Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Tuesday, December 11, 2012

Tugasan berbaki sem 5 hohoiiiiiiiii ^_^

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik pejam tak celik celik , kini dah 13 minggu sy berada di semester 5 UPSI tahun 3. Haaa. Minggu depan adalah minggu last kuliah. Hoiii ! ^_^
*tp rasanya ada lagi kelas tambahan,sbb nak ganti kuliah2 yang batal akibat lecturer bizi la apa la. Hmmm. Dia yg batalkan kelas,kite lak nak kena ada tambahan...Hew2.. 

Sy x boleh nak menaip entry panjang sebab sedang buat tugasan berbaki iaitu KPD- Penaksiran 1. Hampir rata riti budak2 UPSI x suka tugasan nie sbb leceh.Senang, tp banyak. Eh xdelah senang sgt kot? Tp boleh kata senang jugak la bg sy sbb buat cincai cincau pun booooooolehh. So malam nie nak print,sediakan ongkosnya kerna bukan 10 keping harus di perin,tp mybe 50-70 page gitu la.. Gitewwww...

So,untuk peringatan diri sendiri, senarai tugasan yang x siap lg ialah :
1. KPD - Rph,jpk,jpu,set 40 soalan,model assure,esei 10 pages, dan lain2 sila rujuk kawan sbb x tau menfe,ponteng banyak kelas bosan. Hee. 

2. Laporan & slide presentation kelompok kaunseling En Nuar.

3. Buku log makmal kelompok kaunseling

4. Laporan sesi live kelompok kaunseling. My live session is tomorrow yahooo !

Ok then, byep




Tu la En Nuar. Laki yg pakai spek. Lecturer kaunseling kelompok/kelompok kaunseling. Best dia, ore kelate. Baik je.. nak bg A je semua... Dulu pun dia bg A jugak kat kami masa dia ajar sem 3 (kalau x silap)

Yg x pakai spek tu the only one classmate lelaki dalam kelas kami.. hee. 

Nampak sy nampak sy? Huhu. Kan dah kate.. kalau g kelas mana ada melawa pun..tudung ngn bju pun xde kena mengena..And dgn x mekap,oh tak kuasa mak nak melaram nyahhh... ^_^

Jom geng study week nie kite g jenjalan...
see?


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, December 8, 2012

Love Dedication Contest

Assalamualaikum


Expressing your love to the special person may win you more than his or her heart...

 how ?
HoW ?

Come on baby come on, fantastic prizes waiting to be won! 

This contest is an extension to the popular Nissan ALMERA’s Proposal TV Commercial where the hero expressed his love and marriage proposal in a unique way and won the heart of the heroine. 

Participating in this contest couldn’t be easier – all you need to do is to express your love dedication on Nissan Malaysia Facebook page in the most creative and expressive way through a photo or video submission. 




How to join? Oh good question ever
special to our  Sweet heart/Spouse :) 

klik here :


And again ! 
Submit your most creative love dedication in either video or photo format at http://ysmcdn.com/share/my/2433/3049831

WILL YOU MARRY ME? 
---yes i do
i do ! 
Picture i like :  MirulartsPhotography 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Dato' Muhammad Arif photos

Assalamualaikum


1..2...3.. KLIK !
Suka? Klik SINI 
Tak suka? Klik SINI utk lihat awek cun yg kompem la u guys suka !  ^_^
clue : dia xleh sebut R . 
Dan ini mereka yg menemaniku.. hehe.. Depa dah otai shoot2 nie. 

Yang cantik kuning tu HAZANIS aka LOVE PATZZI  merupakan blogger femes merangkap model part time.  
Yang cantik pink tu ANIS ZAHIRAH  ,baru saja konvo uitm dgn degree kelas pertama wooooo
Yang tengah tu hakkk tuiiiii
hehee. gurau boh. 

yg nie aku combine2 sendiri utk merosakkan keadaan. Abg photogh jgn mrh yerr. :)

Sebelum saya mengundur diri,molek kiranya saya menyebut perkataan ini :

SPECIAL THANKS TO

DATO' MUHAMMAD ARIF 

FB :

LIKE page beliau sbg tanda support anak muda kita ! yeayyyy ! 
PAGE :



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, December 7, 2012

Astora Jawab Kenapa Rosmah Tak Pakai Tudung

Assalamualaikum





Majoriti ramai umat Islam di negara kita faham dan percaya bahawa rambut adalah aurat wanita. (Klik for WANITA ) Maka sudah tentu majoriti berfahaman bahawa wanita wajib bertudung untuk menutup bahagian kepalanya kecuali muka. Ada juga yang berpendapat yang muka juga perlu ditutup dengan apa yang kita sering panggil sebagai purdah, namun ia adalah pendapat sebahagian kecil orang ramai.
Dengan mengambil fahaman pendapat orang kita sebegitu maka ramai pejuang Islam berasa tidak selesa dengan sikap glamour wanita pertama (dia kata) negara kita yang selesa dengan fesyen tunjuk jambulnya walaupun ketika berada di Mekah (kecuali ketika buat haji).

Tetapi nampaknya Rosmah macam tak berapa ambil hairan dengan kritikan umat Islam yang menempelak fesyen dedah rambutnya, sedangkan kita war-warkan seluruh dunia bahawa Malaysia negara Islam dan Najib merupakan pemimpin Islam yang disegani dunia Arab (kata depa). See for CANADA 


Mungkin kita akan tertanya-tanya, “kenapa ya?”. Rosmah ni tak baca blog ke, dia buat selamba saja macam tak ada apa-apa masalah.
Jawapanya adalah, Rosmah berkemungkinan mengambil fahaman ataupun fatwa dari salah seorang ulama kuat Umno (ulama moden) yang banyak mengkritik fahaman ortodok ulama-ulama ahlissunnah di seluruh dunia termasuklah semua ulama Pas di Malaysia.
Ulama kuat Umno itu sejak dari dulu menegaskan bahawa wanita tidak wajib menutup rambut mereka kerana rambut bukanlah sebahagian daripada aurat kaum wanita. Sebelum ini penulis Astora Jabat juga ada membuat fahaman sebegitu, tapi Astora Jabat sekarang ini hilang entah ke mana, mungkin dah kembali ke perkampungan asalnya di Siam sana .Disini aku sertakan pemahaman sesat Astora Jabat nih mengenai isu tudung…

Astora Jabat ‘Ulama’ UMNO;
Soalan Dayana Norman (Bicara Agama, Mingguan Malaysia, 10/10/99) yang mempersoalkan tentang hukum wanita Umno (yang pemimpin mereka mendakwa merekalah pejuang Islam sebenar) tidak menutup aurat (khususnya rambut dan leher). Dayana mempersoalkan bagaimana mereka ini boleh dicontohi dan diiktiraf sebagai pejuang Islam?
Maka berfatwalah Sahib al-Samahah wa al-Fadhilah al-Ustaz al-Shaykh Astora Jabat (hadahuLlah). Tuan Mufti Astora Jabat mentarjih (mengesahkan/memperkuatkan) pandangan yang ketiga tersebut berdasarkan dalil-dalilnya yang ‘teramat kuat’:
  1. Pada zaman Rasulullah saw. dan sahabat, ada wanita yang tidak menutup rambut sebagaimana disebut dalam kitab-kitab lama.
  2. Kawan-kawan wanita yang sama belajar dengannya di Thailand dan Wakaf Baru (Kelantan) hanya menutup rambut sewaktu di kelas agama saja, tidak di luar.
  3. Manakala kawan-kawan wanitanya semasa belajar di Tunisia dan Maghribi (Morocco) tidak menutup rambut langsung sama ada di dalam atau di luar kelas.
  4. Guru wanitanya yang bernama Aishah bt. Abd Rahman (terkenal dengan gelaran Bintu al-Shati’, saya pun memiliki beberapa buku tulisannya) tidak memakai tudung kecuali setelah teramat tua.
  5. Pelajar wanita Melayu dari Malaysia, Indonesia, Thailand dan Filipina sebelum 1979 tidak bertudung ketika mereka belajar di Mesir, kecuali semasa musim sejuk. Ini termasuklah pelajar wanita yang telah menjadi isteri ulama di Malaysia sekarang ini. Anak-anak wanita ulama al-Azhar sendiri tidak bertudung seperti anak Dr. Muhd Ali Mahjoub, anak dan isteri pemikir Islam terkenal Adel Hussain dan anak Dr. Fathi ‘Uthman pun tidak bertudung.
Seminggu selepasnya (17/10/99) Tuan Mufti menambah lagi hujahnya untuk menjawab e-mel daripada Wahidah Hanum:
  1. Fenomena bertudung hanya muncul sejak 20 tahun kebelakangan ini saja iaitu selepas Revolusi Iran 1979.
  2. Tidak harus mengecam wanita yang tidak bertudung kerana mereka mungkin mengikut pendapat mazhab yang mengatakan tidak berdosa jika tidak bertudung seperti pendapat sesetengah ulama mazhab Hanafi atau hanya dosa kecil seperti pendapat sesetengah ulama mazhab Maliki.
  3. Puak-puak yang inginkan wanita bertudung bukan setakat ingin menutup rambut wanita sahaja bahkan mereka ingin menutup akal wanita supaya tidak mendapat pelajaran.
Ramai daripada pengkomen nampaknya amat bersetuju dengan tulisan serta hujah beliau. Memang ramai sebenarnya amat ternanti-nanti dengan fatwa bahawa wanita tak payah pakai tudung, baru syok!
Damn.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, December 3, 2012

EMAS PUTIH SAYANG

Assalamualaikum
UZU
Nah bunga utk awak,thank tolong kite. thank thanks. 


Hari nie Uzu ajar cara upload gambar dgn kaedah lain sbb sy punya quota upload gmbr dah limit :(
Thanks uzu...
Sbnrnya kitorang dah try tutorial utk bg boleh upload gmbr tu, tp x jadi jugak ! huhuuuu... sedihhhh

Oh ye kawan2, mari berkenalan dgn Uzu cantik comel putih gebu kat sini ;


Ok jgn lupa lawat tuan tanah tu tau. blogger femes tuuuuuuuuuuuuuuuu :) 

rara nak g mandi,bucuk! hehe. bye..

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, December 1, 2012

Dari Mastura kepada Rara

Assalamualaikum... Dear Rara, disini ada beberapa lagi tugasan yang kamu perlu siapkan untuk submit hari2 sepanjang minggu ini bermula esok.
Sebelum itu kejap2 kita tukar topik. Klik sini ye wahai perempuan ! SINI 



-MORFOLOGI BAHASA MELAYU 

  •  Edit teks yg diemailkan  =RABU/KHAMIS
-KELOMPOK KAUNSELING   

  •  check DVD rakaman dan buat laporan penuh =RABU
  •  presentation & assgnment kumpulan             =KHAMIS

-KAUNSELING PELBAGAI BUDAYA 

  •  presentation = ISNIN



-PENGAJARAN, TEKNOLOGI DAN PENAKSIRAN 1

  •   edit RPH (lagi)
  •   ada keje tambahan,sila rujuk rakan2 sbb kau ponteng kelas hehe.
        = ISNIN/RABU



-KOPERASI 

  • Jurnal kumpulan  
  • Apa lg ntah,sila rujuk housemate :) = SABTU



- 2P ''sistem barter'' =KHAMIS



Loves,Mastura 
klik here 

Pesanan Rara juga 
Senyumlah menghadapi tugasan..dan senyuman yg indah sptku boleh bermula di SINI 
Akhir kata, dengan RM1O anda boleh kelihatan cun melecun macam INI  so
renung-renungkan dan selamat berbuat tugasan duniawi kau.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, November 30, 2012

Aku rindu

Assalamualaikum

Setiap kemarahan yang terpacul,
setiap herdik yang timbul,
setiap garangnya kata,
setiap bengisnya suara,
percayalah,

Yakinlah itu juara lagu rindunya aku

Sebabnya tika itu aku sedang rindu.
Aku marah yang menunjukkan kau salah, yang kau rasa hiba.
Yang bikin kau tunduk dengan kelalaian kau.
Yang bikin kau hampa kerana tidak menepati permintaan perhubungan.

Aku tak mampu menulis puisi cinta buat kau,

Kerana aku bukan Yuna 
Walau aku rindu
kerana hebatnya kasih kau,
Aku tenggelam dengan perkataan ku sendiri.
Tidak ada satu perkataan pun yang mampu menggambarkan hebatnya kasih.

dan saat ini kau tiada dalam angan, aku lemah menagih kewujudanmu.

Semata-mata aku rindu

Kembali, please.
Aku rindu.




Loves, Rara cun  here

Edited from Zahiril Adzim's



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, November 28, 2012

Jadual Final Exam Rara

Assalamualaikum
Alhamdulillah dah keluar.. :)

CodeDescDateTimeVenueSeat
1KKP3053Pengurusan dan Konsultasi Kaunseling Sekolah31/12/201209:00 AMB09-0-BK0126
2KKG3023Kelompok Kaunseling02/01/201309:00 AMB03-3-BK0943
3KKS3033Kaunseling Pelbagai Budaya03/01/201309:00 AMB10-0-BK0176
4BML3043Fonetik dan Fonologi Bahasa Melayu04/01/201309:00 AMDewan Besar UPSI136
5BML3053Morfologi Bahasa Melayu05/01/201309:00 AMSITC366







Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ruang imaginasi aku sendiri

Assalamualaikum


Helaian demi helaian aku semak dan baca semula 'aku yang dahulu'. Yang dahulu yang ternyatanya dalam tempoh hari - hari tidak berwarna, penuh rabak dan pedih. Tapi percaya atau tidak, aku tak mungkin dapat menyatakan apa yang aku rasa hari ini ke atas kertas seperti yang pernah aku lakukan. 

Aku sedar bahawa dahulu aku hidup dalam ruang imaginasi aku sendiri. Yang sebenarnya dimiliki setiap orang. Sebuah ruang yang aku panggil ruang infiniti tidak bergraviti, yang mana ruang itulah yang mengajar siapa diri kita hari ini. 

Ruang untuk kita kenali diri kita, ruang untuk kita selongkar apa fungsi diri, ruang yang telah banyak mengajar kita tentang hidup. 

Kerana setiap kali kita bertanyakan siapa nama kita pun, kita akan memasuki ruang itu. Apatah lagi bertanya pada diri sendiri tentang apa yang hendak kita lakukan, apa yang telah kita lakukan. Pendek kata, 

setiap kali kita berfikir, kita berada di dalam ruang itu. Itulah dunia kita yang lagi satu .

Hari ini aku tak yakin aku punya lagi ruang yang mewah seperti dulu. Hari ini pada aku sudah lain, usia sudah meningkat yang menolak aku untuk bertanyakan soalan - soalan fasa yang baru. Yang bertanggungjawab. Sama sekali tidak sama. Dengan tuntutan kerjaya yang menghimpit aku setiap hari. Tapi malam ini, aku kembali ke ruang itu lagi dan mengharapkan..

Agar kembalikan ruang itu...


Zahiril Adzim

Apabila jasad dan roh
tidak mahu berpadu.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, November 27, 2012

Firdaus Norjaya Photography

Assalamualaikum

Public holiday yg lepas, (dah lama u) bersamaan dgn hari Deepavali,,sy dan peneman setia-Atin *i love u* dah pun ke KL untuk berdating dgn BFF saya dr kg yakni Love Patzzi  aka sy panggil Nisa. :) Tp citer dating dgn girlfriends tu saya update nnt ea. Ingtkan tau. And for those yg mana ada girlfriends jugak,sila klik SINI dan lihat something ehem-ehem. Huaaa :) 

So ceritanya,memandangkan dah alang2 ke KL, 1 pertemuan diadakan bersama photoghrapher sifuuu *tunjuk ajar ku siput sedutt sruttttttttt* __Firdaus yang mana telah sekian lama menunggu kedatangan patik ke sana bersama paluan kompang kepak kepak kepum cikebum2 untuk men''shoot'' patik. Ewahh.

So malam nie nak citer pasal saya berphotoshoot dgn abe photogh nie dulu ea. 
.....Memperkenalkan.....

yg tgh2 op kos.
Selamat menonton ..
Atin mengasah bakat | Firdaus merakam bakat | Rara mensepoilkan bakat *ehh
Lokasi : Bukit Bintang
Bangunan terbiar/Parkir bergraffiti hip hop
* kemain la masuk dalam,menempuh liku2 hidup melalui  pagar rosak + semak + becak tgk2? Hufff. Ada je pintu depan. Elok je tersengih ^__^ 

The some of d'gambars...
Kurus. 70% suka. 
Gears: D7000 | 50mm 1.8D 
Editing in: Lightroom 4 | Photoshop CS6
Exif: f/1.8 | 1/160 sec | ISO 100


Gears: D7000 | 50mm 1.8D 
Editing in: Lightroom 4 | Photoshop CS6
Exif: f/1.8 | 1/160 sec | ISO 100

I like this pose. I like my finger. 
Gears: D7000 | 50mm 1.8D 
Editing in: Lightroom 4 | Photoshop CS6
Exif: f/1.8 | 1/160 sec | ISO 100



Gears: D7000 | 50mm 1.8D 
Editing in: Lightroom 4 | Photoshop CS6
Exif: f/1.8 | 1/160 sec | ISO 100

Saya suka gmbr2 dia sbb sharp,clean and clear, kaler sgt menyerlah, angle cantik, dan sebagainya *yg sy x reti nak sebut Sesuai la dgn saya2 yg ala2 saya nie. Annn. Annn. Sapa2 lagi yg suka boleh lah LIKE page Firdaus ea. Support ore kelate kato... :) Bekerjasama dgn Daus nie mudah,dia profesional dan sentiasa sudi memberi tunjuk ajar kalau kite x tahu nak buat muka apa lg dah. Sapa2 nak belajar lebih lg boleh lah contact dia tau? tau?


Mau x nak like? Dia pernah shoot ramai artis tau. Setakat Lisa Surrihani tu alah kacang je. 
Dia angkat kamre,Lisa terus pose. x byk ckp..
tu baru Lisa Surihani.. yg lain2? Ada lg..Awak2 sume tgk la sendiri ea. Godek2 secara sopan gitu page dia...tau? tau?
Tak lama lagi mudah-mudahan laa dia ada can shoot Maya Karin lak kan? Gojes ngat Maya dalam filem terbaru INI  *Yg tajuk dia setan2 tu. Hehe.

Sekian saja dari saya,kita berjumpa lagi di hari dan waktu yg ntah bila,bila2 masa ehek 

...............................................................PESANAN PENAJA.........................................................

Ada benda lagi CUN selain awek ! Lihat SINI untuk bandingkan mana lg cun? 
Penaja pesan awal2 ea, yg  INI  seksi sikit. Eh bukan sikit,tp byk ! +,+
Mana2 photogh nak ajak saya ke SUNWAY LAGOON, silakan silakan. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, November 25, 2012

Lenguh kesat air matanya

Assalamualaikum

Aku nangis..
Aku dah kesat air mata tp ada lg yg turun.
aku kesat lg..
tp turun lg..
rasa basah jari aku.. dan belakang tapak tgn aku...
aku lenguh lap lap
aku biar... air mata jatuh tenang-tenang turun sampai dagu...
dan berakhir di muara rasa..
aku lap lagi,lalu aku angkat lutut dan aku peluk..
mcm aku peluk hati ini supaya tidak di sakiti lagi...
sudah-sudahlah lukakan hati ini lagi....

aku pandang awal perkenalan...
aku nampak semyuman aku..senyuman aku yang manis gila babi dulu.
aku nak ulang kegilaan tu..tp untuk apa...

kalau betul apa yg dikata..mana buktinya?
kalau xde buktinya..apa tanda2nya..
kalau tanda2nya tak menjelma..
x kan kau tak rasa..
apa yg patutnya kau rasa
bila aku buat perkara yg sama utk kau...


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, November 22, 2012

Kita dan mereka di Palestin

Assalamualaikum

Kekejaman Israel terhadap Gaza dah lama kan, kadang2 kesian sgt kat orang sana.Sikit pun tak pernah aman damai macam kite skg nie. Mcm i skg nie. Elok je.Sopan je menaip dgn perut yg kenyang,tidur yg berkualiti. Tapi mereka?

Sbb masa dekat Ramadhan yang lepas,masa saya pergi event nie kat Balai Islam Kota Bharu,dah ada jual barang2/kempen2 untuk Gaza/Palestin. Cuma masa tu xde la seheboh sekarang.
Event tu :

Masa event nie pun dah ada kempennya,sekarang apatah lagi. Thats mean kezaliman terhadap Islam kini menjadi2! Tak pernah surut sedikitpun.  Si kafir terus kafir.

Dear Gaza and to all muslims there, sy x dapat nak sumbang tenaga,idea,atau bantuan kemanusiaan ke sana. Yg sy ada hanya doa...
Sungguh,aku sungguh berdoa dalam setiap solatku.Kerana engkau semua saudara islam ku.

..Some of the gambars..





Nie xde kena mengena

See.Taktala kita bersuka2 ria dari dulu sampai skg g event sana sini dgn kengkawan,mereka kat Palestin tu dari dulu sampai skg setiap hari memikirkan berapa lama lagi mereka akan selamat. Sedih... mmg sedih. Tp kita tetap begini.Mcm aku sendiri. Hny doa... hny doa yg tak putus2.
Juga taktala kita sedang menjamu selera. Vanilla choc blended, choc blended, mereka? red blood?
Taktala kita rilex santai membaca majalah sambil menunggu pesanan makanan, mereka? membaca doa agar dipanjangkan umur atau dicabut nyawa dalam syahidnya?
Dan taktala kita cukup nutrisi makanan,mereka? Cukup lah sekadar doa dari kita semua.. itulah keperluan asas mereka...
Allah bersama mereka
Aminnnn...





Who is the champion?? see HERE !

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, November 21, 2012

Sesibuk aku !

Assalamualaikum


Sesibuk aku,sempat tido awal . Tido itu nikmat
Sesibuk aku,sempat main ping pong . Pap ! Pap !
Sesibuk aku,sempat pergi gym . Body harus lawa
Sesibuk aku,sempat lepak dgn kwn2 . Best friends forever
Sesibuk aku,sempat main game bola . Go Ronaldo go !



Anda wanita? Lihat SINI untuk tawaran ehem-ehem


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, November 20, 2012

Rujuk sini : Blocking colour fashion

Assalamualaikum

Well when i always listen to the words sharing is caring, sometimes i dont really able to do what they means.
So today, hehee. Lets share about blocking colour in fashion.


Kalau u girls perasan kan, (Girls sila klik SINI  ada something hehe) *u boys i tak tau la* skrg ni tengah in fesyen colour blocking.. Ye x? Padanan warna2 kontra dalam berfesyen. Sebagai contoh warna pink dgn hijau. Tak de kena mengena kan? Jauh je kaler tu.  Tapi itulah fesyen yang dipanggil colour blocking. Ulang,Colour blocking.  Errmm secara peribadinya Rara rasa colour blocking ni sesuai utk remaja jew. Bagi yang dah masuk kategori remaja purba mungkin tak sesuai.. Tp x sesuai kat sini bukan bermakna tak boleh cuba. So pada yang nak cuba fesyen colour blocking ni, mungkin boleh rujuk warna2 yang disenaraikan dibawah.Jangan sebarang padan takut nanti jadi 'bahan' pulak. 

Pink + Pastel = 'chic', bergaya & ringkas
Kuning Biru + Pink = Manis & menggembirakan
Merah + Pink = berani & ayu
Biru Merah + Kuning = Ranggi dan bersahaja
Merah + Kuning = berani mengambil risiko, bergembira & bijak bergaya
Biru Merah = Setia & klasik (bendera johor..miahahaha)
Kuning + Biru = Ceria but classic
Biru + Oren = bebas & penyayang
Magenta + hijau = tenang & feminin
Ungu + Kuning + Biru = berani, natural & humor
Pink ungu + merah = setia & sofistikated
Kuning + hijau = tenang & pendam perasaan
Oren pink = Comel, gembira & artistik
Kuning + Oren = mesra & peramah

Sumber :  Utusan.


Sebagai contoh lg annn, Rara pun pernah cuba. Kih3. Saje... tp rasa mcm pemilihan colour saya nie dah ada kena mengena dgn baju dah pun. Tp ahh tak kisah la. Jnj suka. 
Rasanya nie kot first time block colour seterang nie. Disebabkan takut terlalu menyerlah sampai org kata kita nie x bertamadun,sy langsung x mekap sbb tak nak menyerlah kan lg keadaan. Cukuplah kaler je terserlah,muka tak payahhh. Kang 1 kelas gelakkan maqqq. maq malu la nyah. 


Lgpun bahaya block kaler nie tau.. Kalau org yg ''taktaupapettgfeshen'' tgk,silap2 dia tgk kita atas bawah and then say ''ew,ana lulu'' 

Tp kalau org yg berani terima cabaran mcm saya nie. Tak kisah.. kalau ana lulu, so what? 

Haaa lagi 1 nak pesan kepada yang mahir berfeshen dan kepada yang kurang mahir dan kepada yang tak mahir langsung dalam feshen,,
BIAR BUTA FESHEN,
JANGAN BUTA AGAMA. 

hee. k bai i love u too ! 

Sebut pasal buta kan, sy buta pasal benda INI . Haha x malu ngaku.  





- Wearing brights is ninety per cent confidence - 


Hoho yg nie lighting lebihh.

Dalam banyak2 gambar yang ditempek kan,xde 1 pun yang ala2 J.LO kan?
Jenifer Lopez DISINI  
Sapa rasa nak jadi diva boleh la tgk2 kot2 aura diva tu masuk ikut jari 


Ok awak-awak semua, terima kasih kerana membaca. Selamat mencuba. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, November 16, 2012

Bersama kekuatan Gaza,Bebaskan Palestin

Assalamualaikum


Women and children alike

Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right



But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze


We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die

We will not go down
In Gaza tonight


Lets Say 

" Freeeeeeee Palestine!








Talent : Mastura Rara
Photoghrapher : Ezwan Othman
Editor : Rara Rama2
Penaja : Urban


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Melepas semuanya...

Assalamualaikum

Hari nie Sabtu. Today is Saturday

Sebenarnya hari nie aku nak pergi majlis menyambut menantu... Kt Behrang.
Selamat pengantin baru untuk Bro Framestone. Blogger hebat lagi rajin berbelog !



Aku mmg nak pegi sbb :

1. Dia sendiri yang ajak..X pakai PA ke org gaji ke..Inbox gitu.. then dia bg nombor telefon..mudah la klu apa2 nnt nak call. Inilah cara yg betul nak jemput orang!
2. Dekat. Kat Behrang. Boleh la sampai.... still area bdk2 UPSI jgk
3. Boleh jumpa blogger2 lain!! Yeaaayyyy
4. Makan free?? ummm xdela menjadi keutamaan sgt. hehe.


Juga hari nie aku jugak boleh pergi mandi manda di kalumpang sbb Kelly and the geng ajak. Siap nak support minyak lg. So mmg free2 lah.

Tapi kedua2 jemputan yang maha seronok itu aku terpaksa tolak sbb pukul 10-12 aku ada kelas...........

Dan pagi nie mmg aku and the geng pegi kelas. Tapi setelah beberapa ketika menunggu, setelah menelefon lecturer yang x angkat, aku call penolong ketua kelas dan dia bagitau kelas batal

Hohohooo thanksssss sbb BAGITAU AWAL2....

Aku dah lepaskan dua peluang maha best utk kelas 1 jam kredit nie.
Jadi,lepas beli telur utk jadi sarapan+lunch aku, aku balik umah lalu aku tulis catatan ini kat blog nie.
Sambil fikir.... sempat lg x nak pegi majlis bro? so aku check facebook. Dia tulis kat page event:  ''Majlis berarak bermula pukul 12.30 jangan lewat, if lewat kena tunggu malam baru jumpa muka pengantin'' 

Skg pukul 11 lebih. Aku rasa x sempat dah. Sbb aku belum makan,belum cari baju,belum bersiap,belum cari transport, belum tny sapa kenal jalan utk bwk sekali dan bla bla bla. aku dah jd malas !! sian aku :(  Lagipun mmg x la aku nak pegi malam kan? 

Dan kellly. Dia dah gerak...  sian aku sekali lg... :(

Tapi...xde la kesian sgt sebenarnya...sbb byk lg keje aku kena buat. Paham x Rara? Paham x???

1 . Morfologi. Study smpai habis dulu baru boleh buat perbandingan! 
2. Cari buku kelompok kaunseling tu. Translate ! buat slide ! Jgn lupa buat word jugak
3. Laporan interview OKU . Report jangan x report -Jgn lupa gabung video, Pastikan transkrip pika buat. 
4. JPK & RPH yg gilatakdesapapaham,akulagilaxpaham
5. Assignment koperasi.... kelas ada xde, keje byk x ketahuan hala.


5 kerja nie akan disiapkan mulai hari ini hingga sabtu ..... 
Selamat maju jaya Mastura Rara ! 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts