Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, May 25, 2012

Who's that girl? Alexandra Potter

Assalamualaikum

Memandangkan semua assignment telah pun selesai dan tiada lagi penambahan tugasan,maka dengan ini adalah sedikit masa untuk i baca novel. Walaupun i tahu ia takkan habis dalam waktu terdekat ini,tapi at least i ada masa nak baca juga. Ye.
Novel yg i pilih untuk baca sebelum menjelangnya final exam kali ini adalah...bertajuk ;

"Siapakah gadis itu?''

 Okay ini muka depan novel terbabit dengan barisan gigi
serta lobang hidung

 tanpa barisan gigi dan masih besertakan lobang hidung lagi.

 Manakala yang ini seolah-olah muka  pembaca yang ingin ditonjolkan,
bukan novel tersebut.

 Baik. motif lengan bak lidi?

Td muka depan kan.
skg muka belakang dengan kornea mata


Memandangkan saya baru baca dalam 40 muka surat, saya tak leh nak bgtw lebih2 lagi. Surprise cerita nie.Tp serba sedikit,buku nie pasal .............. kalau diberi peluang undur pd masa u muda kembali,,apa yang u nak bagitau pada diri u masa tu dengan kebijaksanaan yg u ada skg?


Kalau macam Charlotte Merryweather dalam cite nie,dia kalau boleh muda lagi,dia akan ;

  • Pakai pelindung matahari
  • Tak nak beri si bodoh tu nombor telefon dia
  • Tak nak lepaskan lelaki itu
  • **dan lain2 malas nak translate.
Memandangkan skg saya xtau cite dia mcm mana sy rasa si  Charlotte Merryweather nie mesti dah tua and dia ada beberapa perkara yg dia menyesal. Macam mungkin skg dia punya kulit berkedut gila2 sbb masa muda2 dulu dia malas nak pakai sunscreen. ye tak? mungkin juga dia telah terpilih utk menerima lelaki yang salah dan telah TERreject lelaki yg betul utk dia. DAN ATAU sebagainya.. Hehee.... nnt lah saya baca dulu. Sbb skg nie baru duk part dia bahagia dgn lelaki yg bernama Miles,. hidup dia okay saja. Sama2 kita nantikan.

DAN kalau saya..
Kalau saya plak diberikan pilihan..
saya nak undur pada 4 tahun yg lepas.
Banyak benda sy nak betulkan kalau boleh. macam ;
  • Tak nak kapel dgn LaLa - Sakit putus cinta tak boleh lupa.
  • Nasihatkan adik belajar betul2 - tak nak garang2
  • Tak nak tido lewat masa musim study STPM - Mata lebam badan kurus,susah nak okaykan balik!
  • Nak jaga kulit muka - parut jerawat ada smpai skg !!
  • Bagitaw family pasal pembedahan buang tumor. - One day mak akn nampak parutnya, dan pd masa tu aku nak jawab apa??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa terlambat sudah ! 


Gambar koya sorang2 diambil semasa
sedang menunggu ketibaan seorang kawan
untuk ke  KFC. hehe.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, May 23, 2012

Fashion show - Sportswears 2012

Assalamualaikum

2 hari lepas i join fashion show lagi. Tp kali nie i bukan model lg lah, sbb tema pakaian kali nie sukan untuk lelaki.


Butang bukan sebarang butang
Butang dari luar negeri
Datang bukan sebarang datang 
Datang ada kerja diberi
*perlu ke pantun? haha
Kwn minta tolong i handle 1 tugas nie, so i on aje la sbb dia kata ada sijil.. lgpun klu i xde keje pun i akan dtg jugak fashion show nie sbb bbff-(boy best friend forever) saya jd model kali nie. Yon  . Jadi sbg bbff of kos la i kena ada ngn budak nih. Malas ke rajin ke, kan.. mmg keje i laaa teman budak nih. Grrrr. Haha jgn mrh Yon ;p

Tag saya cantik kan :)
Oh, sijil orang lain buat. Saya handle cenderahati saja.

Tugas i ek,mula2 i kena bagi goodies bag/gift bag kat tetamu terawal,kat VIP,kat budak2 sekolah yg datang bt lawatan dan  tmasuk yg buat persembahan silat. Pheww penat jugak keje mcm nie. P mai p mai tang tu. Lepas setel tu i pun duduk2 la tgk show. Duk depan skali you. Apa yg best feshen show kali nie ialah muzik nye yg gempak. biasalah,utk lelaki. sukan plak tu. *cehh itu je yg ak nmpk.muzik.
Xde la. jujurnya i kagum dgn pereka2 feshen muda jurusan ekonomi rumah tangga nie. Hebat doe !! Pakaian mcm beli kat kedai je.

Then dekat2 nak abis show i ready untuk jd gadis pengangkat dulang plak. Bg hadiah dan bunga kepada pemenang n vip2. Tugas yg nie i malu2 sikit, sbb yela kena duk atas pentas,sebelah VIP n lecturer depa utk bg hadiah n bunga2. Hua.
 Heheeeee. gadis bunga ros merah

 Mmg annoying byk lah gmbr nie sbb kena crop 
pasal mulut macam itik.
Sblum org kata bajet kiut,baik tunjuk bunga je lah hahak.


Okay lah. tgk gambar lg nak?

Sebelum bermula show.
 Sy dgn Nadira. Pereka Fesyen pakaian sukan - wushu.

 Dia berbakat orangnya. Dan stylo jugak. 
Nama pun budak fesyen kot.

 Saya,Nadira,dan Atin juga AJK sama mcm saya

*************************************
 Model2 selepas siap berpakaian,
dimekapkan ala kadar.
depa xmau over2. sbb depa maskulin,bukan jenis adik2. haha

 see?? putih x, putih x? haha

Okay then ini ada beberapa keping gambar. Nak upload semua tak larat aih.

Pakaian sukan bowling. Tahniah Yon ! :)
Sukan permotoran. Baju nie la juara. :) smart kan,
Penunggang kuda
Wushu.Oh pokbe,-yg terkedepan sekali.bgus,teruskan usaha.
Formula F1
Ini pula persembahan silat-selingan daripada pelajar sekolah
Golf
Bergambar dgn model yg terdiri drpd kwn2 sendiri nih sebelum kami pulang.

Dengan ini saya maklumkan
 bahawa ini kali kedua 
saya pakai baju
maxi dress !! Haha
Rasa sgt perempuan dan sgt geli. Kui3.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, May 21, 2012

Tiada lagi assignment ku. uuu uuu...

Assalamualaikum

Kalau boleh,tak nak bangun lg...tp dah terbangun sbb roomate.Heheheee. 
Tak pe lah,semalam tidur yg berkualiti.. :) xde gangguan.
Hari nie selasa.Sepatutnya ada kelas kul 10 nanti. Tp memandangkan dah abis belajar,lect tamatkan kuliah..so bg masa kami utk study 2P utk final nnti. Yessssssssssssssssssssssssss. Sayang Azli. eh bukan,Encik Azli. Yg suka pakai seluar ketat. Apa ingt Justin Bieber? 

So,kelas hari nie akan mula pada 12 tengahari..
then,lab. aaaaa x suka makmal. tiap minggu kena bwk masalah utk buat sesi kaunseling. -Xde masalah pun kena bg jgk masalah. 
Aaaaaaa tiap minggu kena jd kaunselor. xde mood pun terpaksa bertindak sbg kaunselor. 
Ini adalah pelajaran. 

Selepas hari sabtu lepas,hidup i aman,lega, sbb assignment semua dah submit. Alhamdulillah... jadi dah boleh la study utk final. tp i tak mula lagi.. x berapa nak rajin lagi. 

Jadi, Ahad lepas i tlh menghabiskan hujung minggu i dgn berkualiti. Tidur,rehat,dan makan2.
Keluar dgn Zura,suzie,n pika.
lepas tu pegi sorang2 rehearsal fashion show sportswear,
tugas i senang saja. mula2 jd goodies girl, bagi goodies bag kat org ramai, n bila dah nk abis show,jd penyampai bunga n hadiah. Alamak kena naik pentas. malu ^^
Yg rajin sgt nak dtg rehearsal nie bukan apa,sbb dah jnj ngn kwn nak g pekan.Sebelum itu dia kena habiskan  rehearsal utk fashion show tu.

 Ahad rehearsal
Isnin show. hoh

Dan sebenarnya i dipaksa utk dtg teman dia. Hmmmm,,mmg dia nie selalu paksa2. haha. tp x pernah pun kisah dia nak paksa ke,nak heret ke, sbb kami BFF. mmg tugas i la kot teman dia buat apa2. Teater,tarian,mmg muka i akn ada. menyampah ! Hahaha. Tp kali nie ok la sikit sbb fashion show kali nie i pun terlibat sama kan. huaaaaaaaa.
Lepas tu curi2 keluar dr rehearsal tu  pegi KFC lepas karaoke. Cuba menu KFC yg baru.  

 Taraaaaaaaaaa!!


Pokkits
Ya.Meja nombor 4. sila hantarkan pesanan lain bangak2 sikit sbb kami lapar.
bangak means - cepat2. kelantan bohh

Hik hik hik. dah la nama kiut,saiz pun kiut, nak kata saiz kanak2, dewasa pun bg yang nie jugak. Kikiki. Tergelak tergedik aihh ngn kwn tu pasal pokkits nie. Dia tny akak kt cashier tu knp nama pokkits, tp akak tu x dengar... huhu. Pokkits pun Pokkits lah.. jnj blh mkn. Actually benda alah nie macam twister je pun.. yg biasa kita makan tu. 

Malam kitorang balik,jalan kaki dr pintu belakang UPSI. Saja mengade. Jauh lebih seronok, waktu2 berkualiti bersama sahabat. kan?

Lalu depan Dewan Rahman Talib-DRT. Yup malam nie ada ladies night. Ada jgk niat i nak pergi berhibur kat DRT nie sbnrnya. Apa kata kalau main masuk je,mesti kawan2 ada kt dalam. Sekali....... dr jauh ku lihat awek2 kat luar DRT tu sume pakai jubah n tudung labuh. Ok bye ! Malu aihh nak masuk dekat. Kite pakai skinny blue jeans louis ngn blouse rimau rimau ah. Kikikiki. Ada hati nak tgk ladies night ea? So balik2, tgk poster. 

 Pendidikan Islam,Puteri Arab,dan Muslimah. 
I saje je gedik2 nak g.. sbb free kan. Lgpun bila lg nk ber-all-ladies.
syokk sikit. tp xpelah,xde rezeki,xleh main singgah2. x ikut tema,malu kok ram. hahaa

Jadi i pulang ke rumah.
Gembira menyambut hari2 yg mendatang tanpa assignment. 
Tidur lena.


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Air puas hati.

Assalamualaikum

Baru nie dinner kat Pizza Hut. Pizza apa dah mkn,lupa dah. Air ingat,

Tropiccana Apple Twister.

Sedap. Sedap mcm syg nk minum.. 
 hok depan skali
Okay 2 orang mkn tp air mestilah lebih. Heeee.




Jom g pizza weekend nie jom?
Sapa2 nak belanja Rara boleh PM ye.
haha.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ianya mmg menyebalkan

Assalamualaikum

Ianya mmg menyebalkan bila org suka nak paksa2 kita mekap,biar kita cantik dgn palsunya.
Ianya mmg menyebalkan bila baju sendat kite jd longgar sbb baju tu dilasakkan oleh org yg tidak sekurus kita.
Ianya mmg menyebalkan bila org byk bual time kite rasa kita nk rest dr cerita ceritut.
Sebal.
X cantik tak pe...
bukan hodoh pun... hehe..

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, May 17, 2012

Ayah ! I learn more

Assalamualaikum

Of course la bila i call my dad. ''Ayah'' , he would not answer to me. As he had gone.. already.. already... sometimes i accepted that. 
Sometimes, i am not. 
I can't pretending everything is okay without him.
I can make it okay even without him. 
Cuz i am alive.

Hari nie ada kawan buat lawak. tp x sure lah lawak ke tidak. tp sweet la. sweet sgt.
Dia cakap dia ayah saya. 
Bila saya panggil dia ''ayah''
dia jawab ''iya''


Hey ! Ayah 
I'm about to cry. But i'm not going to cry tonight.. 
Al fatihah.
Al fatihah..
Al fatihah
When i call my late daddy 
ayah
and if someone else answer me,
It just a word. 
When i miss my daddy, he will hear me, inside my deep soul. 
Cuz Islam teaches me this life is only a test or trial for everyone. 

I  must come more to know my Creator, Sustainer and Ultimate Judge. I must learn to more  believe in Him, thank Him, praise Him, honor Him and worship Him, alone without any partners from His Creation. I must learn more about His Messengers and Prophets, peace be upon them, and the message with which they were all sent. I must learn more the Word of God as was directly revealed, preserved and memorized and passed down by memory throughout all the generations of Muslims to the present day.

Those who are in search of truth like me now, having open minds and hearts will recognize this as a message in truth and sincerity. Open our heart and our mind now and ask the Almighty God of the Universe -Allah to guide us now to His True Way. And then be ready to accept our true purpose in life.


 Look daddy ! 
I ate giant size of keropok @ Terengganu,
wearing yellow ribbon
and i'm still ugly-like 
Hee hee

Say u miss me too,daddy !! 
With Loves,
~Uya~



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tuesday, May 15, 2012

Selamat hari cikgu :)

Assalamualaikum
Selamat hari guru cikgu !


Sekarang i semester 4 tahun 2 UPSI.
Semester 7 i akan praktikal.. di sekolah.. mybe area Negeri Perak nie sbb batch kami2 sikit saja..
Ummm....
Mulai sem 7 nnt sy akan bt perubahan dari segi style pemakaian. I will see.. n i'm promise ! :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, May 14, 2012

Facebook saya kena hack

Assalamualaikum

Kuba laaaaa ! (Kerbau laaaaaa!) sapo laaaaaa hack fb sayooooooooooooo . tulis mengarut !   buat malu muka i ja.. xpa2. sabar ! huhuhuhuuhu. 
I dah call Wan tadi tny how to cope with that, he told me that i should deactivate my facebook for a day maybe. Cuz he will help me with that, he wanna do something at somewhere.. somehow...cuz  well i dont know, he knew better about this. So now i'm going to wait for tomorrow. yah yah yah tomorrow never die 



Lida kiri : Yg terbaca status mengarut tadi
Pika kanan : yg tukang gelak. ok fineeeeee
I mangsa hack. 
ingat gula2 hack ke nak hacks-hacks

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, May 7, 2012

Hari Ini

Assalamualaikum

1. Cuti dah habis..Ari nie ada kelas dah. Akan bz mcm selalu.
2. Bgun lambat.. sbb tido x berkualiti.. ada org main miskol2 time tido. ada org msg2 time tido.
(xleh silent,kunci jam)
3. My friends n i ponteng kelas BM sbb keengganan bas n kesesakan jalan raya ke kampus baru. Konvokesyen,
4. Makan nasi kerabu daging. Kenyang 2 hari
5. Beli beli di gerai2 pesta konvokesyen . Beli tudung obama lagiiii..
6. Assignment nak hantar esok : Folio kerjaya,Esei dadah,kerjaya silang budaya,slide n esok/lusa present kerjaya.
7. Discussion 2p pukul 5 ptg nie
8. Meeting pandu puteri kul 8.30 malam nie.


Tudung nie yg beli td. tp warna hitam+pink muda.
Tudung Obama..mcm la Obama pakai tudung !? :))

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, May 6, 2012

To-do-list- minggu ini dan minggu depan

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah setel kerja2 yg perlu dilakukan dalam kumpulan di Kolej Harun Aminurrashid. Dah dua malam tido sini. Malam pertama i got tidur yg tidak berkualiti but last night i got the quality one. With that qualitity la i can woke up quite early without any force-self in my body. Without. So this is what we call, fresh.
This afternoon mybe i wanna get back to my home at Bahtera Terrace. Well,tomorow and the day before pun i ada balik but just to take my clothes and cook some vegetables and bring it to my friends here. KHAR. My kentang masak telur was very sedap. Hihihihiii. Aku x pernah dapat A utk bahasa inggeris, so bila aku speaking mcm ni la bunyinyaaa. haha :)

Ohh ya. my list. my things to do after this.

1. Kemas kini dokumen dalam libraries laptop.Delate yg mana x perlu.
2. Buat laporan makmal buku log.
3. But forum online 2P
4. Copy paste minit mesyuarat pandu puteri dalam group
5. Update dgn Zira n Kak tia perkembangan report 2P
6. Siapkan folio kerjaya Dr SS individu
7. Update blog career to you
8. Kemaskan assignment esei dadah
9. Slide seni mengarang bila kena buat
10. Kemaskan folio 2P- buh bahan2.
11. Minta kembali buku log pandu puteri yg dipinjamkan pd Nora and dah boleh mula buat.
12. Beli board untuk AJK media dan publisiti. Claim duit dgn bendahari?
13. Selasa (esok) Jumpa dengan Farah kat E-Learning bayar duit pandu puteri. 50 ++
14. Kajian kes sesi kaunseling individu.
15. X terlintas lagi setakat nie


 budak UPSI  
60% Assignment + Coursework dan 40% Final Exam. 
Go baby go ! 
:)





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, April 30, 2012

Adam pelindung

Assalamualaikum

Aku kata Adam budak buas. Budak ini orang kuning :)
Sbb mmg dia buas. p sana p sini.
Bg aku dia mmg buas. berani. bersemangat. mencabar orangnya. Dia setuju kalau kata dia mmg buas. Dia kata,
Makin tua makin buas. 
Dia kata nnti dia nak bwk i sekali p rasa .. best..
     Nnt sapa nak jaga i..?.. ingt i blh independent tempat mcm tu? hehe
Dia kata  ' i kan ada... nak u rasa cmne hidup sbg rakyat yg marhaen..''
     i tahu apa yg u cuba nak i rasa tu.. i ok aje klu ada pelindung,huhu. kalau x,duk umah saje la          jwbnye..

Dia kata dia lah pelindung i kalau dia bwk i.   
 tak kan la nak tinggal u... nnt blh rasai pengalaman..

Mana lah tahu u boleh plak x ingt kt i nnt.. hehe.. ok ok..
.
 .
.
InsyaAllah..





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, April 29, 2012

Jumaat,Sabtu,Ahad,Isnin,Selasa,Rabu,Khamis,& Jumaat balik

Assalamualaikum

Jumaat sangat berkualiti. Rest, Rest, malam kuar lepas stress ( Tipu. x stress pun) Smpai pukul 3 pagi. Pergh.Ini namanya kualiti.
Sabtu masih berkualiti. Rest, Rest,Rest, Basuh baju. aku study. Buat assignment sikit.
Ahad tetap berkualiti. Rest,Rest, Basuh baju. aku masih study. Buat assignment sikit.Tambah sikit, petang shooting. Ok.. aku pandai berlakon -depa kata-
Sebab esok isnin ada 1 kelas saja. 2P.
Tapi esok kena rakam sesi kaunseling individu. Klien aku, Mizah. Eeee risau kalau klien tiba2 x free. aku xdak masa dah.. sbb rabu dan khamis kena p USIM. seminar dadah pa ntah. pertandingan apa ntah. hat aku berlakon tu la nak kena present nnt. tp hat bentang tu org lain la. malu aihh rasa bila org tgk  lakonan tu nnt. harap2 xdak sapa cam aku. huuhuu. -dakkk. sejak bila aku pemalu nie? Anyway harap sep aku, UPSI menang la dalam pertandingan nie. tp aku rasa sep2 U lain pun mesti hebat2. UKM,USM,UM. pergh. tp harap2 UPSI kali nie hebat lagi ! Kami kaunselor muda masuk bertanding. aishhhhhh. we love UPSI.
Ok dah pnjang huraian yg tu.
Selasa mmg x free dah..kul 8 pagi smpai kui 6ptg baru bis klas. kul 7 bru smpai umh. x suka selasa. mlm tu mesti penat. penat emosi.
Rabu kamis xleh wat apa dah. duk usim tu.
Jumaat gila. esemen byk nak kena hantar. ada brapa ntah. nnt lah aku tgk. yg pasti mmg ada.
ok la.... nak buat esemen dah.

Salam..............

Adam janji nak bwk makan benda sedap tapi mahal ini tapi x tau bila lg.




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 28, 2012

How to make our sister scream

Assalamualaikum

If you are a sister. Have u ever yellin to your younger sister??
Yahh i did.
What makes u scream at her?
 Lets check it out how i did it.

One day my lil sister were so busy clicking the small grey blocks together (her favourite game) that she do not hear me slide open the door.
''Linda'', 
i call from the doorway.  
''We have to go to Kak Nun's house now.''

She looks up at the sound of my voice,but then with a scrowl focuses back on the blocks in her hands.I hear mom calling to me from the outside.,
 ''is Linda is ready to go? ''

''Linda''
i say again. Its time to go. 

Linda pretends she doest not hear. 

''Linda, clean up !!!!!!!!!!!!!!!''
Yah, look at me when i am talking to you !!!!!!!



That is all. hahaha.







 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 27, 2012

BERSIH 3.0


nation, not notion. my bad
Assalamualaikum
 :)

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Ala. Follow la blog kerjaya saya..

Assalamualaikum

2,3,4 hari ini penat ngadap laptop. Penat.. ingt suka sgt ? baik g mkn cendol la dr ngadap objek 4 segi nie kan.
Ada kerja la. Assignment kerjaya, Dr SS suh wat blog. jadi i berpasangan dgn Hajar... Buat blog.
buat 
buat 
buat 
blog nie. Klik http://carier2u.blogspot.com/

Ini la bendanya kami kena buat. Letih jugak. sbb nak tulis bukan tulis biasa2. kena ada ilmu yg nak disampaikan.
Apa yg saya cuba nak cakap sekarang ialah ???? kawan2 sudi2 la follow blog http://carier2u.blogspot.com/ ini.
Boleh?
Sudi x? sudi x? sudi2kan lah.....

kami akan dpt markah, dan u guys akan dapat pahala. For sure. 

Saya Mastura dan turut mewakili Hajar nak ucap thank u, terima kasih dan trimo kaseh utk kwn2 yg dah FOLLOW.
  • Utk yg belum follow ;
Awk, follow sini ! ----------> http://carier2u.blogspot.com/

  • Utk yg baru nak follow ; 
Awk, betul la tu. tekan join this site aje : ) pandai awk...............

  • Utk yg xnk follow : tok cey biaaaaa.. mayah baep nga sep awop.. uhh uhhh. mayah mayahhh !  :))
MAKA, TERIMA KASIH KERANA MENYOKONG KAMI DENGAN FOLLOW BLOG KAMI.
KAMI TAK PERLU LIKE, TAK PERLU SUBSCRIBER, KAMI PERLU SOKONGAN ANDA DENGAN FOLLOW BLOG KAMI. thank u really much.
~Rara..



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, April 23, 2012

Powerless. Say what you want.

Assalamualaikum

Paint my face in your magazines
Make it look whiter than it seems
Paint me over with your dreams
Shove away my ethnicity
Burn every notion that I may have a flame inside to fight
And say just what is on my mind
Without offending your might 

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless what are you gonna do
So say what you want
Say what you want

I saw her face outside today
Weatherworn, looking all the rage
They took her passion and her gaze and made a poster
Now it’s moccasins we sport
We take the culture and contort
Perhaps only to distort what we are hiding

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless what are you gonna do
But say what you want
Say what you want

Hey you, the one, the one outside, are you ever gonna get in, get in
Hey you, the one that don’t fit in, how ya, how ya gonna get in
Hey you, the one outside, are you ever gonna get in with your
Broken teeth, broken jaw, broken mojo
Yeah, this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do

Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do
Cuz this life is too short to live it just for you
But when you feel so powerless, what are you gonna do
Say what you want, say what you want, say, say, say

Cuz this life is too short,
just for you 

  My fevret song :))
 Nelly Furtado, here ! 

Adore her. so much,really much. like ummmm craz much,totally much more. freaking much !

Me and Bihan Nurulnabihanpinksjetfuel


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Saturday, April 21, 2012

UPSI student suicide by jump from building

Assalamualaikum

Breaking news,  UPSI student suicide by jump from building!
On 21st April 2012, a female student from UPSI passed away, caused by suicide jump from the 5th floor of a building.
That incident happened around 5.15 pm, and the victim die on the scene after felt down from the e-learning block in UPSI University.
The witness was shocked, seeing live the female student jump from the building.
The witness however after the incident has not been for interview and did not give any more information. We believe UPSI university is investigating this case.

From : JEJAKTREND.COM


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, April 20, 2012

Tuhan,dia sabar sangat .

Assalamualaikum


Tuhan…
Dia sangat sabar.
Menyekat kemarahan ku tika aku marah di meja makan di restoren kerana pelayan salah menghantar minuman,
Aku lihat wajahnya yang mula terkial-kial agar marahku tidak didengari pelayan itu
Memotong bicaraku yang ingin aku lemparkan kepada pelayan itu.
Menyuruh aku bersabar.
Meminum air minuman yang silap itu dan menggantikan aku minuman yang baru
Agar aku tidak memarahi lagi
Tuhan..
Dia sabar sungguh.
Memerhatikan pandangan mataku yang akan ku campak pada pelayan restoren lagi,
Kerana lewat menghantar minuman.
Mengawasi gerak geri aku agar aku tidak bangun atau bersuara lantang di meja makan,di depan mereka yang ada.
Tuhan,dia sangat menjaga. Dan aku tak pernah lupa sebenarnya.
Tuhan,kesabaran dia tinggi,
Kala aku diam membatu,
Tundukkan muka namun mataku kupaku atas wajahmu,
Kau mula cuak tak ketahuan hala tuju
Kau takut aku marah padamu
Lalu kau pujuk agar aku redakan apiku
Kau takut aku sepahkan meja makan di depanmu
Sehingga pecah terbengkalai 1 restoren itu
Sebab kau tahu perangai burukku di meja makan,
Kerana engkau selalu bersamaku disitu.
Tuhan,,
Dia sabar orangnya.
Tetap diam walau aku maki beribu yang palsu
Tetap menahan walau aku hamun berjuta ikut rasa
Tetap sabar.
Itu engkau yang tidak pernah minta putus dari aku
Itu engkau yang tak akan melayan aku setiap kali aku minta putus darimu,
Kerana kau tahu kata putus itu bukan dari hatiku,tapi bibirku saja yang mengamuk seperti hantu.
Tuhan.. mana kau cipta manusia sesabar itu..
Tidak pernah mengangkat tangan apatah jari terhadapku
Kerana mulut bias tiap kali tidak bersetuju
Aku sendiri rasa aku patut di pukul di palu
Namun kau,masih sabar dengan aku
Engkau yg sabar bila aku buat begitu
Engkau yg sabar bila aku buat begini,
Kau masih sabar
Kau tetap sabar
Kerana aku
Kau rindu selalu.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Setiap gambar ada puisi :)

Assalamualaikum

Tekadlah kau pada hati
jangan dituntut walaupun janji
Allah itu sengaja menguji
Yang lemah cukup lemah
tidak terkecuali.


 Biar yang pedih di mata itu pasir
jangan sampai tembus ke dalam dada
percaya tidak mampu melawan takdir
teruskan lah.. dengan kudrat sekuat
kuatnya


renunglah lihat angin yang tak nampak
bukan alam maya bukan juga nyata 
kau pejam saja mata sebenarnya ada dalam gelap bila kau pejamkan kelopak
mata 1 mata 2
kedua-dua mata yang kau ada
mata hati.
mata semata-mata
nanti kau..usah di buka kerna belum tiba masanya
sabar 
melangkahlah setapak 
setapak
 bukan masanya untuk gentar


bertanyakan apa alasan ditunduk sebuah ego
ah,kalah kau 
sampai ke kaki jatuhnya
soal lah apa kau dapat wahai rasa yang boleh binasa
rosak kerana rasa yang ego kau lupa

gagal sekali tidak bermakna kita tak kan gagal lagi sekali
ketawa 
aku cabar mereka yang berkata-kata
mampukah mendongak ke langit kalau bukan melihat matahari?
kenapa tidak kau renungkan mata tanpa kau angkat kepala
tataplah matahari
mungkin kau akan lihat sinarnya
sehingga kau buta kerana seri
 mencebik kepada diri 
mana pergi keyakinan diri?
kenapa diturunkan pandangan mata 
kurang berani menanti yang tersedia untuk kita?
pergi.. larilah mengejar harta
harta yang ingin kau puja
harta apa bagimu itu rahsia
sehingga kau rasa apa yang aku rasa
berkenaan dengan harta


andai berdiri jangan kau akui
kekuatan diri tidak selalunya akan pergi 
supaya sedar kita ini sebenarnya dimiliki
Maha Pencipta belum panggil mengadapnya kembali
gigihlah berdiri dengan kedua kaki
andai jatuh ini masanya manfaatkan satu-satunya kaki.
  
gambar dah delete :p

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, April 18, 2012

Antara dia dan dia ada kau?

Assalamualaikum

Sekarang sudah mcm selalu. Ya tidak Ya tidak. Mengapa hati begitu? Kerana diturutkan kata hati itu. Semalam dia memberi 1 peluang.
Bukan, maksud dia, 2 peluang.
Bukan.
Maksud dia,3 peluang.
Bukan. mungkin berpeluang peluang peluang peluang peluang. Ala.. kenapa tidak saja ia dikira. Didesak id. ego kalah. Direnungkan ego,superego mengalah.
Itu nafsu dunia.
Dia,lupakan sajalah si dia. Dia tak ada fungsi,dia tidak ada bakti. Dia tidak berbudi. pada hati,dan sanubari.
Diam diam
Diam sekali lagi. Mana fikiran dia? Amboi inilah manusia mudah lupa pada janji. mudah lupa mana nak cari erti. sengaja lari dari realiti. dasar pengecut,takut untuk mati. mati hati. mati rasa.
Siapakah yang mendukung di saat waktu gembira bersuka suka mencari rasa happy?
Siapa yang memujuk muncung kalau boleh ditarik2 atau dibelai cantik2? dia manja orangnya.
Siapakah yang ada saat takut kerana percaya perkara yang tak nampak tapi boleh rasa,tak kiralah rasa itu logik atau tidak. boleh diterima akal atau tidak.


Siapa kalau bukan dia.
Siapa juga sejauh jalan raya panjang bersama sejuknya embun yang lalu lalang demi cinta atau dia tidak panggil cinta atau dia juga sama tidak akui itu cinta. Kerana dia dan dia tidak nampak itu dikatakan cinta.
Bagaimana harus kau percaya itu cinta kalau kau bukan satu-satunya yang ada di jiwa dia.
Bagaimana?
Kau boleh percaya pada perkara yang hanya kau rasa?
DAN
kau siapa sebenarnya.
Berkata-kata aku tentang dia dan dia. kenapa kau ada sama?
tidak lah ! aku tidak pernah menyebut dia. atau eja perkataan dia.
tidak.

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts