Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Thursday, April 5, 2012

Bagai Mastura mendapat bunga

Assalamualaikum

First time dapat bunga..sekolah rendah. Kwn laki bg. Nama dia Edwan. Rasanya dalam darjah 5 or 6 la kot. Ke darjah 4?? Ntahhh.. x ingat. Saja2 kami. Bunga plastik plak tu. Sekuntum. Ada liplap liplap. (Glitter) Klu sentuh sah2 lekat sinar2 kat jari,juga turut merebak ke seluruh bahagian yang terdedah tetapi tidak ketara. Sikit2 ja. x jadi masalah. 

Lebih kurang gini la kot. x ingat dah. sekuntum ja.ala2 bunga melor org kawin
Second.  Dapat bunga hidup. Boyfriend bagi masa DARJAH 6. Ngeeek. apa maksud boyfriend pun x tau masa tu. Tp kira ok la. dapat bunga hidup. Bunga mawar kembang. Warna merah. wangiiiiiii. :) pakwe nama manav. Ntah mana dia rembat ke x tau. hehee. Tp masa tu i kat kelas jd masa i x tau nak letak mana,i letak dalam tong sampah. HAHAHAA haremm jahat aku. Tp seyes,,aku tak tau apa patut buat dgn bunga tu. hewhewhew. naif.


 Lepas tu x ingat dah. Rasa mcm ada. Tp bila nak ingt2 utk catat,cam xde detail plak. Hmmmmp. xpe. xpe. Kita catat hok ingak jah k.

Third. Teruskan dgn melayan gambar2 bunga ituuuuuuuuuuuuuuuu..


Kami p Cameron Highlands
kami? sapa?
:)

































Kenangan paling manis,paling harum.paling cantik.paling indah,paling bermakna,paling berseri dalam hidup aku :) dapat bunga berbaldi-baldi.Heheheee. Serius happy gila. Gila happy.Mau x happy kan.Berbaldi2 bunga. Aku bg kt sume kwn2 hat suka bunga. ngn letak kat rumah.  Ada satu tips utk lambatkan proses bunga layu. 
Buh panadol/Paracetamol dalam air bunga tu. Bunga akan kekal hidup dalam 2 minggu. Klu x buh ubt tu mybe seminggu x sampai. Biasala. bunga hidup. Yg hidup pasti mati.
Yang paling best saat nie,saat bila aku peluk sume bungkusan2 bunga nie sampai x nmpak bijik mata. sampai tenggelam aku oleh bunga2. heheheeeee. Syokk uuu. 

Forth 
Birhday 22. From Aliya senyum   
Special sangat. Sangat special. Thanks liya,semoga cepat kawen dgn. Heheheee












Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Supported Earth Hour

Assalamualaikum

About WWF's Earth Hour
WWF's Earth Hour is an opportunity for individuals, businesses and communities around the globe to unite in a powerful call to action of hope for a better, healthier planet. In Canada, the AIR MILES® Reward Program and the Toronto Star are the national sponsors. As lead sponsors for WWF's Earth Hour, AIR MILES and the Toronto Star will harness their incredible ability to engage employees and reach customers in spreading our message and encouraging individual action.






 THANK U FOR SUPPORTING EARTH HOUR 2012
With love,
~Rara

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Bagaimana ingin mendapatkan bulu mata yang cantik?

Assalamualaikum

Di sini ada 3 cara ; Klu nak banyak cara kena tgk di website lain lah ye :)

Tiba2 rasa nak bukak puasa walaupun x puasa.
1. Buah kurma
  • Ambil beberapa biji buah kurma kering. Klu basah,keringkan dulu. Kikiki
  • Bakar tamar *tgk,ckp arab sikit* Bakar kurma tu sampai hangus. Hitam legamm
  • Kemudian, tumbuk ia sampai hancur. Ambik lesung mak. kata nak pinjam sat.
  • Akhir sekali, jadikannya sebagai celak. Memang mcm comot sikit tp xpa la. Jgn pakai time nk p mana2 sudah la kan :)
2. Maskara


  • Kepit bulu mata dengan pengepit bulu mata. Jangan pengepit kuku. 
  • Apply maskara. Secara berulang2. Bawah...atas..bawah..atas.
  • Ulang2. sampai rasa cantik dah. Hati2 jangan sampai comot. 
3. Pakai bulu mata palsu.
Blh pakai sendiri
Atau bantuan pakar.
  • Pilih yang sesuai dengan saiz mata.
  • Boleh potong yang lebih.
  • Kalau x puas ati dengan lentikan bulu mata palsu yang sedia ada, lentikkan lagi dengan pelentik bulu mata tadi. Sama ada nak kepit dulu baru nak pakai, atau nak pakai dulu baru kepit, terpulang pada sistem kepercayaan masing2 terhadap erti bulu mata yang cantik.
  • Letak gam bulu mata palsu pada bulu mata palsu tersebut. Letak secukupnya. Jgn tamak nnt x leh bukak bijik mata. Jangan juga letak di mata. Kui3,
  • Dah letak gam? Pastikan bukan gam kertas atau gam cap gajah. Dah siap letak gam elok2 maka dah boleh letak pada mata. Juga kena letak elok2. Betul2 atas garisan bulu mata yg asal. Tau......

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, April 4, 2012

Lakukannya

Assalamualaikum

Tekankanlah satu persatu petak kecil papan kekunci komputer ribamu untuk kau eja isi hatimu.
Tataplah betul-betul pada sticker Hello Kittymu kerana pada bentuk pecah-pecah watak itu ada aksara untuk kau susun mana dahulu mana kemudian,maka jadilah satu ayat.
Bacalah ayat permulaanmu itu,kemudian yang seterusnya pula,bacalah jangan kau lepas pandangmu sehingga ayat terakhirmu.
Simpanlah ia di dalam satu folder yang kalau boleh kau kuncilah daripada pancaindera orang lain. Tapi biar dia seorang saja celik lalu dengar kata hati kamu yang kau kunci.
Sudikanlah fungsimu sang objek mahal empat segi, bekerjalah dengan sendiri mengikut kata hatiku. Betapa aku harap kamu faham.


Engkau yang tidak mampu menggerakkan hujung jari. Lemah. 
Kau letakkan seketika. atau selama lama cermin kaca. ke bawah kamu.sama duduknya dengan siku. Lemah. Kau juga sama.Bulu-bulu ceria di luar saja gediknya. Mengapa begitu mudah mengikut kata hati? Lantas kata akal pula sama? Bagai lalang. Entah mana kau puja. Pergi wahai resah. 
Nyanyikanlah keresahanmu pada piano,agar kau senang.
Tarikanlah kekecewaanmu pada cahaya,biar bersinar-sinar hingga kau jadi suka.
Untuk melakukannya.
Lakukannya.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tafsir mimpi kita

deleted

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tasik Embayu Proton City

Assalamualaikum

Facebook buat hal hari nie. X leh bukak wall.











Tasek Embayu Proton City. Tanjung Malim.
Merupakan tasik buatan dan dilengkapi dengan perbagai kemudahan yang moden dan terkini untuk kemudahan rekreasi pengunjung. 

KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN DI TASIK EMBAYU PROTON
-   Terdapat tempat rekreasi yang luas dan selesa.   

-   Terdapat trek 'jogging' disediakan mengelilingi tasik.
       
-   Keindahan flora dan fauna dapat dirasai di tasik.
-   Permandangan yang indah serta hampir dengan bukit-bukau yang menghijau.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, April 2, 2012

Love is felt

Assalamualaikum

Why it's so hard to say love
whereas it is felt
in the spite longing
the silence of night
love is felt
why it's so hard confessing the love
whereas it exists
in the drizzle of rain
in the light of moon
also in a sadness



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Mahu tegur atau tidak?

Assalamualaikum

Sebab kalau tegur cepat kecil hati. Cakap elok2 tersinggung dalam hati,cakap kasar2 konpem melenting sbb mmg jenis kepala hangin. Lalu harus bagaimana? Sbb itu kalau boleh tiadalah hubungan seplastik ini. Segorgeous ini. Kalau boleh tidak perlu wahai dunia. Kerana apabila berlaku perkara seperti ini,mana mahu pilih? Selalu berharap agar si dia mengerti. Kerna si dia juga manusia,remaja,berpendidikan,dan lebih kurang sama citarasa dan gaya seperti aku. Selalu berharap agar si dia faham-faham sendiri apa yang perlu,apa yang patut,apa yang harus. Apa yang orang suka,apa yang orang tidak suka. apa perasaan orang masa tu. Yang paling penting,si dia sepatutnya faham akan mimik muka,gaya bahasa,dan keadaan aku. 
Lihat,apakah gamaknya si dia bercerita berhepi bermesra di saat orang berduka,bermuram durja? Tidakkah si dia nampak orang itu tidak senyum seperti biasa? apakah dia tidak nampak orang itu tidak memandang pada mukanya? apatah lagi matanya? apakah dia tidak faham gaya bahasa? kenapa si dia x faham? kenapa? Buat kalian,apa kalian akan lakukan jika kalian sedang menangis,tapi orang ajak kalian ketawa? tidakkah kalian rasa si dia sangat buta? mengapa tidak tunggu saja orang itu sehingga tamat waktu dukanya,baru lah mula nak ketawa bergurau senda. disini,siapakah yg tidak senstif pada siapa? Tergamak.

Aku mahu pergi kepantai ketika ada tekanan jiwa. biar tiada orang yang menyibuk dalam jiwa raga. 




Please. stop talking to me right now. leave me alone. i wanna have my own time. your word is not working. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 30, 2012

Mekap tunang. Memang senyum habis la

Assalamualaikum

Sebagai seorang mahasiswi,walaupun tiada kelas pada setiap jumaat,tapi natijahnya tetap ada kerja nak buat. Seolah2 ada kelas. bgun pagi2,gosok gigi. dan wajib mandi. Rambut kalau tak berapa sejuk pagi tu,syampoo terus. Klu tak,lakukan saja pada tengahari. Jumaat lah ada masa untuk bincang pasal assignment, dengan lecturer. Atau dengan rakan-rakan seperjuangan.Hmmm. jumaat minggu lepas ada kerja lain selain assignment.
Gmbr pika kena crop sebab buat aksi luar tabie.
Jumaat lepas aku dimekapkan oleh freelance MUA Nurulnabihanpinksjetfuel utk contoh mekap pertunangan
Lepas siap bincang2 dgn  lecturer ngn rakan2 terus balik rumah sewa untuk bertunang ini.

TERUS SIAP MEKAP
(Warning : Gmbar2 99.99% sengih nampak gigi. Atas arahan photoghrapher walaupun x edit gmbr.)
Harap x meluat sebelum menyampah.
PM : xde ke kompeni nak mintak jadi model ubt gigi?

Bju x salin ag
Dah salin dah!  
silap x pakai contact lens.
sbb tak reti pakai.
takut tercocok mata.







 Haaa mmg sengih sampai nak terkatup bijik mata la !!

 Dakkk. serius senyum teran2 bagi nampak gigi.
*kak andam kata lawa.
# Lawa dak?????? -Berani ckp x lawa?


Pengapit pun kena mekap tau.





Siapppppppp !!
Dah boleh pegi bertunang dalam mimpi. Alhamdulillah..

Freelancer make-up~ menyediakan perkhidmatan make up utk pertunangan, perkahwinan, kelas make up, dsb. jika berminat boleh hubungi 013 4916045 (nabihan).

(Staiii copy paste hat asal)

Wajib tgk page ini . kerana telah merobah bulu mata,bulu kening,dan sebagainya.
*Dia boleh bertukar wajjah,boleh berubah suara.. - buat melodi cita senario ok?



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, March 29, 2012

Cikgu Mastura

Assalamualaikum

Selasa lepas presentation subjek 2P. (Pengurusan Pembelajaran) Group aku dapat tajuk pengurusan bilik darjah. Part aku,aku kena jadi cikgu sejarah. Ya,maka hari itu aku jadi cikgu sejarah. Masa tu aku perkenalkan diri aku. Aku tekankan nama aku cikgu Mastura. Ciss,,kenapa mesti aku sebut nama aku. Boleh je kalau just cakap cikgu. X pyh buh cikgu Mastura. huhuhu !  Makanya semua orang panggil aku cikgu Mastura waktu itu. Blaaa. Bla... blaaaa blaa. aku jadi cikgu sejarah form 3 ari nie. ajar empayar Melaka dgn teknik kemahiran ICT. tayang video.ganas gila masa part pelanduk putih tendang anjing.Ganas gila misai Parameswara.Hehehee. menarik. baru la budak2 minatttttttttttttttttttttttttttttttt . nie x,baca buku. sapa tak bosan? *Jadi kepada cikgu2 sejarah atau bakal cikgu sejarah di luar sana,ubahlah style teknik pengajaran anda di dalam bilik darjah. sudah2 la bacakan budak2 buku teks sejarah.brapa ketul je dgr. aku dulu masa sejarah mmg klu tak menguap luas2,tido. Heheheeeee, sbb tu aku xleh A sejarah. 

Smpai part modul kak tia,kak tia dapat tajuk susun atur bilik darjah. so dia suh "budak2" (rakan2 sekelas) tu buat plan bilik darjah. mcm lukis susun atur meja kerusi papan kenyataan sume. Jadi kami pantau pantau la
Pastu kan................  ada la 1 group nie,,yg dimonopoli lelaki kos apa ntah,, ADE KE PATUT DIA LUKIS SKALI NGAN CIKGU2 SEKALI. CIKGU TU PLAK,AKU. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! hahahaahahahaa ngok ngek tol la budak2 zaman skag. Lebih kurang mcm nie la dorang lukis aku dgn dialog aku.


Masa depa present plan depa,, lepas siap ckp yg wajib2 susun atur kerusi,,meja,,ada itu ada ini,skali ngn fungsi2 sume tu, depa tambah "haa nie kat tgh2 nie plak cikgu. tgh mgajaq.cikgu  Mastura. "pehe dok??'' Hahahahaha hareeem buat main ngn aku noh. hahahahaa. dah la dorang sengaja ikut dialek kelantan aku. Pintu keluar depa tulis pintu tubik ! saja nk mendatangkan kenakalan disitu. nasib baik tgh buat2 jadi cikgu. klu betul2 cikgu aku dah cubit sekor2. heheheheheee. 

Mcm mana boleh berlaku? sbb aku skg malas tul nak cakap bahasa rasmi Malaysia. rasa berat mulut sangat . so mana2 pun aku ckp kelantan kecuali masa present. klu dlm kelas,masa ckp ngn kwn2,masa order mkn,,mana2 lah. aku kecek klate. malah kecek ki il.

Heheheeee.


Bukan selalu aku pakai tudung bawal. Time nak present kebanyakannya.(sbb tutup dada) *reti malu pun.lgpun nk menghayati watak sebgai cikgu kena la pakai mcm cikgu :)cikgu dakkk muka i?????????????hehe.#tudung pinjam roomate punya. aku mana ada.shawl je la adanya. heeee.kancing kiri kanan kt bahu tu pun rumet buat. aku tak reti. aku reti belit2 pastu cekik je. x reti kancing. heee.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 28, 2012

Engkau yang patut

Assalamualaikum






Aku yang patut, yang patut

Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

********cut************


Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi aku yang patut


************************
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja
Bertemu di ********
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu
Senyum mu menawan 
menawannnnnnnnnnnnnnnnnnn
Kau buat hatiku tertawannnnnnnnnnnn
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia 
(bahagia)

Itu bukan segalanya

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku 


Edited song from najwa latif ft sleeq, aku yang patut.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, March 25, 2012

Aku jawab soalanmu

Assalamualaikum

Apabila kau tanya soalan itu,aku diam. Lalu cepat aku tanya hari ini makan apa?
Masa kau tanya aku soalan itu aku heret suara lalu lekas lekas aku tanya hujan tak hari nie?
Ketika kau tanya tentang soalan itu aku minta kau tidur segera..
Sudah,usah ditanya perkara sia-sia. Perkara yg tidak perlu untuk kita.
Aku kata sebab aku benci kamu..
Hari-hari boleh gaduh..
Boleh sepak..
Boleh dukung kalau aku tak mau berjalan..
Kamu tanya lagi.
Kali nie aku jawab terus. Aku tak suka. Tak suka kamu. Jahat. 
Kita percaya tentang sayang.
Kau tak tanya tentang cinta. Kau sendiri tidak cinta. Aku rasa.
Aku tak pernah cintakan sesiapa selepas dia beberapa tahun yang lama. Percaya atau tidak? Aku bercakap benar. 
Berbicara tentang aktiviti harian,terlepas cakap pula tentang aktiviti dengan si tongkat. Kamu tidak suka? Apa tujuan aku perlu cerita semua? Apakah kau akan ada setiap saat jika aku celaka? TIDAK. 
Kamu kata kerana jika berlaku apa-apa kamu ada dan boleh ada di tempatnya. Apakah yg bakal terjadi pada aku? TIDAK. tidak akan terjadi apa-apa terhadap aku. Kerana aku sentiasa yakin,dan sebab itulah akhirnya aku cari kamu juga sebagai pelindungku bila-bila. Walau kamu tiada keupayaan melayani konsep mental secara amnya. Itu kelebihan kamu. Aku selamat di samping kamu. Sebab itu, semoga Allah tidak manjauhkan dirimu daripadaku. Namun mengapa aku pula yang lari dari kamu? Apa yakin benar aku bisa hidup tanpa kamu? 
YA. walau apa pun berlaku,aku mahu aku sendiri.Kalau boleh. Tp hidup ini seperti mendaki. Makin tingi kita pergi,makin tajam apabila terkena duri. Duri itu ada dibawah kaki,yang kita tinggalkan semasa mendaki tinggi. Kita tidak nampak lagi. Sebab kita makin tinggi,duri itu hilang dari pandangan kanan kiri.depan belakang,apatah lg sisi. Naik lah tinggi2. Kalau jatuh kena duri,tanggung sendiri. 

Kasut tumit tinggi.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Seriusnya dia

Assalamualaikum

Maka kini mungkin sudah sampai tahap serius. Anda,berapakah tahap serius itu? Tahukah berapa peratus saja serius bgku?Apa pengertian serius bg kamu? tahu x apa definisi serius bg daku? Mulai sekarang kamu,sila ambil tahu. Kelak kamu rasa terbelenggu.
Semalam dgn lampu jalan,lampu kedai makan,bersama lampu lip lap di pintu gerbang tempat kenyangkan perut tak comel mereka. Indah panorama. Bwh bintang. Atas penghadang jalan rendah. Tepi jalan raya,tepi sangat. Ada ruang antara jalan raya itu dgn penghadang itu .Dia selamat duduk disitu. Dia dengan orang lain. Tenang. Dia duduk jauh dgn dia. Sbb mmg kena duduk renggang,walau di khalayak ramai sekalipun. Dia gengam jari2 dia sendiri.. kejap buka kejap tutup. Dia picit2 jari2nya. Resah.Itu tanda tak selesa bila berbicara soal ini. Terasa kasar salah satu jarinya. Jari penguat segalanya. Kalau xde jari itu,lambatlah masak menu makannya. Pegang pemotong sayur lama2. Jadi kasar jari satu ini. kerana tekniknya salah barangkalinya ya?
Seriusnya dia. Tahukah apa saja boleh berlaku kini dengan rentetan arus perdana? Kenapa buat mcm tu? Dimana kejujuran sebenarnya? Ada ke tidak ada. Baik mengaku. Segera.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts