Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts

Thursday, May 8, 2014

Header blog paling lawa setakat ini . A review

Assalamualaikum

Hai readers. Lama dah Rara x update blog hasil taip 100% sendiri. =P
Bz laaa...sem 8 esaimen manyak... thesis plak asyik...(xleh tulis kat sini..lecturer baca) hehe... Dalam ke-bz- an ni pun.. xde lah bz sgt.. sempat je kalau setakat nak update status facebook meroyan 10 kali sehari.. upload instagram 3x sehari.. sempat jer...........

Baiklah,berbalik kepada pokok pangkal.... Pagi ni Rara nak review pasal blog Rara ni sikit.. Dua hari lepas baru siap header baru Rara...Pantas betul kwn Rara ni buat.. Malam tu chat ngn dia, pastu Rara cakap ''so bangun pagi esok kira blog Rara dah siap la ea? '' dia ckp Ya. Hebak ah ! ^_^ Jadi bila bangun pagi esok tu terus taip Masturarama2.blogspot ahhh.... yeayyyy! Comel ! Selain daripada header, Rara juga mintak dia letakkan link n ikon facebook,twitter,and instagram kat tepi blog Rara ni... ce tengok..ce tengok...pastu klik. Okay selamat berkenalan :) 

Header tu... Perkenalkan...Rara tempah dengan Sheda Ucu putih gebu... Sheda ni memang amek tempahan buat header blog... or blog dari A sampai Z. mana2 pun boleh... 


Blog Mastura Rama2..Lalu rama2 pun terbang...

Cantik tak...? hehe. opppsss insan dalam gambar bersama gitar pinjam tu abaikan la k, kita tengah present pasal header ni. Jadi kalau sapa2 nak tempah header jugak, dengan harga yang sangat berpatutan boleh la contact Sheda Ucu deh... Bagitaw je apa header impian u all.... Sheda akan realisasikan dalam bentuk pengeditan yang ringkas tapi amat menarik. Kalau citarasa Rara sendiri, mudah aje, perlu ada ciri2 warna pink, tagline Lalu Rama2 pun terbang, background rama2,dan tulisan mesti berangkai..  Jadi, terserah kalian nak macam mana..ya ? :) 

Okay guys, jangan lupa hubungi Sheda Ucu untuk sebarang tempahan dan pertanyaan.... ya... 

Facebook : Sheda Ucu



P/s : Sheda, Rara suka header tu, gambar tu kan, nampak mcm Rara duk dalam cermin magic Barbie.... hee. Tengkiu sayang,.

ok bye. Kite nak g sarapan, roomate dah tunggu. Tata :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, May 6, 2014

EKSKLUSIF: Penjelasan Tentang Harga Tudung Yang Mahal . (hehe)

Assalamualaikum

Entry copy and paste daripada ijaicool.blogspot . Agak pedas,penuh sindiran tapi lucuuuuuuuuu =P

Hai apa khabar semua? Isu yang berkaitan dengan tudung merupakan isu yang kerap dikupas di media sosial. Salah satu isu yang popular adalah isu tudung berjenama popular seperti Fareeda dan Ariani, khususnya tentang harga tudung mereka yang lebih mahal daripada seluar jin Levi's. Baru-baru ini laman web sosial seperti Facebook meletup akibat kenyataan admin akaun fanpage Mawar Fareeda "jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..." berikutan tindakan rampasan tudung Fareeda tiruan. Kemudian di Twitter pula tersebar gambar harga tudung Ariani yang mencecah RM1000.


Sebagai penduduk Bangi, saya turut merasa tempias isu ini kerana kedua-dua kedai Fareeda dan Ariani terletak di Bangi. Oleh itu, saya ingin memberi justifikasi tentang mengapa harga tudung Fareeda dan Ariani mahal nak arwah sekaligus menepis segala tohmahan yang dilemparkan oleh masyarakat umum. Ayuh teruskan membaca.

1) Banyak produk 'Islamik' kini yang kononnya telah dibacakan dengan 30 juzuk seperti air ajaib Al-Khodafi dan Madu Ruqyah dara yang sebenarnya hanyalah tindakan untuk mempergunakan agama di dalam produk mereka. Tetapi bagi produk yang eksklusif seperti tudung 3 layer, mereka tidak akan menipu pengguna dengan mendakwa tudung mereka telah dibacakan dengan 30 juzuk, sebaliknya dalam proses mencipta tudung, mereka memasang lagu-lagu nasyid yang berunsur kemanusiaan agar vibe positif lagu tersebut dapat meresap ke dalam tudung. Contohnya, lagu popular In Team Kasih Kekasih dipasang semasa tudung dijahit agar mesej positif lagu tersebut "sebelum diijabkabulkan syariat tetap membataskan" dapat meresap ke dalam tudung sekaligus mempengaruhi pemakainya agar tidak ringan-ringan dengan pakwe di dalam kereta. Penggunaan lagu ini membabitkan royalti yang harus dibayar kepada artis, sekaligus mempengaruhi harga tudung tersebut.

2) Tudung yang eksklusif, tak bolehla sekadar digayakan di atas kepala patung. Untuk tujuan promosi, mereka mesti mengambil selebriti untuk menjadi duta tudung mereka. Seperti Ariani contohnya, ingat murah ke nak hire Wardina sebagai duta mereka? Lainlah kalau mereka mengambil Rosnah Mat Aris ataupun Azwan Ali menjadi duta. Itu sebab harga mereka jauh lebih mahal daripada tudung biasa di Jalan TAR. Bagi tudung Fareeda pula, pengiklanan mereka memang power dan efektif kerana berjaya membuat orang terkejut di waktu malam apabila melihat billboard di bawah. Waktu siang pula, kawasan billboard tersebut sentiasa sesak maka pemandu tiada pilihan dan terpaksa merenung billboard tersebut, dan mata model yang anggun itu akan memukau mereka untuk membeli tudung itu. Anda ingat billboard di lokasi tersebut murah?


3) Kita boleh lihat perbezaan material yang digunakan pada tudung murah dengan tudung yang eksklusif. Tudung murah kalau hujan, habis lencun siap nampak rambut lagi. Tudung eksklusif pula menggunakan sistem '3 layer', di mana setiap lapisan memberi 3 tahap perlindungan terhadap pemakai. Lapisan pertama merupakan lapisan yang diperbuat daripada material yang kalis air, jadi tiada masalah tudung basah jika mahu berlari-lari anak di dalam hujan. Lapisan kedua pula merupakan lapisan antivirus, sebab kalau dah main hujan selalunya akan demam maka dengan adanya perlindungan tambahan, ternyata si pemakai akan menjadi lebih sihat. Lapisan terakhir pula adalah lapisan anti hapak untuk mengelakkan bau kurang senang jadi tudung boleh dipakai berkali-kali tanpa perlu dibasuh.

4) Tudung yang mahal, mesti ada resale value yang tinggi. Tudung eksklusif sebegini kini sudah diterima oleh tauke pajak gadai dan mereka sanggup memberikan harga yang tinggi untuk tudung tersebut. So tak apa kalau nak merasa beli tudung mahal sebab kalau dah tak ada duit nak beli nasi boleh pajak gadai je. Tudung bawal boleh pajak gadai ke? Bank-bank tertentu juga menerima tudung eksklusif sebagai bayaran downpayment untuk membeli kereta. Tetapi atas dasar itula pemakai harus berhati-hati kes meragut tudung eksklusif kini semakin berleluasa.

5) Sebenarnya tudung eksklusif ni mahal kerana teknologi yang hadir bersama tudung tersebut, tetapi ramai yang tak tahu kecanggihannya. Anda ingat batu berwarna di tudung 3 layer tu hanyalah hiasan semata-mata? Batu tersebut sebenarnya berfungsi sebagai pemancar emosi si pemakai. Jika gadis-gadis sedang period, batu itu akan bertukar menjadi warna merah pekat, so kalau merah tu memang orang tak kacau la kan. Kalau sedang berovulasi, batu tersebut akan bertukar menjadi warna merah jambu. Ini amat berguna buat suami isteri yang ingin merancang keluarga. Kalau dia jadi warna pelangi, itu tandanya batu anda sudah rosak harap tudung anda masih dalam warranty.

Kita dapat lihat juga dalam model-model tudung yang lebih advanced, tudung mereka dilengkapi dengan applikasi Camera360 so bila nak selfie dalam tudung tersebut, mereka sentiasa akan nampak 'glowing' dan bebas jerawat. Ada lagi, jika anda beli tudung ini secara kontrak bersama Maxis, tudung juga dilengkapi dengan koneksi 3G (4G jika kawasan anda maju) agar anda boleh upload selfie anda ke Instagram pada bila-bila masa!

Berdasarkan penjelasan di atas, saya berharap agar masyarakat sekurang-kurangnya dapat menghentikan segala kata nista serta memahami mengapa tudung-tudung eksklusif tersebut dikatakan mahal. Apa yang anda bayar sangat berbaloi dengan apa yang anda dapat. Adakah anda pengguna tudung ekslusif ataupun tudung bawal / pari? Luahkan perasaan anda di sini. Mungkin ada feature tudung yang saya tak tahu, harap anda boleh kongsikan di ruangan komen. Anda bebas menggunakan hujah "eleh tudung mahal-mahal bukan menjamin ke syurga pun" tetapi jika anda masih kompelin tentang harga tudung eksklusif, maka terpaksalah saya quote fanpage Mawar Fareeda sekali lagi "...jika ingin berfesyen, tengoklah kemampuan diri..."

ini adalah entri parodi, pihak Fareeda dan Ariani tidak membayar saya. Well maybe they should...

********************************
Kawan saya ada jual tudung labuh, harga tudung dia, 'harga kita-kita je'. Tudung bidang labuh dengan harga RM20 lebih.... selalu tengok kat mana2 kedai or butik online x? Tak kan.... 
Alhamdulillah,. Dia kata keuntungan letak nombor dua, yang penting dia dapat ajak kawan2 dia serta sesiapa sahaja muslimah supaya pakai tudung tutup aurat dengan sempurna... dia pun ada suruh saya pakai. InsyaAllah dear......  :) 



One stop centre Shawl Halfmoon Labuh Bidang 50', 55' & 60'
Limited Edition Halfmoon Scarf
To Order : Pm Page

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, April 17, 2014

10 Reasons Why Traveling Makes You A Better Person

Assalamualaikum


1. Learning to be alone.

Have lunch with yourself. Sit with your thoughts and be okay with them, whatever they are. Love yourself whole-heartedly, especially in times of solitude. And when you think you can’t sit alone any longer, order coffee and a dessert.

2. Relying on the kindness of strangers.

Foreignness does not prevent random acts of kindness. Accept them. Give them. Appreciate them.

3. Learning to live with less.

This does not mean claiming hardship. Let this manifest in small ways. Recognize your fortunes. Be humbled.

4. Learning that plans change and you will have to adapt.

Itineraries are guidelines, not rigid measurements of experience. The best experiences are often not scheduled or anticipated. Expect the unexpected and learn to love it.

5. Enjoying the moment.

Forget the missed bus and enjoy the culture that can be experienced in one hour waiting at a bus stop. Stay in the present.

6. Forces you out of your comfort zone.

Practice speaking that language you learned. Try the cow tongue. Make new friends.

7. Learning to be patient.

Don’t rush through the museum. Don’t rush through your meal. Don’t bounce your leg up and down or roll your eyes. Don’t yell at anyone for reading the map wrong and getting lost. Don’t worry, you’ll get there.

8. Learning you can’t assume. 

Try looking at things a different way. Ask questions. Let this open up a new realm of thought and possibility.

9. Missing home.

Appreciate family, friends, and loved ones. Appreciate the comfort of mundane routines. Find a new found respect for the life you often wish to escape.

10. Goodbye is not forever, life has endless possibilities. 

Family becomes more than just blood. Never say goodbye to the people you meet and the places you see. Cherish the new families and homes you’ve gained. Keep in touch and look back with fond memories from time to time.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, April 2, 2014

Baju kurung by @ Hazanis Fashion - A Definition

Assalamualaikum


Baju kurung  is the traditional attire for Malay women.  It became the official dress for Malaysia and Brunei, can also be found in Indonesia, Singapore and Thailand. This baju kurung suitable to be worn by all classes of society regardless of age. Baju Kurung is also used to attend the wedding ceremony, religious ceremony, and formal occasions. In Malaysia, all women generally wear baju melayu as traditional attire includes formal attire primary and secondary school students. Only designs and cuts baju vary somewhat by state.


In line with the times, now many haute modern design has emerged and accepted by the Malays. Although in general we have accepted modern influence in everyday clothes, but still baju women preferred to be styled. The difference, design baju kurung now more contemporary but still retains original features.



In addition there is a change at the cut and shape, to produce a more modern design and creative, baju kurung also decorated with embroidery, filigree, beads or sequins. Material for producing baju also changed. Now, there is a wide selection of materials including satin, organza, chiffon, silk, batik, linens and more. Changes are made to conform with the current situation or event to be attended by other than trying to imitate the style of foreign deductions may seek to look more elegant. Now there is a wide variation baju and it is known as Baju Kurung Modern.



Although baju kurung has evolved in line with changing times and tastes of the wearer, but the designs are still the same. It is still comfortable and well worn sweet girl showing politeness East and Malay cultural superiority.


mastura rara

Thanks dear.
___Hazanis___

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, February 9, 2014

Dihalang masuk Jepun: Penganjur forum minta maaf kepada Anwar secara terbuka

Pengerusi Yayasan Keamanan Sasakawa (Sasakawa Peace Foundation), Jiro Hanyu bertemu secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini bagi meminta maaf atas insiden larangan masuk ke Jepun Januari lalu.

Jiro mengakui bertanggungjawab di atas insiden tersebut kerana selaku penganjur, mereka harus memastikan semua berjalan lancar.

"Saya adalah penganjur, saya harus bertanggungjawab atas kemelut yang berlaku.
"Saya bertanggungjawab ke atas insiden memalukan yang menimpa Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Jiro dalam sidang media selepas bertemu Anwar secara tertutup di Hotel One World di Petaling Jaya, pagi ini.


Dalam kontroversi pada 19 Januari itu, Anwar dihalang masuk oleh pihak imigresen Jepun sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita pada jam 6.45 pagi.
Pihak berkuasa Jepun memberi alasan Anwar tidak mendapatkan kebenaran khas bagi mengunjungi negara matahari terbit itu kerana pernah dipenjarakan di Malaysia.
Jiro berkata, pihaknya mendesak penjelasan daripada kerajaan Jepun terhadap kontroversi halangan tersebut.

"Sebab utama lawatan ini ialah untuk meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pengalaman buruknya di lapangan terbang.

"Saya juga sudah menghantar surat kepada pihak kehakiman dan kementerian hal ehwal luar untuk mendapatkan penjelasan," katanya.

Sementara itu, Anwar menerima permohonan maaf tersebut dan berharap kedua-dua pihak dapat melupakan insiden yang berlaku itu.

"Saya mahu melahirkan penghargaan kepada Jiro Hanyu yang sanggup datang dan meminta maaf serta pendirian mereka.

Sumber | Artikel asal : http://my.news.yahoo.com/dihalang-masuk-jepun-penganjur-forum-minta-maaf-kepada-052711992.html

"Bagi saya, pandang ke depan. Ini hanya satu pengalaman," kata Anwar pada sidang media sama.
Jiro berkata, beliau berharap insiden tersebut tidak akan menyebabkan hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun keruh.

"Saya juga berharap hubungan antara rakyat Malaysia dan Jepun tidak akan menerima kesan," katanya.
Anwar selepas insiden tersebut menuduh Putrajaya mempunyai peranan dalam halangan ke atas dirinya.
Pemimpin PKR mengkritik tindakan tersebut, malah sayap Angkatan Muda Keadilan (AMK) yang diketuai Shamsul Iskandar Md Akin juga menganjurkan himpunan di hadapan Kedutaan Jepun dengan memijak bendera negara matahari terbit itu.

Putrajaya melalui Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman menafikan mempunyai kaitan dengan keputusan kerajaan Jepun menghalang Anwar memasuki negara tersebut. - 10 Februari, 2014.





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, December 1, 2013

Photoshoot @ studio. Rara & Qiqi

Assalamualaikum

Lama benor Rara x update gambar2 dari aktiviti photoshoot kan, Gambar dlm folder nun byk lg yg x update.. kekangan masa dan kadang2 lupa..kadang2 mcm x sesuai nak update... Kadang2 malas.

Tp tang malas tu bukan kadang2 sebenarnya, hari2 pun malas -_-

Hari nie i rajin ok !! See.. kenangan ber-photoshoot dengan Qiqi, oleh Ezwan Othman suatu masa dulu.. :) Dulu2 Rara rajin lah photoshoot2 ni..sbb komitmen x byk sgt mcm skg nie. Family,thesis,bisness,students., auh. (Padahal..nak cakap mcm ni * dulu muda skg dah tua, sampai kena makan produk Emilay utk mengekalkan keremajaan)

p/s : Gambar ori dr camera En.Photoghrapher.
Edited by me jerrrr (bkn edit pom,crop jerk. hihi)




By the way ingt lg Qiqi? Hehe..Rara selalu sebut nama dia dlm blog Rara nim. Maklumlah,BFF dr sekolah. Qiqi ade buat contest.... Contest I'M DIVA. Senang je syarat dia. Just attach gmbr u all yg pakai spek hitam kat dia, n get likes. Then menang lah! Hadiah dia... yaa ampun lumayan hokeyyy. Yang sedihnya, Rara x boleh join contest yg dia buat sbb Rara jadi juri ! eheheee... soo...kwn2.... u all join lah k.. sape nak menang,,kena rasuah i dulu tau. hiihookkkk ^__^ gurau jee. Ni link contest kat blog Qiqi... tekan !

nak tengok hadiah yg lumayan tu?? Sinii
(penaja utama is Hazanis Fashion!)

banner contest beliau.
DIVA TAK DIVA TAK? ^_^


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, November 5, 2013

Pictures bersama Hazanis.Blogspot & Summerlovecheery.blogspot.

Assalamualaikum

Salam maal hijrah everyone ! :)  Hari nie Rara cuti lg..hee. Best owkay bermalas-malas dirumah baflo banglo sewa ni sambil makan biskut.. Hewhew. 
Memandangkan cuti kan, aku duk lepak2 depan laptop tgk2 ape yg menarik dalam tu.. pastu jumpa la satu folder nie kan... nama folder pun kelassss kau, ''qiqi,caca,rara'' 

*tang caca tu kerlassss x??*
Folder gambar kami bertiga.. Aku,Qiqi, dan Mek Cah. Dengan rajinnye aku edit gambar nih kasi flawwwwwwless! Gitu... hohoo so u guys nnt jgn lah plak mengata mengutuk ye, aku dah bgtw nie gambar nie edit. Jgn nak expect lebih2 plak bila jumpa depan2 nnt..hee.

MOOD : RINDU NAK BALIK KAMPUNG-LEPAK DAN SELCA SAMA2



Dorang nie Rara kenal masa kat sekolah menengah lg, mek cah senior kitorang, Qiqi plak 1 kelas masa form 1. Pastu kitorang terus BFF.. Bila masa meningkatkan usia,masing2 pilih haluan masing2 berdasarkan minat dan cita2 tersendiri. Macam mek cah,dia g uitm dan berjaya dalam bidang blogging dia. Qiqi pegi UTEM dan selalu dapat anugerah atas otak genius dia dalam akademik dia tuh. Rara plak, pegi UPSI dan insyaAllah jadi cikgu 2 tahun lg.



Dah la edit, mekap plak tu ^_^ 
Jgn marah ye.. masa ni kitorang ada photoshoot.

Apa yg sama ttg kitorang, kitorang nie suka la bab2 tengok orang lawa! Hahaha. Dari sekolah kan qiqi kita duk main princess princess. Haha. Sbb tu skg kalau ada projek ke, event ke, apa2 lah yg berkaitan hijabista2 nie kitorang mesti pegi kalau ada masa. Sekadar hobi dan minat,xde plak niat nak jadi model full time berhijab tu. Hee. Terbaru, kalau nak tahu skg tgh hangat dengan Projek Hijabista. Rancangan yang bercirikan Islamiah bagi hijabis2 semua! LINK. Harus tengok ok. Lagi satu, klik SINI . Santapan untuk gadis2. 

**************
So, guys.
LIKE FOLLOW ADD

&
Qiqi - Wan Nur Aqilah 

  

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, October 30, 2013

CIRI CIRI WANITA CEMERLANG

Assalamualaikum

CIRI CIRI WANITA CEMERLANG

1) Berdikari – tidak terlalu bergantung pada pasangan atau keluarga. Wanita sekarang mampu membuat keputusan sendiri. Mampu mengejar cita-cita dan dalam masa yang sama bijak menjaga keluarga.

2) Lemah Lembut – sifat ini tidak dapat dipisahkan dari seorang insan yang bergelar wanita. Setiap tutur kata perlu di jaga. Tetapi dalam kelembutan itu perlu ada ketegasan kalau tak ramai pula yang pijak atas kepala nanti.

3) Beragama – tanpa agama hilanglah pedoman seorang wanita. Wanita yang beragama akan sentiasa menjaga maruah diri dan keluarga. Wanita yang beragama akan sentiasa redha dengan segala yang telah ditakdirkan untuknya.

4) Matang – mampu mengatasi sesuatu masalah secara rasional. Tidak terlalu mengikut perasaan ketika berdepan dengan pelbagai jenis cabaran. Bijak mengawal pelbagai situasi yang berbeza.

5) Menjaga penampilan – sentiasa kemas dan bersih dari hujung rambut sampai hujung kaki. Memakai pakaian yang sesuai dan bukan terdedah sana sini.

6) Sederhana – tidak boros dan pandai mengawal kewangan. Tidak terlalu mengejar kemewahan.

7) Penyabar – perlu ada pertimbangan walau sepahit mana dugaan yang perlu dihadapi. Sentiasa tenang menghadapi pelbagai ujian.

8 Sifat Keibuan – perlu ada sifat penyayang dan bertanggungjawab. Memahami dan mengambil berat tentang insan-insan tersayang.



P/s : LIKE gambar awek duta wechat (ecececeh pui) kat SINI 
HEHE

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, October 19, 2013

GA October by Emas Putih

Assalamualaikum


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi






Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, February 24, 2013

Who's Next Talent 2012

Assalamualaikum semua.. :)

Sebelum berakhir 2012 tempoh hari,saya telah pun berkolaborasi dengan seorang photoghrapher yang sempoi untuk menjayakan 1 event khas untuk mencari talent beliau dan menjadi model kepada saya. *Model apa? Apa? SERPERAISSSSS ! Xleh bgtw lagi naaa... syyshhhh. Sape2 yg dah tahu tu diam2 tau. Biar pecah dimulut jangan pecah di perut buncit 

The photoghrapher : 

(maka dengan itu anda adalah orang2 yg sempoi kat Malaysia nie,,harr harr :) 

Ok? Jom Rara nak ajak kalian semua tgk gambar. Kira mcm gambar2 behind the scene la. Gitewwww...
Nah?
Ya sy bersama Aini. Talent aka bendahari :) *kecik gile haku neh.adoi.
Rosma kat belakang,the brown.. Dia sweet n cool! :) 
Eisya & Shera dgn pose ladiesnya :) 
Crew*ececehh | Tyra
Sediakan aksesori simple2 utk talent yg memerlukan hiasan. Ewahh kaw. 
The next talent
We start it now ! 
Yana & Ayu 
Cekedingggg ding2
Mereka kembar! Sorang minat photoghrapy sorang  tak :)  Peneman setia..
Ridzuan,Fatin, & Eisya :)

****************Pictures above  by Kelly mementokami.blogspot **********************

Okay itu saja..........
Terima kasih kerana menyertai event suka suki di kala muda remaja ini. Hehe
Next info,next entry! 
 <3 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, January 8, 2013

Dating Shopping Gathering !

Assalamualaikum

Semalam aku gi shopping. Tapi semalam terbawak kamera yang tak de betri...... Aaaaaaaaa ! Huffffff. Tp xpelah. Sbb semalam mmg shopping semahu-mahunya. Hewhewhew.. Xde masa pun nak bergambar. Jadi, gambar yang akan u guys layan di bawah nie nnt adalah gambar masa my friends and i shopping awal sem hari tu. 
Hari yang sama kite g event Gathering Geng Forever dgn Love Bunga Querida . Jadi layan je lah ea... Heheheheee..

muka dan barang-barang :)


bila laa depa snap yg nie haha =P


Konco- konco kaki shopping 
3. Mastura Rara klik jugak ! SINI 



Seterusnya 

Classmates tercinta nie 










Kalau nak baca yang Love Is Cinta tulis, kat http://hazanis.blogspot.com/2012/09/times-square-1-dating-dan-shopping.html

Kalau nak baca yang Miera Rae tulis, kat http://mierarae.blogspot.com/2012/09/tingg-tongg-bersama-sist0os.html











Siapa Miera Rae? Model n talent tercomeyyy dr Kelantan setanding mek cah. Hee :)
Saya selepas mereka. Boleh laaa dr xde. aummm angkut bakul sikit kuang3.




COPY

Naaaaaaaa. itu saje lah gambar-gambar nye yg larat ai upload. Huhu. Kalau keluar dgn all girls.. mmg mcm nie lah ye.
Sorry lah klu gambar tak tersusun atau tak ikut kronologi. Bila dah byk2 mcm nie rasa mcm fening2 plak nak  susun elok2.

Yang pasti kronologinya mcm nie,
1. Masing2 berkumpul kat times square
2. Bila dah cukup semua, makan dulu GCB sebijik sorang.
3. Mula agenda- Beli barang beli beli
4. Bergambar
5. Beli barang
6. Bergambar
7. Dan aktiviti tu berulang2
8. Cukup masa, Fatin and i skip kejap, pegi gathering
9. Habis masa, kami berjumpa kembali
10. Berkumpul
11. Makan lagi
12. Balik.
13. Hehehehee. bai....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts