Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Saturday, March 17, 2012

Mandi tepung.Dua orang nie memang nk kena. :))

Assalamualaikum

Cerita ini panjang sebenarnya. Aku pendekkan saja. Haha. Bermula dgn aku sgt buzy mengedit gambar 1 event,aku tak tahu Atin (Roomate) dan Bihan (Kwn kami) duk buat apa. Aku duk edit gmbr. 
edit. edit. 
Depa duk main main apa.
tiba2 dgn nada serius gilaa

Bihan : Mas! mas! awat atin???!
Mas : Awt atin??? atin mana??
Bihan : Mai  tgk sat awt duk luaq soqang2?!
Mas : Eh awt? Gayut kot?
nangis kot??
ckp ngn mak dia kot??

Bihan : Dakkk3. Mai la tgk watpa - muka cemas
Mas : Bingkas bangun. Awt awt? - risau gila
Bihan : Meh cpt lohh

Kami pi tgk atin kt luaq.
aku berdebar2 gila. x pernah atin buat hal. x pernah jugak aku tgk bihan buat muka cuak gila.serius aku qisau ngn atin, awt dia? awt? 
Bihan kat depan. aku folo dia.
Bihan pi kat keta. 
Tiba2 
Haaaaaaaa!!!!! 
Atin bgun dr belakang keta. aku masih x tau papa. 
ohhh! atin nk usik bihan hantu2 rupanya.
tp dakk !! 
bila tiba2 depa mai serbu aku!
Woooooooooooooooo!!!
aik?? apa nie? kena muka,kepala aku!
tepung???????
Happy Birthday !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lahhhhhhhhhhh !
Aku bru ingt mlm tu birthday aku la gila!
Hahaha! 
Abih dah tepung tas pala. 
aku raut muka,tutup mulut,x mau masuk smpai dlm tekak,
Depa meloncat2 suka gembira. Nahh hareyyyy.. hahahaha
aku kejar depa
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Buat org risau!!!!!
Cissss budak2 nih. 
Kejar x dpt,depa masuk umah,tutup pintu x mau bg aku masuk. tp aku tolak2 juga.
 ketawa jahat depa! malam nie kami 3 gila. 
hahahaaha!
Kejar lg.
Smpai dalam bilik,, depa x bg masuk juga.
Hahahahahaa! gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dah masuk bilik
Happy birthday masssssssssss !!
Hahahahahahaaaaaaa!!!
Aku peluk atin
Thank uuuuuuu!! ngadeeeeeeeee!!! jahat bt org risau ja!!
Aku peluk bihan
Thak uuu!! eeeeeeeee kenakan org yaaaa!!pndai berlakon nahh!
Hahahaaaa
Hahahaa
Hahahaa
Ketawa. Gembira. Depa puas ati. wakenabeb!
Aku terkedek2 gelak. Aku kena prank mlm nie. First time dlm idop aku tau. Tak pernah ag kena tepung. Hahahaa. 
Klu kena calit2 kek coklat kat muka tu pernah la,sikit2 saja. masa 19 tahun. Hahahaa.
Dah bersuka ria apa bala,
weyyyyyyyyyy jom ambik gambaq ! 
aku sapu bersih2 sikit muka.
wehhh wehh pakai tudung nnt nak upload gmbq nih
Nie ada sikit, halwa mata ampa.

Atin,Bihan,Mas.
nenek kebayan.
putih abis rambut,pakej ngn kening2.
Bju itam apatah lg ! 
gila. hahahaha
Memandangkan dah tgh mlm aku sejuk nak mandi. 
aku tak mandi.
bersih2 sikit n tukar baju ja.
aku sikat rmbut,gila tepung saja tinggai.
hahahahahaaaa
tido ngn depa,
isok pg bgun rasa kasaq kat cadar. tepung semalam! 
satu kerja nak kena bersihkan semua.
muahahahahahaaaa
gila.
suka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

Nih kami bertiga.

Tata !

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thank u wish birthday saya :)

Assalamualaikum
Tahun nie ada yg x best ttg ucapan-hari lahir-rakan2-di-wall-facebook.tau. X best la,thun nie hny dpt reply terima kasih pd beberapa kwn je.
sbb apa?
sbb timeline.
Ntah,x tersusun r. kejap2 ada kiri kanan elok2,kjp2 ada tgh je,kjp2 kiri kanan ada dua2 benda sama.kjp2 xde lgsung yg older2. jadi rasa x best tu mengalir la bila kita x dpt nak ckp thank u kt kwn2 kite yg dah wish bday kat kite. huhu :(( sedih tauuuuuuuuuuu. serius x best mcm nie.Hmmmmmmmm. X guna punya timeline. boleh maki gitu?
Harap2 xde rakan2 yg terasa hati dgn sy sbb x ckp tq kat dia. harap2 sgt2. risau jgk.. sbb klu sy,bila sy wish birthday org,klu org tu x ckp tq sy jd tertanya2 jgk. knp dia x reply? huuhuuuu. tp xpe lah.. harap2 sekali lg kwn2 faham akan pkara nie. heeheee.. pliase.pliease please. :)

TERIMA KASIH SEMUA YG WISH BIRTHDAY SAYAAAAAAAAA :)) SUKA KALIAN SEMUA TAU.
Saya ada pantun. 

Wish bukan sebarang wish,
Wish jadikan sbg doa.
Doa byk2,uishhhh.
Aminnn..moga termakbul semuanya.

Oh. Nie inbox dr salah sorang si nakal kwn skolah menengah dulu.Hufffffffff. dia siap kawin ada anak. Hareeem x tunggu aku. Hahakk.

  • Yesterday
    • happy birthday yg.mwah2!!
  • Yesterday
    • muahhh2! pelik nie x tulis kt wall,tulis kt inbox. hehe. tq na,,
  • 4 hours ago
    • special mesti la inbox..sbb nti akn komfom reply..kan3..hihi
  • 4 hours ago
    • hehee.. wah terharu dgn alasan tu. betul2. hihikk. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 16, 2012

Happy Birthday Mastura Rara !

Assalamualaikum
Aku rasa aura2 birthday aku mula datang awal bulan lg,. Bulan 3. Ya bln 3 mmg nervous. Jujurnya x suka sgt birthday,sbb pada 16 hb aku akan secara rasminya akan meningkat umur. Dari 18 ke 19,dr 21 ke 22. Aku umumkan di media skg.. umo aku 22. 

Aku.
masih ada gigi penuh
dan aku masih begini.
dan aku sudah begini.
dan aku akhirnya begini.
dan aku Alhamdulillah begini.
Begini. 
Ayah aku dah meninggal 60 hari yg lepas. Aku masih ada mak,adik2,n abg2 dan saudara mara. ada kwn2 sana sini. aku kat UPSI semester 4. Lepas belajar nie aku akan jd cikgu. Lepas tu aku akan buat master,smbil bekerja. Bila dh jd Dr nnt,baru aku akn jd pensyarah tetap. INSYAALLAH..Oh !! mana perancangan kahwin aku? mana? mana?
InsyaAllah,
jika Allah izinkan.
Ya Allah ya Tuhan aku. Makbulkanlah doaku..sempena aku dah bernafas selama 22 tahun. Terima kasih krn bekalkan oksigen percuma,. Syukur masih bernyawa.
Jadi 2,3 hari sebelum 16 Mac dah ada dah org wish birthday,
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :)) 
Malam 15 Mac sebelum kul 12 pun dah ada org wish,
katanya nak jd org paling awl. Soooooooo sweettttt :))
Ada juga yg tidak mahu mengalah bila kita kata 
"alamak u bukan org ptama". Sbb
katanya nak jd org paling awl. Sooo sweeettt :))
Hehehehe.-aku sgt tharu bila org wish kt fb ngn sms sekali. atas alasan dia takut aku x terbaca kt fb,jd elok kiranya dia sms juga.
Sooooooooo sweeettt :))
Sbb itulah aku syg kalian semua,.sbb
sooo sweeetttt :))
Berdebar tau bila sedar diri bhwa kita akan bertambah umur. Dr kanak2 ke remaja,dr remaja ke dewasa. dr dewasa ke warga tua. tua. andai panjang umur,selepas tua itu aku mati. mcm ayh aku. tinggalkan semua yg ada kt bumi nie. SEMUA. kecuali Allah. tp apakah Allah ada di bumi? Aku tak tahu.. kwn2 pun x thu.. apa yg aku tahu,Allah ada di hati. HATI.
Cemas juga bila fikir apakah pencapaian yg telah aku gapai sepanjang umur yg lepas.? Berjayakah aku menjadi seorang perempuan yg selayaknya 21 tahun?
Dah pandai pakai tudung litup ke belum?
Dah pndai masak belum?
Dah pandai pakai kain batik belum?
Dah pandai pakai heels belum?
Dah pandai tentang seksual belum?
                Dah ! 
              Belum !
              nntah !?
Kanak-kanak tetap kanak2. Tak ada dosa. X baligh. x tau apa2 kalau org x bgthu.
Remaja bg aku ada dua. awal remaja dan akhir remaja.
Dewasa bg aku ada dua. awal dewasa dan akhir dewasa.
Tua ada 1 saja. Tua dan kedut. 
Aku sekarang pada akhir remaja,.tp aku harap aku sedang  dewasa.Ada kerjaya pada dewasa. mula belai jasa pada keluarga. I wish i am Hermione Granger ! ada kuasa magic mcm Harry Potter,blh tukar usia.sekarang juga..
Aku happy. Gembira. Kerana hari ini hari lahir aku tiba. Jadi aku akan mula berlagak belajar menjadi dewasa,walaupun sebenarnya aku harus tempuhi alam percubaan iaitu usia awal dewasa 23-24 tahun2 seterusnya. 
25.
25 tahun aku akan secara rasminya akan dewasa. yeassss ! x sabar rasanya ingin berusaha. 
22.
Tahun last aku nak anggap diri aku remaja. 
Tahun depan mahu belajar konon2 dewasa sepenuhnya. aku mahu jd perempuan dewasa yg terbaik utk keluarga. utk diri sendiri. utk bangsa.agama dan negara. *ada sesuatu perkara kalian harus faham apa yg dimaksudkan dgn khayalan.* 

#angkat tgn kanan keatas,genggam, then letak tgn kiri ke pinggang.and sayyyyyy ;

YEAAYYYYYYYYYYY !!! Masih remaja weeeeeee ! weeeeeeeeeee !! #then turunkan kembali nada suara and sayyy.

Yesssss ,,Yesss !! Smgt ! Smgt ! 

Ce buat,ce buat tgk. Heheheheee. happy. serius happy,dah masuk umor 19 dah. 22 dah. 
Sedih, tak lama lg nk tua dah :(( sedih. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh :(( 
Gembira. sedih. gembira balik,sedih semula. gembira. Itulah manusia. Usah di peningkan kepala sgt lah.
Happy2. Tp Facebook x check lg. Mana2 org pun klu birthday mesti penuh di wall mereka org wish. org doa dan lain2. Biasala,tarikh lahir kite jarang private. Hihihi. kan?? X kira la knl ke tak,kite mesti wish birthday kwn2 kite.Klu mls,x wish. tu je la :)
Esok lepas kelas pndu puteri kul 8,nk balik reply Thank u you pd kwn2 yg wish.
Tgh mlm nnt nak reply sms.
email? twitter? xde kot..
Td sambut birthday dgn BFF. Happy ! Happy ! nntlah upload gmbr :)

tadi :)
upload cikit. hee :)
Semalam mandi tepung dgn BFF satu lg. Unhappy ! Hahaaa. gmbr.
Sekarang nak rest,n sambung buat forum subjek 2P. Pengurusan Pembelajaran
Tata :)
 Happy birthday to me..
google image





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 14, 2012

Sejuk benar

Assalamualaikum

Td kelas habis pukul 5. Kat kampus baru. Sejuk,mengantuk,lenguh.
Balik. sejuk.
Bukak jarum tudung.
bukak pin.
letak shawl.
letak anak tudung.
ambik selimut.sejuk.
letak kepala tas bantal.
letak selimut tas badan.
pejam mata.sejuk
tidur.
aku tertidur,,
tidur.sejuk,.
tidurkan diri..
Bangun.
mandi.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 13, 2012

Is He Lying to You?

Assalamualaikum..
Nak promote buku dr Amerika sikit. Aaaaaaaaaaaaa amarika demo. ilir kei tuh........ :)
Saya pakai voucher 1 Malaysia! Popular,KBMALL.

Dah berkenan pd buku IS HE LYING TO YOU
walaupun turut berkenan pd buku lain.
Kita mulakan dgn sedikit biodata penulis..
Dan Crum ialah bekas CIA polygraph examiner dan seorang penyiasat yg mana dia menjadi sgt concern setelah mendengar ttg byk wanita frust dan bgaimana wanita2 itu sering diambil kesempatan oleh lelaki. 

Shishi juga berminat akan buku ini.
Kan shi kan?
Si Dan Crum nie buatkn kite 1 siri stategi utk mengesan penipuan yg boleh kaum wanita gunakan. Beliau" ada BS Degree dalam Marketing dari George Mason University. Dia juga ada sijil Graduate dalam Forensic Psychophysiological Detection of Deception dan macam2 lg yg klu nak tahu,google lah.. :) 
Klu budak psikology n budak2 kaunseling yg peka,dia tahu la apa kebenda sijil2 nie. Klu ada budak2 lain yg turut peka,bgus la. bgus2.

LEPAS BELI BUKU NIE RAKAN2 DAN I PERGI LEPAK...

Pinggiran sungai,
TESCO.Kota Bharu. 
Bukti: Kapal

x berlakon
berlakon

 tak

ya





This book was much better than I expected.This is the first book on the topic that actually provides real strategies that I can use to know with confidence when someone is lying to me.Get ready dudes!







I like to recommend this book to anyone who wants to know when you're being lied to.Try. U wont regret.


*To shishi : U x nak promote buku "La Tahzan" u skali?Tips yg u bg kt i tu menjadi tau!

Shi berkenan hok nie!
I MISS U SHISHI.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, March 12, 2012

BBFF Boy Best Friend Forever.

Assalamualaikum

Mula2 Aaron aziz call. tny duk mana. nak ajak makan kat luar. aku tolak,kerana duk buat esemen.
Tiba2 fasha sandha sms, 
U sempat korek pape x?
Td dia call i ajak kuar. i tolak..i'm doing my assignment.
Mas dah 2 kali tolak.i yakin dia nak luah apa yg dia alami kat u.
Antara esemen dgn kuar minum. What is your priority?
Of course kuar minum...hahakkk.
Tampar jugak karang. haha
But im sure he needs u around..

Fasha buat ayt emo " he needs you around" - (Kami berdua rasa aaron sdg ada masalah.)
Aku terdetik hati. Ya,mungkin aaron perlukan seseorang utk bercakap. Ya Allah,aku terlupa akan masalah dia. apalah salahnya aku luangkan sedikit masa aku utk dia. kita kan BBFF. aku teringat aaron. dia sahabat aku ! 
Aku sms aaron,aku kata kul 4 aku free dah,.
Nak jumpa i x?
Nk makan.kelas habis pukul 5.
nak i pegi ke?
meh belanja i.
kerbau.haha. tunggulah,i siap2 kejap. Nak makan kt mana?
Garden Deli.


Berjumpa tepat pada masanya.aku senyum,dia gembira. itu tanda dua dua senang apabila berjumpa. Lama x jumpa.
Of course aku akan duduk face to face,bukan menyebelah,apabila berdua. tidak kira dgn sesiapa pun yg akan bersama aku sepanjang waktu itu atau mana2 waktu.Kali nie bukan keluar saja-saja nak nikmati cahaya malap ala2 romantika kat sini. tak. ada tujuan,motif dan matlamat. so aku rasa aku x buang masa. Aku tinggalkan sekejap assignment onomatopia,demi 2 org rakan. Fasha dgn Aaron. Tugas aku hari nie,korek rahsia aaron utk pengetahuan fasha. Tp niat aku hari nie,aku nak buat aaron luah apa masalah dia,sbb aku faham dr setiap kata2 dia di fb,dr cara dia lyn semua org,dan non verbal dia,dia ada pendam sesuatu. 
Tp awal2 aaron dah tahu tugas aku tu. jadi aaron kata siap2 jgn tny soal rahsia itu. 
aku akur. 
tp aku tidak akur.
tp aku akur.
tp aku tidak akur.
aku dapat jugak korek rahsia itu,walau tidak secara sepenuhnya. tp mmg perkara yg aku nak tahu mmg dah dpt aku tahu.Aaron kata ini rahsia.Demi etika kerahsiaan seorang kaunselor,aku akan rahsiakan perkara ini drpd pengetahuan fasha. Aaron,i janji i tak cerita. Demi persahabatan kita, demi nilai seorang kaunselor yg i cuba nak tanam dalam diri i. jadi nnt bila fasha tny,i akan ckp yg  u x bg i ckp. senang. Jd hrp fasha x paksa i.Tp now i nak bgtw siap2 yg td selama sejam aku bukan buat sesi kaunseling la........ aku hari ini berdepan dgn seorang sahabat. Aku guna kemahiran mendengar yg ada,aku guna kemahiran menyoal yg aku rasa betul, aku harap aaron lega apabila dia dpt luah pd aku. aku pasti dia lega.aku nampak dia lebih lega,lebih relaks setelah bercerita. 
Kepada aaron,betul lah,aku dpt dgr dan bg cadangan saja. atas inisiatif u nak buat mcm mana. i dah bg cadangan,i harap u pilih yg terbaik utk diri u. dan i harap u walau apapun u nak buat,u mtk pendapat org lain dulu,i xnak u jd mcm nie lg. masalah itu belum selesai. hny u boleh setelkannya. hanya u. Klu u x harapkan i,u cari lah org lain. harap u x buat keputusan sendiri kalau u rasa benda tu bukan mudah utk u hadapinya.Please,as a fren i told u. 

Cappuccino ice satu kak!

Aaron bayar.


Aaron x sihat ari nie,aku paksa dia minum air masak byk2. tp aku harap dia x rasa aku paksa dia. semua org tahu bahawa air masak sihat,kan? 
Dia minum 2 gelas.
Tp yg last x abis sbb dia buang.
grrr.
Ada yg kelakar,dia sedang buang air masak yg ada ke dalam mangkuk makanan yg dah habis,aku menjegilkan mata,suruh dia habiskan minumannya. tp ah,dah habis dia tuang buang semuanya. x sempat aku berleter apa. mungkin kerana mata terjegil aku itu,dia teguk jugak air masak itu,yg setitik itu bakinya. 
habissss ! dia ketawa mengusik pula.
ketawa. Bguslah. dia dah senang hati sikit. 
Alhamdulillah dia seorang yg mudah dijaga,ubat dr pusat perubatan dia telan satu persatu. Sapa kahwin dgn dia mesti mudah jaga sakit peningnya. 

dia demam saja.
tapi selera sungguh makannya.


Aaron aziz bayar sendiri.
macam biasa.
Bye..!..
Bye, mkn ubt tu. 
Ha?
Ubt tu, mkn.
Angguk-angguk


Dan masing2 catwalk selepas senyuman terima kasih sahabat

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, March 10, 2012

Kerana mata!

Assalamualaikum

Ku alih anak mata ke tepi telinga,
ku lihat dia.
Ku injak ke tepi ke kiri pula,
ku nampak dia.
Kerana mata hati ini belum buta. Belum sampai gelita sampai tidak celik pada yg ada di depan saja.
Sebab hati.
AKu benci hati aku,tidak pernah selari dgn mata.tidak pernah serasi dgn suara,tidak pernah walau sekali agaknya! Bodoh, semua kerana minda sebenarnya. Minda dgn hati sama sama mengenakan aku,supaya aku sadar,supaya aku terima teori realitinya.
Aku benciiiiiiiiiiiiiiiiii
Perlu sangat ka senyum gembira apabila lihat aku? apa kau fikir aku suka?
apa kau kira aku bangga? enggak! aku benci. aku benci aja pd diri aku sebenarnya,. kerana mata aku tidak mampu menurut kata-kata aku sendiri. Emang dasar lemah daya!
Apa tidak ada sedikit kasihan untuk aku kerana pandangan mata itu?
Dengar ya, aku mahu kau tahu bahawa aku dah tak suka.
aku mahu kau percaya kalau aku kata aku tak mahu.
tolong buat2 faham.tolong,untuk kali ini saja. semua akan berakhir,kau akan lupa juga sama aku,seperti orang lain boleh lupa sama kisah dongengnya. lupakan aku saja bisa?

Aku boleh aja,walau aku seksa
ini akuh!


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 9, 2012

Salah seorangnya.

Assalamualaikum

Ini salah seorang calonnya, yang dilihat akan sempurna di matanya,tak lama lagi. Hati tertanya-tanya apakah dia benar-benar setia? Setakat ini ya,tiada lagi bayang curiga daripada orang lain,yg bisa menghapuskan rasa percaya. Tp walau apa pun bahasanya. dia harap dia tidak akan percaya,sepenuhnya.atau separuhnya, berkata dia pada hatinya, duhai hati... usah percaya jika ia durjana. Durjana,dr Suppiah asalnya kata.

Mempunyai pendidikan awal yang lebih hebat daripada dia,atas alasan itu hati tertarik secara langsung pd si dia. Walau turun sedikit demi sedikit kerana tekanan kerja., dia mengerti,itu bukan puncanya untuk melupakannya begitu saja. Antara pelajaran dan kerjayanya si dia dua dua insyaAllah ada, perempuan mana yg tidak mahu menulis beliau dalam senarai calon-calonnya?

Tidur yg berkualiti membawa bahagia,ditambah dengan usikan manja dari orang org yg signifikan dgnnya,. sebenarnya hati si dia risau juga,apa benar hny signifikan atau ada tersembunyi satu posisi di sudut hati beliau,yg si dia tidak ketahuinya? Sekali lg berkata di dalam hatinya. think positif Mastura Rara, everything's gonna be better. 




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

B utk bodoeee

Assalamualaikum
Ini gambar sem lepas.

Kenapa bergambar segedik yg mungkin dgn buku? Buku kenegaraan pulak tu. Ew?!
Itu tanda aku gembira sebenarnya,sbb itu kertas last utk final exam. Kenegaraan ! Pastu,packing2 barang,terus balik kg. Utk cuti semester 3


 rasa macam over pun ada
*mmg over sebenarnya.


Pastu.. Skg memandangkan dah masuk semester baru, kenegaraan ini dilupakan bersama kenangan sahaja. Sebenarnya aku nk bgtau yg aku x dapat A kertas kenegaraan nie. Aku rasa aku bodoh sgt. Kenegaraan je pun? Bahasa Melayu je pun? Apasal bodoe sgt? *aku tny diri sendiri,jd u guys tak perlu jwb.
Sedih. Hampa. Kachiwa.Merana. Durjana. Rasa macam dah byk baca, tp baca saja,mungkin ada yg x masuk kepala. Mungkin termakan semut agaknya 40 hari yg lepas - masa nie.

DAN ! kepada adik2 kak mas di luar sana,yg TERtengok blog nie,kak mas nk bgtw siap2 bhwa buku nie kak mas x jual. kak mas juga x leh bg pinjam. pasal apa? pasal buku nie bukan kak mas punya. kak mas pinjam dari Razali. Jadi kalau nak jimat duit mcm akak,boleh lah hubungi beliau. *Tp smpai skg nie ak belum pulangkan buku nie pd dia sbnrnya. Lama lama aku akan lupa. Dan akhirnya,akan jd milik aku jua. gamaknya lah. Hahaha ! 
Chaou.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Kerana dadanya turun ke jarinya.Lalu dapat dgr suaranya.

Assalamualaikum

Kerana emosi yg tidak dikendalikan dgn sempurna.
Sbb tiada siapa yg sempurna sejak mereka lahir di dunia.
Kenapa dgn emosi mereka? Atau knp dgn emosi dia? 
Mungkin hny krn emosi dia seorang saja
Yg telah mengait dua luka dalam hati,kedua-dua mereka.
Barangkali seorang saja yg terasa.
Atas nama persahabatan yg sudah lama dijaga
Mereka normal,spt biasa
Sehingga semasa emosi dia tidak berada dalam zon selesa-
Apbila kita mengharapkan seseorang utk berada di tempat kita,
macam itulah jadinya.
Juga kerana sifat tidak mahu menerima,
membuatkan ia hampa dalam dadanya,
Dadanya tidak ada suara
Jarinya juga tak ada suara. tak ada. 

Dari dadanya tadi,kemudian turun terus ke tulang jarinya,runcingnya,tp jari lebih lantang dari lidahnya.
sampai unsur bunyi satu benda yg ditekan menjelma,
tap tap tap

kini dapat didengar suaranya.
wah,bukan suara mulutnya tp suara dadanya tadi. 
dadanya yg tidak tahu apa-apa.

Matanya dapat dengar suara dadanya. 
kerana matanya ada telinga,telinga yg dari pemahamannya.
turun rasa dada seolah-olah sama dgn org yg 1 lagi tadi.
cuma rasanya adalah berbeza alasannya
yg sama hny rasa.
terasa.
dada individu 1 lg pula,
ah,terluka jua.
ah! sentap pula.
Lalu dari dada itu naik pula ke jarinya.
tp skrg jarinya yg tidak runcing pula. 
tep tep tep tep tep tep tep
bunyinya hampir sama. mungkin lebih kurang,mmg sama.
Mcm yg jari runcing buat juga,
bersuara. 
Tepat, padat, dan meninggalkan saja.
Begitu berakhirnya pada itu ketika. 
Gelisah.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, March 8, 2012

Saturday, March 3, 2012

Tips lupakan ex boyfriend anda.


1.Menangis
2.Menjerit
3.Dekatkan diri dgn Tuhan – mengikut kepercayaan masing2
4.Sibukkan diri
5.Hapuskan semua benda2 kenangan dr pandangan mata.
6.Elakkan pergi ke tempat2 yg pernah pergi utk ‘dating’ buat sementara waktu
7.Tukar imej
8.Jadi tabah/kuat/iltizam/
9.”remaja’’kan diri
10.Keluar dgn rakan2
11.Ambil tips dr org yg single tetapi bahagia
12.Luaskan pergaulan/bersosial secara positif
13.Layan lelaki lain
14.Sombongkan diri,kecilkan kemampuan sidia
15.Ingt/fikir/bayang yg buruk2 saja tentang dia.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 2, 2012

~~Kenali Wanita~~

Assalamualaikum

Kenali Wanita
a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas      Saya ! saya !
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas
WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.
WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis
WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan  - betul betul betul. Berahi tak berahi tu x tahu lg.
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas – kadang saja ! tp kebanyakan la,,
menguruskan rumah tangga.  – rumah dan tangga nie x pasti. Mungkin kot,,rasa2nya la.
3) Penasihat yang baik  - x tau la tu
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga  -mana saya tahu.
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu – ya,tp x cantik2 pun
6) Berwaspada selalu  -tepat sekali !

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah


Kami wanita kami kaum hawa





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, February 29, 2012

Ayoh,mek,dan Harry Potter

Assalamualaikum
Hey,sy jumpa ini dalam timeline sy

Nie timeline Mak Zun-ke-beg.
Pandai2 je tukar.
Mentang2 FB dia punya.
ngade.ngade !



Saya : Ayoh2 nk duit lebih deh,,lps prekso uya nok g tgk wayey KL,,Harry Potter.deh2.
Ayah : tok soh lah..jimat gak yaa..suruh abe ja g bli pasar male cd heri poter tu.
Saya : aloo x remaja la ayoh nie.?? tgk wayey so karo jah.(smbil muncung)
Ayah : (buat2 sibuk merokok)
Saya : mek...!!...(berpaling ke arah ibuku)
Ibu : Hoooo.... pahtu balik lalu..
Saya : yesss !!ok mummy ai lebiu!
♥ moral: sayangilah ibu anda ♥
4011 ·  · 


Rindu arwah ayah. Skg nie klu xde duit,nk mintak kat sapa ek??
Mtk ngn mek? bukan ke duit mek tu dr duit ayh jgk?
huhu...


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts