Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Wednesday, October 10, 2012

Rupa-rupanya topeng itu kena ada

Assalamualaikum

Rupa-rupanya ada baaaaaaaaaaaaanyak benda yg kita boleh buat kalau kita x tido balik lepas subuh. Means,, bangun awal pagi.
Contohnya mcm saya...
1. Buat teh o panas
2. Stalk blog BSA - Bicara Sama Awan . Buku dia dah siappppp !
3. Sapu lantai bilik tanpa peluh
4. Sapu lantai dapur tanpa tersepak housemates lain
5. Cuci kuali sambil dengar lagu Justin Bieber
6. Masak nasi untuk makan balik kelas petang nanti
7. Makan roti sandwich berjemkan strawberi yg x sedap
8. Fikir mcm mana nak update pasal contest INI sbb aku sendiri pun x nak.

Hufffff. Semua itu dilakukan dengan semulajadi & tanpa tergesa2. Hewhew.

Esok saya dan rakan seperjuangan 4 org lagi akan bertolak ke Shah Alam pulak. *Waaa every weekend outstation. Duit semua tu,duit* Untuk satu program kepada budak2 sekolah agama. Nebes i... x pernah berkomunikasi dengan komuniti mcm nie. Lain tau,lain ! Siap ramai budak tahfiz lagi.. Pengetua sekolah mereka dah pesan awal2 dah..mcm2 pesan. So yg dah sopan nie,sopankan lagi :) Wawawawa x sabar la pulak..pengalaman baru lagi. Semoga saya dapat bukak topeng MASTURA RARA kepada topeng FASI KAK MAS nnt k?
Topeng itu penting. Kita bukan nak hipokrit,kita nak serba boleh dan ikut keadaan di mana bumi dipijak,disitu langit dijunjung. hmm,pasal topeng2 nie semua kita orang belajar dlm 1 subjek kaunseling. Masa sem 2 kot. Means sy x pandai2 ok.. teori nie. teori.

Sapa boleh pinjamkan saya tudung yg sesuai? Sy nak budak2 perempuan tu nanti tahu bahawa bukan dia orang saje blh pakai tudung labuh.Sy pun boleh! kikikiki :) *dakkk2.gurau je. Tp mmg pun. Pengetua suh pakai labuh2.

Ah itu saja utk pagi nie... Nak buat keje sikit.Sikit pun jadi la ~ .. Salam pagi, Rara.


Lepas 2 tahun nnt saya akan pastikan bila u all tgk i nie, u all dah tahu yg i nie kaunselor. Ihikk ^^ bg saya masa ok.

Apa yang membezakan saya dgn bakal2 kaunselor yg lain adalah saya nie kiut sikit. Dorang kiut byk. Haa.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, October 9, 2012

10 haribulan 10 - Tragedi Seram tiap tahun disini

Assalamualaikum


Ini ada saya kumpulkan beberapa kata2 orang (yang ntah nak percaya ke tidak)
Tarikhnya malam ini. 10.10. 

1. ''Kes perempuan bunuh diri tu yek... nanti ada satu tarikh setiap tahun ada nmpk jelmaan perempuan nk bunuh diri kt bngunan lama tu... pompuan bunuh diri sebab ditinggalkan bf dalam keadaan dia ngandung tu ke? pernah dengar cerita daripada kawan serumah masa lawat UPSI dulu. masa tu stay 3 hari kat Kolej Za'aba. dah lupa kisah sebenar macam mana. yang pasti salah satu tempat jelmaan pompuan tu selalu datang mengilai kat belakang rumah diorang... yang ku tau tarikh hantu tu kuar kat upsi setiap 10 Oktober
 aku ada dengar orang cakap la.... kalau nak nampak antu tu pada tarikh 10 oktober tu, pada waktu tengah malam cuba tengok bawah celah kangkang tengok bumbung bangunan suluh budiman tu, akan nampakla.....''

2. ''Ini yang aku dengar lah ada sorang student lelaki dia ni kira 'berisi la ilmu agamanya' waktu dia tengah studi malam2 somewhere dekat dalam upsi, then dia nampak ada sorang perempuan pakai baju kebaya, lalu tepi dia, dia tanya perempuan tu nak ke mana malam2 nih, perempuan tu just tunjuk arah galeri seni tu, then lelaki tu sambung study.
abis study dia teringin nak tengok apa program dekat dalam galeri tu, waktu dia pergi, pintu tutup, then dia try bukak pintu galeri tu, dia nampak banyak hantu terbang2 dalam galeri tuh....
Tapi sapa duduk UPSI mesti akan terdengar 10 Oktober, satu tarikh dikatakan hantu UPSI akan mula berkeliaran....''

3. ''Lecturer kitorang pernah cerita, pada satu tarikh dalam bulan oktober (tak ingat exactly, harap ada forumer sudi bagi info) tiada aktiviti dalam kampus UPSI...kerana pada tarikh itu adalah ulangtahun satu peristiwa bunuh diri....''

4. ''Kisahnya menurut beliau: seorang siswi telah bercinta dengan seorang pemuda. Mereka terlanjur lalu siswi itu mengandung. Tapi, pemuda itu tidak mahu bertanggungjawab.''
Siswi itu akhirnya bersalin, tapi oleh kerana malu, dia pun membunuh dirinya sendiri....pemuda itu mengambil bayi itu lalu pergi meninggalkan UPSI....tetapi pada ulangtahun tarikh kematiannya (10 Oktober), roh siswi itu akan merayau-rayau di UPSI untuk mencari bayinya...

 5. ''Versi akak dengar pulak masa kerja kat sini...pemuda itu kata depa adalah lecturer sendiri...tapi tak nak bertanggungjawab...baby ditinggalkan dalam almari sebuah kelas, tapi tak bernyawa la...wallahu 'alam...moga roh semuanya dicucuri rahmat..''

6.
-tarikh misteri kat upsi x silap ak pada 10 oktober
-dulu dak2 tinggal kolej2 kat kampus semua dibenarkan balik, sbb malam 2 bnyk bnda berkeliaran.. (xpelik kea nape kolej kdiaman xde kat kampus n rumah2 dkt ngan pintu blakang 2 tiada penghuni skarang)

-"kalau nak nampak antu tu pada tarikh 10 oktober tu, pada waktu tengah malam cuba tengok bawah celah kangkang tengok bumbung bangunan suluh budiman tu, akan nampakla..... " (copy dari salah satu forumm... x taw betol ke tak..)


-"kes budak nie bunuh diri sebab kecewa dgn pakwe dia yang hamilkan dia..dia terjun dari bangunan....tak leh bagi tau...bagunan tu stil ader..bilik pompuan tu pun masih ader...dulu tu bangunan asrama..now dah tak der asrama dalam kampus utama...anak dia plak dia letak kat loker...mati gak...setiap kali 10.10 roh dia akan merayau cari pensyarah yang hamilkan dia tu...semo lecturer disuruh tuk kosongkan bangunan canselori b4 maghrib (agaknya)..." (copy kat salah satu forum dlm iluvislam)

-tmpt2 yg dikatakan byk berlaku TU, fakulti bhasa,TS(bnyk kuliah kat c2 2...),pusat ICT, bgnan suluh budiman...

Hehheehe . Dah dah malas nak copy byk2. Fenin kefala i. Selamat membaca dan tertanya2 ye?
Utk sebarang cerita lanjut jgn tny sy.. sy pun gitu2 lah nak percaya ke tak ke. Tp,at least. Nak tahu nak tahuuu. kan.. 

Nah sekeping
Rumah misteri 2 tingkat ini xde kaitan dgn citer 10.10 ini. Saja nak post,utk kasi impak seram kan. Rumah nie dekat padang UPSI. Belah luar. Saya pernah masuk dalam rumah nie.. Utk 1 photoshoot tema seram. Ada masa nnt saya update yeahhh ! 
I like seram2 walaupun penakut =,=

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Muhamad Amirul_Mirularts photoghraphy

Assalamualaikum

Tempoh hari *dah lama nie,baru update* UP (UPSIan Photoghraphy) bekerjasama usahasama dengan team Photo Student Politeknik Sultan Azlan Shah (PSP)  untuk 1 outing.

Salah seorang photogh dari PSP is Amirul.*Hai Mirul* 
Yang lain2, dalam 4,5 orang lg team ini saya belum pasti lg sbb sy belum di-tag picha nye kpd saya.. Oh xpe..sy mmg suka pose terguling tergolek *haa nampak hiperbola* dpn kamera tp sy x dpt pun gambarnye saya tu. hihi. Internet slow ek? xpe.. try UNIFI

Kawan-kawan mari berkenalan dengan ;

dan like page baru beliau

Like tanda support usaha anak muda yang cinta akan seni fotografi ini. 
Seni itu halus,halus itu saya. 
Tp makhluk halus itu dia.hee.

The gambars..

Pose nie Sahar Alif yang ajar.
* x reti2 aku nih*



Pengalaman shoot dgn group baru kenal nie buat sy sedar bahawa banyak bendaaaaa lagi sy nak kena belajar dalam talent mentalentkan saya nie. Terima kasih bagi tunjuk ajar :) Nnt saya improve lagi deh..

 THANK YOU U GUYS

Anyway jap jap..cantik x tgn sy? Kih3 amboi kau soalan! Boleh dgr org2 duk jawab ''x cantik pun mekkkkkkk!!!'' 
Dah tgk produk terbaru skg nie? Dah LIKE belum ? Sy klik like sbb suka 'botol' dia tu. Comel,simple,& pink pink tu penting. Silakan u all klik pulak ek.? Elianto Hand Cream.  Tp Rara x beli lg sbb Vasseline punya banyak lagi.. Tp xpe habis Vasseline tu nnt kita try Elianto plak deh? Selalu Rara pakai Elianto nie utk eyeliner ngn maskara je..best. Jimat.  Skg dah ada hand cream,so jom beli sama2 moh kite..
Sbg perempuan mak mentua x kisah kalau tgn kita kasar.. yelaaa bt keje umah kan.Tp suami kisah! ^_^   
(( Klik SINI kalau ada BF yg sejati. Stara mana dia blh mkn KFC baru nie boh?))

Heheheee..sorry loyar buruk. bye2 semua.. nak buat kerja sekolah..Salam.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, October 7, 2012

Berulang kembali - Siswi Diselamatkan Daripada Cubaan Bunuh Diri

 

TANJUNG MALIM, 8 Oktober - Bangunan E-Learning, UPSI sekali lagi mencetuskan kegemparan umum apabila seorang siswi telah diselamatkan daripada cubaan bunuh diri oleh empat orang pekerja 'cleaner', 5 Oktober (Jumaat) yang lalu.

   Maklumat tersebut diterima daripada Ahmad Suhaimi Mohd Noor, seorang pensyarah UPSI di akaun Facebooknya "Berita terkini: 7 oktober 2012, aku mendapat maklumat daripada rosli bin dahalan staf ict, upsi yang mendengar cerita daripada seorang " cleaner" bahawa kejadian " hampir2 bunuh diri" telah berlaku pada hari jumaat 5 oktober 2012 jam 2 petang yang lepas."

"Seorang siswi telah membuat percubaan untuk membunuh diri di tingkat 5- tempat yang sama kes siswi yang terjun dan terkorban pada bulan april yang lalu. Siswi tersebut telah diselamatkan oleh 4 orang " cleaner" yang berjaya menarik tangan dan memeluk siswi tersebut" katanya.

Seorang siswi berkata kepada media UPSIDaily, "pensyarah saya memberi tahu kejadian yang sama (cubaan terjun) pernah berlaku selepas kematian seorang siswi bulan April yang lalu. Cubaan terjun tersebut digagalkan oleh rakan yang menyedari tindakan siswi tersebut".

"Selepas siswi itu sedar, dia berkata terdengar suara ghaib yang memanggilnya ke arah tingkap tersebut. saya berharap pihak UPSI dapat menganjurkan satu program solat hajat untuk menjauhkan perkara ini berlaku. Saya takut perkara tersebut berlaku lagi" ujar siswi yang tidak mahu namanya disiarkan.

Penuntut UPSI dinasihatkan supaya tidak berjalan seorang diri di bangunan tersebut dan memohon kepada Allah S.W.T agar dijauhkan daripada perkara yang tidak diingini.  
Sumber-UPSIDaily,

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, October 4, 2012

Prejudis.Perasan.Penakut nya aku nie

Assalamualaikum

Aku sewa kete. Pastu dia hantar la depan rumah.
Pastu dia ajak aku naik kereta tu pulak. Masa tu pukul 12.35 tgh mlm.
Dia kata hantar la dia,kete dia kat KHAR.
Aku
Eh ye ke nie? Dia nie saja2 ke mmg prosedure nak sewa kete mcm nie?
Aku bukan apa..kalau dia main2 mcm mana?
Tp aku nie berfikiran negatif kan? Yela xkan dia nak jalan kaki??
Tp ahh ee pening la aku.
Aku bukan apa... aku tak kenal dia. Bagi aku,logik la kalau aku takut kat dia. Sbb kami berdua. tgh malam pulak tu.
Tp ala aku nak takut apa? bukan jauh aku kena hantar dia! Dekat je pun
Tp aku tetap takut. Sbb dia mcm gesa2 sgt. Aku x sempat nilai tahap keseriusan dia mcm mana.
Aku keliru.
Mmg la aku nie prejudis sgt. Smpai dia kata
Takut abg bwk lari ke?

Ehhh.. aduhh. kantoi la aku nie.
Tp logik la kan kalau aku takut? kalau aku kenal dia xpe..tp nie aku x kenal...
Aku je kot yg x kenal dia. tp org lain kenal kan? kot?
Cuaknya aku td... perlu ke aku nek kete dgn dia.

Eeee malunya.. mesti dia kata aku nie perasan gila sampai fikir yg dia nak apa-apakan aku!
Tp bg aku siapa pun dia,kat mana pun masa tu, kalau kita tak kenal, kita x boleh naik kereta berdua bersama di tengah2 malam pula.
Aku berhati-hati sgt kah saudara saudari?
Padahal aku nie siapa je pun?
Aku takut.. jgn la letakkan aku dalam situasi mcm tu lg..
Kalau nak bergurau.. buat cara gurau..
Kalau serius..tunjuk la cara serius.
Aku heran. Tiba2 kawan dia dtg ambil dia.
Bukan td dia suh aku yg hantar dia???
ke dia dah sms kwn dia tu? Tp bila masa. xde nampak pun?
sama ada aku x perasan atau dia dah plan semua..

Aku lambat bgtw yang aku x pandai bwk kete. Bodoh pulak rasanya aku nie besar2 pun xpndai bwk jgk lg. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wanita kembar sbg hiasan

Assalamualaikum


..Seindah hiasan dunia adalah wanita solehah..

Pesanan Mokda : 
Jaga diri Mas.. Tak perlu jadi Liyana Jasmay... mahupun Lisa Surihani.. 
Shopping.. berpada-pada... itu Syaitan kalau kita beli..beli..pakai sekali..simpan dalam almari.. 
Hidup ini perjalanan... bila  mana kita di atas, kdg2 kita x nampak org lain.. sebabnya kita yang jauh.. bukan orang itu.. 

*Klik link yg i tambah k ! 
Thanks Mokda... 
Adawias Ibrahim.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, October 3, 2012

Malam dalam khayalan

Assalamualaikum

Ruang malam yang ini aku dongakkan realiti
Infiniti terapung ringan merewang lembut-lembut dalam ingatan
Aku sendiri
Dingin
Seorang.
Aku tambah nilai interaksi komunikasi {Hotlink}
Supaya ikhtiar itu kita nampak segar.  

Kau biar aku di sini terus terusan bersama denting orkestra dalam khayalan
Melodi Sigur Ros meliuk lentok di segenap lapangan_JIWA. 
Aku menghadap setia
Ia milik sesiapa sahaja. 

Melangit aku ke bentuk- bentuk. Itu siling.
Merenung renungan yang aku renungkan.
Keadaan ini sungguh tidak bergraviti.

Berikan aku bandar lagi
Bandar yang lari dalam mindaku tapi hati-hati kali ini nanti aku jatuh
Sebab siapalah aku dalam modeniti ini?
Aku mahu pawagam  
Memancarkan cahaya alternatif menggantikan yang terlindung
Mereka melacur bakat. Aku peminat tubuh,oh bukan.Keringat.

Tapi aku sedang statik. Pegun dalam bayang
Ada entiti mengekang kita sedangkan akulah petikan gitarmu.
Aku telinga yang satu,mendengar dalam pandangan mataku.
Yang terus ke keningmu.
Kucupan pertama. Gila
Aku lari. 
Dalam segan malam. 
Penuh rama-rama . Teruja.
Eh pergi ! Malam ini jangan ada suara bayang 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, October 1, 2012

Photoshoot- Rasydan Ishak Photoghraphy

Assalamualaikum

Dgn malu-malu kucing biawak ini ingin saya tempekkan beberapa keping drpd beratus2 gambar yg telah ditembak pada tarikh : x ingat,haribulan : lupa. Hee. Tp awas gambar2 yang ditempek kat bawah nie mungkin akan menyebabkan  kalian rasa macam nak lempang pipi sy kerana sy byk buat muka poyo+koya. Hal ini kerana *haa ayt student minor BM* untuk photoshoot yg ini diriku tidak murah dgn senyuman. Aiyakkk.. spoillll sgt2.. bukan sengaja pun nak buat muka seposen gini tp ntah..x tau la kemana perginya jiwa raga soul shamsul i masa shoot yg nie. Mgkin sbb segan2 kot dgn photogh baru kenal nie. Hmmm.. Sadis !

Ruginyaaaaaaaaaaa..rugi gambar laaa muka x feellll.. Sorry Dan, kalau u x puas hati, i laaaaaaaaaaaagi x puas hati. Taw.. Huhuk.

Oh anyway.. Sy ringkaskan ;

It all began
At the show one weekend
I was a friend of your bestfriend,
said ;
"hey how you've been"
And with your Body Glove shirt on
And my high heels on
Let's watch something random
Turned into something awesome
Edited from Yuna random awesome.


 Taaadaaa !! ^_^
Perkenalkan... jekaka jejaka bernama Dan.
Klik untuk lihat siapakah gerangan orangnya photogh kian meningkat naik. 

Kelip2 kan mata untuk menatap hasil jari jemarinya.
Gambar nie sy edit. Pastu tgk2 ase mcm sama je edit dgn tak edit (sbb x reti edit) Maka sy pun upload yg x edit lh bermula dari gambar bwh hingga gmbr paling bawah. Terima kasih.


Eh berpaling pulak...










Sekian..
 Best shoot dgn dia. Happening. Tambah2 bila dia guna lens baru kecintaan dia tu. 

Hubungi dia  ::DAN::  013-900 9911 (hny utk yg serius plis)
Jgn lupa Klik  iklan Hotlink 
atau
((Utk majlis kahwin terutamanya. Sbb gmbr2 hasil nurkilan dia lawaaaaaaaaaaaaaa sangaaaaaaatt))

Dia sempoi..Pemalu jugak sikit2 tp bila dah bt lawak, hahaha :)
mls nak lyn 

Kepada Dan, All the best utk karier sekarang dan yg akan datang. I support u. Also. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Kurus kering. Segala kata cacian.

Assalamualaikum

Saya ada kenal dgn seorang perempuan nie.. Dia gitu2 je.. tp mulut perghh.... reti nak gelak kat orang aje. Dia suka tgk orang/renung org then dia terjemahkanlah org tu dgn persepsi dia. Dia dgn kwn dia lg sorang tp kwn dia nie xde la annoying sgt. Sy pun x paham la apa yg menyebabkan dia suka sgt tengok org atas bawah plus tgk orang x berkelip pastu dia akan cari sesuatu pd orang tu untuk dijadikan bahan mengata atau modal nak gelak kuat2.

Hahahaa lawak la dia tu.Mcm hape ntah!? Hahaha
Hahaaha dah mcm *&^%%$$  dah aku tgk kau nie
Hahaha !@#$$ org tu


Dia ckp kat BFF dia tu. Then depa sama2 gelak. Pastu renung orang lagi,then ngumpat,then gelak, begitulah seterusnya..X kira lah sapa..asalkan depan mata dia x kira org tu dia kenal atau x,x kira org tu jenis senyap ke bising ke. Dia tetap gelakkan org.  Bila lama2 sy tgk perangai dia macam tu,sy masih lg nak berfikiran positif terhadap dia. Mungkin dia bergurau. Tp kalau bergurau,xdenye ayat pedas2 kan? N kalau itu gurauan,semua org akan gelak tp ini tidak. Dia je gelak. Org lain kunci mulut je sbb xnk terlibat sama mengata org. Biarr lah dia mengata sorang2 dia. dia yg dpt dosa kan, 

Tp bila dah mmg perangai dia mcm tu,sy mendapati dia menyakitkan hati orang2 di sekeliling dia dgn cara berbisik dan gelak dia tu. Tp orang yg dia gelakkan tu sabar aje..buat2 cool padahal dalam hati bergelora. Alahh x yah tipu i lew u all..
So, sy mula ew dekat perempuan tu.
Kenapa sy ew dekat dia?
Sbb dia sikit pun x ada yang lebih dr orang yg dia gelakkan itu.
Contohnye annn,dia gelakkan org yg kuat shopping. I tgk dia x shopping pun... Npew..xde duit kew cik kak... kalau xde duit senyap2 sudah la..xyh la gelakkan org.. i pun xde duit jugak tp i x gelak kalau tgk perempuan lain kemain ni haa shopping pilih2 baju. Suka hati dia la hobi dia annnnnn. 

Dia gelakkan org yg pakai tudung belit2.. npew...u sendiri pandai ke belit2 cik  kak...belajar laa kat u tube kalau x reti.. jgn la ckp tudung org x lawa,pelik,buang masa sbb belit2 bagai..sbbnya u sorang je gelakkan tudung dia..bg org lain,, perghh stylo la orang tu !  Sebenarnya org yg pakai tudung belit2 nie kreatif,berani,up to date. ko hado? Tp org lain xde pun gelakkan ko pakai tudung sama? kan? Cube tgk tudung ko sendiri.. Dah cukup bagus ke..rasanya mmg mcm tu je la...dr dulu smpai skg. Kalau kite xnk berfesyen, xyh gelakkan org la. kan........

Sy pulak,dia ada ckp ''Weiii Ra kau kurus gilerrr.. tulang je ee'' Tp masa nie sy tak terasa sgt,mungkin sbb dia x gelak. Cuma i ada ckp ;
''Kita sama je kurus. Bezanya Rara suka pakai seluar ketat ngn t.shirt . So jelas la nmpk kurus tu. Mcm awk kan pakai bju kurung,x nmpk la kurus sbb bju kurung kan longgar2.'' 
Dia angguk2 je. Tahu pun dia tu sama je kurus.
Anyway
Selama nie dia xde lg gelakkan i depan2 i.. mungkin dia xde modal sgt. So i xde pape la nk ckp sbb dia gelakkan org lain kan. Bak kata org,belum rasa belum tahu.

Pastu tup2 ntah mcm mana ntah i ada bergambar dgn dia. Saja gambar gedik2 sengal ann. Pastu dia peluk i. Then dia ckp ;

''eeeee x rasa pape la peluk kau ni. Kurus kering!? Dah macam tulang kering?! Hahahahahaha '' 

Kemain dowh dia gelak. Actually sblum nie bila berhadapan situasi mcm nie sy okay aje.Siap sy plak yg tercuit hati dgn usikan mcm nie. Yela, betul la  sbbb sy mmg kurus pun. And nie bukan kali pertama org kata sy kurus kering kan. Cuma kali nie sy pelik sikit.  Sbb yg mengata dan gelakkan sy kali nie spesis kurus mcm sy jgk. Dan bila dia pakai seluar track,nampak dia laaaaaaagi kurus dr saya.

Memandangkan i sakit hati,* yela org kurus mengata kita kurus,*org tu mcm x sedar diri kan?
 i pun ;;;; *pandang muka dia then ;


????????? *buat muka awkward sambil agak ternganga
''Eyy excuse me..?.. berat kita sama okayyyy.. forty..Cuma i nie cantik sikit.. you??''

Nahhh amek kau. Depan2 muka kau yg x putih langsung tu. Sedasss sebijik atas dahi kau yg berjerawat dr dahi ke dagu tu. Haaaaaaaaaa. Padan muka! Aku kalau dah sound orangggggggggg.

Please2 sapa yg baca entry nie jgn la kata aku perasan. Sbbnya mmg aku perasan pun. Heii ! Geram kowt org kurus kering kata kita kurus kering. Klau dia montokk or gemuk aku xde la terasa sgt,, sbb dorang mana tahu apa itu erti kurus kering so sedap la mulut bercakap kan? Tp perempuan nie sepatutnya faham yg dia x leh mengata org sbb dia pun sama je mcm org yg dia kata tu. Wekkkkkkkkk.

Pastu dia . senyap. lalu buat hal lain seolah2 aku takde lagi dekat2 dia. Npe cik kak? sentap?
Haaaaaa mcm tu la perasaan org lain bila u gelakkan dorang tau. tp dorang x balas balik sbb dorang jaga hati kau. Tp i? Ohh sorry2. i bukan Izzah ombak rindu nak sabar nak redha.
I. balas . balik . sbb u dah melampau2. Cermin diri dulu cik kak sebelum nak gelakkan org..

Sekian. Aku puas hati sbb dapat buat dia sentap walaupun org akan kata aku perasan nak mamppppp pasnie. K bye

aku kurus dan tak pernah sembunyikan kekurusan tersebut. I tahu  perkara tu salah tp ahh. lantok lew.
Rara mmg kurus tp Rara x mengata orang. Bila kita mengata org,sama la maknanya kita mengata kat Allah. Sbb ALLAH yang. buat. kita. SEMUA.
Subhanallah........

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, September 27, 2012

Talked too much, a photo, before i go.

Assalamualaikum

Baru2 nie ada orang hello2..lepas calling2 janji la nak jumpa..Kemain aih call.Biasa sms je. Kredit byk ek ? Haa nie mesti guna HOTLINK MURAH nie kan? hee. Untunglaa jadi student nie kan. Mcm2 offer org nak bg. Murahnyaaaaa...x pyh la top up tiap minggu... oii percaya la ckp i mak jemahh. 
Oh2 lari topik. Anyway org tersebut bwk beg..Misteri..Dah jumpa dia pun keluarkan sesuatu dari beg tu. 

Ohh.. bunga..
Ah bunga?? 
Yeayy dapat bunga. 
Bunga ros. Plastik
Ihikkkk ^__^ 

Sukewwww. Jadi saya bawak dia ke belakang rumah saya. Indah tempatnya...hijau sungguh hijau. 
Pastu apa lagi.Shoot la.Tu la motifnye nk gtw. Hari nie ada prop. Bunga tu. Pinjam okay bukan bg. 
Wekk =P
Besar2 pun nak main tembak2 lg.. ajak la main masak2 ke..main master chef ke.. karnn..sbbnya bila tgk 1 video nie, rasa mcm teruja plak tgk org masak memasak nie. Ahakk.  Tp itulah,setakat bole tgk ajela.. confirm spesis mcm i nie confuse nak teruskan masak bila diberi pilihan macam tu. I mean, INI. View n tonton sesaat dua. *sesaat kau datang . Macam senang.. kan? senang je kot. Campak je la apa pun..jnj bila mkn x muntah2,mahupun terkena santau.

Hari nie saya sayu sikit sebenarnya..Sbb esok pagi nak kena bertolak ke Kedah. Aloq Staq. Umm ada kursus koperasi kat sana..Umm itu leww susah lew bile bakal jadi pemegang saham koperasi nie..Kikiki.. I rasa mcm sayu..pilu...sudu..garpu la nak tinggalkan Tg. Malim nie lama2.. Mybe sbb x minat sgt nk g kursus kot.. Kompem2 le aku tido. K bai.
Tapi kalau pergi konsert ke..ceramah UAI ke..fashion show ke.. pertandingan nyanyi ke..menari ke.. op kos la aku akan semangat ! Muehehehee. Mau x semangat. Klu org menari,kite pun rasa nak terkinja2 jgk an? Huaaaa :) rasa mcm gedik semacam je bila tgk dia orang nie masuk pertandingan menari. 

You guys blh la tgk siniiiii, view link bwh satu persatu supaya tidak tertinggal apa2 maklumat. Sapa2 nak masuk competition nie boleh lah BBM sy skg,sy sokong anda! *But i x pakai BB pun. Klu BB cream foundation pakai la. Sape2 yg berbakat mcm mak Jemah guru tarian AF boleh la join. KLIK ; 


Ok bila dah klik mari kita sambung pasal cerita saya yg akan travel ke jelapang padi esok nie.Aaaaaa.
Travel bukan sebarang travel. Traver bersama tawaran berguna. Apa pun barang x pack x setel, malasnya tp demi TRAVEL ku gigih jua ! 

Ahaa. mcm biasa sy nak bgtw, sy bwk dua2 hp. Celcom n Maxis. Sapa2 ada sesuatu nak bgtw call je. Terutama kepada mereka2 yg ada niat nak belanja saya makan nasi kandaq kat kedah nnt. Nasi kandar ada kat kedah jgk kan? 



Oh pasal photoshoot ini saya tangguh pengUPDATEtannya ek? Sbb gmbr xde ag. Boss x bg uhuk cian i. Tp xpelah. Tunggu ek? Sapa tunggu dia sayang i. Yeayyy ! 


 Minta maaf kalau terkasar bahasa. Tersilap bicara. Sy Mastura Rara dan saya suka bunga. See u . Jgn nakal2 yup? Daaaaa. 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, September 25, 2012

Dirompak-Mantan YDP KAB Ditikam 3 Kali

Assalamualaikum.
Semalam kwn dekat call. Cakap pasal mantan YDP kena tikam. Astaghfirullahalazim..
Pastu tgh mlm semalam kawan jauh SMS,pun pasal nie. Suruh hati2 kat Tg Malim nie.Terutama kampus baru.Mesti dia nak cakap pasal benda nie jugak. Annn. Belum ku balas pesanannya.
Kemudian pg nie dpt lg 1 SMS,kwn x berapa dkt x berapa jauh. Dia sedang praktikal. Dia pesan jaga diri elok2 kat u..jgn kuar sgt mlm2..klu nak kuar jgk,berteman..
(masih ada yg sayang padaku..lagu)
Pagi nie homepage fb terselit berita ini. Lalu aku copy dgn jari. Oh jgn risau,aku sertakan sekali sumbernya.
 ___________________________________________________________


TANJUNG MALIM, 25 September - Mantan YDP Jawatankuasa Mahasiswa Kolej Aminuddin Baki, Abdul Azim Nasri malam tadi telah ditikam tiga kali dikawasan jalan gelap dari Behrang ke Proton City. 
Mangsa yang menunggang motorsikal bersendirian telah ditahan oleh individu yang tidak dikenali ingin meminta bantuan. Sebaik sahaja dia berhenti, dia terus ditikam sebanyak tiga kali dan duit sebanyak RM 20.00 telah dicuri.
Cerita selanjutnya admin perolehi dari FB SUARA MAHASISWA/I UPSI

Sebentar tadi admin sempat menziarah saudara kita di Hospital Slim River untuk mengetahui apa yang terjadi kpd Ust. Azim Mantan YDP JMK KAB.. 
kisahnya dia sedang menunggang motorsikal dari behrang..dan ada orang tahan dia untuk minta bantuan..dia pun berhenti.. 
lalu dia ditikam 3 kali di perut..penyangak itu hanya ambil RM 20.00..nasib baik laptop dia tidak diambil... 
apa yang dilakukan Azim sangat mulia..dia hendak membantu orang..tetapi malangnya orang pula menikamnya.. 
setelah ditikam..dia masih mampu menunggang motorsikal dan meminta bantuan dijambatan ke proton city..namun tidak ada yang mahu berhenti..mujul ada seorang hamba allah datang membantu dan membawanya ke klinik kesihatan tg malim.. 
kemudian dia mendapat rawatan susulan di hospital slim river..ketika admin sampai di sana Azim sedang dirawat (dijahit)..bapanya turut hadir. 
Azim..Niat baik yang membawa padah
antara yang hadir td...pengetua KAB..mantan pengetua KAB..ustaz rosli..tuan sayed..Prof Shah..sahabat yang baru menang We Love UPSI dan beberapa orang penyokong Mahasiswa pendidik.. 
beginilah kita mahu.politik secara matang..bila ada keadaan perlukan bersatu kita tetap bersatu... 
sama-sama kita doakan Azim cepat sembuh dan doakan semoga penjenayah itu mendapat baasan setimpal dengan apa yang dibuat!! 
*cerita ini tidak 100% betul..tapi ini yang admin faham
Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk Abdul Azim.-UPSIDaily
Sumber : UPSIdaily.blogspot

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Penjual kek Malaysia yang paling control ayu kat Malaysia nie

Assalamualaikum

Antara saya dan kek mmg ada kena mengena. Walaupun saya x suka buat kek,saya juga x suka makan kek. Yg saya suka ialah kek. Saya suka kek sbb kek biasanya boleh hias cantik2. Perkaitan seni kek terhadap diri saya sungguh tebal. Serasanya. Saya suka sambut birthday sbb confirm akan ada kek. Saya juga suka birthday rakan2 sbb masa tu saya boleh berikan mereka kek.
Tentang kek. Biasanya harganya tak semurah coki2. Jadi saya pilih untuk beli kek yg kecil2 iaitu kek cawan. Amarika sebuk cupcake. Malaysia sebut kek cawan. Jadi kek cawan dengan cupcake.   adalah 2 unsur yang tidak berbeza sama sekali.



Sebagai seorang rakyat Malaysia dan sekaligus penuntut universiti kerajaan Malaysia,saya sedaya upaya mencirikan diri saya sebagai penggemar kek cawan dari Malaysia yang pada masa yang sama saya mahukan Malaysia juga menggemari akan diri saya. Ehhh? Jadi apa yang saya lakukan adalah sangat-sangat mudah.
  


Dengan mengenakan tudung bawal biasa2 yang mana semua wanita  mengenali jenisnya dan juga  menambahkan nilai2 seni pada cara pemakaian tudung tersebut iaitu kilaih tudung tersebut and letok ataih pala,saya mentafsirkan perkara ini adalah perkara yang mengayukan diri sendiri di negara bertuah ini.. Juga saya sematkan pin berjuntai yang kini hilang entah kemana. Rasa macam pernah lihat pada seorang teman tetapi bila ditanya,katanya kakak dia punya. :) Oh tidak mengapa.. Hangus RM5 untuk pin tersebut. Terima Kasih.



Kemudian saya juga turut menggunakan kaedah kepoyosan untuk menonjolkan bakat patriotik yang tersemat di dalam dada saya. Tidak sukar wahai rakan taulan. Poyo-poyo depan kamera handphone masing2. Kalian akan rasa,oh indahnya kalau kitalah rakyat paling comel kat Malaysia. 


Dengan kriteria2 tersebut saya telah menayangkan diri saya di hadapan kek-kek cawan yang ingin saya maksudkan. Walaupun realitinya kek cawan malaysian haruslah bercorakkan nilai2 kenegaraan, tp tidak mengapa kalau kek itu tiada jodoh bersama kita. Sama2 kita KLIK SINI untuk menjadikan kek tersebut hadir dalam pandangan mata kita dalam masa tak kurang dari 3 saat. Silakan wahai insan sekalian alam. Silakan..




Nampaknya bukan saya seorang sahajalah yang poyo?


Maka dengan ini,ayuh bangkit dan sokonglah kek cawan buatan Malaysia kerana kek tersebut 100% berwajah Malaysia walaupun tidak mengenakan baju kurung mahupun tudung bawal seperti apa yang saya lakukan berikut..
Ini kek yang ingin di'jual'nya... Sila klik disini untuk menengok mendenye.. ye... 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, September 24, 2012

Sedih aku sedih

Assalamualaikum

Ada waktu, apa yang aku pilih untuk rasai, tidak bersebab. Tiada.
Aku putuskan untuk rasai sahaja. Redah. 

Mungkin dalam merasainya itu, aku akan jumpa sebabnya. 

Mungkin. 

Tapi kalau sebabnya aku tak jumpa, juga.

Bermakna. 

Ia. 

Memang. 

Tidak. 

Bersebab.

Sebab aku pilih untuk merasainya untuk berada di sana.

Dan bukan disini. 

Jadi jangan tanyalah kenapa aku tiada di sini. 

Kerana aku pilih untuk berada disana.
Aku rasa sedih. Ini utk kali pertama dalam perjalanan yang baru 100 langkah ini. Belum sampai seribu.
Aku rasa sedih sangat. Aku cuba tahan,tapi.
Tak pernah aku rasa sedih macam nie sepanjang tempoh masa ini. Lalu titis gugur jua. Aku harap apa yg berlaku hanya permainan hormon semata-mata. Bukan sbb jiwa aku yg lemah. Aku kuat,keras hati sebagaimana aku tidak pernah mengalah selagi bagi aku ia tidak salah. Aku menangis.
Huu
Dengan suara. 
Wah.
Sungguh terasa sampai ke dalam dada. Telinga. Aku pekak seketika. Tenggelam dalam bunyi esak. Sedih aku sedih. 


;'(


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, September 23, 2012

Apabila Rara belajar memandu

Assalamualaikum

Mlm nie nak citer pasal kereta. Sbnrnya nak cite byk lagi,pasal tudung,family,kwn2,tp malam nie pilih pasal kereta sbb the icon is back !!  Hehe. What say you? da tgk kan?

Cuti semester lepas,kat kg,saya belajar memandu dengan BFF sy Hilda. Tp gambar kat bwh nie masa kat UPSI. Gambar diambil semasa kereta masih belum bergerak. Terima kasih.
Nak citer belajar kete ngn ida..Daku belajar memandu kat belakang TESCO Kota Bharu .
Selepas enjin dihidupkan oleh sifat ketakutan diriku yg amat tinggi, Hilda sakit telinga sbb ak x habis2 menjerit. Hahaahaha ! Seyes,jerit je keje ak masa memandu tu. Ahakkss.





Yg nie gambar poyo.. sbb x gerak lagi.. masa blajar ngn ida, muka bukan tersengih2 dpn nie.. lain u.. lain ! haha. Cuak la kot. 
Tp peristiwa nie biarlah tersimpan antara ak dgn Hilda. Kih2. 
Bak kata org2 muda,klik sini so many stories,so much love !  Kongsilah pengalaman anda please. 






Kete gerak jerit
Kete slow pun jerit
Kete laju pun jerit
Kete nak belok lg la jerit
Ada kete lain lalu sebelah jerit x ingat
Ada kete lain kat belakang mau tak jerit
asyik jerit je keje aku. 
Hehe.. 

Soorrry da.. aku takut plus happy so ak ekspresikan perasaan tu dgn jeritan yg mencekik lubang telingamu.. Thanks sbb ajr ak bwk kete.. Daripada aku tak pandai dulu,sampai skg pun ak x pandai2 jugak. Kih3. Nnt cuti lagi,ajar lg k?
Nnt ak jd cikgu,malu la bwk skooter g skolah. Pakai bju kurung plak tu. Hewhew.

Aku rindu kau,Ida. Muahhhh ! 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Photoshoot - Upsian Photoghraphy

Assalamualaikum

Semester ini sy ada kawan baru. Eh bukan2,kawan2 baru.. :) Mereka terdiri daripada kumpulan fotografi UPSI. Kisahnya bermula apabila seorang rakan facebook saya, Iskandar telah meng'add' saya ke dalam group tersebut. Iskandar..nama macam abg kandung saya yg nombor dua jerk.
Tidak lama kemudian, nama saya di tag sebagai talent terbaru. Wuwuwuuuuu maluuuuuuuu... Dah la x kenal sapa2 kat dalam group tu..huhu.. Tp x apelah..buat2 x malu sbb dah ramai komen..pending betul la aku nie. X perasan notifications. Ok. buat2 x malu...

Then.. sehari dua lepas tu admin ajak shoot. Thank u big boss Harith Riz . Mula2 tu teragak2 jugak..sbb x kenal.. huu. Tp lepas dia kata talent mereka si cantikkkkk Aurora Ina ada , ok set. Yes i do : ) Juga ada bersama ialah Ili Athirah juga photoghrapher. Tekun orgnya. . Ina dgn Ili nie dah mmg kenal lama. Sejak depa sem 1 lagi. Masa tu KAK MAS jadi instruktur utk kelas ko kurikulum mereka.. So mereka nie junior la. Bulih la nak buli ke apa. ehhhh . Anyway, kemain la panggil kak mas tapi rupanya sama umur saja.. Opps. Tp ah x kisah la. ADIK ina n ADIK ili tetap kena panggil i kakak k. Haha. Tp skg mereka jarang dah panggil kak mas. Mereka panggil RARA pulak dah... Hehe.. mcm2 lah.. Ikutlah u all lah ea.. jnj sweet  ^_^ 
So set lah sudah pertemuan pertama kami untuk semester baru ini. First time utk saya. Sy tak tau pulak ada group mcm nie dkt UPSI. hee. Tapi group nie more to geng2 photogh la. Klu just talent2 macam sy nie mana reti pasal gmbr..nak komen pun x reti..semua gambar cantik.. Thats all. Titik. Kitew reti sengihh dpn kamera jew..x celik dalam bidang nie.Huu. 
Untuk menghilangkan sifat segan2 cicak i nie, i telah mengajak talent yg preeeettyyy . Lgpun dah lama nak shoot bersama dia sbb dia pandai pose. Byk idea dia blh utarakan. Dia Farah Hani. Ehem. Bakal 'kak' ipar insyaAllah.. ^_^

So its begins.. 
 
LOKASI : Terbaik dari ladang kelapa sawit, Kolej Harun Aminurrashid.
Universiti Pendidikan Sultan Idris





 Oh wajahku telah diperkotak-katikkan untuk eksperimen dan pembelajaran hihi
I love my lips. Muahh ! 
mana ntah gambar asal? x tag pun? hee.


 


The photoghraphers

Godek2 facebook mereka dan pilihlah yang mana berkenan di hati :)


 





The talents
Cantik..Ina talent tetap team ini.
Beautiful..godek2 blog  Princess Farah Hani

Sorry Asyraf,i edit yg ini tp x reti hihi jgn maraa.

Mereka di media cetak
Saya pilih Hanis Zalikha. anda pula?
..THANK YOU.....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, September 22, 2012

Blogger Pilihan from UPSI

Assalamualaikum

Dah baca newspaper hari nie? Ada org tuuu....masuk.......newspaper.. hihi. Ce selak ce selak dalam page Blogger Pilihan. Ce tgk ce tgk gambar sapa? Ngeh3... ^__^


Hubungan saya dgn Cikgu Hizami mmg  rapat  xde kena mengena. Sy x kenal dia dan semestinya dia x kenal saya. Yg saya tahu,td masa dalam kelas koperasi,saya baca newspaper apa ntah,pastu tgk page blogger pilihan,TERnampak lah dia. Lalu terus teruja sbb dia dari UPSI. Wahh sama la itew,samew samew. Skg mengajar kat Melaka kalau x silap. Hewhew. Semogalah sy pun nnt jadi cikgu+blogger mcm dia..ONE DAY.. InsyaAllah 2 or 3 tahun lagi dehh? ^_^ 

Kepada abe Hizami. Ehhh! Awak smart macam kereta. INI
Tapi Awal Ashaari lagi smart . Oppss
Apa awak nak buat kalau orang buat macam INI kat kereta awak?

Ok lah. Itu saja bendanya nak cakap.. Hee. Tata.





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts