Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, April 16, 2013

Modern & Classic Girls Photoshoot

Assalamualaikum


Cuti midsem yg lepas Rara lepak2 dengan Mek Cah a.k.a Hazanis  sambil bergosip. Pasal..macam2 lah,fashion,bloggers,PRU13,universiti,photoghrapher dan sebagainya..Biasalah tu klu dah jumpa. Pastu balik2 tengok ada promosi baikkkkkkkkkkkkkkk punya dari sorang photoghrapher nie.. Firdaus. Skg  ni pun still berlangsung ada lagi promosi tu..

After 19 April, photoshoot boleh dilakukan area Kuala Lumpur 
Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan yang kena mengena,
Hubungi Firdaus :  
013-222 0325
Hubungi Rara :  
01127799383

Kalau nak tahu,pasal Firdaus nie,kami pernah jadi talent untuk dia. Daripada duk amek gmbr ngn hp cabuk pastu post kat instagram kate muka x cantik la apa la,*padahal elok je pun kan* alangkah moleknye bila ada peluang bergambar dengan kamera besar dan berkualiti cam gini, kite guna peluang  itu sekali dua. Then bila tengok hasil,memuaskan,masa tu kita akan rasa yg dunia nie tidak sekejam mana. Kita adalah tidak secomot yg kita sangkakan.... :) 

Jadi..outing dengan abe jambu Firdaus nie adalah juga satu lg pengalaman yang cun dan terRileks.Sbb dia cool,humble,mesra pelanggan dan mesra pengguna. Heee. Org pro memang camnie..Sbb tu dia layak duk dalam kategori pro . ^_^  Gitewwww  *belanja i cool blog 1* 
*****************************
Ok k . Saya singkatkan kata2 yg x berapa nak singkat nie,Boleh tengok sini koleksi gambar yang rara simpan. #Firdaus 1# & #Firdaus 2#
Koleksi dari mek cah belum sempat di upload lagi..biasalah mek cah buzy sikit.Tp xpe u guys boleh cari gambar mek cah and sorang lg bff kitorang Anis Zahirah dalam FB Firdaus tau. Page pun. FirdausNorjayaPhoto. Ejah like boh :)

Klu pengalaman2 Rara nie, its excellent, ai puas hati dengan gambar2 beliau yang sharp and licin. Hehe. Alah,ekceli Rara x tau sgt pasal gambar2 nie. Yang mana nampak muka licin,putih dan berseri..itulah yg buat Rara suka hik hik sepanjang masa... Tak gitu? Haha..  

*************************
Kat bawah  nie outing kedua Rara dengan Firdaus Norjaya Photoghraphy. 

Gadis yang x berapa nak moden dengan gadis yang memang i tell u wanita melayu terakhir laaaa.. :) Fatin Zulkifli  

Sebelum beraksi depan kamera, beraksi depan makanan dulu.
Hiyarkkkkh! ^_^ Aummmmm..

Sesudah beraksi.
Jambu tak jambu tak. Hehe. Layan k-pop ini abe tw.
Then naaa.. Mempersembahkan,posisi tgn yg sama.. -_-   booooo Rara..
Time owang buat tangan ke lain tak edit pulak dier. Heheeee. Layan je la ek? Leblebleb




Mmg nampak poyo sikit banyak kalau buat muka sombong or x senyum cam gitu,tp best. Tak penat... :) 
*ingat tak penat senyum??? bukan senang nak buat senyum ikhlas dik oiii.. +_+





Nampak tak perbezaan 2 watak ini selain perbezaan ketinggian? Hehe. 

Ok thats all for tonight, nantikan Modern & Classic Girls Photoshoot part 2 okehh? Byk lg gambornye.. Cuma ditempek secara berperingkat ye olls.. 

Till then, tata.. apa2 contact nombor tadi tau... Daaaaaaaaaaaaaa


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Formspring Ara Mastura

Assalamualaikum

Sambil2 tunggu kawan datang ambil nak g pekan beli mini rice cooker yang baru and pink, godek2 akaun di laman sesawang.. Jadi terjumpalah akaun formspring saya yang sudah lama kesepian tanpa disentuh diriku ini. Hewhew. So, dengan bijaknya ai disable akaun tu. Sbb,well yelah bukan bukak pun. Xde fungsi.. (bg ai la) padahal takut lama2 lupa password.

pandai2 je kata orang tido sekejap, padahal org nak tido lama x mau bangun2 lg dah
*maksud sy bukan mati +_+
Itu saja utk sementara waktu nie, :)
nah utk u guys, silalah gerakkan jari untuk view kegemaran bersama dibawah with LOVEEEEEEEEEEEEEEEE
Kegemaranku,kegemaranmu jua..


Hehek dulu nama komersial  ai  Ara Mastura. 
Ara la sangat padahal  ? 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 13, 2013

Jom wechat ^_^ Eyyyyyyy !

Assalamualaikum semua.. :)


Dalam kesibukan Rara meneruskan tugasan demi tugasan yang ngak bakalan siap dalam masa sehari dua saja ini, sempat juga intai2 laman sosial facebook dan blog seminit dua. Tapi petang nie nak ambil beberapa minit lebih untuk ehem2 cakap pasal aplikasi baru yg tengah howttttttt bak outfit2 dari MJ Collection yang lawa cun melecun tu. (Like hello owner dia my friend owkay! Trust her ^^)  
*********
Aplikasi yang Rara maksudkan yg tengah hangat sekarang tu tak lain tak bukan,WeChat - lah kan? tajuk entry pun Jom WeChat -_- 
^_^
WeChat nie kalau u guys belum tahu,i kasi tahu jap ea. Mendenye sama lebih kurang r dengan whatsup tu BUT WeChat,i'm telling u, lebih advance lah dari aplikasi yang lain. WeChat  bagi kita peluang untuk  berbual dengan cara yang baru and special, terutama untuk berhubung dengan rakan-rakan di seluruh platform mudah alih. pergh Rara.. kosakata ayat kaw.. +_^

Rara belum habis explore lagi aplikasi we chat nie, yelah i bz yawww. Thesis dah mula. So kalau u guys ade kemusykilan or ketidakfahaman apa2,boleh la rujuk http://www.wechatapp.com atau  intai2lah page di Facebook https://www.facebook.com/wechatmalaysia. Owkay dear? Kalau nak rujuk Rara pun boleh jugak..tp x tau lah bila boleh respon tu. Hewwww.

Heee nampaknya masa sudah mencemburui kita. Thesis tengah tunggu Rara! Teruja sangat nak dating dengan thesis. =_=   huaaaaaaaaaaaaa..
Sebelum menamatkan hujah2 bernas saya , saya selaku ADUN kawasan Wechat dengan ini menjemput seluruh rakyat yang bijak yang mana memiliki telefon pintar mudah alih,ayuh!Jemputlah ramai2 add saya. 
masturarara

Jom we chat ! 



Tp buat masa skg Rara bz. Ada masa nnt kita sembang2 ye? Jom wechat . 
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, April 4, 2013

Cuti kewwwwwwwww?

Assalamualaikum semua.. :)

Hari ini boleh dikatakan aku dapat tidur yang berkualiti. Ditambah pula Abc,, lagi lah sedap tidur. Hewhew. Anyway anyhow, simptom PMS aku bulan nie sangat baik. Alhamdulillah tak de cramp,xde hurt. Syukur... Cuma permainan hormon cukup hebat ah! Hebat gila. Semua benda bf aku buat,aku rasa tak kena.Semua salah. Sampai dia mintak putus dengan aku. How dare !!! 

Heheheeeee. Senang kan? Bercinta, putus. Semudah kata2. Tapi dalam hati,Allah saja yang mengetahui. 


Itu cuti yang pertama,,

Ini pula cuti yang kedua. Esok aku akan bertolak balik kampung. Kelate Wakah Baru. Hari nie xde kelas pun,tp tetap x leh balik lg sebab kena tunggu kawan dr KL datang amek..So. Yeay balik ngn kete jimat RM46 tambang bas :) Cuti apa? Cuti midsem.................

Walaupun bunyi nye macam seronok kan,tapi hakikatnya jangan harap la cuti akan jadi cuti yang berkualiti bagi kita2 sebagai student nie. Lepas cuti terus ada 2 midterm test. Lepas tu ada 5 assignment 

1. Individu sintaksis
2. Individu semantik
3. Proposal 
4. Latihan manual etika kaunseling
5. RPH KPD makroteaching.

Nie yang penting dan urgent la. 

Yang penting tapi tak urgent ada jugak lagi

5. Group sintaksis
6. Group semantik
7. Kajian tindakan KPD
8. Proposal - lagi
9. Group etika kaunseling

dan ada lagi lain2 yang malas nak mengenang kembali kisah duka. 


Now you tell me apa ertinya seminggu cuti? apakah? apakah? 

Anyhow anyway again, walau apa pun berlaku,aku akan tetap menjadi diri aku! Huh persetankan kerja-kerja ini semua. My life is not just to study but study is my life. +_+  For sure lah aku nak keluar gak ngan BFF-BFF aku kat kampung tu nanti... tak gitewww? 

Ida..asmah..ain..
Nunu..shi..fa..
yon..irwan..fikri..ajib..
Kinah..T'ahh...
Mek cah..Anis Zahirah..

Dan yang paling penting dan utama mesti lah nak spent time dengan family aku yg makin lama makin sedikit bilangannya.. Mula2 abg aku kawen,dia berhijrah. Kemudian ayah meninggal. Dia pergi selama-lamanya. Kemudian lagi, adik pempuan aku kerja. Berhijrah jugak. So now on tinggal lah mek,aku,adik laki and abg nombor dua. 4 orang ahli rumah kami termasuk aku.. Hewhew.. kalu aku dah bukak cuti,tinggal lah mereka bertiga...sedihnya..... :( 
Tapi..hijrah itu perjuangan...






Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, April 2, 2013

suatu pernah

Assalamualaikum

Habis sudah madah
See more here http://bit.ly/16f8KCC
tak ada satu pun yang tertinggal,
setiapnya telah—
kau ambil dan terus kau jual.
seolah tak pernah memakna apa,
seolah tak pernah kau inginkannya,
seolah—

tak pernah...
dikutipku bila sudi,
di bila tidak, dibiar mati,
dan lebih menyakitkan—
ku tetap tunggu di tepi jalan.
seperti tak pernah ku ada harga,
seperti tak pernah kita bersama,
seperti tak pernah kau mahu aku,
--tak pernah rindu
--tak pernah rayu
--dulu.
More feelings here  http://bit.ly/14KwCBX

terlebur hancur kebal rusukku;
berkecai sepai, terpecah belah,
terima kasih atas ajarmu—
--cinta tak wujud
--ah, tak pernah.
dan dengarkan jeritku;
jujur tak terfitnah,
kau hanya bagiku—
suatu yang pernah.
takkan ada apa—
yang mampu untuk buat kau pulang,
bila sudah tiada rasa—
bikinlah apa, tetap kau terbang.
takkanku pujuk kau jangan pergi,
takkan ku minta kau fikir lagi,
takkan ku paksa renung semula,             sumber: Fynn Jamal

takkan ku suruh apa2.

takkan ku izin tubuh dibuka,

takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku biar tubuh didarah.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 29, 2013

Bukti sekeping gambar - Behind The Scene

Assalamualaikum

Dulu kalau di tanya ''apa hobi awk?'' Dengan yakin tanpa sangsi lagi aku akan jawab ''jalan2..keluar dengan kawan''. Seterusnya aku berharap sgt agar org tak kan tanya ''biasa awk g mana and dengan sape? Masa mana pergi?'' Sebab jawapannya sgt jujur. ''mana2 lah,dengan sape2 je kwn yg ajak. (kwn yg dipercayai la) masa mana pun x kisah..'' that means malam ke siang ke,kalau ade peluang and ciri-ciri keselamatan yang agak tinggi, u go, i go :) 

Tp itu semua dulu. Sejak sem 4-5, i've changed a lot until now. Sedar x sedar rupanya hobi dah berubah. Bila orang tanya,sekali lagi dengan yakin dan tanpa sangsi, ''hobi saya blogging and shooting'' tp lepas sebut perkataan shooting tu,cepat2 aku betulkan persepsi and mentaliti orang dengan menjelaskan bahawasanya  ''mksud saya bergambar. Jadi talent utk photoghrapher or klu org ade suh jadik model,sy on'' Bunyi nye macam ini semua poyoooooooo tp itulah hobi aku sejak itu hingga kini.  Tp yg jadik model tu mmg tak selalu la sbb aku tak cukup inci dan x cukup alat mekap nak bg cantik. Hahaha. Juga tak cukup isi untuk bg nampak mantop. Kekekekeee. So thats y sy lebih familiar dengan aktiviti2 jadi talent. Outing sana sini untuk menghiburkan hati dan mengekspresikan diri. 

Hewhew. Itu lah mukaddimah hari ini... Kat bawah nie disebalik tabir masa shoot kat studio saudara dengan Ezwan Othman. 

Jubah jubah,kebaya, ayuh dapatkan di pasaran! Aku pun x tau dr mana sbb tugas aku bukan utk promote jubah tu. LIKE. LIKE. :)  Yg nie kitorang wat dua sesi. Kat indoor - studio n outdoor . Kat tanah lapang. 


Ini bukti muka aku nampak lebih cerah dalam gambar berbanding di alam nyata.
Haha! :p 

Nie plak bukti kening aku lebih tebal berbanding di alam nyata
haha sekali lg =P
(Nie mentang2 kena pakai purdah,mata je touch up. yg lain tak. jimat mekap. haha! apekah? http://her skin care. com
 
Nie plak bukti perut aku buncit berbanding di alam nyata yg leper je.
aduhai jubah ! :p

Next,bukti photoghrapher yg tekun lagi berusaha demi gambar terbaiknya
hee :P

Nie bukti aku x cukup isi!
bye

Bukti aku tgh mendapatkan feel dengan cara mengelamun
''kalau dapat kawen dengan Kamal Adli pun ok jugak kan''
+_+

Nie bukti aku tak pernah berdua-duaan dengan phoroghrapher lelaki owkayyyyyyyy :)
Sahabat sejati,sentiasa melindungi! 
I MISS U GIRLS
Dan akhir sekali,ingin saya buktikan kat Ida dan Asmah bahawasanya sesiapa sahaja boleh memiliki Samsung Galaxy SIII dengan melihat infonya disini ! Samsung@dream


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 27, 2013

Kejelitaan Adalah Hak Milik setiap Insan ^.^V

Assalamualaikum semua..:)

Menarik post dari Lynda Lee hari nie. Tq Lynn,bg izin.hee  <3


Keayuan gadis tidak hanya terletak pada paras rupa. Ianya merupakan gabungan segalanya, dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki.  Dia perlu menjaga emosi, fizikal dan mental. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan-angan. Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat subuh. Jangan tidur siang hari.

Menjaga Suara. Latih diri bercakap dengan nada yang lembut, tidak sengau atau suaranya terlalu kuat. Menjaga cara berkata-kata. Biasakan menggunakan perkataan yang melambangkan keluhuran budi seperti “tolong” serta “ minta maaf ”.
Jaga Perkataan. Jangan gunakan perkataan yang terlalu beremosi seperti bosan, sakit hati, menyampah, benci dan sebagainya kerana ia akan menyebabkan muka jadi berkerut dan masam.

Menjaga Kulit. Kebersihan sentiasa dijaga. Makanan yang berupa ulam-ulam yang wangi serta sayuran dan buah-buahan segar patut selalu dimakan. Gunakan sabun yang tidak merosakkan kulit. Boleh lawati page kecantikan di sini <3 http:// whitening cream etc. com

Menjaga Muka. Tangan perlu sentiasa bersih dan lembut. Jangan gunakan bedak yang bukan-bukan. Selalu menggunakan bedak sejuk untuk menjaga kulit muka. Jangan banyak berangan.

Menjaga Rambut. Ia mahkota kejelitaan gadis. Bersihkan rambut tetapi jangan terlalu kerap. Bila bersikat, ulangi sikatan ke seluruh bahagian kepala 100 kali untuk menjadikan rambut subur dan berkilat. Ramai lelaki suka pada gadis berambut panjang tapi kemas.

Menjaga Cara Berjalan. Latih cara berjalan. Jauhi dari berjalan mengengkang atau tangan terlalu dihayun. Langkah jangan terlalu besar.

Berjalan Jangan Terlalu Laju. Badan jangan terlalu membongkok atau tegak. Leher jangan terteleng (senget sebelah). Muka elok ditundukkan sedikit.

Menjaga Gerak-Geri. Apabila duduk di atas lantai duduklah dengan cara bersimpuh. Kalau duduk di atas kerusi, eloklah sila panggung. Jangan mengangkang. Tangan jangan terlalu digerakkan bila bercakap. Cara bergerak biarlah lemah-lembut.

 Jangan rock-rock tau ^_^ 

Menjaga Senyuman. Latihlah senyum jangan tersengeh. Tutup mulut apabila ketawa. Ketawa secara sederhana. Selalu senyum tetapi untuk tujuan baik.

Menjaga Mata. Mata janganlah terlalu liar memandang sekeliling. Tundukkan mata dan memandang hanya kepada apa yang sedang anda hadapi. Jangan terlalu kerap mengerdipkan mata.

Jangan Terlalu Kerap Menjeling. Walaupun kepada buah hati anda.

Menjaga Kehormatan. Sentiasa bertemankan ibu atau saudara bila keluar. Minta izin ibubapa.

Menjaga Sikap. Taat beragama. Jangan bohong.

Jangan Merungut. Jauhi dari menjadi amat cerewet dan jaga hati orang lain.


Terima Kasih kerana membaca ^.^

P/s : Fail aku. Fail terukkkkkk! 

Yang part menjeling tu paling ketara. :( huhu. Keterukan yang berganda sbb kat dia lah paaaaaaaaaling kerap aku jeling. Pantang x puas hati sikit . Adoiii. i need to change! cyaiyokkk

She is.. Lynda Lee. Adorable ! 


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 26, 2013

Perkongsian Hati

Assalamualaikum 



Dari Ibnu Umar r.a : Rasulullah saw bersabda, “Siapa yang berkata kepada saudaranya, ‘Hai Kafir!’ maka ucapan itu kembali kepada salah seorang antara keduanya. Jika apa yang diucapkannya benar, maka ucapan itu tertuju kepada orang yang dipanggil. Jika tidak, maka ucapan itu tertuju kepada yang mengucapkan.” (0049)

Membenci Bapa
Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Janganlah kamu membenci bapa kamu. Sesiapa yang benci pada kepada bapanya, maka dia kafir.” (0051)

Dari Saad bin Abu Waqqash r.a : Rasulullah saw bersabda, “Siapa yang mengaku ‘Bapa’ pada orang lain, padahal dia sedar bahawa orang itu bukan bapanya, maka haram syurga baginya.” (0052)

Mencaci Orang Mukmin
Dari Abdullah bin Umar r.a : Rasulullah saw bersabda, “Hati-hatilah kamu! Jangan lah kamu kafir kembali sepeninggalanku, di mana sebahagian kamu membunuh sebahagian yang lain (perang saudara).” (0054)

Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Ada dua perkara pada manusia yang keduanya dapat menyebabkan mereka kafir, (1) Mencela keturunan (2) Meratapi mayat.” (0055)

Berita yang Mengacaukan
 Dari Hudzaifah r.a : Rasulullah saw bersabda, “Tidak dapat masuk syurga, orang-orang yang menyiar-nyiarkan berita untuk mengacau (merusuh).” [0082]





PESANAN PENAJA 

Klik untuk tahu 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, March 24, 2013

LELAKI

Assalamualaikum 

Lelaki
biar sehancur mana
dia dicincang dunia
--tak mati
walau bertalu disiksa
jasadnya takkan meronta
--dia sudi
suka tak suka, tak beza
bibirnya duduknya sama
--tak duli
kalau tak tau jiwanya
seringnya dikeji nista
--dia gigih jadi lelaki
Terkadang aku kasihan
‘tah gimana dia bertahan di selalu
takkah lenguh dia berjalan
meski dalam sendiri dia tau yang sungguhnya dia sunyi

                                                                                     
Lelaki
sambutkan hormatku dari seorang perempuan ( women-needs-html )
moga nanti
datang hari untuk kau betul2 dihargakan
jatuh bangunmu
gagah lemahmu
tidur bangkitmu
tumbuh patahmu
                                 KLIK
You are like a song that i've learnt
setiapnya kerna perempuan
biar dikata apa
dia tegak mendada
-- dia janji
selagi nafasnya ada
dia kan teguh bersama
-- dia masih jadi lelaki

Biar sehancur mana
dia dicincang dunia
-- tak mati.
By fynn Jamal

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, March 20, 2013

Projek Memikat Suami

Assalamualaikum semua.. :) 

Saya tak banyak masa hari ini...jadi kita teruskan saja dengan bismillah... hee. 


|NOVEL|

BAB 26

Semenjak peristiwa kiriman gambar suaminya dengan supermodel itu, Husna bagaikan kehilangan semangat. Rutin seharian dilaluinya macam robot. Di hadapan ibu mertuanya dia berlakon ceria, tidak mahu ibu mertuanya menghidu masalah rumah tangganya. Dengan suaminya, dia cuba sedaya mungkin untuk tetap memberikan layanan penuh hormat. Namun Zahrain kekal dengan mode ketul ais beku, menyebabkan hubungan mereka berdua dingin kaku.

Selepas berhari-hari dilanda kesedihan, Husna berasa lega bila hari yang dijanjikan untuk bersama teman-temannya tiba. Finally, I am going to meet my BFFs again. Hari ini dia berazam tidak akan berfikir tentang kisah Zahrain dan buah hatinya. Lantaklah dia! Hari ini hanya untuk bergembira dengan Em, Pet dan Atai!

Pagi-pagi lagi dia sudah ke dapur. Bahan-bahan masakan sudah dibeli semalam. Teman-temannya sudah siap memesan masakan itu dan ini. Sememangnya dia sudah biasa menjadi tukang masak untuk mereka.

Jam lapan pagi, Zahrain turun untuk sarapan. Husna berharap selepas bersarapan, Zahrain akan keluar. Suaminya itu tidak pernah lekat di rumah waima hujung minggu pun. Tapi selepas sarapan, dia mencapai Ipadnya dan membaca entah apa-apa. Lama juga Husna tertunggu-tunggu sambil sibuk memasak, suaminya tidak keluar-keluar juga.

Akhirnya, terpacul juga dari mulut Husna, “Err...kawan-kawan saya nak datang hari ini.”

“Awak dah bagi tahu semalam,” ringkas jawapan Zahrain.

“Awak tak keluar?”

“Kenapa, awak nak saya keluarkah?” Ini yang aku malas bercakap dengan dia, getus hati Husna.  We can never have a straight conversation.

“Tak, just wondering.” Husna patah balik ke dapur. Setiap hari tidak pernah lekat di rumah, hari kawan-kawan aku nak datang pula dia nak melepak di rumah, bebel Husna senyap-senyap.

“I am wondering too,” fikir Zahrain, “kenapalah dia hendak sangat aku keluar? Apa yang nak disorokkan? Has it got something to do with that boy...apa namanya? Atai?”

Terdengar isterinya menyanyi di dapur. Gembiranya dia hari ini, fikri Zahrain. Tidak macam selalu, dia sedar sejak hari Husna menerima MMS gambarnya dengan Adira, Husna bagaikan zombie. Baguslah, boleh tercapai Plan A aku.

Bosan di ruang tamu, dia menapak ke bilik tidur di atas, sambil melayari internet, dia berbaring-baring di atas katil............ TERUSKAN MEMBACA. Lawati http://www.penulisan2u.my

*******************************************

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 19, 2013

Fotografi & Graffiti

Assalamualaikum

Salam sejahteraaaaa :) Yup,maka hari ini adalah hari utk saya post beberapa keping gambar lagi dari Firdaus Norjaya Photoghraphy, yang mana update hari ini adalah rentetan daripada entry ini.. firdaus-norjaya-photography.html  yeahh.

Tahu kat mana lokasinya? Di dinding penuh graffiti yang mempamerkan bakat anak muda,atau belia mungkin dengan cara lukisan graffiti tersebut ! Hidup sep hip-hoppp. *mostly geng depa la.





Anda tahu keistimewaan seni graffiti dan seni fotografi? - Both of them really shows how u can express yourself to audience. Apa? tak percaya aaaaaa? Dan sekarang nie yg tgh hot di pasaran domestic is about  undian siapakah yang akan menjadi pemenang artis graffiti utk tahun 2013 ini !? 
Moh le kite vote. 

vote !! 




VIEW, READ MORE AND SELAMAT MENGUNDI ! =P


P/S : 16 Mac yang lepas kite g makan MCD yang RM4 tu. kat sini :) http-McDonald's Weekly.html

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, March 18, 2013

It almost perfect

Assalamualaikum

Pasal perfect tak perfect.

Yesterday. Yesterday everything went almost perfect sejak pagi. Yes, demi Allah happy sangat2. I did that.. i did it... almost perfect ! 

Why i'm saying almost perfect? Knp bukan perfect terus? 

Sbb masa tu belum 24 jam lagi. Aku ingat, semalam akan jadi hari yang perfect.Yelah, aku percaya permulaan yang baik pasti akan berakhir dengan baik. Dan sebaliknya. (Tp aku sedar juga bhawasanya  kepercayaan aku nie kebanyakannya hampeh jugak! Klu dah nak spoil,spoil jugak tak kira bermula dengan baik or not!) 

Jadi aku takut dan sangat berhati2 menjalani hari semalam. I did my best i swear !! Aku sanggup blablabblblblblbla demi pastikan hari semalam perfect. Tapi..... Hmmmm... kenapalaaaaa...whyy? .. Kenapa tak boleh bg aku 1 hari pun yang perfect ? 

Mula2 1 benda. Lalu 10% tahap perfect itu hilang. Kemudian tambah lg 20 % hilang ke-perfect-an itu. 
Lepas tu..... sikit demi sikit.. tinggal la tahap perfect tu dari 90% ke 40 % .. 

40% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Like useless, hopeless ! 

Hmmmmmmmmmmmm....

Selena Gomez kate dalam lagu die (Who says) "Who says you're not perfect". Orang kate 'Practice makes perfect', so kene practice la. Tapi Hannah Montana kate dalam lagu die (Nobody Perfect) "Nobody's Perfect". Kurt Cobain pun kate la, "Practice makes perfect, but nobody's perfect, so why practice?"


I know xde seorang pun manusia yg sempurna,aku juga tahu xde 1 pun perkara atau benda atau apa2 lah yg sempurna. Tp............................... 

Allah, please? 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, March 16, 2013

Happy Birthday Mastura Rara !

Assalamualaikum semua.. :)

Hello guys, semalam sy ada tulis status yg berbunyik  ''malam nie nak update blog pasal gitar. Mari belajar bermain gitar dengan cikgu Rara'' Gitu bunyi statusnya. *woi status ada bunyi ka? Lepas sy tulis status tu,baru sy teringat kembali yg tepat jam 12.01 minit nnt adalah my birthday. Wooohooo ! :) So, pada malam hari jadi mcm tu asenye x sesuai lah update pasal gitar.. tak gitu... hehe.. ini pendapat sy la. Pendapat awk,suka ati awk la. taw? taw? 

So dengan ini maaflah kalau ada yg tunggu cikgu Rara nie ajar main gitar k? Kepada yang tak sabar nak belajar gitar, boleh lah belajar kat artis2 cool nie. KLIK

Fuad? siapa fuad? cekidaut

Anyway....nanti2 lah kita ckp pasal gitar k? Nie sempena hari ulang tahun saya nie, yg ke dua puluh ehem2 nie, sy nak ucap terima kasih byk2 kt kawan2 and kawin2 yang sudi wish birthday sy dengan seuntai doa.. sekalung doa semua tu. Tengkiu deh? :) Semoga begitu lah hendaknya.. macam2 gaya orang wish noh 

Selamat hari diberanakkan Rara!
Selamat hari kerat tali pusat Mas! 
Selamat hari tua
hb 
happy birthday
sanah helwah 
Selamat ulang tahun kelahiran 
dan sebagainya..

Thank u utk ucapan itu,x kira ucapan nakal atau ucapan skema, sy sgt menghargainya... taw? Satu perkata penting perlu kalian tahu..x mampu sy nk reply semua dengan ''thanks,'' ''terima kasih'' ''tq'' sume2 tu. Faham kan? Biasalah klu time birthday kt fb ramai org wish kan..bukan sy je,sape2 punya birthday pun x sempat nk balas kan. :) 

Sy suka hari lahir tahun nie sbb ada 1 peristiwa yg menyentuh hati ini. Huk huk. 

Xde..my boyfie.. puihhh. My ehem2, semalam dia datang tercangak depan umah.. dia xnak balik selagi belum 12.01 minit... heee. Dia kata nak jadi orang yg first wish birthday kat  i . Ahakkkks :) *sape kate budak sains sukan x sweet.... muehehee. Selama nie xde pun nak sweet2 gitu.wekkkk. So,12.01 minit dia pun wish la apa benda dia nak wish tu. Suka lah dia... Sy lagi lah suka !! Hek. hek. gedixxx.  Lepas tu baru lah sms2 dr kwn2 masuk. So berjaya la niat dia malam td. Nak jd org first wish birthday i . Depan2 lagi you ! Happy mak nok...  :) 

Yang tak menahan tu lepas wish terus kalut nak balik tuh. Huhuhuuuu. Sedihnya. Tp iyelah. Dah lewat . Kolej dia jauh.. Nnt x pasal2 pak guard tak bg masuk kolej. Kan.....

 Terima kasih awak. Last sy sambut birthday dgn seorang ehem2 is  pada 2009. Lepas tu single.. lepas tu 2013 awk hadir n kita akan sambut sama2 tomorrow!!! So happy. 

Teka. Hadiah apa saya dapat ?

<3 

Happy birthday Rara, 

Tata.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, March 12, 2013

Scary Theme by Muhamad Amirul

Assalamualaikum.
Holo !

Pertama sekali, x berapa nak scary theme lah cik kak oiii. Tempat mmg scary dah,tp yg tidak membantu ke-scary-an nye tu is outfit i. Hee. Sbbnye cam gini.. mula2 kitorang ingt nak outing outdoor.. tema ''omey2 giteww'' kat tempat ade lalang ke..pokok2 ke...sbb temanya nak buat Text Photoghraphy . Ada bawaklah papan putih kiut,papan hitam mini,spek hello kitty, sume2 tu.Thats why outfit n make up light2 giteww. Tapi cuaca amat mencemburui kami. Its raining like a cat and dog.  Jadi,tanah basah..Uhh x sior teman nk berjalan ngn tanah2 basah tu.. Lastly,kami amik keputusan buat jugak outing, tp indoor. Dalam rumah puaka nie.(aku mmg suka nak masuk tempat2 gini kan) Hahahaa puaka pepandai je..xde apa2 pun... :) rumah kosong yang ditinggalkan dengan penuh kesepian je. 

Kedua sekali, outing nie dah laaaaaaaama. Iaitu masa cuti semester lepas. Kih3. Saje baru upload sbb saje upload benda lain dulu sbb saje nak buat begitu sbb saje.. Blog org suka ati org laa nak buat apa dulu +_+ (buat muka matlufti dlm video hari jubah)



LOKASI : Rumah lama,Behrang
PHOTOGHRAPHER : Amirul
Awk like,dia suka :)


 Dress sponsored by (i like this part) 
LIKE. LIKE. LIKE

  Cantik kan gambar dia??? :)  aaargh i choose this part.




Dislike this part nie. Tp!  :)
Meet them olls ! 

Lighting boy - Iskandar 

Crew - Syarif

Macam band pulak nampaknye. Hikhik. So i am the singer la? Basically nye kan? Anyway jom2. Jom



Till we meet again,adios amigos.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Berzanji sebelum bercunti

Assalamualaikum semua.. :)

Yup semalam saya ada post sekeping gambor masa pergi bercuti. Hak alahai bercuti la sgt.... Kuala Kangsar je pun... Tp.. like excuse me..Kuale byk tempat menarik owkayyyy... Klu nak jalan2 sesuai sgt, i'm serious and honest babes !
Kite sedap2 je bercuti kan..org kat Lahad Datu Sabah bah tu mcm mana la ea.. Wlaupun kita x dpt tolong dr segi tenaga or kewangan, tp kita boleh tolong dgn doa. Pray for Sabah. Come ! Read as well http://Isu-terkini-Lahad-Datu-Semporna-KPN.-13

Anywayyy... satu entry khas akan ditaip khusus utk menceritakan trip saya ke kuale tersebut. Ok x ? Ini first time sy ambil cuti awal.. Cuti dr universiti and sosial medium. Best rupanya bila x perlu fikir semua itu. Tp ada gak la yg x best.

Ada sorang photoghrapher duk contact2. Pdhal sy dah gtw dah ''ohh..maaf sy kat kuala kangsar..bercuti'' . Ptutnye dia tahu la kan what suppose he do tp ntah he keep asking me bila nak balik,what's next theme,asking me where is the best location.*mcm aku tahu sgt doe? Hmm. like xde masa lain nak tny
 =_=
 Kang klu aku off handphone, rindu la kat budak sukan aku.

Juga ada sorang usahawan muda tu... lama dah dia offer jadik model utk bisness dia,spa gitewwww. So produk2 kecantikan included la. Yup saya mmg la terfikir2 utk itu.sesuai ke..apa risiko dia..what should i do..what can i get.. where can i learn more bout that..who will be my advisor.. and blablabla. Yang tak berapo sodap didongar nye bila dia mcm trying to influence me to join that business. 

So sy mcm emm klu suh promote kat blog, ok sy boleh buat.Tp sy kena cuba produk tu dulu. Yela x mau la tipu readers n followers saya...x baik ok...nk berbelog.berbelog la betul2. Jgn sampai berblok blok org marah blogger ntah hape mcm Mastura Rara akibat drpd kes kecek plawok.. Tak gituuuuu? 

Juga.. klu nak sy photoshoot dgn produk tu pun boleh jugak..alah apa ada hal.. pegang produk,sengih depan kamera. Hew2. Mudah dan mesra. Klu nak hai jadi cantik,sediakan MUA. Klu jimat bajet, its ok sy boleh je mekap sendiri.. Tempek silky white,eyeliner,maskara,lipbalm,eyeshadow natural. Thats all. thank u :) Apa susah.... Heheee.. so depend on you la baby

Tp kalau nak suh sy g seminar..keluarkan modal..emmm..emm.. tak pe lah you, saya rasa duit tu baik sy buat beli buku ''kemahiran bimbingan dan kaunseling edisi terbaru'' la. Please understand yg sy nak jadi cikgu kaunseling tak lama lagi.Lama. 

Hah.pasal cuti tu. Memandangkan saya dah bercuti awal2, suka lah sy nak mengingatkan diri saya sendiri kepada jnj2 manis sebelum pergi bercuti tu. I've promised that i will... 

1. Tulis transkrip interview senior 
2. Ubah suai bilik tidur supaya lebih ke arah ''bilik belajar'' bukan lg ''bilik tidur'' 
3. Start makan PMC demi kesihatan sejagat
4. Start buat assingnments
5. Pikir tajuk tesis yg terrrrrvaikkk *hek baru nk fikir*
6. Tak ingt dah..ah sudah.. nie la aku. melayu  mastura mudah lupa

Ok thats all. Apa yg i janji tu wajib ditunaikan. 
Berzanji harus ditepati.









Mulai ini hari. 

Itu saja. Jumpa lagi semua ! Tataa... 




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, March 9, 2013

Lari lari lari aku lari

Assalamualaikum

Semalam aku bangun awal
Dan aku bangun lambat
Ah! Baby ini bahagia

Kau jgn tny knp sbb seminggu dalam sebulan kau mmg tahu jawapannya kenapa.

Aku sedang berhenti berlari.
http://run and drive me crazy!!.com874212 
Aku lari tanpa kaki. Kau tahu apa
Depan aku ada siang yang bakal aku warnai.

Semalam aku lari jauh2 dari semua itu
Tp mcm hampeh bila aku bawak 1 je dari semua itu
Masalah aku

Betul org kata. Kita xkan dapat lari dari masalah
Kita kena hadapinya
Semalam aku selak helaian pura-pura. Biar aku menjadi aku
Atau aku yang menggalas aku sbg org lain
Aku cuba

Tapi kau.

Aku sedang bercuti. Tp aku tipu kalau aku kate aku cuti.
Aku sedang update blog!
Dan kejap lg aku publish dalam fb aku.
Ah ini bodo. bodo belako....

Aku sendiri di tempat org lain
Tenang dan nyaman
Lepas bgun tido td aku tak mandi
Aku main Taylor Swift. http://play and you know what.com www
I knew you were trouble
We are never ever getting back together

Like ever



http://fearfactorhandsomemenever
Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, March 8, 2013

Kepala Dipenggal,Paru-paru dilapah [ Lahad Datu]


Gambar Kekejaman Penceroboh Sulu Kepada Anggota Keselamatan 





Sebelum admin (sumber) diminta untuk merahsiakan keadaan mengayat hati sebahagian mayat anggota polis yang diserang hendap di Samporna atas dasar sensitiviti keluarga mangsa. Baca seterusnya disini Gambar | Kepala dipenggal | Lahad Datu Sabah

Namun disebabkan masih ada individu yang mahu mengaitkan insiden berdarah itu dengan UMNO/BN, serta ada sesetengah daripadanya menganggap ia sebagai lakonan, admin kongsikan gambar yang dikeluarkan oleh beberapa media bercetak untuk anda nilaikan samada ia merupakan sebuah konspirasi atau sebaliknya.


Sumber : infogempaq2.blogspot.com


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts