Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Saturday, February 18, 2017

Barang Kemas Perak Asia Silver Pilihan Terkini !

Assalamualaikum

Hai pembaca-pembaca kesayangan sekalian.. Mana-mana wanita, mahupun gegadis, pasti tidak lari dengan fitrah sukakan perhiasan terutama barang kemas. Betul tak? Excited sangat hari ni Rara nak bercerita tentang barang kemas kegilaan ramai ni.. opps bukan barang emas tulen tu ye, kali ni special sikit sebab kita akan cerita tentang BARANG KEMAS PERAK SADUR EMAS daripada ASIA SILVER SHOP ! Wah.. Bagi adik-adik yang keliru tentang jenis perhiasan ni, mari Rara explain sikit apa bendanya ini. Sabar....

Barang kemas perak sadur emas ni adalah perhiasan yang diperbuat daripada perak 925 yang ditempa mengikut design yang dikehendaki planggan dan  kemasan terakhirnya adalah mensadurkan perak tadi ke dalam cecair emas. WOW... Bagi kaum lelaki Islam, mereka haram memakai emas jadi sangat sesuai untuk mereka mencuba perhiasan perak sahaja ya.. Jangan sesekali menyerupai perhiasan wanita tau. Haram :) Cewahh i olls. Kaum hawa pun ada juga kan yang lebih minat perhiasan perak berbanding emas, tapi tak apa, hari ni  dua-dua item  itu Rara akan perkenalkan pada anda semua. Semua perhiasan yang Rara review hari ini adalah dari Asia Silver Shop. Satu jenama yang telah lama bertapak di dunia perniagaan ni. 

Di Asia Silver Shop, anda boleh pilih design dan tempah ukir nama pada eksesori yang anda suka. Barang-barang yang dijual pula sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina. Terdapat pelbagai jenis perhiasan yang boleh anda dapati di Asia Silver Shop ini, antaranya :
Rantai leher 
Rantai tangan 
Gelang silang
Cincin silang
Subang
Rantai kaki
Brooch
Butang baju melayu
Neck tie clip
Key chain
Loket 
dll
Sebelum Rara bawa anda meneroka barang kemas lain, mari kita cuci mata tengok aksesori yang diperbuat daripada perak dahulu. Jumm. 
(KOLEKSI BARANG KEMAS PERAK UKIRNAMA/CUSTOME MADE)

Rantai leher ukir nama perak yang di tempah khas oleh penggemar perak

Cincin ukir nama, sangat menarik pattern dia 

Anda boleh request ikut citarasa sendiri. 

Pattern begini biasanya digilai kaum wanita muda, gadis-gadis dan kanak-kanak. Cun nya ! Gelang perak berserikan pearl warna warni yang bakal menarik perhatian sesiapa yang memandangnya ! :)  

Cincin jiwa muda.. pasti pemiliknya seorang yang stylo dan sempoi..

Loket untuk anak perempuan awak 

Rantai leher untuk kesayangan 

Butang baju melayu aku mana Pah?? 
Sesuai untuk dihadiahkan pada ayah, suami, encik tunang, pakwe.. baru kacak pegi solat Jumaat 

Bangle lelaki, bercorak simple but nice.

Sweet couple... ! Cincin couple katanya 

Pin tudung anda ! Lepas ni pasti tak ada orang boleh buat-buat terambil dah kalau ukir nama siap-siap. Hehe.


Cantik lar cincin dia.. peminat perak, apa tunggu lagi?? =)

Rantai leher berloketkan diamond ini sungguh elegen dan feminin kan :)

Model menggayakan gelang,cincin, dan rantai leher perak dengan corak yang up to date

Okay, enough untuk barang perak. Sekarang Rara nak tunjukkan antara pattern-patern yang ada untuk barang perhiasan emas sadur pula. Bagi yang nak cepat, readymade, Jom cuci mata..Raya akan menjelma, so boleh lah fikir-fikir design yang anda berkenan untuk digayakan pada hari lebaran nanti.

(KOLEKSI BARANG KEMAS  EMAS SADUR)

Barang kemas yang digayakan oleh model di gambar bawah adalah emas sadur yang diimport khas daripada Bangkok, Thailand. Rekaan yang ni betul-betul copy ori emas 916. Memang jadi kegilaan ramai wanita-wanita sekarang lah, sebijik sama mcm emas tulen kan. Kalau banding dengan emas korea, yang ini lagi nampak real barang emas ori. Memang orang tak boleh beza selagi tak pegi check kat kedai emas. Terbaik lah.. 

 
Rekaan yang halus dan teliti ini sesuai dengan citarasa penggemar emas sadur... cubalah hari ini ! 

Tak ubah seperti emas tulen kan? 

Design ini sinonim dengan wanita yang dewasa / telah berkahwin 

Rantai leher dan gelang sadur emas... sungguh menawan jika dipakai oleh kaum wanita yang berkarakter ringkas dan sopan 

Saduran emas yang teliti dan warna yang memukau 

Disebabkan ia bukan emas asli, pastilah jangka hayat dia tak sehebat emas asli ya. Namun, sebenarnya tempoh jangka hayat barang kemas ini bergantung kepada cara penjagaan dan pemakainya juga...Jika dijaga dengan baik ia boleh tahan sehingga berbulan-bulan malah bertahun-tahun pun. So tak rugi ye kawan-kawanku sekalian..Untuk pengetahuan lebih lanjut, klik sini untuk lihat langkah penjagaan barang kemas sadur :)


Orang kata, sekarang ni zaman Pak Jib. Di zaman ini, semua benda kena jimat dan bijak. Tambah-tambah lagi bila berkaitan dengan kos untuk  penampilan, fashion, dan termasuklah perhiasan diri. Selagi boleh jimat kita jimat okay. Tak perlu berhabis beribu riban semata-mata untuk nampak mewah dimata orang sedangkan hakikatnya berhutang. Oppsss. Tak syok lah macam tu kan. Dalam hal ini ada betulnya. Bab- bab berhias, perhiasan perak sadur emas ini sesuailah dipakai untuk bergaya kerana selain harganya lebih rendah, kita juga akan rasa lebih selamat, takde lah  terlalu takut jika barang kemas dicuri, dan andai kata la hilang,tidak lah terlalu terkilan memikirkannya. Hehe. Macam style makcik-makcik kat kampung, barang kemas yang mahal dan ori disimpan elok-elok, pakai bila perlu sahaja. Tapi untuk bersantai-santai, mereka lebih selesa pakai yang sadur emas sahaja.. Beringat-ingat sebelum kena katanya.

Barang kemas perak sadur emas ni juga sangat sesuai untuk dijadikan koleksi. Orang perempuan ni, suka bila dapat lihat barang kemas tersusun rapi, tinggal pilih je nak pakai yang mana time nak keluar kemana-mana nanti. Jadi kalau kumpul koleksi emas sadur, kos tak banyak. Dengan harga yang mampu milik, kita boleh memiliki pelbagai jenis corak dan ukiran. Untuk kanak-kanak pun Rara sarankan guna barang kemas sadur je sebab kalau jatuh, tak de lah menyesal sangat jiwa tu. hehe

Bagi orang lelaki, (perempuan pun sama) setiap kali tibanya hari jadi pasangan anda, hari anniversary, atau apa-apa hari istimewa, tak perlu lagi pening nak beli apa. Rara bagi idea, korang tempah je barang kemas daripada Asia Silver Shop. Pilih design atau request siap-siap nak macam mana, lagi sweet kalau korang ukir nama di barang kemas dia..So nampak wah ! istimewa sangat. Gitewwww. Tak percaya? Cuba dulu. Pasti kesayangan korang senyum meleret.. harga tak penting, yang lagi penting usaha korang tu untuk nampak sweet dan menghargai pasangan masing-masing.. Ni cadangan je la. Bukan paksaan. Hehe. Tapi bagi anda yang tidak suka menunggu lama untuk tempah silver atau emas sadur ukir nama, anda juga boleh pilih aksesori  ready made yang sedia ada tau. Boleh lah klik sini ye ! :) 
*************************************************
Okay cuba teka ini barang apa? 
Ini la necktie klip.. khas untuk kaum lelaki. Sematkan di tali leher anda supaya nampak lebih kacak dan bergaya! Jom gegirls beli kat pasangan masing-masing. heee.. 

Sebenarnya, Asia Silver Shop ni sudah lama mendapat tempat di hati para pelanggannya. Oleh itu, mereka sering membuka gerai jualan di beberapa event, karnival yang hebat-hebat supaya senang untuk pelanggan mereka membeli secara langsung. Misalnya, mereka telah giat menyertai aktiviti jualan di event dan karnival besar seperti TIMOR FEST, GEGEY FESTIVAL,WEDDING FEST,MERIAH RAYA BAZAAR,BEAUTY FEST,dan banyak lagi event2 lain. Rara sendiri pun pernah berkunjung ke booth mereka, memang cantik habaq hang. Cuma masa tu duit tak berapa  nak ada, so Rara tak beli. Kikiki. =) Cuci mata saja pun dah seronok tau ! Haha.. Meriah booth mereka ni;

 
Selalu penuh dengan pelanggan yang tertarik dengan barang kemas dan perak mereka. 


Antara artis yang memberi sokongan kepada Asia Silver Shop :) 

Penggemar perak & emas sadur sedang khusyuk memilih perhiasan mereka bersama jurujual Asia Silver Shop yang ramah dan sentiasa membantu pelanggan mereka membuat pilihan yang terbaik :)

 

Untuk pengetahuan semua, Asia Silver shop ni ada kedai di Kelantan, jadi bagi peminat barang perhiasan mereka, anda bolehlah walk-in di  premis mereka ini. Senanglah untuk anda melihat sendiri sample atau nak ambil barang yang siap ditempah tu yeee. Cuma bagi pelanggan yang jauh tu anda haruslah berurusan secara online macam biasa :)

Alamat kedai Asia Silver Shop : 
G-L1-22, GROUND FLOOR, BAZAR TUAN PADANG, LOT 962, SEKSYEN 11, 15000
KOTA BHARU,KELANTAN.
Jemputlah datang ye ! 
************************************************************************
(KOLEKSI CINCIN PERAK & CINCIN EMAS SADUR UKIR NAMA/CUSTOME MADE ) 

Aksesori ukir nama tampak lebih bergaya apabila dipakai terutama bagi wanita yang inginkan kelainan

Cincin emas sadur ukir nama dengan pelbagai design terkini ! 

Cincin merisik kah? bertunangkah ? Tampak manis apabila memakainya :) 

 

(KOLEKSI RANTAI LEHER DAN GELANG  EMAS SADUR CUSTOME MADE/UKIR NAMA) 

Kreatif... ada elemen 'love-love' di kiri kanan namanya :)

Pelbagai pilihan gelang tangan ukir nama emas sadur 

Pattern ini sepenuhnya disadurkan dengan cecair emas yang berkualiti dan tahan lama


Cutenya ! Rantai leher dan gelang tangan pattern 'comel' untuk wanita atau gadis yang manis ! Sesuai untuk kanak-kanak perempuan juga :) 

Gelang 'love' yang unik dan menawan hati si pemakai 

 Loket rantai yang nampak ekslusif ! 

(KOLEKSI SET GELANG & CINCIN EMAS SADUR)




Amacam, puas hati tak bila dapat cuci mata tengok barang eksesori? :) Untuk pembaca kesayangan Rara ni, kalau anda beli barang kemas Asia Silver Shop melalui CODE BLOG RARA, anda boleh dapat diskaun tau ! Senang je.. cara dia, bila anda contact Asia Silver Shop, cakap je saya dari blog RARA. So mereka akan bagi anda diskaun yang istimewa apabila membeli dengan mereka :) Best kan.. Jom jom. Jika berminat,  anda boleh lah cari atau hubungi mereka di : 

Nama page : ASIA SILVER SHOP
ig: @asiasilver
Official ig : asiasilverhq_official
(KLIK LINK YANG DIBERIKAN) 

NOMBOR  TELEFON: 
016 940 3330 (SHA) – PRODUK CUSTOM MADE
012 813 7330 (AZI)-CUSTOMER SERVICE
017-9496330 (FATIN)-PRODUK READY MADE

Well, lepas ni boleh lah ambil telefon tu, save number mereka. Kalau berminat, jangan segan-segan, hubungilah mereka. Pasti respon segera akan diberikan :) Selamat mencuba ya ! Till we meet again, Salam :)



Tags : Rantai leher,rantai leher nama,rantai ukir nama,rantai tangan,rantai tangan kanak-kanak,rantai tangan budak,gelang budak,gealng ukir nama,gelang silang,gelang berlian,gelang emas,gelang perak,cincin nama,cincin perak,cincin kahwin,cincin tuning,cincin untuk hadiah,cincin budak,cincin kanak-kanak,cincin silver 925,subang emas,subang perak,subang silver 925,anting-anting,earring,earing,gelang kaki,rantai kaki,kerongsang nama,kerongsang berlian,cincin couple,cincin murah,cincin bajet,gelang bajet,cincin silang ems,cincin berlian,hadiah untuk isteri,hadiah untuk suami,hadiah untuk anak,butang baju melayu,hadiah ulang tahun perkahwinan,hadiah tanda persahabatan,emas 916, kraftangan,pertukangan perak,aksesori perak 925,aksesori wanita,barang kemas wanita,perhiasan wanita,kesukaan wanita,tabiat wanita,keistimewaan wanita,lumrah wanita suka abrang kemas,wanita suka benda cantik,barang kemas murah,design terbaru 2017,aksesori untuk raya,barang kemas sadur emas,barang kemas celup emas,barang kemas pattern terbaru 2017,emas dato sri vida,barang kemas murah,barang kemas custom made,barang kemas new arrival 2017,barang kemas harga rendah,barang kemas,kedai ukir nama,kedai barang emas murah,gelang gantung love,gelang tiga line,gelang bulgari,Pandora,Swarovski,Necklace,name necklace,silver necklace,gold necklace,name bracelet,bracelet for kids,bracelet for baby,bracelet for woman,bracelet for wedding,gift ideas for woman,gift ideas for kids gift ideas for anniversary,gift ideas for wedding,ring,wedding ring,silver ring,name ring,zircon ring,couple ring ,silver 925,sterling silver,stainless steel,earring,anklet,personalized name accessories,Rantai leher,rantai leher nama,rantai ukir nama,rantai tangan,rantai tangan kanak-kanak,rantai tangan budak,gelang budak,gealng ukir nama,gelang silang,gelang berlian,gelang emas,gelang perak,cincin nama,cincin perak,cincin kahwin,cincin tuning,cincin untuk hadiah,cincin budak,cincin kanak-kanak,cincin silver 925,subang emas,subang perak,subang silver 925,anting-anting,earring,earing,gelang kaki,rantai kaki,kerongsang nama,kerongsang berlian,cincin couple,cincin murah,cincin bajet,gelang bajet,Necklace,name necklace,silver necklace,gold necklace,name bracelet,bracelet for kids,bracelet for baby,bracelet for woman,bracelet for wedding,gift ideas for woman,gift ideas for kids gift ideas for anniversary,gift ideas for wedding,ring,wedding ring,silver ring,name ring,zircon ring,couple ring

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, August 14, 2016

Produk Kecantikan 100% Ramuan Asli - Bebas bahan kimia

Assalamualaikum

Setiap wanita  inginkan kulit wajah yang halus, cerah, dan tanpa cela. Tipu lah kalau ada yang kata ''Tak nak lah its okay i suka muka i hitam.. berjerawat...berminyak...yang penting hati i baik..'' Huhu. Jangan nak acah-acah suka k.. hakikatnya kita semua sedang sedapkan hati sendiri.. huhu. To be honest, memang pun kita akan sedapkan hati macam ni..tapi jauh dalam sudut hati perempuan mana yang tak nak cantik.... hehe..... Kecantikan itu fitrah wanita... So apakata jujur je, '' i memang nak muka flawless, tapi dah tak ada rezeki tak apa lah dulu. Yang penting hati i baik'' See..... this one is more realistic to say. Hewhewhew.

Tapi, walaupun fitrah semulajadi wanita menyukai kecantikan, tak semestinya kita perlu 'main hentam' je pilih produk kecantikan... no no no.... Check dulu sama ada bahan dalam produk yang anda guna tu selamat ataupun tidak... Okay ? Jangan silap beli produk yang banyak bahan kimia ya... produk macam ni (penuh bahan kimia, merkuri,) memang menjadi dan berkesan dengan cepat, namun kita kena ingat, kesan dia adalah dalam jangka masa yang panjang.. Kulit yang diserap dengan bahan kimia akhirnya akan rosak juga bila tiba masanya,, nauzubillahiminzalik.. mintak jauh dari kita semua.

Baru-baru ni Rara diperkenalkan dengan produk yang sememangnya menggunakan bahan-bahan semulajadi di dalam proses pembuatan produk ini. Anda mesti pernah dengar kan produk SCRUB BONDA kan?


Untuk KELEBIHAN SCRUB BONDA,
RAMUAN SCRUB BONDA, dan
CARA MENGGUNAKAN SCRUB BONDA, 
anda boleh semak di gambar yang disediakan ni okay :)


Dalam banyak-banyak produk yang ada dalam kotak fikiran Rara ni, scrub ni adalah antara produk yang menggunakan  100% ramuan asli  iaitu daripada daun - daun, akar dan bunga-bunga yang sememangnya khas untuk merawat dan mencantikan wajah kita. Tiada langsung bahan terlarang. Sebab itulah harganya murah ! Yelah, bahan2 semulajadi tumbuhan ni modal tak tinggi untuk dapatkannya. Itulah perbezaan harga produk bahan kimia dengan semulajadi.


Bekas scrub ini kecil sahaja. Jadi memang lah dapat dengan harga yang rendah. Biarpun botol kecil, tapi jimat sebab kita guna sikit-sikit sahaja untuk muka ataupun badan di kawasan yang diperlukan. Senang je nak pakai.. lumur je :) 
Srrub bonda dalam media

Ada macam-macam jenis scrub bonda, untuk jerawat, jeragat, dan sebagainya.. nanti u all pandai-pandai lah pilih yang mana sesuai ngan anda.. okay? Selamat mencuba ! 
Untuk mendapatkan Scrub ini, anda boleh lah direct call/sms/ whatsapp my friend ni... 

Berminat?? Whatsapp Ain : 0145069680 
instagram : @by.cikain_



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, August 11, 2016

Kad Kahwin Kreatif 2016 !

Assalamualaikum

Lebih kurang sebulan saja lagi, Malaysia akan dilanda satu musim yang jarang nak ada di negara lain. Hehe. Musim apa ? 

Musim orang kawen :p Raya haji comingggggg... :) 

Biasanya dekat-dekat nak raya ni pastilah ramai saudara mara sahabat handai akan sibuk mengedar kad kahwin masing-masing sama ada bagi pihak anak-anak mereka atau mereka sendiri. Okay disitu kita akan boleh lihat pelbagai jenis rekaan kad kawen ada ! Semua kreatif-kreatif dan inovatif belaka! Termasuklah kad kawen yang akan Rara review malam ni. 

KAD UNDANGAN PERKAHWINAN KREATIF daripada HMR Success Solution ! Jom kita tinjau-tinjau dulu sekeping dua. 

 DESIGN KAD KAHWIN SKYPE 
 DESIGN KAD KAHWIN FACEBOOK 
 DESIGN KAD KAHWIN BIL ELETRIK 
                                                           DESIGN KAD KAHWIN KAD PENGENALAN 


 DESIGN KAD KAHWIN WHATSAPP
 DESIGN KAD KAHWIN WECHAT 
                                                               DESIGN KAD KAHWIN TIKET FLIGHT 
 DESIGN KAD KAHWIN CADBURY 
                                                    DESIGN KAD KAHWIN TIKET BOLA 

Wahh ! Macam-macam ye sekarang.. kad kahwin je pun hehee. Tapi tu la. Masa Rara kahwin dulu pun kad ala-ala kreatif jugak, Rara punya tema kad kawen dulu design buku latihan sekolah okay ! Hehe.. Saja buat kelainan sikit. Mentang-mentang cikgu kad kawen pun nak berkaitan ngan sekolah yer ? 
Rupa-rupanya pakej kad kawen  yang Rara review ini lebih murah daripada tempat lain,,alaaa ruginya dulu tak perasan pulak. Kalau nak tahu murah banyak mana dengan HMR SUCCESS SOLUTION ni, kawan-kawan boleh la semak di blog HMR SUCCESS SOLUTION sendiri ya, jangan malas klik kalau tak nak bazir duit ye. Haaa. 
Blog : http://hmrsuccesssolution.blogspot.my/ (baru lagi, follow them! )
HUBUNGI : 
0192487831 ( EN. FAIZAL) 
atau 
0132201593 ( PN HASYYATI )
atau 
ALAMAT KEDAI 
LOT 2802K-2-3 KEDAI TKY ATAS 
KG CHANGKAT SIMPANG TIGA
 GOMBAK
53100 KUALA LUMPUR

Bagi anda yang memang tengah survey-survey pakej kad kawen dengan harga rendah, boleh la terus ke kedai mereka di kedai beralamat di atas okay :) 

Dan design pilihan Rara dalam banyak-banyak design HMR ni adalah... 
KAD KAHWIN KREATIF PAPAN HIJAU ! 
Huhu teringat zaman sekolah rendah dulu. Papan hijau gini la cikgu2 duk guna. Kan? Okay sebelum tamat review, Rara nak ucapkan selamat berkahwin lah kepada anda-anda yang bakal berkahwin Raya haji ini. Bagi mereka yang sedang dalam persiapan, make sure kad kawen sediakan awal ya supaya tak 'kalut ribut' last minit nanti. Jangan lupa survey di HMR Success Solution  ya ! See you.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, July 25, 2016

Cincin Mahkota / Crown Ring

Assalamualaikum

Hari tu viral pasal cincin bentuk mahkota ni kan.. Cantik sangat.. sekali tengok terus Rara jatuh cinta terhadap design crown ni.. So bagitaw suami nak cincin macam ni satu yunk..... huhu mengade.. mcm la xleh beli sendiri. So balik KL nanti  nak g cari cincin ni.. yayyyy ! Anggap la cincin sempena hari raya haji pulak.

Buh kat sini dulu gambar cincin-cincinnya supaya senang nak rujuk bila memerlukan nanti. Jemput tengok.. cantik kan ?? =P















Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts