of the rare and beautiful things of life." 
~ James F. Byrnes

"Give me one friend, just one, who meets the needs of all my varying moods." 
~ Esther M. Clark

"The greatest good you can do for another is not just to share your riches but to reveal to him his own." 
~ Benjamin Disraeli

"The only way to have a friend is to be one." 
~ Ralph Waldo Emerson

"The glory of friendship is not the outstretched hand, nor the kindly smile nor the joy of companionship; it is the spiritual inspiration that comes to one when he discovers that someone else believes in him and is willing to trust him." 
~ Ralph Waldo Emerson

"Friendship is always a sweet responsibility, never an opportunity." 
~ Kahlil Gibran

"Friendship is neither a formality nor a mode: it is rather a life." 
~ David Grayson

"If a man does not make new acquaintances as he advances through life, he will soon find himself left alone; one should keep his friendships in constant repair." 
~ Samuel Johnson

"Am I not destroying my enemies when I make friends of them?" 
~ Abraham Lincoln

"You cannot shake hands with a clenched fist." 
~ Golda Meir

"Friendship is one mind in two bodies." 
~ Mencius

"The best way to keep your friends is not to give them away." 
~ Wilson Mizner

"Think where man's glory most begins and ends, and say my glory was I had such friends." 
~ William Butler Yeats

"Stay is a charming word in a friend's vocabulary." 
~ Louisa May Alcott

"Celebrate the happiness that friends are always giving, make every day a holiday and celebrate just living!" 
~ Amanda Bradley



"If we would build on a sure foundation in friendship, we must love friends for their sake rather than for our own." 
~ Charlotte Bronte

"The person who tries to live alone will not succeed as a human being. His heart withers if it does not answer another heart. His mind shrinks away if he hears only the echoes of his own thoughts and finds no other inspiration." 
~ Pearl S. Buck

"I am a big believer that you have to nourish any relationship. I am still very much a part of my friends' lives and they are very much a part of my life. A First Lady who does not have this source of strength and comfort can lose perspective and become isolated." 
~ Nancy Reagan

"Friendship with oneself is all important, because without it one cannot be friends with anyone else in the world." 
~ Eleanor Roosevelt

"A true friend is someone who thinks that you are a good egg even though he knows that you are slightly cracked." 
~ Bernard Meltzer

"A friend is someone who sings your heart's song back to you when you have forgotten the words." 
~ David Coppola, Ph.D.

"Some people come into our lives and quickly go. Some people move our souls to dance. They awaken us to new understanding with the passing whisper of their wisdom. Some people make the sky more beautiful to gaze upon. They stay in our lives for awhile, leave footprints on our hearts, and we are never ever the same." 
~ Flavia


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Food Review by bloggers @ U-Cafe Restaurant.

Assalamualaikum

Konon2 ini entry sambungan kepada entry tempoh hari, 

Yaa.. Memori kali pertama pergi food review, memang tak sangka yg blogger kena makan sebanyak tu. Hehe. Seronok.. Ekceli Rara nie bukan jenis ''pemakan tegar'' , tengok body la, kerempeng nak arwah =P Tapi bila ikut bloggers otai nie pergi food review, selera makan naik mendadak. haha.... 

Aina Roseberry nie la yang bertanggungjawab bawak Rara..Kalau dia tak ada, memang tak kan pergi kelumpo sorang2... mek maroh.. he. Tq Aina. XoXo ! Thanks juga kepada kak Ida Baharum sebab approve blog Rara. :) 


 Nie air yg Rara pilih.Fresh Lemon Honey Drink. 
Sampai2 kunyah anggur dalam tu dulu. Ngapp. Ngapp. Sedap sangat,errr mintak dua gelas lg boleh? 


Nah.. antara menu yang kami cuba. Semua sedap... kalau tak caya tengok apa yang dorang tulis kat blog masing2. Dorang pandai tulis, iteww merangkak rangkak. Hihi. Malu. 



Ok selamat ber-blogwalking u olls =p

 
 Yang nie tak nak ulas apa2. No komen please. Heee. 


 Nie Rachel. Dia tengah terangkan pasal makanan2 yang disediakan kepada kami. Dari segi style, pakej,harga dan lain-lain. Sorang lagi Jonathan. Mereka ni manager restoren ni. Siap bagi kami taklimat lagi, bagusnya.. senang kerja kami.Semua maklumat dah sedia ada. Camni arr manager terbaikkk :) 


Camni arr kalau nak jadi  blogger food review.. umm umm ambik gambar dulu baru boleh makan... hehe. Tu belum masuk part selfie dgn makanan lg tu :) 


 Jangan marah ea nak tempek gambor dinding.... Smart kan? 


 Mari2.. mari pilih menu minuman... istimewa di U-Cafe Wangsa Walk 

Next... curik gambar dari blog Ena. Lawa sikit. Tab Rara kamera belakang mcm... *&% :) 
Memandangkan Rara nie pemalu plus sopan santun (uwerk!) so bergambar pun ngan kakak and adik2 jer... hee.. heee... Segan ekceli..semua baru kenal.. Ngan Ena sendiri pun baru first time keluar sama-sama walaupun tinggal berdekatan. Tapi sekarang nie dah hampir tiap hari kuar sama-sama dah. Hee. 


 Oh memang tak pelik langsung kalau Rara paling pendek... hihi. Dalam gambar kelas pun paling pendek gak -_- mujur la kiut . *panggg sebijik*


Kite ngn blogger-blogger otai... Ahh segan la cmni. Kite ke paling kanak2 kat sini? *panggg lagi sebijik


 Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, May 14, 2014

Nak makan sedap-sedap? Jom ke U-Cafe, Wangsa Walk!

Assalamualaikum

Hi semua.. apa khabar? Dah makan belum? 
Ececeee.... tanya orang dah makan ke belum ya... Bukan apa.. hari ni Rara nak kongsi sikit tentang tempat makan yang best dan menu yang super sedap daripada restoren yang ekslusif  iaitu... U-Cafe
Entry kali ni, Rara fokus pada menu yang ada dulu ya. Yang lain-lain, coming soon :) 

Okay ini alamat penuh restoren ni. Jemputlah datang ya.

U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia

Ok dah, jemput tengok apa yang kami makan.. ^_^ 

Penang Curry Laksa : RM 13.90


Nasi Bonjori : RM 13.90


Salmon Fillet : RM 39.90

Spaghetti Aglio-Olio with Seafood: RM 26.90


 Penang Char Kway Teow : RM 10.90


 Popcorn Chicken Green Salad : RM 14.90

Buat pengetahuan semua,  U- Cafe ni ada beberapa lagi cawangan di tempat lain sekitar Kuala Lumpur iaitu di Sungai Wang, Jalan Sultan Ismail dan ini, Wangsa Walk, Wangsa Maju. Apa yang perlu anda tahu tentang U-Cafe Wangsa Walk ni, ialah.... ia merupakan satu-satunya cawangan restoren yang pork-free . Kepada kawan2 muslim, jangan silap pergi pulak ye. Hehe. Jadi, Restoren U-Cafe kat Wangsa Walk ni 100% halal, boleh tengok sendiri sijil halal ya... no more was-was. Awesome. 

 Fried Rice in Japanese Style : RM 17.90

 Pan Fried Kway Teow with Beef : RM 10.90


 Stir Fried Glass Noodle with Soft Shell Crab : RM 17.90

 Nasi Lemak : RM 13.90

 Combo Platter : RM 26.90


 Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel : RM 17.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk & Season Vegetables in Yam Basket Rice : RM 20.90


 Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop : RM17.90

 Fried Kailan with Salted Fish : RM 13.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk (Big) : RM 38.90

Classic Chicken Carbonara : RM 18.90

Stir Stewed Chicken with Three Cups Soya Sauce (Big) : RM 20.90

Honestly memang sedap makanan kat sini, kalau boleh, tak nak share. Haha.. nampak tak tamak di situ... Macam-macam jenis ada... Japanese style,Chinese Style, Asian style, dan lain-lain. Ikut sedap rasa kita lah nak yang macam mana... order je :) 


Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan bolehlah hubungi krew mereka di :
1) 019 3133668 ( Rachael Chin)
2) 03 21429686 (Cawangan Sg.Wang)
3) 03 41319686 (Cawangan Wangsa Maju)


By the way ini kali pertama Rara join food review bloggers, selain daripada dapat kekenyangan, dapat kawan-kawan baru :) They all tersangatlah sporting n havoc. Hahaha. Tak caya? Tengok nii.. 



Heheee... terbaikkkk ahhhhh sisters2 semua.. nak upload lagi gambar, wait n see :) Tataaaaaaa....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, May 8, 2014

Header blog paling lawa setakat ini . A review

Assalamualaikum

Hai readers. Lama dah Rara x update blog hasil taip 100% sendiri. =P
Bz laaa...sem 8 esaimen manyak... thesis plak asyik...(xleh tulis kat sini..lecturer baca) hehe... Dalam ke-bz- an ni pun.. xde lah bz sgt.. sempat je kalau setakat nak update status facebook meroyan 10 kali sehari.. upload instagram 3x sehari.. sempat jer...........

Baiklah,berbalik kepada pokok pangkal.... Pagi ni Rara nak review pasal blog Rara ni sikit.. Dua hari lepas baru siap header baru Rara...Pantas betul kwn Rara ni buat.. Malam tu chat ngn dia, pastu Rara cakap ''so bangun pagi esok kira blog Rara dah siap la ea? '' dia ckp Ya. Hebak ah ! ^_^ Jadi bila bangun pagi esok tu terus taip Masturarama2.blogspot ahhh.... yeayyyy! Comel ! Selain daripada header, Rara juga mintak dia letakkan link n ikon facebook,twitter,and instagram kat tepi blog Rara ni... ce tengok..ce tengok...pastu klik. Okay selamat berkenalan :) 

Header tu... Perkenalkan...Rara tempah dengan Sheda Ucu putih gebu... Sheda ni memang amek tempahan buat header blog... or blog dari A sampai Z. mana2 pun boleh... 


Blog Mastura Rama2..Lalu rama2 pun terbang...

Cantik tak...? hehe. opppsss insan dalam gambar bersama gitar pinjam tu abaikan la k, kita tengah present pasal header ni. Jadi kalau sapa2 nak tempah header jugak, dengan harga yang sangat berpatutan boleh la contact Sheda Ucu deh... Bagitaw je apa header impian u all.... Sheda akan realisasikan dalam bentuk pengeditan yang ringkas tapi amat menarik. Kalau citarasa Rara sendiri, mudah aje, perlu ada ciri2 warna pink, tagline Lalu Rama2 pun terbang, background rama2,dan tulisan mesti berangkai..  Jadi, terserah kalian nak macam mana..ya ? :) 

Okay guys, jangan lupa hubungi Sheda Ucu untuk sebarang tempahan dan pertanyaan.... ya... 

Facebook : Sheda Ucu



P/s : Sheda, Rara suka header tu, gambar tu kan, nampak mcm Rara duk dalam cermin magic Barbie.... hee. Tengkiu sayang,.

ok bye. Kite nak g sarapan, roomate dah tunggu. Tata :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, May 6, 2014

EKSKLUSIF: Penjelasan Tentang Harga Tudung Yang Mahal . (hehe)

Assalamualaikum

Entry copy and paste daripada ijaicool.blogspot . Agak pedas,penuh sindiran tapi lucuuuuuuuuu =P

Hai apa khabar semua? Isu yang berkaitan dengan tudung merupakan isu yang kerap dikupas di media sosial. Salah satu isu yang popular adalah isu tudung berjenama popular seperti Fareeda dan Ariani, khususnya tentang harga tudung mereka yang lebih mahal daripada seluar jin Levi's. Baru-baru ini laman web sosial seperti Facebook meletup akibat kenyataan admin akaun fanpage Mawar Fareeda "jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..." berikutan tindakan rampasan tudung Fareeda tiruan. Kemudian di Twitter pula tersebar gambar harga tudung Ariani yang mencecah RM1000.


Sebagai penduduk Bangi, saya turut merasa tempias isu ini kerana kedua-dua kedai Fareeda dan Ariani terletak di Bangi. Oleh itu, saya ingin memberi justifikasi tentang mengapa harga tudung Fareeda dan Ariani mahal nak arwah sekaligus menepis segala tohmahan yang dilemparkan oleh masyarakat umum. Ayuh teruskan membaca.

1) Banyak produk 'Islamik' kini yang kononnya telah dibacakan dengan 30 juzuk seperti air ajaib Al-Khodafi dan Madu Ruqyah dara yang sebenarnya hanyalah tindakan untuk mempergunakan agama di dalam produk mereka. Tetapi bagi produk yang eksklusif seperti tudung 3 layer, mereka tidak akan menipu pengguna dengan mendakwa tudung mereka telah dibacakan dengan 30 juzuk, sebaliknya dalam proses mencipta tudung, mereka memasang lagu-lagu nasyid yang berunsur kemanusiaan agar vibe positif lagu tersebut dapat meresap ke dalam tudung. Contohnya, lagu popular In Team Kasih Kekasih dipasang semasa tudung dijahit agar mesej positif lagu tersebut "sebelum diijabkabulkan syariat tetap membataskan" dapat meresap ke dalam tudung sekaligus mempengaruhi pemakainya agar tidak ringan-ringan dengan pakwe di dalam kereta. Penggunaan lagu ini membabitkan royalti yang harus dibayar kepada artis, sekaligus mempengaruhi harga tudung tersebut.

2) Tudung yang eksklusif, tak bolehla sekadar digayakan di atas kepala patung. Untuk tujuan promosi, mereka mesti mengambil selebriti untuk menjadi duta tudung mereka. Seperti Ariani contohnya, ingat murah ke nak hire Wardina sebagai duta mereka? Lainlah kalau mereka mengambil Rosnah Mat Aris ataupun Azwan Ali menjadi duta. Itu sebab harga mereka jauh lebih mahal daripada tudung biasa di Jalan TAR. Bagi tudung Fareeda pula, pengiklanan mereka memang power dan efektif kerana berjaya membuat orang terkejut di waktu malam apabila melihat billboard di bawah. Waktu siang pula, kawasan billboard tersebut sentiasa sesak maka pemandu tiada pilihan dan terpaksa merenung billboard tersebut, dan mata model yang anggun itu akan memukau mereka untuk membeli tudung itu. Anda ingat billboard di lokasi tersebut murah?


3) Kita boleh lihat perbezaan material yang digunakan pada tudung murah dengan tudung yang eksklusif. Tudung murah kalau hujan, habis lencun siap nampak rambut lagi. Tudung eksklusif pula menggunakan sistem '3 layer', di mana setiap lapisan memberi 3 tahap perlindungan terhadap pemakai. Lapisan pertama merupakan lapisan yang diperbuat daripada material yang kalis air, jadi tiada masalah tudung basah jika mahu berlari-lari anak di dalam hujan. Lapisan kedua pula merupakan lapisan antivirus, sebab kalau dah main hujan selalunya akan demam maka dengan adanya perlindungan tambahan, ternyata si pemakai akan menjadi lebih sihat. Lapisan terakhir pula adalah lapisan anti hapak untuk mengelakkan bau kurang senang jadi tudung boleh dipakai berkali-kali tanpa perlu dibasuh.

4) Tudung yang mahal, mesti ada resale value yang tinggi. Tudung eksklusif sebegini kini sudah diterima oleh tauke pajak gadai dan mereka sanggup memberikan harga yang tinggi untuk tudung tersebut. So tak apa kalau nak merasa beli tudung mahal sebab kalau dah tak ada duit nak beli nasi boleh pajak gadai je. Tudung bawal boleh pajak gadai ke? Bank-bank tertentu juga menerima tudung eksklusif sebagai bayaran downpayment untuk membeli kereta. Tetapi atas dasar itula pemakai harus berhati-hati kes meragut tudung eksklusif kini semakin berleluasa.

5) Sebenarnya tudung eksklusif ni mahal kerana teknologi yang hadir bersama tudung tersebut, tetapi ramai yang tak tahu kecanggihannya. Anda ingat batu berwarna di tudung 3 layer tu hanyalah hiasan semata-mata? Batu tersebut sebenarnya berfungsi sebagai pemancar emosi si pemakai. Jika gadis-gadis sedang period, batu itu akan bertukar menjadi warna merah pekat, so kalau merah tu memang orang tak kacau la kan. Kalau sedang berovulasi, batu tersebut akan bertukar menjadi warna merah jambu. Ini amat berguna buat suami isteri yang ingin merancang keluarga. Kalau dia jadi warna pelangi, itu tandanya batu anda sudah rosak harap tudung anda masih dalam warranty.

Kita dapat lihat juga dalam model-model tudung yang lebih advanced, tudung mereka dilengkapi dengan applikasi Camera360 so bila nak selfie dalam tudung tersebut, mereka sentiasa akan nampak 'glowing' dan bebas jerawat. Ada lagi, jika anda beli tudung ini secara kontrak bersama Maxis, tudung juga dilengkapi dengan koneksi 3G (4G jika kawasan anda maju) agar anda boleh upload selfie anda ke Instagram pada bila-bila masa!

Berdasarkan penjelasan di atas, saya berharap agar masyarakat sekurang-kurangnya dapat menghentikan segala kata nista serta memahami mengapa tudung-tudung eksklusif tersebut dikatakan mahal. Apa yang anda bayar sangat berbaloi dengan apa yang anda dapat. Adakah anda pengguna tudung ekslusif ataupun tudung bawal / pari? Luahkan perasaan anda di sini. Mungkin ada feature tudung yang saya tak tahu, harap anda boleh kongsikan di ruangan komen. Anda bebas menggunakan hujah "eleh tudung mahal-mahal bukan menjamin ke syurga pun" tetapi jika anda masih kompelin tentang harga tudung eksklusif, maka terpaksalah saya quote fanpage Mawar Fareeda sekali lagi "...jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..."

ini adalah entri parodi, pihak Fareeda dan Ariani tidak membayar saya. Well maybe they should...

********************************
Kawan saya ada jual tudung labuh, harga tudung dia, 'harga kita-kita je'. Tudung bidang labuh dengan harga RM20 lebih.... selalu tengok kat mana2 kedai or butik online x? Tak kan.... 
Alhamdulillah,. Dia kata keuntungan letak nombor dua, yang penting dia dapat ajak kawan2 dia serta sesiapa sahaja muslimah supaya pakai tudung tutup aurat dengan sempurna... dia pun ada suruh saya pakai. InsyaAllah dear......  :) 



One stop centre Shawl Halfmoon Labuh Bidang 50', 55' & 60'
Limited Edition Halfmoon Scarf
To Order : Pm Page

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, April 17, 2014

10 Reasons Why Traveling Makes You A Better Person

Assalamualaikum


1. Learning to be alone.

Have lunch with yourself. Sit with your thoughts and be okay with them, whatever they are. Love yourself whole-heartedly, especially in times of solitude. And when you think you can’t sit alone any longer, order coffee and a dessert.

2. Relying on the kindness of strangers.

Foreignness does not prevent random acts of kindness. Accept them. Give them. Appreciate them.

3. Learning to live with less.

This does not mean claiming hardship. Let this manifest in small ways. Recognize your fortunes. Be humbled.

4. Learning that plans change and you will have to adapt.

Itineraries are guidelines, not rigid measurements of experience. The best experiences are often not scheduled or anticipated. Expect the unexpected and learn to love it.

5. Enjoying the moment.

Forget the missed bus and enjoy the culture that can be experienced in one hour waiting at a bus stop. Stay in the present.

6. Forces you out of your comfort zone.

Practice speaking that language you learned. Try the cow tongue. Make new friends.

7. Learning to be patient.

Don’t rush through the museum. Don’t rush through your meal. Don’t bounce your leg up and down or roll your eyes. Don’t yell at anyone for reading the map wrong and getting lost. Don’t worry, you’ll get there.

8. Learning you can’t assume. 

Try looking at things a different way. Ask questions. Let this open up a new realm of thought and possibility.

9. Missing home.

Appreciate family, friends, and loved ones. Appreciate the comfort of mundane routines. Find a new found respect for the life you often wish to escape.

10. Goodbye is not forever, life has endless possibilities. 

Family becomes more than just blood. Never say goodbye to the people you meet and the places you see. Cherish the new families and homes you’ve gained. Keep in touch and look back with fond memories from time to time.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, April 2, 2014

Baju kurung by @ Hazanis Fashion - A Definition

Assalamualaikum


Baju kurung  is the traditional attire for Malay women.  It became the official dress for Malaysia and Brunei, can also be found in Indonesia, Singapore and Thailand. This baju kurung suitable to be worn by all classes of society regardless of age. Baju Kurung is also used to attend the wedding ceremony, religious ceremony, and formal occasions. In Malaysia, all women generally wear baju melayu as traditional attire includes formal attire primary and secondary school students. Only designs and cuts baju vary somewhat by state.


In line with the times, now many haute modern design has emerged and accepted by the Malays. Although in general we have accepted modern influence in everyday clothes, but still baju women preferred to be styled. The difference, design baju kurung now more contemporary but still retains original features.



In addition there is a change at the cut and shape, to produce a more modern design and creative, baju kurung also decorated with embroidery, filigree, beads or sequins. Material for producing baju also changed. Now, there is a wide selection of materials including satin, organza, chiffon, silk, batik, linens and more. Changes are made to conform with the current situation or event to be attended by other than trying to imitate the style of foreign deductions may seek to look more elegant. Now there is a wide variation baju and it is known as Baju Kurung Modern.



Although baju kurung has evolved in line with changing times and tastes of the wearer, but the designs are still the same. It is still comfortable and well worn sweet girl showing politeness East and Malay cultural superiority.


mastura rara

Thanks dear.
___Hazanis___

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, February 9, 2014

Dihalang masuk Jepun: Penganjur forum minta maaf kepada Anwar secara terbuka

Pengerusi Yayasan Keamanan Sasakawa (Sasakawa Peace Foundation), Jiro Hanyu bertemu secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini bagi meminta maaf atas insiden larangan masuk ke Jepun Januari lalu.

Jiro mengakui bertanggungjawab di atas insiden tersebut kerana selaku penganjur, mereka harus memastikan semua berjalan lancar.

"Saya adalah penganjur, saya harus bertanggungjawab atas kemelut yang berlaku.
"Saya bertanggungjawab ke atas insiden memalukan yang menimpa Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Jiro dalam sidang media selepas bertemu Anwar secara tertutup di Hotel One World di Petaling Jaya, pagi ini.


Dalam kontroversi pada 19 Januari itu, Anwar dihalang masuk oleh pihak imigresen Jepun sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita pada jam 6.45 pagi.
Pihak berkuasa Jepun memberi alasan Anwar tidak mendapatkan kebenaran khas bagi mengunjungi negara matahari terbit itu kerana pernah dipenjarakan di Malaysia.
Jiro berkata, pihaknya mendesak penjelasan daripada kerajaan Jepun terhadap kontroversi halangan tersebut.

"Sebab utama lawatan ini ialah untuk meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pengalaman buruknya di lapangan terbang.

"Saya juga sudah menghantar surat kepada pihak kehakiman dan kementerian hal ehwal luar untuk mendapatkan penjelasan," katanya.

Sementara itu, Anwar menerima permohonan maaf tersebut dan berharap kedua-dua pihak dapat melupakan insiden yang berlaku itu.

"Saya mahu melahirkan penghargaan kepada Jiro Hanyu yang sanggup datang dan meminta maaf serta pendirian mereka.

Sumber | Artikel asal : http://my.news.yahoo.com/dihalang-masuk-jepun-penganjur-forum-minta-maaf-kepada-052711992.html

"Bagi saya, pandang ke depan. Ini hanya satu pengalaman," kata Anwar pada sidang media sama.
Jiro berkata, beliau berharap insiden tersebut tidak akan menyebabkan hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun keruh.

"Saya juga berharap hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun tidak akan menerima kesan," katanya.
Anwar selepas insiden tersebut menuduh Putrajaya mempunyai peranan dalam halangan ke atas dirinya.
Pemimpin PKR mengkritik tindakan tersebut, malah sayap Angkatan Muda Keadilan (AMK) yang diketuai Shamsul Iskandar Md Akin juga menganjurkan himpunan di hadapan Kedutaan Jepun dengan memijak bendera negara matahari terbit itu.

Putrajaya melalui Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman menafikan mempunyai kaitan dengan keputusan kerajaan Jepun menghalang Anwar memasuki negara tersebut. - 10 Februari, 2014.





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, December 1, 2013

Photoshoot @ studio. Rara & Qiqi

Assalamualaikum

Lama benor Rara x update gambar2 dari aktiviti photoshoot kan, Gambar dlm folder nun byk lg yg x update.. kekangan masa dan kadang2 lupa..kadang2 mcm x sesuai nak update... Kadang2 malas.

Tp tang malas tu bukan kadang2 sebenarnya, hari2 pun malas -_-

Hari nie i rajin ok !! See.. kenangan ber-photoshoot dengan Qiqi, oleh Ezwan Othman suatu masa dulu.. :) Dulu2 Rara rajin lah photoshoot2 ni..sbb komitmen x byk sgt mcm skg nie. Family,thesis,bisness,students., auh. (Padahal..nak cakap mcm ni * dulu muda skg dah tua, sampai kena makan produk Emilay utk mengekalkan keremajaan)

p/s : Gambar ori dr camera En.Photoghrapher.
Edited by me jerrrr (bkn edit pom,crop jerk. hihi)




By the way ingt lg Qiqi? Hehe..Rara selalu sebut nama dia dlm blog Rara nim. Maklumlah,BFF dr sekolah. Qiqi ade buat contest.... Contest I'M DIVA. Senang je syarat dia. Just attach gmbr u all yg pakai spek hitam kat dia, n get likes. Then menang lah! Hadiah dia... yaa ampun lumayan hokeyyy. Yang sedihnya, Rara x boleh join contest yg dia buat sbb Rara jadi juri ! eheheee... soo...kwn2.... u all join lah k.. sape nak menang,,kena rasuah i dulu tau. hiihookkkk ^__^ gurau jee. Ni link contest kat blog Qiqi... tekan !

nak tengok hadiah yg lumayan tu?? Sinii
(penaja utama is Hazanis Fashion!)

banner contest beliau.
DIVA TAK DIVA TAK? ^_^


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts